Sällskap på gymmet!

Ögonlocken är riktigt tunga nu så det blir till att nanna kudden snart vill jag lova!
När jag var klar på jobbet åkte jag hem och åt, sedan tog jag med mig Eddie upp till gymmet. Jag körde axlar, bröst och triceps. 
 

Another busy day!

Igår startade jag hemifrån kl 07.00 och styrde kosan mot Örnsköldsvik och Nolaskolan där jag jobbade hela dagen. Kom hem strax före 17, trött och med en påsmygande huvudvärk. Det var sån tur att jag har otroligt duktiga barn som fixade middagen själva (jag åt ju min färdiggjorda matlåda). Blev liggande i TV-soffan med asdryg huvudvärk resten av kvällen. Så var den dagen slut...
 
Idag är det jobb igen men bara från ca 11.00. Innan det måste jag slänga in lite kyckling i ugnen, hinna ner på banken i ett ärende och till min fasa upptäcker jag dessutom vid frukosten att proteinet bara kommer att räcka till mellanmålet idag. Måste alltså också fixas.
Så nu är det bara att sätta fart!
 
 

Axlarna har blivit aningen lättare!

Normalt vill jag ju så klart att axlarna ska bli bara tyngre och tyngre pga ökande muskelmassa ;)  Men nu är det skönt att de har blivit aningen lättare pga att några av stenarna jag har gått och burit på har ramlat av. 
Stenarna som har ramlat av är två skoluppgifter som jag har legat efter med. De är nu inskickade. Skönt!
Några släpande uppgifter kvar men det känns iaf som att jag är på banan. Det här fixar jag!
 
Men nu har jag inte tid att sitta här längre. Kycklingen har sjunkit ner gött i magen och gymmet väntar!
 
Stones Porto DSCF0572
Stenar är vackra men man vill inte alltid bära på dem!

Förbättrat färgen på fläsket!

Efter en förmiddag med pluggande och en hundpromenad i det helt underbara vädret (+5 och soligt) var det dags att bege sig till gymmet för ett skönt benpass. Har inte fått något nytt program så det är fortfarande liggande lårcurl, knäböj, utfall och stående vadpress som gäller. 
När vi hade käkat middag åkte jag och Daniella och solade, vill ju inte komma likblek till teamträffen precis. Så kul också när jag får göra något tillsammans med dottern!
 

Nu blir det plugg!


Upp och ner

Dagen har varit upp och ner, det roliga och tråkiga har avlöst varandra. Först var det tråkigt när älskade Atlas åkte hem till matte Stina imorse. Sedan blev det roligare när min goa klasskamrat Nettan kom förbi en sväng. Men sedan blev det tråkigt igen då min älskade make drog till Stockholm för att jobba igen. Dagen avslutades dock med 45 min på cykeln till Ghost Whisperer och efter det Morden i Midsomer, så det positiva och negativa tog ut varandra till slut.
 
Gammal bild på <3

Nu ska jag chocka er!

Jag ska nämligen göra ett inlägg av helt annan karaktär än jag brukar. Det är så att jag kollade igenom reklamen och ser då en säng från Mio som jag blir alldeles jättekär i! Vi behöver ju dessutom en säng då vi bara har madrasser på ben nu. Måste nog flörta lite extra med min man tror jag. Skit bara att han precis drog till Stockholm. Funkar telefonflört tror ni?!

Bild från mio.se
 
 
 
 

Motstod frestelsen

Helt nöjd med dagen. Ok, i de bästa av världar skulle jag ha gjort ytterligare några saker, men nu lever jag i min värld och jag är nöjd med det jag har åstadkommit idag. Jag har frilagt en massa golvyta (både efter rörmokarnas och familjens lämningar), klippt ner två blommor och fixat lite i köksfönstren, dammsugat och skurat, tagit en promenad med Eddie och hundarna på 1 tim 15 min då vi även uträttade två ärenden och sist men inte minst skämde jag bort familjen med hemmagjord pizza. Jag testade en ny variant, en lite hälsosammare med dinkelmjöl och fettsnål ost. Den blev med beröm godkänd :D
Jag däremot, som inte fick höra de magiska orden från coacherna den här uppdateringen, fick gott äta min kyckling med vitkål och morötter. Men nu vet jag nog vad jag ska äta om det blir något nästa "fuskmål" ;)
 
Hunnit få "små" pussar av Atte-mannen idag också <3

Rise and shine sleepyheads!

