Trodde jag ja!

Att jag skulle ha bättre tid och ork under den senare delen av denna dag. Bara att glömma!
Har varit lite upp och nervända världen här sedan i fredags typ. Vilade från träningen torsdag-söndag, men igår tog jag mig i kragen och körde ett axel- och magpass. Kan dock inte säga att det gick bra precis. Kände mig energilös och jag antar att det inte blev bättre av att jag hade vaknat av världens mardröm kl 05.00 heller:(

Idag fick jag prioritera bort gymmet, var tvungen att städa och fixa lite här hemma. Direkt efter sista daghundsrundan fick jag nämligen besök av en ny hundkund. Det var lilla Hugo, en yorkshire/shih tzu-blandning på 5 månader. Så himla söt med sin flygande päls:P

Efter det har det bara rullat på med hämtning av maken, handling, middag, tvättstuga, mor & far som kom hem från en liten semestertripp och lite planering av jobb. Nu sitter jag och slötittar på nån komedi på 3an, men jag är skittrött så det blir nog sängen alldeles strax!


Skulle för övrigt kunna gå över lik för lite kesogröt just nu!

Jag lever...

...har bara inte haft tid och ork att blogga och nu, efter 5 minuters paus, måste jag iväg igen:(

Men jag lovar att återkomma senare idag!


Presenten...

...jag fick av min man igår:


Tack älskling! <3

Berg och dalbana för kroppen

Är huvudet dumt så får kroppen lida, så är det ju. Man måste använda sitt sunda förnuft och lyssna på sin kropp. Torsdag hade jag planerad vilodag från gymmet, men det kändes faktiskt ovanligt skönt. På kvällen mådde jag lite illa, men tänkte inte vidare på kroppens signal då. I fredags tog jag också vilodag, kände mig lite trött och sliten. I en lucka mellan två daghundar somnade jag t o m. Inför sista prommisen var jag så energilös att jag undrade hur jag skulle palla den halvtimmen med Max & Gibbs. Precis när vi hade börjat gå kom plötsligt en hund springande rakt mot oss över vägen. En amstaff av bredaste jävla sorten och smack sa det så flög han på Max! Som tur var slängde sig Max direkt ner på rygg så att jag kunde suga tag i nackskinnet på amstaffen och lyfta upp honom så gott jag kunde från Max. Ägaren kom och fick tag på sin hund och allting slutade bra (gick igenom Max ordentligt när vi kom hem också), men adrenalinet måste ha pumpat till ordentligt för jävlar vad pigg jag blev. Hade f-n kunnat springa runt med hundarna!
När jag kom hem somnade jag dock igen och vaknade av att jag mådde riktigt illa och nu äntligen tog jag mitt förnuft tillfånga och fattade vad det var frågan om. Det var bara att skita i allt vad diet heter och slänga i mig det enda som inte gjorde mig illamående; en kopp te, en ostmacka & en nektarin. Vips så mådde jag mycket bättre. Hur dum får man vara egentligen? Jag har ökat min promenadtid per dag med 2-3 timmar och fortsätter med samma kaloriintag:S
Idag har jag svullardag och har tagit ytterligare en vilodag från gymmet. Det behövdes! Testade Leilas recept på Saffranspannkaka med mandelmassa till lunch. Till den åt jag grädde och drottningsylt, ASGOTT!!!


Receptet hittar ni här>>


Var även på stan med maken i förmiddags. Vi var faktiskt på Bolaget och så är det marknad här nu så några munkar blev det också:P
Sen fick jag en liten present av min älskade man också. Berättar vad det var lite senare;)

Varit i smurfarnas medicinskåp!

Nu har jag gjort det igen - jag har hittat kosttillskottkapslar som har fått mig att skratta. Sist var det ju Charlotte Perellis chockrosa. Nu skulle man kunna tro att jag har varit och hälsat på medicinsmurfen!



Brukar normalt köpa BCAA i pulverform från Gymgrossisten men den här gången fick jag inte arslet ur vagnen och beställa innan det tog slut. Eftersom jag har fått skitbra resultat med detta tillskott vill jag så klart inte vara utan det heller och på hälsokostbutiken här i stan hade de bara kapslar. Men när jag upplyste butiksägaren om att Self omninutrition har BCAA även i pulverform lovade han att ta hem:thumbup:
Man vill ju gärna gynna de få butiker vi har i vår lilla stad. Dessutom kommer vi fortsättningsvis att köpa Selfs protein igen. Vi har testat lite olika nu och inget annat protein slår Selfs! Både smak och mättnadskänsla är helt överlägsen. Dessutom blandas det lättare så att man slipper klumpar.

Nog om detta, nu måste jag fixa i ordning mig för att gå med daghundarna...

Laddad och snopen!

