Valborg...

...men även Hans Majestät Konungens födelsedag. Därför drog jag och min käre make iväg i morse för att skjuta salut. Härnösand har nämligen ett av sju salutbatterier i hela Sverige. Lite flashigt är det allt;)

Sedan var det gymmet som gällde. Idag blev det träning med maken på mitt good ol' gym. Tränade bröst och triceps. Var riktigt stark i bröst, så kul! Vet inte om det berodde på att jag tränade efter lunch den här gången, men kul var det iaf. Körde fyra bröst men bara tre triceps. Hade planerat att köra fyra där också, men Daniella ringde och sa att de hade börjat smälla smällare så Zippy skakade som ett asplöv. Därför fick det räcka med tre, ville hellre vara hemma med min lilla skrutt.

Nu blir det snart Donken, sugen på att testa deras tribute-burgare. Kanske blir det att hyra film också. Blir iaf lugn hemmakväll här trots att det är Valborg:)

Kryddat tillvaron lite

Idag när jag var på Lidl för att fylla på förrådet av kvarg och cottage cheese hittade jag några intressanta kryddor. Beslöt mig för att prova en, nämligen Kycklingkrydda. Den innehåller bl a paprika, chili, rosmarin, curry och KANEL. Visst låter det spännande?! Sen köpte jag kanel också, de var ju så himla billiga. Kycklingkryddan kostade 7,39 och kanelen bara 6,49! Fantastiskt!



Just nu ser det ut så här bredvid mig här i soffan...:love:


Jag var nykter!

I morse när Annica och jag åkte till gymmet blev jag stoppad av Polisen, såg väl inte helt hundra ut. Skämtar, det var en vanlig körkorts- och nykterhetskontroll och jag hade både körkort och var nykter, bra va?!

Träningspasset blev också bra. Idag var det dags för benen och axlarna att få lite pisk. Ökade lite i vikt på benen, men är lite försiktig med att lasta på. Har lite för mycket fett kvar innan jag kan börja bygga.
Min axel känns nu helt bra, såååå underbart! Körde bl a en gammal övning som jag inte kört på jättelänge och den blev en favorit direkt! Blev fyra ben och fyra axlar.

Nu har jag precis ätit lunch. Snodde ihop några ägg, cottage cheese och proteinpulver. Kryddade med den för mig nyfunna kryddan kanel och så stekte jag smeten. Blev riktigt mumsigt och nu ska jag gå ut och sätta mig i den underbara strålande solen och läsa boken jag håller på med!


Pumpat biceps :D

Kämpar vidare med att lägga fokus på att få bra kontakt när det gäller ryggen. Jag är väl en bra bit på väg och idag kom jag ett steg närmare kändes det som. Men jag är fortfarande inte riktigt nöjd för att börja lasta på.
Biceps blev jag riktigt supernöjd med idag! Körde riktigt hårt på första övningen och sen körde jag Pers brännande övning. Så på tredje övningen trodde jag aldrig att jag skulle orka det vi lastade på, men se på f-n, jag gjorde en sjua! På fjärde och sista bicepsövningen kändes det att jag hade biceps, om man säger så, så det blev lagom tungt 4 x 8. Helt klart ett kanonbicepspass:D

Det var kallt här i morse, vinterjackan åkte t o m på. Det blev dock varmare under dagen, så mamma och jag tog en härlig promenad i solskenet med Zippy, Joetta, Max & Gibbs efter Fibis promenad. Så roligt med lite mänskligt sällskap, det är man ju inte bortskämd med precis.


Bilder på tricepsövningen

Slänger bara in bilder lite snabbt på tricepsövningen jag skrev om i gårdagens inlägg:)


Utgångsläge


Kanel

Testade ju att göra Kesoplättar till mellanmål på förmiddagen. Receptet hittade jag
här hos Camilla men jag smaksatte även med kanel. Blev superdupergott! Påminde mig om barndomens Fattiga riddare som min mamma brukade göra:D

Så mitt recept såg ut så här:

100 g cottage cheese (Keso)
2 små ägg (måste ha varit pygméhönor som värpt dem)
1½ msk vetemjöl
Kanel
Rörde ihop allt och stekte. Fuskade med lite lättsockrad lingonsylt till;)

Hur som helst, vart jag ville komma var att jag har upptäckt den underbara kryddan kanel. Jo, jag har använt den förut, i kanelbullar och till risgrynsgröt. Men that's it tror jag. Igår t.ex smaksatte jag kvällsmåls-Keson med kryddan och idag som sagt Kesoplättarna. Det gör ju att allt smakar kanelbullar! Hur bra är inte det?!:thumbup:

Som om det inte vore nog så är kanel bra för reglering av blodsockret och insulinkänslighet och sänker dessutom halterna av skadliga blodfetter!


Tips till Mikaela...

...och alla andra intresserade;)

Fick en fråga av Mikaela igår om bra tricepsövningar på gymmet. Tänkte därför visa några övningar jag tycker är bra och därför brukar köra. Nu måste man också tänka på att bara för att övningarna passar mig så är det inte säkert att de passar andra. Man måste prova sig fram. Ytterligare att tänka på när man testar en ny övning är att inte lasta på tungt. Lyft hellre lättare vikt tills ni får kontakt, d v s tills ni känner att rätt muskel används.

Tricepspress - Hantlar, stående (jag brukar köra med en arm i taget)
Tricepspress - Högt fäste
Tricepspress - Kickbacks
Tricepspress - Mot stol
Tricepspress - Rep, högt fäste
(när jag har fört ned repet vinklar jag också ut underarmarna åt sidorna)
Tricepspress - Skullcrusher

Dessa övningar hittar ni här på Din Träning.se

Till sist en jättebra tricepsövning som inte finns med där:

Tricepspress - Enhands i cable cross Använd ett vanligt handtag och stå så att kabeln kommer bakifrån. Fatta handtaget så att den knutna handflatan är vänd mot er. Håll överarmen stilla vågrätt och pressa ut underarmen så att hela armen blir rak och gå sedan tillbaka utgångspositionen.

