Tomt men skönt

Nu är sista arbetet för skolan färdigt och inskickat! Kommer att kännas knepigt att inte ha någon skoluppgift att ta tag i, lite tomt sådär. Men det blir skönt att kunna ta det lite lugnt, särskilt nu fram till tävlingen. Jag gillar att plugga och jag har redan sett ut en liten kurs som jag vill sätta tänderna i. Den får dock vänta till våren eftersom jag ju under hela hösten kommer att vara upptagen med mitt hälsoföretag + jobb och utbildning inom Försvarsmakten.
 
Nu är det dags att åka och fredagspumpa upp bröst och biceps. Något säger mig att det blir jag och ett gäng unga killar på gymmet, haha.
 
Bilden av ett typiskt liv med vavvor, man har alltid minst en nära, nära ;)
 
 

energilös.nu

Allt lite omotiverat fortsätter att gå väldigt trögt. Har nu insett och accepterat att jag fram till tävlingen inte kan göra allt jag brukar göra. Energin räcker helt enkelt inte till och då måste jag prioritera att jobba på formen inför dagen då jag står där på scen. Har jag kämpat så här länge kan jag ju inte ställa till det så att det går åt pipsvängen när det bara är fem veckor kvar!
Måste vara motivationen för på gymmet går det riktigt bra (härligt pass för rygg och baksida axlar idag), men så fort jag är klar och går därifrån går luften ur mig och jag blir segare än den segaste polkagrisdegen. Jag menar, har ni varit i Gränna och kollat in dessa supersega tingestar?! :/
 
Nu ska jag snart piska mig upp från soffan för 40 min kvällscardion...
 
 

Grillningspremiär!

Helt underbart väder igår, så jag fick ett infall att jag och barnen skulle grilla för första gången i år. Blev väldigt lyckat då vi även kunde sitta ute och äta. Det är typ det mysigaste jag vet! Anna och Tove (storbarnens styvmamma och syster) kom förbi också för att träffa Stella och Tendra. Sen blev det gräsklippning och fortsatt vavvasäkring av gärdesgården för Ella och min del. Mycket sommar på en gång alltså. Love it!
Under kvällskissningen med hundarna fick jag uppleva ytterligare en sommarsak, tyvärr en väldigt pestig sådan...MYGGORNA. De måste också ha varit till sig över att sommaren är här för de var ruskigt aggressiva! Fick flera bett under den lilla stunden jag var ute, grrrr!
 
Min tallrik, som efter 6 juli definitivt inte kommer att se ut så här ;)
 

Trött tv-stjärna!

Luften och orken gick typ ur mig just nu. Har varit en något tuff förmiddag. Morgoncardio 40 min, frukost och sen till gymmet. Benpassen kör jag på morgnarna nu då det inte är så mycket folk där. Detta för att jag ockuperar flera maskiner åt gången i både trippelsetet och supersetet och när det inte är så mycket folk är ju chansen större att grejerna är lediga. Hatar fortfarande, kanske t o m ännu lite mer nu, att vänta på maskiner. Trots att jag bara hade frulle i magen så gick det riktigt bra. Tungt som attan är det men jag har inte minskat i styrka iaf :D
Efter benpasset påfyllning av lite energi och så direkt till daghunden Fibi för en promenad i värmen. Trött, trött, trött och varmt! Handlade mat på hemvägen. Allt går väldigt, väldigt segt!
Skulle helt klart kunna lägga mig och sova en stund nu men det är dags för nästa energipåfyllning så jag måste pallra mig ut i köket ist.
 
Så var det dags att vara med på TV igen då ;) 1:58 min in i lokala TV4-nyheternas sändning:
 
TV4Nyheterna%20Sundsvall%2009:33

Idel roliga saker idag

Roligt jobb på Tonhallen i Sundsvall med många intresserade så jag fick verkligen prata av mig, hehe. Träffade flera jag känner och fick dessutom positiv respons från både det här giget och ett gig jag gjorde i början av året. 
Nästa glädjeämne var bilen jag körde dit och hem, en Volvo V70. För det första en automat, glidigt! För det andra så insåg jag att Volvo inte längre är en traktor, hände ju grejer när jag tryckte på gasen. Så pass att jag satt som ett frimärke mot ryggstödet. Vill dock tillägga att jag absolut aldrig körde olagligt! Skulle banne mig kunna tänka mig en sån bil faktiskt.
På väg därifrån stötte jag på alltid lika ödmjuke Anders Graneheim! Fick en trevlig pratstund innan jag drog i mig en matlåda och sen åkte tillbaka mot jobbet. 
 