Hundarna rastade, cardion (som i och med senaste uppdateringen till coacherna är ökad till 45 min) är gjord och den helt underbara frukosten (bestående av havregryn, vaniljprotein, nötter och en massa vatten) är inmundigad. En lördag och klockan är bara strax efter 9! Känns härligt faktiskt, dagen blir ju så mycket längre! Dessutom är det kanonväder, varmt och solen spricker fram mellan några moln. Det manar verkligen till en långpromenad med hundarna. Det här kommer att bli en ruskigt bra dag!!! 
 
Annars är det vilodag från träningen idag men det ska städas här hemma ist. Rörmokarna var här och grisade ner igår så det behövs! Det positiva med att de var här är att vi nu kan gipsa igen vägg och tak runt rören de har bytt och sen kan jag måla om hela den hallen :D 
 
Brosen clouds lake1

Lärt mig till nästa gång iaf?!

Vissa saker måste uppenbarligen slås in i pannbenet på mig. Idag på rygg-, biceps- och magpasset kände jag mig lite svagare och inte riktigt så energifull som jag brukar vara. Men med hjälp av ren envishet körde jag dock på och lyckades köra hela passet utan att sänka någon vikt. Tänkte att svagheten berodde på att jag tränade tidigare och inte hunnit få i mig lika många mål innan träning som jag brukar. Men jag har tränat tidigare förut och då har det gått bra, så det kändes lite skumt. Sen kom jag ju på att jag har upplevt den här svagheten  vid några tillfällen tidigare och det har varit när jag har tränat direkt efter att jag har promenerat med daghunden Fibi (bara den promenaden är ett träningspass i sig). Precis det hade jag ju gjort även idag! Så nu hoppas jag att jag iaf fr o m nu har lyckats lära mig att inte planera så här!
 
Igår bröt jag vanorna lite och tränade på kvällen. Åkte upp till jobbets gym och hade en myspyskväll för mig själv. Det är skönt att få köra på helt ensam ibland. Då kan man ju sjunga med i låtarna man spelar också :P
Det mynnade hur som helst ut i ett helt underbart axel-, bröst- och tricepspass!
 
Bröstmusklerna börjar ordna upp sig :)
 

Jätten invaderar!

Men riktigt så farlig som det låter är det inte. Det är älskade "lilla" Atlas som har kommit hit till oss. Vi ska få rå om honom ända till på söndag medan matte Stina är på övning. Han gör definitivt skäl för namnet, på bilden nedan jämförde Daniella sin hand med hans tassar, men invaderar gör han inte. Lugnare och snällare hund får man leta efter! Det är väl som de säger på reklamen; är man stor så måste man vara snäll ;)
 

Kalas hos mor

Mor fyller år idag så vi har precis varit uppe på kalas. Daniella kom också hit och, rita kors i taket, Christoffer kom också förbi. Inte ofta man får chansen att träffa honom nuförtiden, så man får verkligen ta tillvara på tillfällena! 
Mamma hade naturligtvis gjort min absoluta favorittårta, marängtårta, så det kändes lite surt att sitta där med en tekopp och bara titta. Men jag slipper iaf ångesten som hade kommit som ett brev på posten om jag hade fuskat! :D
 
...och hey, jag får ju alldeles strax festa på mitt kvällsmål; prottedrink, nötter och jordgubbe!
 
Bild från Crilles student

Tips!