Hoppas ni förstår min förklaring, annars får jag fixa en bild på det:)


Fick även en fråga om hur man får bort och tränar upp "kärlekshandtagen"? Mikaela skriver också att magen har minskat och då kan jag säga att då är du på rätt väg. Tyvärr kan man inte punktförbränna utan fettet försvinner i en viss ordning. Hos oss tjejer sitter det oftast kvar längst på rumpa och lår. Så mitt råd till dig Mikaela är att köra mycket förbränningsträning (t ex trappmaskin, cykel, löpträning, powerwalk) och kosten har du väl koll på. Börjar du bygga muskler innan fettet är borta, så kommer fettet att tryckas ut av musklerna och du ser ännu tjockare ut. Med detta menar jag inte att du inte ska styrketräna alls, utan fortsätt med det också och kör då mjölksyreträning d v s lyft lite lättare vikter och gör i stället fler repetitioner.

Jag vill också påpeka att jag inte är styrketräningsinstruktör eller PT, utan detta är saker som jag har snappat upp och lärt mig under alla år som jag själv har tränat.

Nu ska jag fixa mig ett litet mellis innan det är dags för prommis med alla hundar. Ska testa ett nytt recept på Kesoplättar:)


Klurar lite...

...på en ny design här på bloggen. Måste ju förnya sig lite;)
Lite småfix kvar, vad tycker ni?


Gymmet med Annica igen

Efter ett litet påsklov från Högslättens gym var det så åter dags. Annica och jag var på plats kl 8 i morse och vi fick vara i stort sett ensamma hela passet, super!
Bröst och triceps fick känna att de fanns idag. Fick till fyra bröstövningar och tre triceps. Körde en tricepsövning igår, så det fick räcka med tre idag. Däremot blev det en bonusövning medan jag väntade på Annica. Testade axelpressmaskinen. Jag är van att köra med hantlar och stång, så det kändes aningen ovant. Får se i morgon hur det känns;)


Gammal bild

Nu efter en härlig:S proteindrink blir det prommis med dogsen. Tyvärr lite sämre väder idag:(

Mina stackars armar!

Som man bäddar får man ligga, säger dom...och bäddar man hårt gör det ont:S
Strax före 11 började "bäddningen" på gymmet. Körde fyra rygg och tre biceps. Fick superkontakt på ryggövningarna vilket kändes så bra, har alltid haft svårt att få riktig kontakt just med ryggen. Sedan fick biceps kämpa det som gick kan jag säga! Per visade mig en ny övning som brände som...

När vi kom hem hann jag bara äta lunch innan jag gick ut och fortsatte "bäddningen" med krattning. Höll på i drygt två timmar och då var mina armar rejält stumma kan jag nog lugnt påstå. Sista biten gjorde jag på ren vilja:|

Sedan hade jag ju naturligtvis bestämt att vi skulle äta lax till middag. Att skala potatisen var den sista lilla piffen i "bäddningen", aj aj aj, mina stackars armar nu:(

Nu är det CSI här, sedan känner jag mig ganska nöjd med dagen:tired:


Min middag

Godnatt

Nu ska min käre make se på nån slemmig Alien vs-film, så då säger jag


Gratis träning idag ;)

Passet på gymmet var svettigt! Kastade om lite, så det blev ben och mage i stället för rygg och biceps. Ska nämligen pumpa upp biceps i morgon då Per ska ta lite foton;)
Magövningen som Per visade förra gången satt som den skulle idag, jäklar vilken kontakt och vad den tog! Körde ytterligare två magövningar och så tre ben.

Sedan fick jag ett till träningspass, alldeles gratis! Jag gick ut på baksidan och krattade. Så underbart väder var det, soligt och varmt. Kunde t o m kratta i linne:D
Mor & far kom hem från en liten husvagnstripp, så krattningen fick så lov att avbrytas för fika, så synd så synd:P
Synd också att mamma och jag var tvungna att offra oss på varsin pannacotta som blev kvar från igår. Kan ju bara inte slänga dem hehe. Vi satt ute en bra stund och njöt av solen.

Sedan var det dags att gå ner och handla lite mat och fixa middag. Per hade beställt tonfiskröra och pasta. Själv åt jag blomkål till och det funkade alldeles utmärkt!

Nu sitter vi och ser på Fenomen på Kanal 5. Helt förbluffande och den enda tanken som snurrar i skallen är hur sjutton går det till?!:O


Gymmet nästa...

...nu:D


Oj oj oj...

...vilken dålig uppdatering det har varit här idag. Har bara inte riktigt haft orken och så har internet laggat:mad:

Nu har vi iaf precis svullat i oss pizza och kollat på



Äntligen!!! Lika underbar som första filmen, men så är jag ju lite jävig också;)

Hm, vad har jag mer åstadkommit idag då? I stort sett är det väl en sväng till gymmet och en härlig skogspromenad med mina skruttar. 
Blev ett lite längre pass på gymmet idag eftersom jag körde tre muskelgrupper; bröst, triceps och axlar. Ändå fick det räcka med tre övningar av varje, har ju kört dessa muskelgrupper en gång tidigare i veckan. Kändes riktigt bra och bäst kändes det nog att jag kunde köra axlar fullt ut nu:D
Efter gymmet slängde jag i mig den sista biten Keso-ostkaka innan jag och dogsen drog till skogs. Första gången i år som jag kunde gå utan jacka, helt underbart! Så underbart också att man äntligen kan gå i skogen, älskar det!

Nu blir det film här igen; Game of Death med Wesley Snipes. I'm a sucker for actionmovies hehe.


Talang-kväll

Eddie och jag stack iväg och köpte bl a ägg (går många här nu) och nötter och då råkade det slinka med lite mindre nyttigt godis också:blush: Så efter en delikat middag bestående av kyckling, wokgrönsaker och sallad, sitter jag nu här och ser Talang 2011 och njuter av några godbitar:)
Sedan blir det Ett fall för Frost. Gäller att passa på nu när Per är på bio med Micke och Fredrik. Han delar nämligen inte min fascination av dessa underbara brittiska deckare:|


Kanonväder

Började dagen med att följa med Per till gymmet. Jag har vilodag idag, så jag tog med senaste numret av Aktiv Träning och satt och läste den i stället. Jag har läst flera olika träningstidningar, men jag har inte tyckt att nån har varit i min smak. Har varit för mycket samma saker och för mycket om hemmaträning, yoga och sådant. Aktiv Träning däremot är jättebra. Många styrketräningstips, löpartips, intressanta undersökningar och t o m recept på bra träningsmat. Precis det jag vill läsa om!

