Fläskfilé med creme fraiche och soya
Här har jag använt fläskfilé men det ursprungliga receptet var med fläskkotletter och en god vän till mig har även gjort receptet med kycklingfiléer. Det är också lite svårt för mig att ange exakt mängd av allt eftersom det inte heller fanns i det recept jag fick en gång i tiden
Ca 600 g fläskfilé
grillkrydda
riven eller skivad ost
4 dl creme fraiche
soya
Putsa fläskfilén och skär den i ungefär 1½ cm tjocka skivor. Bred ut köttet på botten av en ugnsform.
Krydda med grillkrydda och strö över riven ost. Ibland (när jag är lat och inte orkar riva osten:blush: ) lägger jag bara på ostskivor så att det täcker köttet.
Blanda creme fraiche med soya tills den blir ljusbrun (ungefär som färgen på såsen på bilden) och häll över köttet.
Sätt in i ugn 200 grader ca 40 minuter. Klart!
Ser riktigt gott ut;)
Tack ska du ha!!! Mums ! :)