Idag tar jag vilodag från gymmet eftersom jag i morse ville lägga all fokus på att få iväg yngsta sonen till första skoldagen efter sommarlovet. Blev en lustig upplevelse må jag säga! Han brukar ha lite svårt för att komma upp och igång på morgnarna och efter att ha vänt en aning på dygnet nu under lovet antog jag att det inte skulle bli lättare precis. Så jag hade förberett mig och verkligen laddat för att ta tjuren vid hornen så att säga och hur blev det? Jo, Eddie kliver upp i stort sett på en gång, äter frukost utan problem och drar iväg till skolan självmant!:O
Vi bestämde innan jag skjutsade Per till jobbet att jag skulle skjutsa även Eddie till skolan eftersom det spöregnade, lite snäll ville man ju vara första dagen. Men när jag kom tillbaka hem var Eddie puts väck borta. Ryggsäck och hemnyckel hade han tagit med sig. Det enda han inte hade tänkt på att ta med sig var regnkläderna som jag skulle packa ner innan vi åkte. Hoppas det inte börjar regna mer än vad det gjorde när han gick för då hade regnet lugnat ner sig.
Snacka om snopen och onödigt laddad mamma som stod i hallen!!!



Nu har jag precis fått mig en kopp kaffe och en lugn stund på 20 minuter = ovanlig morgon. Men nu är det dags att köra igång med dagens jobb igen!

Glädjande telefonsamtal!

Fick ett telefonsamtal idag som gjorde mig så glad, eller egentligen lättad.
Efter det årliga läkarbesöket för ett tag sedan fick Daniella veta att hon successivt kan öka mängden vanlig mat. Hon har ju varit glutenintolerant sedan hon var typ 1 år. På senare tid har hon fuskat ganska mycket och ändå visade iaf blodprovet bra värden, så nu ska hon testa att äta vanlig mat. Så himla underbart för henne!!!
Men tillbaka till telefonsamtalet. Det var skolsköterskan på nya skolan (hon börjar ju gymnasiet) som ringde. Hon hade innan hon ringde till mig pratat med Daniella som hade talat om att hon nu fick äta vanlig mat. Vad hon ville säga till mig var att det finns både vanlig och glutenfri mat åt Ella på skolan. Det är nog första gången en skola är så tillmötesgående!:O ...och jag får nog säga att jag har haft MYCKET kontakt med skolor iom sönernas ADD och ADHD.
Men det var inte förrän efter samtalet som jag kom på det riktigt glädjande, nämligen att jag nu slipper våndas över att Ella inte får i sig nån mat på hela skoldagen. Den glutenfria maten som har serverats har varit så äcklig att hon många dagar har levt på typ en brödbit. Jag har påtalat detta problem vid varje utvecklingssamtal, men det finns inget att göra har jag fått till svar. Nu kommer hon att kunna äta sig mätt. Ni förstår hur lättad en mor känner sig då!!!:D


Så j-vla typiskt!

När man för en gångs skull var klar tidigt för att åka till gymmet på morgonen och slippa stressa med duschning och sånt efteråt innan det är dags att åka till daghundarna, vad händer då?!
Jo, precis när jag ska åka står Zippy i sovrummet och tittar olyckligt rakt fram. Naturligtvis har han kräkts upp hela frukosten. Han brukar typ aldrig kräkas!
Sedan när jag är på väg i bilen har två människor lyckats krocka, på bred väg så att man kommer förbi eller...nä. Precis innan ett övergångsställe med refug, så att man var tvungen att köra på fel sida av refugen och naturligtvis kom ju sjuttioelva mötande bilar!
Det var den extratiden man hade det:|
Till gymmet kom jag till slut och idag blev det rygg och biceps. Börjar bli riktigt roligt att träna rygg nu när man har blivit lite starkare och får bättre kontakt!

Sedan har dagen rullat på med alla daghundar + ett besök hos en eventuell ny hundkund + en visit på hälsokostbutiken. Efter middagen hämtade jag Per på jobbet och sen fick Zippy & Joetta och Max & Gibbs var sin 30-35 min promenad och nu äntligen får jag sitta en stund:)


Bilder från the photoshoot i lördags


och det finns några hundra till att gå igenom...

Älskade Crille har varit här

Idag har inte tiden funnits för bloggen:(

Har varit träning (bröst och triceps), promenader med daghundar (2 tim och 40 min), bunkring av cottage cheese på Lidl, handlande av hundmat och så har min älskade Crille varit här. Han har varit i Borlänge och jobbat en stor del av sommaren, så det var ett tag sen jag träffade honom nu. Hjälpte honom att betala några räkningar. Fy fasiken, han är verkligen vuxen nu! Tyvärr stack han iväg igen, han vill ju passa på att hänga hos kompisarna innan skolan börjar igen på torsdag. Men han skulle kanske komma hit till veckan, hoppas!
Kvällen bjöd sedan på en 45 minuters prommis med dogsen och för en stund sedan kom Per hem. Nu har vi sett på Fångarna på fortet och Berg flyttar in.