Lunch väntade när jag kom hem, sedan ringde brorsan och ville gå ut och gå. Lustigt nog var jag precis på väg att ta en prommis med dogsen. Grannarna var ute när vi gick så vi tog med deras hund Ludde också. Blev en underbar promenad här uppe i skogen. Solen sken, det var varmt och vi hittade blåsippor! När vi kom tillbaka efter ca en timme bjöd Luddes husse och matte oss på fika. Vi satt och gassade i solen på deras altan, såååå skönt och trevligt! Det var första utefikat för i år. Jag fuskade dock med en bit Toscakaka. Kunde inte låta bli för jag älskar den kakan:blush:

Nu har jag precis ätit mellis bestående av Keso-ostkakan jag gjorde igår. Idag när den var riktigt kall var den supergod och med några bär till förgylldes den ytterligare, mums!


Kycklingtacogratäng

Här kommer receptet för er som vill prova på en supergod tacovariant!

Ca 600 g kycklingfiléer
En påse Fajitakrydda
1½ dl vatten
2 dl creme fraiche
En burk salsa
3 tomater skurna i små bitar
Riven ost

Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem. Krydda med Fajitakryddan och tillsätt vattnet och låt koka ihop några minuter. Lägg kycklingen i en ugnsform. Bred över först creme fraichen, sedan salsan, tomaterna och till sist den rivna osten. Gratinera i ugn i 225 grader tills osten har smält och fått fin färg.
Servera med tortillabröd, tortillachips och sallad.



Mys redan nu

Nu står kycklingtacogratängen i ugnen och Eddie har fått sin vanliga tacoköttfärs med tillbehör. Vi bestämde oss för att mysa till det redan idag eftersom helgen börjar nu, så därför blev fredagstacos torsdagstacos i stället:)
Det blir dock inte så pass mycket mys att jag ska unna mig ett glas rött, men Coca Cola Light blir det;)
Receptet på gratängen kommer nog lite senare i kväll.


Ett av mina nya Better Bodies-linnen

Skärtorsdagsträning

I morse blev det the good ol' gym med Per. Tre magövningar lyckades jag fixa till, trots en grym träningsvärk sedan senaste magpasset. Per visade mig en ny övning för att kunna köra lite tungt. Den blir nog bra när jag har fått lite snits på den:)
Sedan blev det fyra ben. Gick riktigt bra, superbra kontakt och jag verkligen segade ur musklerna det som gick:D

Nu måste jag ta itu med lite tvättstugearbete och sedan ska jag nog prova att sno ihop en keso-ostkaka som jag har hittat recept på hos Tess.


Kul påskpresent...

...NOT! Hade ju bilen inlämnad på verkstan idag. Men när Per kom hem och jag trodde att vi skulle åka och hämta den berättade han i stället att bilen står isärmonterad och så visar han en offert...på 8000 kr!
Inte direkt det påskägg jag hade tänkt mig få:|
Nu står vi alltså utan bil ett tag. Som tur är får vi låna svärfars bil och mig kommer Härnösandsborna att se susa förbi på mammas eller pappas moped (de har varsin).


Ledig i fem dagar!

Nu är jag ledig, iaf från alla daghundar, i fem hela dagar! Har nog inte hänt sedan jag körde igång verksamheten hösten 2009. Ska bli skönt att få ta det lite lugnt...tror jag, kanske kommer att sakna dem.

Under dessa dagar ska jag passa på att bara mysa och gå härliga promenader med mina egna skruttar och så blir det väl en och annan sväng till gymmet också skulle jag tro;) Högslätten har stängt fredag-söndag, så då är det ju tur att jag har mitt good ol' gym. Där var jag förresten och tränade med Per i morse. Körde rygg och biceps, fyra av varje. Piskade biceps rejält, så nice:D

Annars har dagen bestått av ett ordentligt pusslande. Har haft bilen inlämnad på verkstaden, så jag och svägerskan har delat på svärfars bil. Inte lätt när jag hade flera tider att passa (naturligtvis hade jag många daghundar idag) och hennes barn med respektive behövde skjuts ett antal gånger under dagen:S
När jag skulle till Fibi tog helt enkelt jag och hundarna en promenad dit, gick ut med Fibi och började gå hemåt igen innan Nettan hämtade upp oss efter vägen för att skjutsa hem oss. Så det blev 1½ timmes prommis för Zippy och Joetta. Jag har sammanlagt gått i 3 timmar idag, hittills alltså:)


Ni na ni na ni na na...boktips!

Några böcker som jag tycker är så bra är Liza Marklunds böcker om reportern Annica Bengtzon. Har inte läst alla men de jag har läst är alla lika spännande och svåra att släppa när man väl har börjat läsa. Jag älskar att försöka lösa olika fall och i dessa böcker hamnar man faktiskt mitt i handlingen!

Böckerna är:
Sprängaren 1998
Studio sex 1999 -
läst
Paradiset 2000
Prime time 2002
- läst
Den röda vargen 2003 - läst
Nobels testamente 2006 - läst
Livstid 2007 (direkt fortsättning på Nobels testamente) - läst
En plats i solen 2008 (direkt fortsättning på Livstid)


Underbart omslag dessutom på denna bok

Dagens gympass...

...blev till en början förvirrande:S Jag hade fått för mig att vi skulle köra rygg och biceps, men Annica förklarade att det skulle vi inte alls. Bröst och triceps stod nämligen på tur och när jag hade tänkt till en stund insåg jag att så var ju fallet, förvirrade jag:bigeyes:
Blev ett bra pass med fyra bröst och fyra triceps. Ökade på två bröstövningar, nice. Sedan hade vi tid över så då chansade jag och körde en axelövning. Det gick bra så då blev det två övningar till. Körde inte jättetungt men ändå skönt att kunna köra axlar nu när jag har haft lite problem:D

Lite senare ikväll kommer nog, enligt önskemål från Fatima, ett boktips:)


Jobbcoachen

Nu sitter jag och äter igen. Den här gången mellis, kvarg med Fun Light. Mums!
Har precis kommit från jobbcoachen. Samtalet idag blev lika trevligt och skrattrikt som förra gången och han tycker definitivt att jag ska spinna vidare på mina idéer;)

Förresten så har jag glömt att visa vad som kom i ett brev med Posten häromdagen. Daniella hade beställt lite kläder så då passade jag på att slänga med ett litet linne på beställningen också. Tror det var på rea t o m.