Okej, jag ska väl balansera en aning iaf. Mindre roligt är det att kvällscardion gick tungt. Märker av dieten mer och mer nu. Varken hjärnan eller kroppen är som de brukar. Kände det även på jobbet idag. Men men, så är det. Bara att bita ihop!
 
Så här såg min arbetsplats ut idag :)

Snygga ådror :)

I förmiddags skickade jag in en av de två skoluppgifterna jag har kvar att göra innan fredag för att jag ska få mitt diplom. Har börjat tänkt lite på hur det kommer att kännas när jag inte har något skolarbete att göra på dagarna. Det kommer nog att kännas lite tomt, iaf i början. Sedan hittar jag med största sannolikhet annat att göra ;)
 
Eftermiddagen spenderades på jobbet och så gymmet så klart. På jobbet plockade jag ihop det jag ska ha med mig imorgon då jag ska vara på en jobbmässa på Tonhallen i Sundsvall. På gymmet kördes favvopasset axlar och triceps. Trippelsetet för axlarna svider så underbart. Dessutom lite snyggt nu när ådrorna pressas fram ;) Tyvärr gick det lite tungt idag, energilös och inte alls fit for fight. Ett tag trodde jag t o m att jag skulle få avbryta men jag körde på och jag lastade t o m på lite mer i smala bänkpressen!
 
Nu har jag precis hjälpt Daniella med ett skolarbete angående träning (!) och ska bara Biggest loser slutar gå och lägga mig. Blir tidig morgon imorgon då jag måste hinna cykla 40 min också innan jag drar iväg. 
 
 

Annan stass på gymmet!

Har varit på övning lördag och söndag och den bjöd den här gången på en tung men rolig utbildning med en massa info som skulle tryckas in i mitt huvud. Kommer att bli kul att sadla om och lära mig nåt nytt nu känner jag :)
Efter förmiddagens utbildning, och innan den avslutande bataljonsuppställningen, drogs jag utsökt mot gymmet. Men det blev ingen träning utan lite läsning om mental träning ist och så intogs lunchen som inte helt otippat bestod av kyckling och grönsaker. Lika bra att käka där så slapp jag ju bli frestad av kokets pytt i panna ;)
 
Nu kommer snart Crille och Hanna hit och ska äta tacos. Daniella och Eddie (så klart) ska också äta med oss. Roligt med så många barn samlade!
 

Fredag...

Jaha, vad ska jag skriva nu då? Lite så känns det nu, men det kan bero på att jag är lite överallt just nu så jag är nog lite förvirrad, haha. Försöker börja packa och göra matlådor inför helgen och samtidigt känner jag bara för att ta det lugnt framför TVn. Sedan har jag 35 min cardio kvar att göra också. 
 
Vi har iaf haft kanonväder här idag, så jag, tjejerna och Zippy tog oss en härlig skogspromenad mitt på dagen. Jag älskar verkligen att gå i skogen men tjejerna behöver lite stadsträning, så det får nog bli några sådana också till veckan. Lite trist bara att jag måste gå i långärmat, jag vill ju inte ha några ränder efter ett linne på tävlingen precis. Men sånt är livet...iaf för mig ;)
 
Sen var jag ju så klart på gymmet. Bröst- och bicepspasset enligt nya programmet är verkligen tungt och skönt. Fem set lutande hantelpress, trippelset hantelflyes i 60 graders lutning, 30 graders lutning och platt bänk och avslut med superset scottcurl och reverse curl. Trodde biceps skulle sprängas! :D
 
Nu ska jag nog köra cardion tror jag...
 