Dags att koja snart!






Man lär sig alltid nått nytt...

I mitt fall var det idag att det inte är nån höjdare att köra ett benpass efter att ha varit ute och gått i 2 timmar och 40 min, även om det var några timmar emellan. Kände mig så svag i benen! Men passet blev kanon, jag fick Transformer-ben igen. Undrar bara vad killarna som kom in på gymmet tänkte om mig när jag gick som om jag hade gjort ni vet vad i byxorna, haha.

Sedan var det dags för styrelsemöte med Försvarsutbildarna och efter det åkte jag hem och fixade kvällsmål (som vanligt kvarg + smaksättning, som ikväll blev Lidl's motsvarighet till Fun Light) som jag åt till CSI New York:)

...och nu kallar kudden, fy vad trött jag är!




Regn över vår lilla stad

Precis när jag skulle åka till daghundarna började det att spöregna. Men man ska ju alltid se det positiva i allt så...

- det var ju tur att det började innan jag åkte så att jag fick med mig regnstället! (man lär sig ju aldrig att ha det liggande i bilen:bigeyes: )

- det var tur att det inte började regna när jag och skruttarna gick ner till stan för då hade ju ingen av oss regnställ på!

- proteindrinken blir inte varm i bilen!

- känslan av lycka som infinner sig när det slutar att regna och det klarnar upp, vilket det gjorde på näst sista prommisen, är underbar!

Spinner vidare på det här med lycka. När jag var ute och gick tänkte jag på hur lite som kan göra en glad egentligen; När det slutar att regna så att man kan ta av sig den varma huvan på regnjackan, vackra röda rönnbär mot en blå himmel, att mötas i dörren av en svansviftande hund. Ja, listan av småsaker i vardagen som gör en glad kan bli lång om man bara tar sig tid att se och reflektera över dessa saker!
Så, nu har jag varit djup för idag. Nu är det back to work. Styrelsemötet ska förberedas, middag ska göras och intagas och så är väl dogsen kissnödiga snart.


Morgonprommis ner till stan

Jag har styrelsemöte ikväll i samma lokaler som mitt gym, så därför blev det ingen träning nu på morgonen. Tränar ikväll innan mötet i stället. Men jag fick röra på mig lite ändå så här på morgonkvisten. Jag och mina skruttar tog oss nämligen en promenad ner till apoteket på stan. Blev ca 50 min gång och så 10 min inne på apoteket = skitbra träning för hundarna att sitta och vänta. Särskilt för Zippy när det gäller i stadsmiljö för han är inte jätteförtjust i den. När jag väl kom ut till dem igen och vi började gå hade han fått nog och stretade och drog för att komma till lite lugnare miljö. Så fort vi hade lämnat själva stadskärnan gick han hur fint som helst igen. Behövs mer stadsträning alltså för lilla skrutten:P



Nu blir det lunch...

Söndag igen då

Igår kväll åkte lilla Meija hem. T o m Per tyckte att det var lite tråkigt, men vi kommer ju att få se gotrollet snart igen:)
Jag fick en liten present av hennes matte & husse också! Rosa Åre-choklad, gissa om jag blev glad!!!



Dagen idag började lite upp och nervänt. Fick ett larm vid 2-tiden i natt om ett eftersök i skogarna några mil härifrån. Jag var då precis på väg att gå och lägga mig, men blev så klart klarvaken av att veta att vi skulle samlas kl 05.00 om jag nu fick tag på Atlas. Somnade till slut och vaknade vid 8-tiden när Atlas matte hörde av sig. Då var det bara att studsa upp och meddela kompanichefen att hunden var lokaliserad men att det skulle ta en bra stund för oss att inställa oss då Atlas var ca 6 mil härifrån och sen var det typ 3 mil ut till eftersöksplatsen. Fick då order om att vara färdig för eventuell avlösning under eftermiddagen.

Med detta klart åkte jag upp till gymmet. Per anslöt också efter en stund. Det blev axlar och mage idag. Hade planerat att köra typ två axelövningar, några ben och så mage eftersom jag körde lite axlar även igår. Men när jag hade kommit igång och kört två axlar var jag så taggad att det blev tre...och fyra...och fem!
Sedan blev det fyra magövningar på det och så avslutade jag med att göra så många situps med vikt som jag orkade.
Under passet fick vi också veta att de två svampplockande damerna som gått vilse var hittade, skönt!