Ursäkta för den pissiga bildkvalitén, vill ha en bättre kamera nuuuuuu!!!!!!

Provat GI-färdigrätt

Har precis provat Pannbiff med blomkålsgratäng, ärtor, dinkel och skysås. Mamma har tidigare tipsat mig om att Familjen Dafgård har GI-färdigrätter och igår hade hon köpt och sa att jag fick ta om jag ville. Så lämpligt att dela frys liksom;) Den var helt klart i min smak, men så gillar jag ju grönsaker i alla former också. Min käre make skulle nog ha spottat ut det. Nåt som också är bra med dessa färdigrätter är att man inte behöver kolla och räkna hur mycket av allt man stoppar i sig, det är ju bara att läsa innantill på baksidan:thumbup: Denna rätt innehöll 400 kcal och 6,5 % protein, 5 % kolhydrater och 5,5 % fett. När vi ändå är inne på plussidan så säljer vår lilla kvartersbutik ständigt dessa rätter till det låga priset av 5 för 100 kr! Kan inte bli så mycket bättre:)



Nu ska jag gå ut med Tina och sedan ska jag till jobbcoachen igen. See ya!


Värdelös...

...på att svara på era kommentarer, värdelös på att uppdatera denna blogg. Inte bra och framför allt inte kul! Jag tycker om era kommentarer och vill gärna visa min uppskattning genom att svara. Men man får se det från den positiva sidan; det kan bara bli bättre;)

Dagen har alltså bara försvunnit nästan med ljusets hastighet känns det som. I morse innan det var dags att gå med daghundarna fortsatte jag att läsa boken 1222 över havet av Anne Holt. Den är riktigt spännande och man vill inte gärna lägga ifrån sig den. Nåt jag också gillar med boken är att det händer saker redan från början. Vissa böcker får man ju läsa halva innan det händer nåt och spänningen sätter in. Det är drygt och gillas inte av mig!

Efter sista daghunden stack jag och Annica till gymmet. Det har inte varit så hemskt mycket folk där de senaste gångerna, så det är bara att hoppas på att den trenden håller i sig! Idag plågade jag ben och mage, fyra av varje. Kör mjölksyreträning för benen med tanke på att det säkerligen kommer att behövas på den stundande KFÖ/BFÖn men även på sommarens utbildning på Marma. Gick riktigt bra, känns som om jag har blivit starkare:D
Testade en ny maskin för magen. Nice att kunna köra tungt, blev min utvärdering. Sen hade jag en liten filosofi med dagens magträning, jag körde nämligen mördarövningen som sista övning för att kanske slippa köra 3 x 30 för att bli hyfsat slut. Den filosofin sprack, klarade ändå 3 x 30. Bara så drygt att göra 30 reps:| Hm, vikter runt vristerna kanske kan vara nåt?

När jag kom hem låg ett paket från World Gym och väntade på mig. Två linnen från Better Bodies:D
Bild kommer senare eftersom batteriet i kameran är stendött:bigeyes:


Vilodag...

...på alla sätt och vis. Så blir det bestämde jag till slut. Började faktiskt skriva det tidigare idag, men då var jag lite lur på en löprunda, städa bilen och eventuellt gymmet. Men nu blir det alltså vila från allt helt enkelt. Eller ja, inte hundarna förstås. Har precis kommit in från en promenad som idag blev 1 h och 10 min lång. Förutom att solen sken och det var varmt så blev den extra trevlig, jag träffade nämligen Helén som har hunddagiset Hundvillan  (där jag brukar praktisera). En bil passerar mig, vänder och stannar på trottoaren framför mig och ut kliver alltså Helén. Gissa om jag blev förvånad! Inte så vanligt att Sundsvallsbor har ärenden i lilla Härnösand, vanligare tvärtom. De hade varit på vår underbara affär Dollar Store. Superkul överraskning på prommisen!

Nu ska jag gå ner på kvartersbutiken och handla och sen fixa mat åt mina älskade snorungar som alla nu har landat hemma efter helgens utflykter:)


Lördag

Lugn och skön helgfrukost med lite tidningsläsning...nope, bara att glömma. I med det som skulle ner i magen och sen iväg för att tvätta bilarna. När vi kom hem packade Per och så hann vi äta lunch tillsammans innan han satte sig i bilen och åkte till Stockholm. För egen del blev det en långpromenad med dogsen. Kanonväder! Äntligen varmt i luften, inte bara solen som värmer:D
När vi kom hem var det bara att byta om och åka till gymmet med Annica. Trodde att det skulle vara mycket folk där eftersom vi kom dit typ 13.40, men icke. Det var ju nice! Körde fyra rygg men nöjde mig med tre biceps. Har ju kört 6½ pass den här veckan, så jag tyckte att jag kunde vara nöjd så. Dessutom ökade jag i bicepscurl, lyckades göra en åtta med 11 kiloshantlarna. Var lite osäker på om jag skulle klara 11 kg över huvud taget! Så j-vla nice:D
På hemvägen stannade jag på Lidl för att köpa Mini Wafer Eggs. Utelämnade den lilla detaljen att jag syndade ytterligare i torsdags:blush: När jag var där och köpte kvarg och cottage cheese fick man provsmaka dessa deliciösa ägg och jag kunde bara inte låta bli. Nu till min svullardag är de alltså inhandlade. Stannade också till på Dollar Store för att köpa lite gott åt hundarna:P


När jag kom hem hade Crille redan dragit iväg med en kompis, så till middag blev det bara Daniella, jag och Eddie. Vi beställde hem mat och till det unnade jag mig ett glas rött. Ok, det har blivit ½ glas till medan jag sitter här och softar och skriver;) Bredvid mig sussar prinsessan sött.