Inte lätt att få alla tre hundar att se bra ut på samma bild kan jag säga ;)
 
 

K-zon och U-zon

Vi har alla en K-zon (komfortzon) och en U-zon (utmanings-, men även utvecklingszon). I K-zonen känner vi oss trygga för där är vi när vi gör vi saker som vi känner till och har gjort förut. För att utvecklas och inte stagnera måste vi lämna K-zonen för en stund och utmana oss själva, alltså kliva in i U-zonen. Den kan kännas obekväm, ja t o m riktigt obehaglig, men när man väl tar steget och vågar sig på utmaningen blir man fylld av tillfredsställelse och stolthet över sig själv!
Hur det än går med det man provar på eller försöker lära sig så har man ändå vunnit och lyckats genom att man har vågat utmana sig själv och därmed gjort sitt bästa!
 
Prova själva! Tänk ut något som du länge har velat göra men inte riktigt vågat. Ta klivet ut i U-zonen, genomför det och känn befrielsen och stoltheten!
 
Idag är jag tacksam för solen och värmen!
 
En utmaning kan vara att äntligen våga hoppa från den där klippan :)

 
 

Värsta prövningen hittills!

Ja, jag kan köra cardio före frukost, träna hårt på gymmet och sen köra cardio på kvällen med det lilla energiintag per dag jag har. Men idag var jag med om den värsta prövningen ever! Daniella ville åka till Birsta och shoppa kläder så jag var snäll och skjutsade henne. Jag gjorde först några egna ärenden (Biltema, XXL Sport, Arken Zoo och Hööks) sen var det klädaffärer på Birsta City som gällde. Vi hade gått där en stund då jag känner att energin var på väg att sina. Jag blev tröttare och tröttare i kroppen allt eftersom Daniella släpade mig fram och tillbaka mellan butikerna. Till slut raglade jag och Daniella påpekade att jag såg full ut :O Då var det hög tid att åtgärda problemet och det löstes med en Swebar och en kaffe på Donken (medan Ella satt och smaskade i sig två cheeseburgare). Trodde allvarligt att jag var döende där en stund ;)
Så gott folk, har sagt det förut och säger det igen; motivation är a och o!!! Behöver jag tillägga att jag hatar shopping i Birsta?! Det kändes faktiskt lite bättre en stund när Daniella uppmanade mig att se vandrandet mellan affärerna som en pw (hon är smart hon, min dotter).
Hur som helst så blir det ingen mer shoppingtur innan tävlingen kan jag lova!
 
När jag ändå är inne på den mentala biten kan jag ju berätta om ett framsteg jag gjorde idag. Jag tycker att det är vansinnigt pinsamt att ställa sig och ta kort inne på gymmet, men det är samtidigt kul att ha bilder så att man ser utvecklingen och för att lägga ut här förstås. Jag har tidigare bara stått i ett mörkt undanskymt hörn och tagit bilder lite diskret, men idag gav jag mig f-n på att jag skulle ta mig ur min komfortzon, skita i vad andra tycker om mig och ta de bilder jag ville ha...och jag gjorde det! Jag ställde mig mitt i ljuset och tog dem :)
Btw, ett härligt rygg- och baksida axlarpass blev det med bl a ett svidande superset för axlarna, lovely!
 

Härlig paus!

Har precis haft en härlig paus i läsandet. Svägerskan Nettan och hennes mops Dexter kom upp hit och så tog vi oss en timmes skogspromenad i solen och värmen :)
 
Innan vi gick utökades också mitt lässällskap:
 
Mys-Stella :)

Mysigt lässällskap!

Idag blir det läsning om mental träning :)
 
Tendra verkar ha koll på det här med avslappning iaf ;)
 

Bite me!!!

Jisses vad skönt det var med ett tungt benpass. För tungt var det kan jag lova! Eller vad sägs om trippelset hacksquat, bulgarian squat och benspark (ett ben i taget) följt av superset raka marklyft och liggande lårcurl? Grundat med 5 set knäböj förstås ;)
...och bara så att du vet hälsocoach-Sara, passet och då särskilt trippelsetet var allt annat än vackert grimasmässigt! hehe.
Gick därifrån stelbent och hög :)
 
När jag hade fyllt på med lite energi tog jag, tjejerna och Zippy en härlig promenad till djuraffären. Tjejerna tyckte det var superspännande!
 