På eftermiddagen blev det en timmes promenad med dogsen i det underbara varma och soliga vädret:D

Nu blir det snart Bones här i min ensamhet. Per har åkt till Stockholm igen, Daniella åkte till sin pappa och Eddie vill inte se Bones med mig:( Men jag har ju förstås mina underbara hundar som troget ligger här hos mig i vardagsrummet;)

Helt slut...

...efter ett mördarpass på gymmet. Körde igenom hela överkroppen med HÖGintensitet för att avsluta med en photoshoot. Per skulle inte träna eftersom han hade lite ont i halsen i morse, så då passade jag på att sätta Ellas kamera i handen på honom och tvinga med honom ändå;)
Blev nästan 300 bilder som jag bara orkat gå igenom lite snabbt och jag håller fortfarande på att återhämta mig efter träningen, så jag bjuder på några bilder på gotrollet Meija nu i stället:


Hon hade inga problem att slå sig till ro precis...





...men ibland blev det pussattack på Eddie som skrattade så att han höll på att dö!




Nu vet ni att jag lever iaf:)

Nåt jag taggar igång på!

Med risk för att några kanske tycker att man är konstig och dum i huvudet så måste jag bara säga att jisses vad man taggar igång när ådrorna poppar fram!!!
När jag hade varit ute med Sting & Mira idag var jag tvungen att dra fram (den iofs värdelösa) mobilkameran och föreviga mina älskade ådror som har kommit fram på smalbenen!
Ja ja, det går inte att förklara, det bara är så:P



Märks att svullardagen är på G också. Gissa om jag hittade mycket gott på Lidl när vi skulle handla tacosgrejer; chokladmarshmallows, choklad med hela nötter, minichokladbitar med cocos mmmmmm!

Nu ska vi göra i ordning tacos:)

Oj en ännu värre dag

Igår rusade dagen förbi och vips så var klockan 20 och jag satt i soffan tillsammans med Ella och höll på att somna till ett gammalt avsnitt av CSI Miami.

Min dag:
- Gymmet för ett rygg- och bicepspass. Fortsatte att kämpa med de j-vla chinsen, det ska bara gå helt enkelt!
- Tog emot lilla Meija. Vi ska få rå om och pussa på henne till på lördag!
- Fem daghundspromenader på raken igen.
- På vägen hem från daghundarna stannade jag till hos min jobbcoach för ett möte.
- Handlade kvarg till mig och drickyoghurt till Daniella och Eddie på Lidl. Det hade varit soligt och fint väder hela dagen, men precis när jag skulle till bilen hade himlen öppnat sig, så det blev en tjurrusning i stället!
- Packade upp, fixade middag till mig, Eddie och Daniella (Per jobbade).
- Eddie och jag gick en promenad med Zippy, Joetta och Meija. Var bara en åskskur som kom tidigare, sen blev det fint väder igen.
- Däremellan nånstans svarade jag på lite jobbmail också.
- Klockan är helt plötsligt 20 och jag intar soffläge (utan att orka varken skriva i bloggen eller läsa era bloggar *skäms*)


Meija. Kommer fler bilder på detta gotroll snart...

Oj vilken dag...

...iaf så här långt:)

I morse när väckaren ringde ville jag verkligen inte kliva upp för att äta frukost i tid för träningen och jag ville inte träna heller för den delen. Men efter att ha legat några minuter och brottats med tanken att ett missat pass kan aldrig tas igen, så studsade jag upp och så var jag igång:P

Fick träna själv idag och det kanske var tur det som jag stönade och stånkade och SVETTADES! Eftersom jag väntade en hundkund efteråt så blev det ett kort och tokintensivt ben- och rumppass med 5 övningar. Ökade i både benböj och raka marklyft, yippie! Sedan gick det iofs lite sämre i liggande lårcurl som jag körde efter marklyften, men jag väljer att se motivationshöjaren, alltså ökningen;)

Efter en snabbdusch kom min nya hundkund förbi och hälsade på. Lilla Meija ska bo här hos oss torsdag-lördag då matte och husse är på spa-weekend, inget avis alls:rolleyes:

Sedan var det dags för att gå med alla daghundar. Idag var allra första gången jag hade fem promenader på raken. Fyra på 30 min och en på 40 min. Måste erkänna att jag var lite orolig för hur jag skulle orka med. Nu efter semestern har jag bara haft två promenader och då har jag varit skithungrig och energilös sista biten. Men nu lade jag om mina måltider lite. Tidigare har jag tagit en proteindrink innan och lunch när jag kommit hem. Nu åt jag lunch innan, d v s redan kl 10! But hey, på byggena äter man lunch redan kl 9, så värst är jag ju inte;)
Fyllde sedan på med en proteindrink i bilen mellan två av promenaderna. Detta omlägg kan ha gjort susen för det gick så mycket bättre än jag hade trott. Blev inte trött alls faktiskt. Bara lite i ryggen, men det är bara att träna mage och rygg mer så löser det sig:D


Denna vackra fjäril hittade goldentjejen Tina och jag på vår promenad

Nu blir det en liten prommis med mina skruttar innan jag ska hämta maken:)

Plugg igen i höst

Guess what! Jag har blivit antagen till kursen Träningslära lå 2011/12:thumbup:


Läs om utbildningen här>>


Ska bli sååååå kul!!!