Busy friday!

Nu ikväll vid 19.30 satte jag mig ner för första gången idag för att ta det lugnt. Förutom hundpromenader har jag varit och träffat en jobbcoach idag. Kul om inte annat att få surra lite med nån annan än bara hundarna. Skämt åsido, han kan nog hjälpa mig att bena i alla mina idéer.
Efter det åkte jag och Annica till gymmet. Blev ett snabbt och intensivt pass eftersom jag blev lite sen från jobbcoachen och hon hade en tid att passa. Hann iaf med att köra fyra bröst. Fick ont i nedre delen av deltamuskeln på båda axlarna när jag som andra övning körde liggande bröstflyes och det kändes inte bra under sista övningen, stående bröstflyes. Smärtan har dock lagt sig nu ikväll så jag hoppas på att det ska hålla i sig. 
Sedan var det dags för den på fredagar sedvanliga tacomiddagen. Hann precis svälja den sista himmelska tuggan innan det var dags att åka iväg för att hjälpa Per att byta till sommardäck på både vår bil och en kronbil. Hemma igen 19.30 och nu sitter vi och tittar på Talang 2011.


Present :D

I onsdags när jag lämnade Fibi fick jag en present av hennes matte, husse och lill-matte. Tänk att det är så kul att få presenter!!!:D


Ska bli spännande att smaka!

Förlåt, ty jag har syndat!

Dagen började helt enligt min tro, med 1½ gympass. Ja, inte nödvändigtvis 1½ pass, men nu blev det så. Först tränade jag med Per på mitt good ol' gym i 30 min, sedan åkte jag och hämtade Annica och så körde vi ett helt pass på nya gymmet. På halvpasset med Per körde jag triceps och med Annica blev det ben och axlar. Den här gången var det bara typ en person på nya gymmet när vi kom, sedan ramlade det väl in några till bara, såååå skönt! Skönt var också att axeln kändes bra, kunde t o m köra ganska tungt:thumbup:
Efter passet testade jag nya proteinpulvret jag köpte igår, med jordgubbssmak. Precis som chokladsmaken var det väldigt sött, men ändå sjutton gånger godare. Blir jordgubb hädanefter:)



Dagen fortsatte enligt min tro. När jag kom hem tog mamma och jag hundarna och gick ner till Lidl där jag hamstrade kvarg (Kesella) och cottage cheese (KESO). So far so good! Men på vägen hem passerade vi en nyöppnad thairestaurang och det var här det började gå snett. Vi blev båda väldigt sugna på att testa detta place och helt plötsligt hade vi bestämt att luncha där när vi hade varit hemma och lämnat dogsen!
Mamma kör GI-metoden och jag käkar ju inte heller kolhydrater så vi försökte väl intala varandra att det var ok att fuska lite vid ett sådant här speciellt tillfälle, hehe. För vi lyckades ju inte låta bli att fuska, kunde bara inte motstå dessa himmelska räkchips och nudlarna. Men vi var ganska duktiga ändå! Eller ja, eftersom det var buffé och dessutom superdupergott var vi ju tvungna att ta två gånger, en gång för mycket alltså:|
Trevligt var det iaf att luncha med mor!

Innan jag hämtade Per hann jag med en löprunda också. Förbättrade bara lite och fortfarande inte godkänt inför fystestet på Marma till sommaren. But I'm gonna get there!

Provat nytt recept igen!

Jag får mail med både veckomenyer och festmenyer från alltommat.se. Ibland hittar man nåt man gärna vill prova och denna vecka var det bl a Gratinerade fläskkotletter. Så det blev det till middag idag. En middag jag för övrigt fick avnjuta medan jag satt i hundskötarkonferens, blev en liten miss i planeringen:bigeyes:
Supergott blev det iaf!!!


Med potatis, zucchini och rödlök

Recept hittar ni här>> 


Min tallrik, utan potatis så klart!

Fick lite utlopp för min fantasi också...


Djungelgryta

På Pudelvippans begäran kommer här receptet på min Djungelgryta, eller åtminstone försök till recept. Jag har inga speciella mängder av ingredienserna, jag höftar helt enkelt;)

Djungelgryta

4-5 kycklingfiléer
5 dl matlagningsgrädde
3 skivade bananer
Jordnötter efter tycke och smak
Salt, peppar och curry

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem. Salta och peppra lite.
Tillsätt matlagningsgrädden, bananerna och jordnötterna och låt det bli varmt. Smaksätt med så mycket curry att grytan blir alldeles påskgul och smakar smaskens;)

Servera med ris eller pasta och naturligtvis valfri sallad.

 

Dagens andra träningspass

På eftermiddagen var det så dags för andra passet för dagen, den här gången med Annica på nya gymmet. Tyvärr var det lika mycket folk idag:mad:
Vi körde rygg och biceps, fyra respektive tre övningar. Annica tvingade mig att köra ryggövningen som jag fick sådan helvetisk träningsvärk av förra gången. Bara att hoppas att de berörda musklerna är lite mer van den nu:S Jag fick dock ge igen, hon hade riktigt ont idag efter min bröstövning igår. Det är så kul med en träningskompis, hehe.
Testade också en ryggmaskin som inte finns på mitt good ol' gym. Fick ingen riktig superkontakt, men man kan ju alltid hoppas att det känns i morgon iaf!
Biceps gick grymt bra, bara det att jag blev tvärstum i främst den ena underarmen under första övningen. Har nog aldrig blivit så stum faktiskt. Det släppte dock lite till de andra övningarna:)
Efter gymmet var det dags att fixa middag. Snodde ihop min egna Djungelgryta. Stekt kyckling, matlagningsgrädde, bananer, jordnötter och curry. Mums!


Körjournaler = slantar

Skönt, nu har jag precis gjort klart körjournalerna och skickat in dem, så nu kan man snart vänta en slant på kontot:D

Har också hunnit med en sväng till mitt good ol' gym med Per. Ska träna på eftermiddagen med Annica också, men Per ville att jag skulle följa med honom. Han har inte riktigt hittat tillbaka till motivationen att träna ensam och hey, då fick ju jag ett litet bonuspass;)
Jag körde fyra magövningar. Kändes lite att jag inte kört mage på ett tag, men det kändes ändå riktigt bra.
Efter en underbar:S proteindrink nu ska jag vidare till daghunden Tina.