Lite trött efter passet ;)
 
 

På vill ha-listan!

Den här skulle passa mig som handen i handsken :D
 
 
Bara sååååå cool!!!

Nya upplägget

Ja, morgoncardio 40 min och nu ikväll 35 min. Oxå lite styrka på det, axlar och triceps. Döskönt trippelset för axlarna och lika härligt superset för triceps! Sen kändes det lite back to basics med tung träning och 6-10 reps. Det var ju så jag lärde mig styrketräningen för snart 17 år sedan :)
 
Övningar:
Hantelpress
Sittande sidolyft - trippelset
Frontlyft - trippelset
Hantelpress - trippelset
Smal bänkpress
Triceps extensions med hantlar - superset
Smala armhävningar - superset
 
Hantlarna blev flitigt använda idag :)

Hela senhösten/vintern planerad

Nu har jag bestämt mig. Efter Tammerpokalen blir det inget mer tävlande för mig i år. Hade annars sneglat lite på Luciapokalen. Jag fick nämligen idag klart för mig hur mycket jag kommer att vara borta under senhösten/vintern. Skulle aldrig funka med diet och träning inför tävling. Från slutet av oktober till mitten av december blir det sammanlagt 3½ veckors utbildning + 4 dagars övning, allt på annan ort.
Dessutom ser det ut som att det blir 6-7 veckors jobb som yrkesinformatör innan det + mina helger ute på Hemsö Fästning.
Vad kan man säga annat än att jag gillar när det rör på sig och att jag är tacksam för att jag har en familj som alltid ställer upp!
 
Hela hösten blir alltså grön :)

Ny vecka, nytt träningsupplägg :)

Lite småseg idag efter att ha vaknat mitt i natten av att regnet dånade! Det regnar fortfarande, lite mindre dock.
Igår fick jag ett nytt träningsschema av coacherna. Nu blir det 4 och 5-setare + en övning med 3 set och många superset och trippelset. Superset är när man gör två övningar efter varann utan vila emellan och i trippelset gör man tre övningar efter varann. Ska snart iväg och köra måndagens pass som är axlar och triceps. Blir morgonträning eftersom jag har utvecklingssamtal med Eddie på eftermiddagen. 
Cardion är ändrad också btw. Nu gäller 40 minuter på morgonen och 35 minuter på kvällen varje dag :)
 

Vill bara köra igång nu!!!!

Idag tog jag och Per 10-färjan ut till Hemsön och åkte vidare till Hemsö Fästning. Där mötte vi upp härliga Kicki och Christer som driver stället. Vi kollade lokaler och omgivningar inför mina wellness- och boot camphelger. Per planerar även att köra överlevnadshelger där. Det kommer att bli så fruktansvärt bra!!! Deltagarna kommer att bo och äta nere i bergrummet och under boot campen kommer också ett fyspass att köras där nere.
Per drar ner till Stockholm två veckor nu. Sen väntar några dagars bygge av en hinderbana :)
Gissa om jag är på nu?!
 
Välkomna...
 
...ner i berget!
 
Här blir det fys :)

Ekade på gymmet idag

Nu har vi varit iväg och inhandlat nät att sätta längs gärdesgården så att inte vavvorna smiter och Eddie köpte en surfplatta för sina födelsedagspengar.
Sen åkte jag till gymmet. Tänkte först att jag skulle åka upp till jobbets gym för att få vara lite ensam men så åkte jag till Spegeln ändå och det skulle visa sig ha samma förmån. Det var nämligen bara ett kompisgäng killar och en kille som cyklade där när jag kom. Redan efter kanske tio minuter drog kompisgänget så då var det bara jag och killen på cykeln kvar. Sen drog även han så sista kvarten var jag helt solokvist där. Skönt samtidigt som det faktiskt kändes lite ensamt. Känner mig aldrig ensam på jobbet men på Spegeln är man ju van att det är folk så det kanske var därför. 
Hur som helst så gick passet definitivt bättre än igår. Jag körde bröst och axlar och energin räckte till så pass att jag inte behövde lasta av några vikter iaf. I stället ökade jag faktiskt på hantel flyes. Skönt!!!
 