Drygt!

Inte är man mindre trött idag precis efter att ha vaknat i natt av att det regnade så mycket att det dånade och Zippy som hade ont i magen och ville ut kl 05.00!!! Till det kan jag lägga en irriterande huvudvärk:|
Ställde faktiskt om väckarklockan efter Zippys lilla uterunda, så träning har inte hunnits med idag. Inte än iaf, men som det känns nu blir det nog en vilodag.

Igår kväll var jag som sagt hos min goda vän Ida. Vi har inte träffats sedan slutet på maj så det var naturligtvis superkul att få snacka lite skit över en kaffe...och ja, det blev en glass också...och en negerboll *skäms för mitt fusk*. Tiden går fort när man har roligt och vips så var klockan över 22 innan jag satte mig i bilen för att åka hem igen. När jag sedan kom hem var det bara att sätta sig vid symaskinen för att fålla upp en uniformsjacka åt maken. Huvudvärken hade kommit lite smygande redan då men jag hade ju lovat att göra det så vad gör man?!
Stupade i säng sen kan jag säga!


På tal om Ida; så här stor och fin har myntan jag fick av henne i våras blivit...


...så här pluttig var den när jag fick den

Trött igen...

...så här på kvällen och så kom jag hem från min vän Ida för en timme sedan och sedan har jag fållat upp Pers uniform, så jag skriver i morgon bitti i stället.

Godnatt!

Astrött...

...var jag igår kväll. Efter att ha varit iväg och bunkrat kyckling till mig + lite annan mat, lagat middag och klippt gräset på baksidan kom en huvudvärk smygande och jag blev astrött. Därför lyste inläggen med sin frånvaro här igår kväll.

Nu är jag dock med i matchen igen. Har hunnit med en sväng på gymmet och dessutom plockat till i köket. Nu sitter jag här med en kopp java innan det är dags att gå ut med alla hundar. Tyvärr är det lite boring väder idag. Jättemörkt och trist med lite regn:(
På gymmet pinades bröst och triceps. Gick över förväntan i bänkpressen. Hade ju tappat lite där över sommaren, men nu ökade jag och det gick skitbra. Bara att hoppas att det håller i sig! Kände mig även lite starkare i triceps, så det var ju så klart nice!


Svettigt!

Blev ett riktigt bra, roligt och svettigt benpass! Hela fyra nya övningar blev det, skitkul. Hade tänkt köra dessa fyra plus en "gammal" vadövning, men när jag var klar med de fem var jag fortfarande på G, så jag avslutade med en tokintensiv benspark:thumbup: 

Nu under nedvarvningen har jag suttit och klurat på ett nytt kostupplägg. Blir mer kolhydrater nu, så får vi se vad det ger för resultat. Om inte annat så är det nog bra för hjärnan iaf att få uppleva lite nytt i matväg:)

Nu proteindrink...


En härlig sommardag är det här idag!

Taggar...

...inför gymmet med proteingröt med hallon och en koll på DinTräning.se:D




Roligt med utmaning på gymmet!

Efter en smarrig sconesfrukost var det gymmet som gällde. Blev ett riktigt roligt pass idag. Kollade in Din Träning.se's övningsbank innan och hittade en ny ryggövning, men jag började passet med att köra chins. Jag klarar inte att göra en enda, så nu har jag bestämt mig för att köra hårt. Ska banne mig klara några åtminstone!
Eftersom det inte finns nån maskin för assisterade chins på mitt lilla gym, så får man ju vara lite uppfinningsrik. Med hjälp av en speciell bänk och benen lyckades jag iaf göra 4 x 5 reps. Så himla kul med en utmaning!
Sedan var det dags för den nya ryggövningen, rodd med rep, högt drag. En övning för övre delen av ryggen som kändes skitbra, kanonkontakt verkligen! Kommer att köras många fler gånger.
Efter det blev det två ryggövningar till, rodd med skivstång och latsdrag. Skulle egentligen ha kört ryggresningar som sista övning men efter de andra övningarna kände jag att de berörda musklerna i ryggresningar hade fått tillräckligt. Därför blev det latsdrag i stället.
Har även fått tillbaka lite motivation när det gäller biceps, eller var det kanske bara för att Per poppade gamla nostalgiska 90-talsdiscodängor, typ Mr Vain och liknande:P
Längesen jag bjöd på några bilder från gymmet, så här kommer några:




Resten av dagen har gått i hundarnas tecken. Först en härlig, solig och varm långpromenad med mina dogs och nu sitter jag och kollar på Sommarkrysset och The Poodles. De bara äger ju!!!