Bild tagen från google

Eftermiddag på gymmet

På eftermiddagen hämtade jag upp Annica och så åkte vi till gymmet. Även denna gång blev en besvikelse när det gäller själva gymmet. Var så grymt mycket folk, hatar att behöva vänta på maskiner o.d:mad:
När det gäller själva träningen så gick den väl hyfsat. Jag tycker att det är lite svårt att komma igång och köra som jag brukar nu när jag har bytt gym, men det ger sig nog snart. Körde iaf fyra bröst och tre triceps + en axelövning som en liten bonus. Visade Annica två för henne nya bröstövningar, så nu hoppas jag att hon får lika helvetisk träningsvärk som jag fick efter den nya övningen hon visade mig sist, hehe! Iof körde vi en för mig ny tricepsövning idag också, men jag tror att jag klarar mig rätt bra från den:bigeyes:


Morgonkaffe :)

Sitter just nu och väntar på att kaffet ska bli klart. Det ska avnjutas medan jag fyller i och skickar in körjournaler för mitt åkande till hundkunderna. Man vill ju inte betala mer skatt och sociala avgifter än man måste precis:|


Naturligtvis serveras inga bullar till mitt morgonkaffe!

Nya uppgifter att läsa...

...för den som vill. Jag har alltså laddat upp två nya uppgifter som jag gjort i Hundskötarutbildningen. Den ena handlar om Lugnande signaler och den andra handlar om Aktivering. I den sista kan ni kanske hitta nån ny trevlig aktivitet för er och hunden:D
Uppgifterna hittar ni som vanligt i Mina skolarbeten under Länkar eller klicka här>>


Yes yes yes!

Idag skulle jag egentligen köra ben och mage, men efter uppvärmningen fick jag ett infall att testa min axel lite. Körde en övning med lätta vikter och gissa hur boring det är, men jag vet ju att jag måste. Axeln kändes riktigt bra så då var det ju bara att köra på! Blev tre axelövningar till, också med lätta vikter så klart, men ändå. Så himla skönt att jag äntligen kan lägga in axlar i träningen igen!:thumbup: Fick dessutom tips av min evige coach Per hur jag i axelpress med stång kan flytta vikten mer framåt eller bakåt för att komma åt de olika musklerna. Super!
Sen blev det iaf som planerat fyra benövningar, vilka jag var helt nöjd med.
Nu blir det duschen och sen måste det handlas och lagas middag här:)


Glädjande start på dagen

Japp Fatima, idag är en annan dag och den började väldigt glädjande. När jag vaknade hittade jag nämligen Fibi sovandes tillsammans med Zippy och Joetta i deras säng. Ingen av daghundarna har tidigare fått göra det. Både Zippy och Joetta har bestämt sagt ifrån. En rolig grej som hände häromdagen var när Gibbs hade smugit upp i deras säng när ingen låg där. Så kom Zippy, ställde sig bara framför sängen och skällde till en gång och Gibbs flydde fältet direkt. När jag nu såg Fibi ligga där tillsammans med mina skruttar blev jag så klart alldeles varm och glad inombords:D
Nu sitter jag och laddar för en promenad med dogsen och sen blir det gymmet!


Off-knappen på hela dagen :|

Har varit lite off hela dagen, så jag har inte varit sugen på att skriva om någonting alls:(
Det enda jag har lyckats med är att ta Zippy, Joetta & Fibi på en hyfsad promenad i värsta blåsten och sen dammsuga och skura golven. Avbokade t o m träningspasset på gymmet...
Nu blir det till att se Rosa pantern 2 innan man somnar och sen hoppas på att man vaknar i morgon bitti på ett sprudlande humör:bigeyes:

 
Foto: Jeanette Ö

Äntligen gjort helg!

För en stund sedan gick jag med sista daghunden, ja om man bortser från Fröken Prick a.k.a Fibi då som ska bo här till på onsdag:)
Hämtade upp Per och svängde in på Lidl på hemvägen. Skulle handla fettfri kvarg som de har där, men den var som vanligt slut:mad: Käkar kvarg smaksatt med Fun Light till mellanmål, supergott! Nu får jag väl nöja mig med Keso i helgen i stället. Iof inte fel det heller om man smaksätter med Fun Light eller nån smaskig frukt:)
Hur som helst, nu är det helg och fredagsmys, sååååå skönt!!!


Testat annat gym med Annica

I tisdags träffades jag och Annica och bestämde då att vi skulle träna tillsammans på ett gym som jag och Per tränade på förut och trivdes på då. Så i morse när barnen var skjutsade till skolan och jag hade gjort en akututryckning till Max & Gibbs, hämtade jag upp Annica och så begav vi oss till gymmet. Först var jag ju tvungen att lära mig deras trappmaskin, men det är inte hela världen. Det som kändes värre var att trivselkänslan jag hade när jag tränade där förut ville inte riktigt infinna sig. Kan bero dels på att det var typ en hel j-vla gymnasieklass där och dels så gick materialförvaltaren runt och var lite grinig. Kommer ihåg att det vissa dagar var klasser där och tränade, men när vi nu kollade schemat så kommer det att vara klasser där varenda eviga morgon, drygt! Sedan har jag väldigt svårt för människor som är griniga. Även om det är en förening som har gymmet, så tycker jag att man kan vara lite trevlig när man talar om vilka regler som gäller. Man vill väl ha bra stämning, då tränar man med största säkerhet bättre också!
Jag hade ju tänkt köpa årskort direkt nu, men det blir nog bara ett månadskort till att börja med. Måste ju ge det lite tid, men trivs jag inte bättre än så här blir det till att gå tillbaka till mitt gamla lilla gym:|

Kul dock att ha en träningskompis så att man kan ge det lilla extra när man har hjälp. Bra också att kunna utbyta övningar. Idag körde jag två för mig nya övningar, en rygg och en biceps. Kan alltid hoppas på lite träningsvärk i morgon då:D


Gammal bild från när jag gästtränade på Annicas dåvarande gym

Snäll eller dum?