Alldeles tomt på gymmet...
 
Speglar i taket. Superbra! :)
 

Oh happy day!

Varmt, soligt, fågelkvitter, pw gjord och proteingröt med blåbär på uppäten. Dagen kan inte börja bättre, livet känns underbart helt enkelt!
Till detta kan läggas att jag vid vägningen igår morse (ja, jag tog med mig vågen till hotellet, hehe) hade gått ner 700 g, so nice! :D
Igår eftermiddag stack jag till gymmet för ett benpass. Mindre underbart kan man kanske säga. Jag var jättesvag och fick lasta av vikt i både knäböj och liggande lårcurl, vilket coacherna också peppade mig med är helt normalt. Men hjärnan skriker ju att det är piss att bli svagare. Måste lyckas programmera om hjärnan, nån som har nåt bra tips?
 
Naturligtvis var ju det nya hälsocoachlinnet på :)

Hälsodag och avslutning med skolan

Nu är sista träffen på skolan avklarad. Jättetråkigt att inte få träffa mina underbara klasskamrater kontinuerligt längre. Men vi har redan satt ett datum för återträff :)
Onsdagen gick åt till förberedelser inför Hälsodagen + några timmar massage. Jag var snabb att erbjuda mig frivilligt så jag fick en klassisk svensk massage på rygg och nacke. Så skönt och ganska välbehövligt tror jag. Växte också nån halvmeter när massören ville "kanta" mina raka ryggmuskler i korsryggen för att de var så markerade :D
Onsdag kväll var jag och Daniella på handledarutbildning för privat övningskörning. 3,5 timmar, drygt! Innan jag kom i säng typ mitt i natten hade jag också fixat matlådor och packat.
Torsdag genomförde vi vår Hälsodag 2013. Jag och Lotta körde ett träningspass på vår station. Allt flöt på bra och det var skitskoj! Vi fick mycket beröm från deltagarna. Ingen hade tidigare fått så bra betyg för sin hälsodag, så det var ju superroligt!
Efter hälsodagens avslutning åkte vi till Mannaminne i Nordingrå. Innan middagen tog jag och Jessica en pw i en helt underbar miljö med ett helt underbart väder. Vi hade tänkt gå så där en 30 minuter men det var så härligt att vi blev ute i 1 timme och 25 min. De ringde t o m och efterlyste oss mot slutet, haha. 
En snabbdusch sen var det dags för avslutningsmiddag med bl a prisutdelning i stegtävlingen. Jag kammade hem 2 x presentkort à 200 kr på Intersport. Vann ju både den individuella tävlingen och lagtävlingen :D
Själva maten då. Ja, jag kunde varken äta förrätten eller efterrätten så klart. Men jag kunde äta köttet till varmrätten och så fick jag klasskamraternas persilja. De är bara för snälla och omtänksamma! 
 
De rostade rotsakerna lämnades ofc
 
Under persiljan låg faktiskt en väldigt god köttbit :)
 
I morse kl 7 stod jag, Sara och Susanne uppställda utanför hotellet, redo¨för en underbar pw innan frukost. 45 minuters D-vitaminpåfyllning blev det :D
 
Denna vy mötte oss när vi klev ut på bron till hotellet!
 
Till frukost fixade värdshuset havregrynsgröt till mig, snällt! Sen hade jag med mig proteinpulver. När frukosten var slukad bar det av ut till Rotsidan för avslutning med utvärdering och kramkalas. Usch, vad jag kommer att sakna mina klasskamrater! :(
Här kommer några bilder från Rotsidan:
 

Tårtkalas här idag!

Många födelsedagar i maj nu. Idag var det lilla Tendras tur och självklart skulle födelsedagsbarnet ha tårta! Så jag fixade en hjärtformad tårta med leverpastejfyllning och garnerad med köttbullsklyftor. Stella och Zippy blev sedan inbjudna på hennes kalas :)
 
GRATTIS TENDRA PÅ 4-ÅRSDAGEN!
 
@-->---
 
 

Nära meltdown...