Mina små hjälpredor!

Igår och idag har jag haft två små hjälpredor på jobbet, nämligen Eddie och hans kusin Simon:)


Eftermiddagspromenaden igår. Eddie med Sting och Simon med Mira

Idag var Fibi ledig så då gjorde jag, Eddie, Simon, Zippy, Joetta, Sting och Mira en liten utflykt till Murberget. Killarna käkade glass och sen sprang de en stund i en stenlabyrint innan vi vände åter hemåt.


Den vita klumpen framför min ena fot är Joetta, hihi

När vi kom hem snodde jag ihop några pannkakor åt guysen och nu har de åkt med mormor & morfar upp till Storsjön. Snart ska Sting & Mira hem och så ska jag hämta Per och handla lite till kycklingtacogratängen jag ska göra till middag. Eddie äter bara vanliga tacos så det är bäst att passa på och göra denna variant när han för en gångs skull är borta:) 

Fredagssvammel

Ganska nyss hemkommen från gymmet och hämtning av Mira & Sting och handling av kyckling sitter jag nu och pustar ut lite. Körde skiten ur axlarna idag. J-vlar vad slut jag blev, alldeles skakis:thumbup:
Även magen fick sig en omgång, men jag har tappat inspirationen till magträningen lite. Dock kommer den nog tillbaka då jag hela tiden växlar favoritmuskelgrupper. Just nu ligger motivationen på axlar, ben och rygg medan armar, mage och bröst har fått kliva ned ett steg i rankningen. Om det fortsätter som det har gjort hittills så blir det ombytta roller om ett tag. Därför är det nog ingen anledning till panik;)

Fanns inga suffléformar på Dollar Store så idag måste jag ner på stan och se om typ Åhléns har några. Kollade på nätet och de ska tydligen ha dessa, t o m  i Härnösandsbutiken:


Bild från åhléns.se


Lyckades ju också hitta detta ljuvliga kakfat som jag naturligtvis blev supersugen på:


Bild från åhléns.se


Nu - dags för proteindrink!  

Sucker for Ernst!

Kan inte hjälpa det, men han är ju bara för härlig på nåt sätt! Han kommer ju faktiskt med många bra och roliga idéer och lagar ju dessutom så mycket smaskigt!


Bild lånad från google

Måste nog...

...ta en sväng till Dollar Store idag. Har sett ett recept på ljummen chokladkaka med hallon och då behöver jag suffléformar som jag inte har. Tur att man har Dollar Store. Där finns allt och lite till och dessutom till en billig penning!


dollarstore.se

Lustig upplevelse på morgonen

Blev en PW hem efter gymmet idag. En lustig upplevelse när benen darrade efter ett stenhårt benpass. Hjärnan fick verkligen kämpa för att få benen att stappla framåt, haha. Men skönt på nåt konstigt sätt var det!
Fick dessutom ta en liten omväg då de hade grävt av hela vägen på ett ställe. 38 minuter blev sluttiden.



Nu måste jag plocka till i köket och duscha. Har lovat dottern att åka till Birsta direkt efter daghundarna och då vill jag ha snyggt i köket. Kan ju även vara nice att ha duschat;)

Ingen vidare motivation...

...att blogga för tillfället. Inte blev det bättre av att det just nu på TVn är ett program om par som ska köpa hus utomlands. En annan kommer ju inte ens iväg för en vecka eller två:(

Kämpar på med träning och diet, men inte av motivation utan av ren j-vla disciplin!
I morse blev bröst och triceps genomkörda. Körde några "vanliga gymövningar" och sen körde jag typiska militärövningar, för bröst; armhävningar och för triceps; dips. Blev ju iaf lite inspirerad av att GMU:arna ryckte in igår. Ibland måste man helt enkelt suga ur inspiration ur det lilla:P 

Nu måste jag fundera ut vad familjen ska få till middag också...


Skulle vara supernice med en sådan här, men icke sa Nicke för min del!

Denna lilla sötnos...



...träffade jag igår! Hon var t o m mindre än Joetta!!!

Läs mer här>>

Ostbrickan

Kryddbrödet var underbart gott till osten igår! Det vattnas t o m i munnen på mig nu när jag tänker på det:P



Receptet hittar ni här>>

Bakningen fortsatte

Har i veckan sett några repriser av Leila bakar och blev så sugen att testa några recept. Eftersom jag har svullardag på lördagar så gällde det ju att passa på idag. Dock fick det räcka med att prova två av hennes bakverk, nämligen Pain au chocolat och Pain d épice - Franskt kryddbröd.
Pain au chocolat
är helt enkelt chokladsmörja i smördeg. Blev ett sådant till efterrätt och det var ljuvligt gott! Liksom bara smälte i munnen! Skulle kunna tänka mig att prova att fylla dem med vaniljkräm nästa gång. Kan också bli riktigt gott!