Den här kalendern kanske kan vara inspirerande och motiverande om du har bestämt dig för lite sundare vanor!
Varje månad finns ett recept för förrätt, varmrätt och efterrätt. Man kan också scanna QR-koder, en för varje månad, för att få mer tips och råd om träning och kost!
 
 
Idag är jag tacksam för att jag har en man som stöttar mig i allt!

Kanske dags att öka

Nu har jag landat i soffan med mitt kvällmål efter Försvarsutbildarnas årsmöte. Det bjöds på pizza, men jag hade ju festat på min äggsallad innan och nu festar jag på proteindrink, nötter och en gigantisk jordgubbe. Livet är f-n en stor fest ;)
Benpasset idag gick över förväntan. Särskilt de 8 seten knäböj kändes lättare än vanligt. Undrar om det bara var idag eller är det kanske dags att öka?! Dumt att fundera, bara att lasta på nästa gång och köra hårt! Så, nu var det avgjort. 
 
Dags för skönhetssömn...
 

Tjurig, det är jag det!

Körde rygg, biceps och mage idag. Kände mig lite svag både i rygg och biceps, men hur bra känns det att gå ner i vikter då...INTE! Tjurade på och j-vlar vad det sved!!! Love it!!! Mot alla odds ökade jag dessutom i hantelrodd där jag kör 8 x 8, yes!
 
Nu sitter jag och väntar på att få dra i mig mitt kvällsmål :)
 
Btw, igår fick jag lyckönskningar inför Tammerpokalen av mister Anders Graneheim himself! Känns ju riktigt kul!
 
Tammerpokalen 2012, pepp!

Vilodag från gymmet...

men inte från hemmet. Här plockas och städas det för fullt i slagfältet efter jobbveckorna. Lite skönt att man har Zippy iaf så att man mitt i allt helt legitimt kan få ta en längre promenad i det härliga vintervädret! 
 

Varit i himlen...

men nu blir det skönt att komma ner tillbaka på jorden igen. Man mår helt enkelt inte bra av att vara ständigt hög.
Nä, jag har inte intagit några olagliga preparat. Jag pratar naturligtvis om mitt fuskmål ikväll, som var sååååå gott! Jag valde till slut kycklingtacogratäng och till efterrätt kladdkaka med grädde och Daimglass. Nu blir det dock skönt att i morgon återgå till till min vanliga kost.
 
Innan himmelsmålet var jag och Per upp till jobbet och tränade. För min del så stod axlar, bröst och triceps på programmet. Lyckades ta ut mig i axlarna ordentligt, underbart!
 
Nu väntar snart min skönhetssömn ;)
 

Skidade 6 km

Vi får ju vid varje tredagarsträff på skolan testa på två olika motionsformer och i torsdags var det så dags för gammal hederlig skidåkning. Var sjukt många år sen jag åkte sist, men takterna satt i fortfarande. Dock fick jag kämpa dryga fyra av de sex kilometrarna med typ 2 cm snö under skidorna. Fy f-n vad framsida lår sved! Förbannad och less där ute i spåret men helnöjd efteråt över benträningen :P
Annars höll vi på med coaching, mental träning och förberedelser inför hälsodagen som vi anordnar i maj. Som vanligt superkul att vara på skolan och få lära sig massa intressanta saker och att få träffa mina underbara klasskamrater!!!
 
Bildbevis! Naturligtvis satt ryggan på ryggen fylld med proteindrink, nötter och vatten ;)
 

Motivation!

Ibland undrar folk hur jag orkar hålla kost och träning så strikt. För det första så mår jag faktiskt bäst när jag gör det. För det andra så uppskattar jag ett fuskmål så mycket mer när jag väl får äta det än om jag skulle äta god mat hela tiden. Blir t o m som en liten kick när jag nu ikväll får äta ett fuskmål!
För det tredje så står mina coacher David & Sanna för mycket motivation. Jag vill ju få bra svar på veckouppdateringen. Det blir också som en liten kick! Igår fick jag svaret:
Kanonbra vecka!! Du släpper jämnt över hela kroppen!
Ingen stress, kör på som du gör!
Så underbart att höra att jag bara blir mer taggad! När jag den här gången också fick läsa att jag skulle få äta ett fuskmål kan ni ju nu förstå att lyckan visste inga gränser!!!
 