Gaaah, vad jag tycker att det är jobbigt att åka bort, om det så bara är över dagen. I morgon är det ju bara över dagen på skolan men på torsdag drar vi ju iväg på avslutningsresa till på fredag. Det hade ju varit så nice att bara kunna äta i matsalen och slippa planera och fixa matlådor. Det är f-n som när man hade bebis med allt som måste planeras och packas med. Det förtar lite av den förväntan jag annars brukar känna inför utflykter och sånt. Jag är iaf klar nu med en omelett och kyckling till fem måltider är lagad så nu ska jag bara skära grönsaker och slänga allt i lådor. 
Måste också nu ikväll skriva klart en grej som ska tas med till skolan. Dessutom ska jag köra mina intervaller...

Snart avslutning

Skolarbetet fortsätter, vi har ju avslutning på fredag. Jag kan också säga att på bordet står en stor sådan här:
 
A small cup of coffee
 
Det hade dock gärna fått se ut så här:
 
File:CodazziToyotaMorning1.jpg

Omväxling förnöjer

Kämpade på med skolarbetet på förmiddagen, gick några hundpromenader och sen var det dags för gymmet. Axlar och rygg idag. Axlar gick bra men rygg kändes något tungt. När jag körde latsdrag undrade jag hur i hela världen jag skulle orka hantelrodden med samma vikt som jag brukar. Men när jag väl stod där framför hantlarna kom den där tjuriga personen fram, tog samma vikt som jag brukar och körde på alla set! När sådant händer är det verkligen ett halleluja moment!
Nu ikväll hade jag info om Försvarsmakten för ungdomarna inom Försvarsutbildarna här i Härnösand. Jag gillar verkligen omväxlingen, att göra lite av varje om dagarna :)
 

Dubbel jävlighet...

Varför är det så att en jävlighet typ aldrig kommer ensam?! Har haft problem med magknip i några dagar. När det kom trodde jag att det var det gamla vanliga knipet som kommer ibland och går över på en dag. Men det här vill inte riktigt ge med sig än. Därför gick dagens arm- och magpass sådär. När magen jävlas känner man sig inte tiptop precis. Som om det inte vore nog så var det världens oordning på gymmet också. Fick leta både hantlar och ankle cuffs, grrr! Men skönt att jag lyckades köra igenom passet iaf och dessutom med en ökning i triceps pushdown och en minskning av tiden för mina 100 crunches. Trodde jag aldrig när jag gick runt där på gymmet  och tänkte piss, piss, piss!
 
Tur att man har dessa små glädjeämnen när man är lite off:
 

Stella & Tendra

Tänkte jag skulle berätta lite om dessa underbart goa damer nu när de har bott här i precis en vecka. 
Första dagarna var lite tuffa då Stella hade svårt att acceptera Zippy. Hon bossade över honom så till den grad att han var livrädd och inte vågade röra sig här hemma. Med tanke på att vi har haft honom i 10 år så kändes det som att det inte skulle funka. Stella hade också lite svårt för Per av någon outgrundlig anledning. Men så i onsdags var det som om något hände för helt plötsligt blev Stella supergo med Per och Zippy vågade röra sig här. 
Så det ser ut som om skruttarna blir kvar här. Alla i familjen skulle ha svårt att låta dem flytta tillbaka nu kan jag säga!
 
Ella ville inte riktigt vara med på bild ;)

Stressad kropp

Coacherna tycker att jag ser vattnig och stressad ut i kroppen. Stress som kan bero på överträning eller psykisk stress. I mitt fall kan det nog vara en kombination av de båda känns det som. Därför dras cardion ner, så nu blir det bara 7 x 60 min + 2 x 30 min intervaller den här veckan. I morse genomfördes cardion i form av pw. Årets första här i Härnösand faktiskt! Gick ju nere hos Sara i Uppsala förut. Duggregnade och var lite kyligt så ni må tro vad underbart det var att komma hem, mötas i värmen av svansviftande småtjejerna & Zippy och få äta proteingröten med blåbär på!!!
 
Försöker få klart lite skolarbete inför avslutningen, därför blev det ingen gymträning igår. Har beslutat att göra så även idag. Blir jag för rastlös får jag väl sätta mig en stund på cykeln senare ;)
 
 

Givande möte: Nu kör vi!!!