Receptet hittar ni här>>

Har också tjuvsmakat på kryddbrödet. Även det var mumsigt, men jag ska prova det lite mer till ostbrickan jag ska avnjuta till filmen vi ska se om en stund:D

Låter som en totalt onyttig dag, men jag var faktiskt uppe på gymmet i förmiddags och körde ett ryggpass som jag var ruskigt nöjd med. Känner att träningsvärken kommer att sitta som en smäck i morgon. Har fått träningsvärk efter de senaste ryggpassen, vilket jag aldrig fick förut. Så j-vla nöjd!
Avslutade passet med 25 situps som en liten bonus för magrutorna. Fick räcka med 25 då jag hade aningen träningsvärk efter magträningen igår:)

Göra i ordning ostbricka var det ja...

Mumsig frukost!

Idag bjöd köket på nybakade musli-scones till frukost! Väldigt snäll bagare och värdinna tycker jag;)



Nu - off to the gym!


Fy f-n...

...vad grejer och skit man samlar på sig!
Men nu är två garderober rensade och gissa om det känns skönt! Nu skulle jag bara kunna fortsätta och fortsätta och fortsätta!
Måste bara vila lite, jobbigt att vara så duktig;) Vilostunden avnjutes med detta som jag tycker att jag har gjort mig förtjänt av:


Chihuahuabladet låg i postlådan idag

Goodlife-baren fick jag med gratis i senaste paketet från Gymgrossisten. Det här var ju ett ypperligt tillfälle att lyxa till mellanmålet med att provsmaka. Den smakade som en dröm, så jag mumsade långsamt, långsamt:P

Nu ska jag kolla om jag hinner med en prommis med dogsen innan jag ska hämta käre maken på jobbet.

Pysslandet fortsätter

Rensning och pysslande har fortsatt även idag, efter det att jag var på gymmet och pinade axlar och mage förstås;)

Hittills har jag rensat bland mina blommor, de få jag har vill säga. En ful svärmorstunga fick flytta ut på balkongen i väntan på nästa destination; soptunnan. Jag har ändå tre fina kvar och de har överlevt i över 6 år inkl en flytt från Stockholm, så det känns helt ok om en inte vill vara med längre:)
Jag har också klippt ner en höstglöd och satt de avklippta kvistarna i vatten för att rotas. Denna höstglöd är helt otrolig. Den kommer ursprungligen från min mormor och blev redan då skitstor, jag menar XXXXL! När mormor dog tog mamma över blomman. Men efter ett tag växte den ur hennes fönster och den hamnade då hos mig. Efter ett krypangrepp stod den på badrumsgolvet typ utan vatten och ljus i jag vet inte hur länge! Den vägrade dock att dö, utan sköt i stället nya skott. Klippte av dem och satte dem i två krukor och nu, innan jag klippte ner den ena, täckte de hela mitt köksfönster! Nu har jag skott från den överallt i stället. Här hamnade några:


Klippte till några mini som skulle passa kronan. Rosetten kommer från ett par av mina trosor, hihi

Resten av skotten står i en litersburk och en vas. Här kommer en bild på orkidén jag satte om igår också:


Keramikfiguren kommer från samma Kina/Japanaffär som krukorna

Nä, nu måste jag fortsätta; garderoberna - here I come!!!

Vad blev det idag då?

Det här hann jag med idag:

Rensa på och under mitt skrivbord och flytta in den stora klumpiga skrivaren/kopiatorn till klädkammaren. Jag har stört mig hur länge som helst på hur stor plats den tar på skrivbordet och nu när vi har bärbara kan vi ju lika gärna gå in i klädkammaren och använda den. Wonderful, vad rent och luftigt det blev på skrivbordet!
Förhoppningsvis i helgen ska vi också åka ut på landet och kolla på ett gammalt bord som jag ska få av svärmor för att ha som skrivbord:) 

Plantera om en orkidé, eller plantera bebisorkidéer rättare sagt. Jag fick för länge sen en lustig orkidé av min mor. Den har massor av blad på flera tjocka stammar. Den har länge sett ganska risig ut för det har kommit små bebisar som sitter överallt med sina spretande luftrötter. Nu har jag satt dessa bebisar i två nya krukor och slängt den stora plantan. Krukorna köpte jag för många år sedan i min älskade Kina/Japanaffär på Sveavägen i Stockholm. Måste kolla om affären är kvar nästa gång jag åker dit:)

Låter kanske inte så mycket, men jag hade samlat på mig mycket skit och orkidén var inte heller så lätt att tampas med + att jag har ju haft daghundarna och så har jag krattat lite gräsklipp också. Okej, sen har jag faktiskt kollat lite inredningsbutiker på nätet också;)


Så här såg den stora plantan ut under sina glansdagar innan bebisarna tog över, haha


Hoppas på en bättre dag idag...