 
 

Wiiihaaa!!! Underbart!!! Fest!!!

Fick tillbaka svar på veckans uppdatering från coacherna and guess what...jag ska i morgon få äta ett "fuskmål", alltså vad jag vill och med efterrätt dessutom!!!!! Helt j-vla underbart! Nu återstår bara att komma på vad jag ska välja. Kommer mest förmodligen att ligga vaken en bra stund ikväll och fundera :P
  
Flickr stevendepolo 3427412201--Taco Bell tacos
Hesburger
Två heta tips!

Plötsligt händer det!

Ännu en lång dag på skolan avklarad. Är jättetrött nu och måste fixa matlåda och duscha innan jag kan gå och lägga mig, men jag måste bara få visa en grej först:
 
Jag sa till mina klasskamrater idag att jag och Per inte firar Alla hjärtansdag. Men det fick jag ju äta upp när jag kom hem för då fick jag nämligen denna av min älskade make!
 

Yoga i fyra timmar!

Ett snabbt inlägg medan jag käkar kvällsmål och innan det är dags att krypa till kojs. Blir tidig morgon imorgon då jag ska upp till skolan igen.
Idag på skolan jobbade vi med coaching, hälsodagen vi ska anordna i maj och så hade vi medicinsk yoga i fyra timmar! Lite teori var det också, så vi gjorde inte övningar i fullt fyra timmar, men nästan. Intressant och kul att testa! Dock blev jag lite rastlös mot slutet av varje pass (körde två pass). Måste nog helt klart gå vidare och lära mig mer om yoga iaf!
 
Babaji

Coaching och träning

det är typ vad denna dag har bestått av. På förmiddagen läste jag i coachingboken inför träffen på skolan imorgon. Sedan gick jag en promenad med Fibi & Zippy. Men jisses vad oplogade trottoarerna är! Drygt men bra träning iaf ;)
Efter lite käk var det dags att dra till gymmet. Jisses vad det sved i biceps...och de svider än kan jag säga! Lovely! Rygg och mage fick sig en omgång också. 
 
Så, nu har jag även gjort klar Försvarsutbildarnas årsredovisning och nu väntar lite fix med matlådor och packning inför morgondagen...
 
Längtar till det är så här grönt & fint när jag är ute med dessa två!

Fail x 3 i fredags!

Har inte öppnat datorn på hela helgen eftersom jag har jobbat som instruktör på Military Weekend som genomfördes här i Härnösand. Det är en prova på helg för de som vill testa på det militära livet lite. Det var kallt men riktigt ruskigt roligt! Härliga människor!
Men innan jag började jobba där på fredag eftermiddag lyckades jag faila rätt bra. På morgonen jobbade jag som yrkesinformatör nere i Sundsvall. Eftersom jag ville hinna med att träna innan Military Weekend så tog jag med mig träningskläder i bilen så att jag kunde åka direkt till gymmet när jag kom från Sundsvall. Precis innan jag kommer till Spegeln inser jag ju att jag inte har någon ytterjacka eller skor med mig. Detta innebär naturligtvis att jag fick gå från gymmet iförd träningskläder, M90-kängor och M90 skalplagget (jacka)...snyggt!!!! Dessutom helt totalförbjudet i min värld så jag skämdes så att det räckte till.
Nästa två fail blir jag varse om när jag kommer in på gymmet. Fanns inte smaksatt BCAA när jag köpte sist utan bara naturell och blandat med maltodextrin...fy f-n vad illa det smakade!!! Så glömde jag naturligtvis telefonen i bilen. Jag brukar använda tidtagaruret för att räkna set (lättsamt när man gör många set) och ta tid på vilan mellan seten. Ja ja, alla dagar kan väl inte flyta på smärtfritt antar jag. Kanske vore tråkigt t o m ;)
Trots detta blev det ett riktigt bra axel-, bröst- och tricepspass + mage som jag inte gjorde i torsdags. Helt klart älsklingspasset!
 