Middagsmötet igår hos Kicki & Christer som driver Hemsö fästning var supertrevligt, roligt och väldigt givande! Dessutom hade de fixat mat som även jag kunde äta, grillat lamm och grönsaker. Hur ruskigt nice är inte det?! Vi kom inte hem förrän strax före tolv tror jag. Då var det bara att kissa hundar och fixa i ordning sig själv för natten, därför blev inget skrivet här. 
 
Innan mötet blev det ett bröst- och axelpass uppe på jobbets gym tillsammans med älskade maken. Kändes lite segt under uppvärmningen men sen gick det lättare. Inte så konstigt egentligen för det är ju så mycket roligare att köra styrka än uppvärmning :P
 
...och när man har pumpat upp musklerna måste man ju spänna dem lite också ;)

Förberedelser inför middagsmöte

Efter morgoncardio och frulle skrev jag ihop en liten presentation som jag ska ha med mig på ett middagsmöte senare idag. Avslöjar inte riktigt än vad det handlar om ;)
Nu blir det ytterligare intagande av energi innan gymmet...
 
Tjejerna just nu <3

Onsdag = vilodag från gymmet...

Nu är morgoncardio, intervaller och kalas avklarade. Allt flöt på bra. Till kalaset hade jag tur och fick kanelbullar & kladdkaka av mamma och så gjorde Daniella en Daimtårta i morse. Jag behövde bara bidra med ett paket köpta Ballerina-kakor och så kokade jag kaffe & te förstås. Jag brukar tycka att det är kul att baka och så till kalas men nu har jag bara inte tid. Skola, träning, mat och företag tar mycket av tiden just nu. 
 
Baking Bread LLCCinnamon roll

Hipp hipp hurra!!!

För 12 år sedan föddes vår minsta son. Tänk vad tiden går fort och ändå blir man inte en dag äldre själv ;)
 
GRATTIS BÄSTASTE EDDIE!!!
 
@->---
 

Ben och kalas

Fick klart lite skolarbete innan det var dags för veckans benpass. Fick kämpa svinet men i sittande vadpressen lyckades jag öka iaf. Blev så slutkörd att jag mådde aningen illa när jag kom hem. Fick trycka ner efter-träning-maten. Men det är ändå en underbar känsla att vara så slut...ända tills man inser att man ska vara på svägerskans kalas 25 minuter senare. Jag lyckades dock ta mig upp ur soffan och till kalaset som var supertrevligt trots att alla goda kakor och tårtan bara var skådebröd för min del.
 
Nice blodåder som poppade fram i armvecket under stretchingen :P

Målgång för mitt lag

Med 6 dagar kvar av stegtävlingen med klassen så har då mitt lag gått i mål. Guld även för laget alltså! ;)
 
 
Nu en stor kopp java och en massa skolarbete...

Prick två månader

kvar till Tammerpokalen 2013!!!! Vet inte vad jag ska säga, vill bara konstatera det liksom...
 
Ska fortsätta med mitt nuvarande träningsprogram enligt coacherna så måndag betyder fortfarande axlar och rygg. Hade en lite crappy day när det gällde både kost och träning igår så det var helt otroligt skönt att få köra på där på gymmet. Fick till ett bra pass också :)
 
När det gäller kosten blev det dock en liten ändring vid uppdateringen. Varannan dag blir det kolhydrater bara till frukost.
 

Lite positivt i det tunga i alla fall

Efter 14-målet idag blev jag astrött. Höll på att somna i soffan. När jag klev upp var det så illa att valet stod mellan att väcka upp mig med lite kolhydrater och sticka och träna eller att gå och dö på soffan igen. Valet föll på det förstnämnda. Det känns ju ändå bättre att stoppa i sig lite extra kolisar och träna än att inte träna ;)
Passet, armar och mage, gick inte helt otippat tungt men jag genomförde det. En ljuspunkt i tillvaron där på gymmet var när en man som kom och körde på bänken bredvid mig säger; vilket vackert hår du har! Blev hyfsat paff, för mycket har jag hört om mitt hår men aldrig vackert, haha. Fann mig iaf och tackade. För det ska ni veta att om ni får en komplimang ska ni säga tack och inte ursäkta er. Det stärker självkänslan!
 