Igår hade jag en skitdag helt enkelt, på det psykologiska planet. Jag har ibland dippar då jag tycker det mesta är bara skit och igår var en sån dag. Tänkte t o m lägga ner bloggen, så less var jag.

Men idag är en ny dag och jag har bestämt mig för att följa några feng shui-regler för att må bättre. Jag ska sätta igång en storrensning. Allt ska gås igenom, rum, garderober och förråd. Jag ska också pyssla lite med inredningen här hemma. Kommer naturligtvis inte att hinna allt detta idag, men jag ska börja iaf.
Nu är dessutom en kopp java intagen, så nu j-vlar kör vi!


Lite värdelöst vetande: Jag känner författaren av boken och den började dessutom skrivas i precis detta hus där jag bor nu! Klicka på boken för att läsa om alla hennes böcker

Toppenstart på dagen...

...och en härlig fortsättning.
Började med ett bröst- och tricepspass. Jag har tappat lite styrka sedan juni. Blev ju ingen direkt styrketräning på Marma och ingen på trippen till Sara och Daniel heller och sen tog det ju ett tag innan jag kom igång på allvar igen. Men i stället får jag bättre kontakt nu än någonsin faktiskt. Kanske inte var så dumt med en längre vila ändå?! Dock vet jag att det argumentet kommer aldrig, enligt mig själv, att hålla för att ta en längre frivillig vila igen. Men detta uppehåll känns inte lika hemskt när man tänker på den vunna kontakten;)

Sedan tog jag en 36 minuters PW hem. Sol, varmt, underbar miljö - kan inte bli bättre! Helt enkelt underbar start på dagen!!!


I Härnösand har vi vatten runt omkring oss nästan var vi än går


Självklart var min nya vattenflaska med

Då kanske ni också förstår vad som var i paketet jag hämtade igår. Jajamän, vattenflaska, shaker, protein i två olika smaker, fettförbrännare och ett gratis smakprov på en bar. Så intressant var det paketet:P

Fortsättningen av dagen har spenderats med daghundarna och sedan intagandes lunch. Nu blir det en kopp java ute på baksidan. Livet är nice!

Tillbaka på jobbet!

Började dagen med ett rygg- och bicepspass. Nöjd med kontakten, känns verkligen i ryggen nu. Dock kom vi inte dit så tidigt som det var tänkt. Väckaren ringde kl 8 i stället för 6.30. Per ville ha en mjukstart efter semesterns sena kvällar. Men i morgon, då j-vlar ska vi upp i tid! 

Sedan var det äntligen dags att träffa några av daghundarna igen! Fibi och Sting & Mira började idag, Tina börjar den 17/8 och Max & Gibbs om nån vecka.


Klicka på bilden för att läsa om min dag med daghundarna>>


Nu på eftermiddagen har jag dessutom varit duktig och rensat rabatten här på baksidan. Gräsklippningen får vänta till i morgon. Kan ju inte vara alltför duktig på en och samma dag;)

Nu ska jag snart åka och hämta ett paket...

Läskigt!

För nån dag sedan när jag gick ut för att se varför Zippy och grannhunden skällde sa grannen att de skällde på en grävling! Tänkte då på min lilla prinsessa som lätt skulle kunna bli en munsbit för det äckliga lilla djuret, men sen har jag inte tänkt så mycket mer på den.

Men så ikväll ser jag genom den öppna balkongdörren nånting som ilar förbi. Per gick och tittade och mycket riktigt, det var en läskig j-vla grävling! Stängde dörren fortare än kvickt.
Vågade knappt släppa ut hundarna för kvällskissningen. Jag menar Zippy kommer jaga den om han ser den och vad gör den då? Flyr den eller går den till attack? Jag vet bara att de väser och är allmänt äckliga ju!
Fick iaf svar på Zippys lite underliga beteende han har haft några kvällar. Han har frenetiskt spårat nåt här på baksidan och vägrat lyssna när jag har ropat in honom. Det är grävlingen han har spårat, för nu gick han och spårade precis där den gick tidigare ikväll!

Vad gör man nu? Ska man våga ha dörren öppen och låta hundarna vara ute eller vad?
Usch, nu ska jag iaf gå och sova. Blir tidig morgon imorgon, 06.30 ringer väckaren...



RSS 2.0