Här trivs jag ;) Bild från jobbets gym

Hjälpreda på gymmet

Kände för att ta med sonen och köra ett pass på jobbets gym. Han tränade inte idag men han var i stället min lilla hjälpreda och framförallt var han mysigt sällskap. Under veckorna tränar jag ju alltid ensam så det uppskattas ju att ha nån att prata lite med ibland!
Rygg, biceps och mage stod på schemat. Rygg och biceps gick riktigt bra, fick bra kontakt med ryggen. Mage sparar jag till imorgon då jag har bättre redskap för magövningen på Spegeln (mitt ordinarie gym) + att tiden drog iväg lite (son & man ville hem och äta middag, hehe).
 
Min fina Eddie <3

En klar, bara resten kvar :/

Skönt, nu är min kostanalys med rådgivning klar och inskickad. Nu återstår bara resten av alla skoluppgifter som jag har fått försummat de senaste veckorna pga jobb och träning, puh!
 
Men nu tar jag med mig sonen och drar upp till gymmet en stund...
 
Sonen är numera mycket korthårigare ;)

Kul slut på en pissig dag!

Idag har jag mått riktigt piss. Vaknade i morse och mådde ruskigt illa sedan har jag haft ont i magen resten av dagen. Har typ inte fått i mig nån mat heller och värst av allt - jag har varken pallat cardio eller träning! Drygt och frustrerande!!!
Nu ikväll ramlade dock ett uppmuntrande mail in i inkorgen. Team Proteinbutikens Utvecklingsteam är nu presenterade på Proteinbutiken.se! Så kul att kolla in de andra teammedlemmarna ju. Kommer att kolla in deras bloggar nu :D
 
Klicka på bilden så kommer ni till sidan!
 
 
 

Hälsoanalys för hela slanten idag

Vilodag från träningen idag, förutom 35 min på cykeln som avklarades i morse, så jag har suttit och skrivit på Daniellas hälsoanalys exakt hela dagen typ. Kändes lite tungt innan jag fick en riktig början och visste hur jag skulle lägga upp redovisningen, men sen rasslade det väl till i hjärnkontoret så nu har jag bara kvar att skriva ner råden om förändring. Det har jag dessutom klart i huvudet så det ska väl inte ta sån tid att sätta det på pränt.
Skulle helst vilja ha arbetet klart ikväll då jag jobbar nästan hela resten av veckan, men vi får se hur orken är.
Nu måste jag iväg till bibblan en sväng, hämta ett paket och så måste jag handla (vitkålen är slut = panik).
 
 

Cykeln får gå ännu varmare

Har blivit några träningspass sen sist jag skrev om ett pass. I fredags körde jag rygg, biceps och mage, igår fick benen sitt och idag piskade jag axlar, bröst och triceps. Fortfarande riktigt roliga och sköna pass!
Igår var det också dags för uppdatering till coacherna. Resultatet; ska öka cardion från 30 till 35 min varje dag. Fortsätter med träning och kost som tidigare.
 
Btw, min älskade dotter färgade mitt hår idag. Hade en ruskig utväxt. Jag har sån tur som har henne <3
 
Nu avslutar jag kvällen på cykeln...
 
 
 

Här är motiveringen!

Inga ätardagar och typ samma mat varje dag, men i morse vid den obligatoriska lördagsvägningen och mätningen fick jag en kick för motivationen att fortsätta mina något tråkiga matvanor. Jag har gått ner 300 g sen förra lördagen och minskat 2 cm i midja och 1,5 cm runt stussen. Så nice!!! 
Detta trots att jag i söndags inte kunde motstå frestelsen och åt en liten bit när Meijas matte bjöd på doptårta :P
Soft ruler

RSS 2.0