Blir tidig kväll ikväll då jag och Daniella sticker söderut ganska tidigt för att träffa Fatima, Tendra & Stella. Ska ju hinna med 55 min cardio innan också.
 

Ny klient

När jag åkte hem från Sara, Daniel & Alvin sist fick jag även med mig en ny hälsocoachklient i bagaget. Jag kallar henne klient C (jag har tidigare klient A & B). 
Hon vill gå ner i vikt inför studenten nu om typ en månad så det finns ingen tid att förlora. Måste sätta igång och analysera hennes hälsoanalys och kostdagbok :)
 
The Food at Davids Kitchen 069

Fått värdefulla tips!

Dagen har gått i rasande fart. Hm, känns igen lite från igår faktiskt. Hur som helst blev det gymträning efter morgoncardio och frukost. Bröst och axlar piskades idag och piska fick jag verkligen göra. Gick tungt i sneda hantelpressen. Kan inte riktigt sätta fingret på varför, så det är bara att acceptera och köra vidare helt enkelt. Börjar ploppa ut riktigt fina ådror på bröstet nu. Me like!
 
Efter träningen och lite energipåfyllnad prickade jag in dagens enda 30 minuters oväder med regn och hagel under promenaden med daghunden Fibi och min skrutt Zippy. Drygt!
 
Sedan bar det av ner till Anders Graneheim för ett jobbmöte + att jag fick en hel massa värdefulla byggar- och tävlingstips! Fruktansvärt sympatisk och ödmjuk man! Han håller på med en bok just nu och när den kommer ut kommer jag garanterat att köpa den. Känns som att det finns mycket intressant att läsa om i den!
Jag menar, man ser inte ut så här om man inte vet vad man pratar om:
 
 
och med den bilden inser jag att här kan jag ju inte sitta, dags för lite intervaller :)

Hipp hipp hurra!!!

För idag är bästaste gullungen Alvins 1-årsdag! <3
 
 

Tillökning i familjen

Förfrågan jag skrev om tidigare idag handlade om dessa undersöta små damer, Tendra & Stella:
 

 
Deras matte har tagit beslutet att lägga ner sin kennel och frågade mig om jag kunde ta båda tjejerna eftersom hon vill att de hamnar tillsammans. Kändes dessutom väldigt roligt när hon sa att jag var den enda hon kunde tänka sig för tjejerna också :)
Jag och Daniella kommer att åka ner på lördag och träffa sötnosarna. Mest förmodligen kommer de att följa med oss hem då också. Detta hem har varit utan vavva alltför länge nu!
Tack Fatima för förtroendet!

Ingen ro, ingen vila...

Shit pommes frites vad slut jag var (och fortfarande är egentligen) när jag satte mig ner för en stund sedan. Dagen började med 55 min cardio på cykeln följt av min underbara frukostgröt. En stund senare var det bara att ställa sig vid spisen och fixa ihop nästa mål innan träning. Blir väldigt täta mål på helgerna när jag sover lite längre på morgnarna. När jag hade ätit upp det fick jag ett sms som rörde till det lite i huvudet. Jag fick nämligen en förfrågan som hjärtat skrek nej till att säga ifrån, särskilt när jag såg hur lyckliga resten av familjen skulle bli! Avslöjar mer i ett senare inlägg ;)
Efter lite funderingar (eller ganska mycket snabba sådana faktiskt) och ett telefonsamtal om tidigare nämnda förfrågan lyckades jag och Per till slut ta oss till gymmet. Bendag idag. Gick väl sådär. Tror att hjärnan inte riktigt var där utan på annat håll så jag kunde inte hålla min vanliga fokusering. Vilket i sin tur gjorde att det gick trögt och kändes tungt. Den mentala biten betyder mer än man tror!
 
 
Järnet hem, åt och sen åkte jag ut till storbarnens pappa och hämtade sonen och det sista från hans flyttlass. De har världens sötaste lamm nu därute och jisses vad de pratade! Bäääää!
 
De här två sötnosarna bråkade om att bli klappade av mig :) 

...och nu är det dags för mat igen.

RSS 2.0