Vet inte om Gud är snäll eller dum idag. Det har ösregnat sedan i morse och nu har det gått över till snöblandat, så då kan man ju tycka att Gud är rätt dum! Å andra sidan låter han oss slippa all j-vla snö fortare, så han kanske är lite snäll ändå;)
Nåt jag vet med säkerhet är att jag behövde denna dag. Har varit otäckt mycket här ett tag och jag har mått väldigt dåligt av det och varit på gränsen till att bli utbränd. Jag har varit less och inte tyckt att någonting har varit speciellt roligt. Det är därför jag tränar som jag gör, det är räddningen som gör att jag står på benen! Idag har jag dock fått möjligheten att bara vara. Fibis husse meddelade igår att hon skulle vara ledig idag, så det innebär att jag idag bara har Max & Gibbs och så mina hundar förstås. Men de får nöja sig med kortare promenader idag, så får jag i lugn och ro ta hand om all tvätt som har tornat upp sig i badrummet. Blir en hel del med två tonåringar hemma:S Sen ska jag börja läsa en bok som jag ska redovisa muntligt i svenskakursen som jag inte har lyckats göra klar än. Har bara denna redovisning och så en till muntlig redovisning kvar, så jag vill naturligtvis gärna göra klart. Särskilt när det lutar mot ett MVG också;)


Klicka på boken för att läsa mer om den

Inte bara träning faktiskt...

För er som tycker att jag skriver lite för mycket om min träning kommer här ett husmorstips, kan faktiskt vara lite huslig av mig också;)

När jag jobbade åt en städfirma i Stockholm kom jag i kontakt med dammvippor gjorda av strutsfjädrar. Sedan dess vägrar jag att damma med något annat! Man sparar tid, det är dammfritt längre och framför allt är det lättsamt att bara dra vippan över allt. T ex är alla tavlor dammade på en grisblink. Hur mycket drog man sig inte för att torka av tavlorna med en trasa? Blev typ aldrig gjort!
Men tro nu inte att det går lika bra med nån syntetisk skitvariant, de blir bara statiska vilket gör att dammet kommer tillbaka fortare! Struts ska de va!!!

Jag köpte min nuvarande vippa på

 i Gerdal, Örnsköldsvik.


Men här finns de också att köpa/beställa

Sahlins Struts 


Kläng- och klätterapan

Joetta älskar att ligga nära nära. Så här mysigt hade mina tjejer här i soffan för en stund sedan:



Joetta har klättrat från soffan jag sitter i, över armstöden och ner till Daniella, där hon hittade den perfekta sovplatsen enligt henne. Men inte helt emot Daniella heller kan jag säga;)

SÖTNOSAR!!!

Kan falukorv vara exotisk?

Japp, med hjälp av några speciella råvaror så kan man faktiskt sno ihop Falukorv Hawaii.

Jag stekte 400 g falukorv tillsammans med en skivad purjolök. När det stekt några minuter blandade jag i en stor hackad röd paprika och ca 250 g burkananas i bitar och lät det steka ytterligare några minuter. Sedan tillsatte jag ca 1 dl majs och en halv 230 grams burk med pineapplesalsa och lät det bli varmt. Salt och peppar, done!


Till normala människor kan den serveras med ris eller pasta!

Sen kväll...

...blev det. Orkar därför inte skriva mer idag. Men i morgon kommer jag bl a att skriva om ännu ett nytt middagsrecept jag har provat:D

Godnatt:tired:

Aningen psyko

Igår när jag satt och skrev på laptopen i soffan brast Per ut med; jäklar vilka bröst! Då menade han inte mina boobs utan mina bröstmuskler så klart;) Sedan ber han mig spänna dem om och om igen och så fortsätter han; å kolla ådrorna! Hur kul som helst när man får sådant beröm:D
Jag vet att man är aningen psyko, att bli glad för att muskler och ådror syns:S, but that's just the way you are när man ränner på gymmet som besatt:P


Jag blir så heligt förb...

Jag vet att det inte är nån idé, men jag måste än en gång försöka förstå hur vissa människor tänker. När jag var ute med daghunden Tina ser vi några barn spela bandy typ på vägen och mellan dem står en man med en gråhundsliknande hund, naturligtvis i ett (censurpip) Flexi-koppel. Jag ser att hunden springer lite som den vill, iof ofta vanligt när det gäller hundar i Flexi-koppel, och dumt nog slutar jag aldrig tro på att alla människor tänker till när det gäller sina hundar. Hunden kommer rakt emot oss och jag tänker att nu måste väl ändå mannen snart stoppa den med kopplet, men icke. Man blir ju bara stum. Jag tog iaf ett bestämt steg så att jag hamnade mellan Tina och den andra hunden och hoppades att jag på det sättet även skulle markera för mannen att man släpper inte fram sin hund hur som helst. Tror dock inte han brydde sig, vad tror ni? Funderar också på om inte mannen var rädd om sin egen hund. Vad hade hänt om Tina skulle ha varit världens aggressivaste lilla dam då? Hade mannen fattat då, om hans hund låg blödande på marken (värsta scenariot)? Kan bara säga en sak; IDIOTER kommer tyvärr alltid att finnas:mad:  

Tina

Kanske blivit med ...

...träningskompis! Jag funderar på att byta gym, till ett där det finns mer maskiner och vikter. Iof tränar jag gratis idag, men det andra gymmet drivs som förening så årskort kostar bara 700 kr! Jag och Per tränade där förut och jag trivs bra där. Min kompis Annica tränar på ett annat gym, men så idag fick jag ett infall att fråga henne hur länge hennes nuvarande kort gäller och om hon har lust att träna med mig på Höga, som gymmet kallas. Gissa vad lyckat, hennes kort går ut nu den 7:e och hon var sugen att träna med mig!
Vi ska träffas i morgon och prata mer om det:D

 
Gammal bild tagen när jag gästtränade en gång på Annicas gym

Annars har jag naturligtvis varit på gymmet idag. Kände mig lite knepig när jag åkte dit, så det blev en lugn uppvärmning. Men sen kom jag igång när jag körde styrka. Fyra bröst och fyra rygg åstadkom jag idag. Gick bra för axeln när jag körde bröst den här gången, men den är fortfarande inte riktigt bra:( Rygg var skitroligt att köra, fick ruskigt bra kontakt, underbart!

Provat nytt recept

Blev lite sen middag idag eftersom jag på eftermiddagen åkte iväg till en kompis för att hjälpa henne med ett mönster till hennes dotters balklänning. Tiden drar ju gärna iväg när man måste surra lite skit också:D
Till slut blev maten dock klar. Provade ett nytt recept; paprikagratinerad kyckling. I smeten som man breder ut över kycklingen är det stekt paprika, riven ost, creme fraiche, persilja, timjan och cashewnötter. Supergod blev den!



Nu blir det filmtajm. Filmen Taken med Liam Neeson har precis börjat på fyran. Den är riktigt bra! Det var ett tag sen vi såg den nu så vi ska se den igen:)

Åtta härliga grader ute!

Kom iväg lite tidigare till gymmet idag, åtminstone nån halvtimme men ändå;)
Axeln får fortsätta att vila, så det blev ben och mage idag. Toksvettigt pass igen! Fyra mage och fyra ben lyckades jag få till. Känner att jag skulle vilja lägga på lite vikt på magövningarna, men det finns ingen direkt magmaskin, så jag måste klura lite och använda min fantasi. Både mage och ben fick definitivt blöda idag iaf:D



Efter duschen tog jag en långpromenad med hundarna. Nästan 8 grader ute, sååå skönt. Det började duggregna lite efter halva rundan, men det gjorde inte så mycket när det ändå var så varmt. Hyfsat torrt var det på marken också, ändå var Joetta skitigare än skitigast när vi kom in. Hon hoppar dock så glatt på handduken för att bli torkad, så det gör inte så mycket heller. Zippy har ju sin "Zippy-tripp", som han senast häromdagen blev beundrad för igen, så han blir på sin höjd lite smutsig på ovansidan av tassarna. Nu sussar skruttarna sött, Joetta i soffan bredvid mig och Zippy i sin fåtölj 1 meter ifrån mig:love:

Dollar Store snart :D

Dagen ljusnar på alla sätt och vis kan man säga. Nu har jag även klarat av min löpträningsrunda. Intervaller idag och ja, inte så mycket mer att säga än; jobbigt! Men jag måste ha förbättrat lite sen förra gången. Inser nämligen att jag måste ha sprungit en extra spurt då och tänker jag bort den så har jag förbättrat. Så jag lever på den tanken;)
Det hade slutat regna också innan jag sprang och nu vill solen titta fram. Bara lite men man ser att den finns iaf:)
Bara svettningarna har lagt sig ska jag hoppa in i duschen och sen ska Eddie och jag åka till Dollar Store och handla godis. Såg nån belgisk choklad när jag var där igår och blev så sugen att testa nu när det är svullardag:D
Igår fyndade jag förresten dessa två hårband där, 10 kr för båda!!! Vad är en tia liksom?


Dagens gymfrilla

Måste ha piskat bra, för till gymmet kom jag och körde ett riktigt bra biceps/triceps-pass med fyra övn av varje. Testade en ny bicepsövning så nu återstår att se om jag har ont i morgon:D Ökade på både en biceps- och en tricepsövning. Så nice!


Bjuder på dagens gymfrilla

Jag har faktiskt värsta beslutsångesten när det gäller mitt hår just nu. Brukar ju klippa ner håret bak och på sidorna till 4 mm och ha kvar lite längre upptill, men ibland får jag för mig att spara ut håret igen. Hade långt hår ända sedan jag var liten tills jag var nästan 30 år. Samtidigt är det såååå skönt att ha kort hår. Per tycker att jag ska klippa nån frisyr med håret som det är nu. Problemet är bara att jag ser så grymt tantig och fånig ut i de flesta snoffsiga frisyrer. Gah, vet inte hur jag ska göra, vet bara att håret är för långt för min vanliga frisyr just nu, så det blir till att leva med hårspännen eller hårband tills jag har bestämt mig:S

Piskar mig själv!

Sitter här och allt känns rätt piss just nu. Regnar ute, kaos i köket, massor av tvätt och ingen lust att åka till gymmet. Till på köpet sparade jag löpträningsrundan från igår till idag för att jag hade nån sorts förhoppning att det skulle bli bättre väder. Det var grått och råkallt igår, men regn är ju inte bättre precis:|
Men men, inget annat att göra än att piska sig själv att dra iväg till gymmet. Sen kommer jag förhoppningsvis igång med resten efter det:bigeyes:


Så kul start på helgen!

Efter sista hundkunden åkte jag till en lite större butik än min vanliga kvartersbutik för att handla glutenfritt bröd till min älskade dotter. Skulle bara handla det och några saker till men jag blev kvar i en hel timme:O
Först stötte jag på en kille som jag känner som jobbar där, så det blev ju lite kul snack. Medan vi stod och pratade kom en annan killkompis förbi. Han är också med i Hemvärnet så då blev det ju massor av Försvarssnack, säkert en halvtimme! Usch va roligt det är att prata skit ibland:D Medan vi stod och pratade hörde jag nån säga; men hej, är det inte Petra? Tyckte jag kände igen rösten! (hm, ska jag ta det som en komplimang eller hehe). Det var en kille som jag säkert inte har träffat på 10-15 år! Så himla kul att byta några ord och en kram fick jag också:P
Kände mig så glad när jag åkte därifrån och det höll i sig även när jag kom hem då båda sönerna var hemma och när jag höll på att göra i ordning maten kom även dottern hem. Så kul när alla barnen är samlade och medan jag gjorde i ordning den obligatoriska fredagsmaten tacos lyssnade jag på P!nk och unnade mig ett glas rött;)
Helgen kan inte börja så mycket bättre!

Jo, glömde. Jag fick för några dagar sen en duoögonskugga av Daniella som jag provade idag. Den var hur snygg som helst, helt klart min nya favvo:thumbup:


Friends
Friends Comments


Vill ha!

Denna film står högst upp på min önskelista just nu:



Kolla in trailern här>>

RSS 2.0