Planerat trerätters

Det har inte blivit så mycket gjort idag heller, men jag har iaf lyckats planera och handla inför nyårsmiddagen som vi dessutom spontanbjöd hit min mor & far på. Har bara ett litet problem att lösa; har nämligen inte fått tag på några suffléformar än, men jag ska ta en sväng på stan i morgon bitti. Annars får det bli nån annan efterrätt helt enkelt. Vilodag från gymmet i morgon så jag har ju hela dagen på mig att fixa.

Idag var det däremot inte vilodag. Per och Eddie körde på som vanligt och för min del blev det ett hårt och härligt bröst- och tricepspass.

Eddie med sina nya säckhandskar, så söta små XS


Trots ansiktsuttrycket är jag helnöjd över att konturerna börjar
komma fram även på vänster axel

Segt med ledighet...

Här har det inte hänt så mycket idag. En sväng till gymmet och en långpromenad med Zippy-skrutten. Jag gillar egentligen inte lov och ledighet, man blir så slö och får ingenting gjort när alla rutiner försvinner.

På gymmet fortsatte Eddie och Per med styrke- och kickboxningsträningen och jag körde ben och vänster axel. Nu är vänster axel snart ikapp höger, är så j-vla nöjd! Har provat olika metoder men inte fått det resultat jag velat ha, men nu genom att lägga in ett extrapass bara för vänster axel händer det grejer:D



Ikväll blir det film med familjen. Vi har hyrt Setup med Bruce Willis och 50 cent.

Mycket trevligt idag!

Oj, vilken kanondag det blev. Den började med en sväng till gymmet för Eddie, mig och Per. Jag tränade rygg och biceps medan killarna som vanligt tränade både styrka och kickboxning. 

Sedan efter en prommis med daghundarna Max & Gibbs hämtade jag upp min vän Maria som är här på besök från Västerås. Vi tog en långpromenad med Zippy-mannen och sen blev det fika och prat hemma hos oss. Alltid lika trevligt när hon är här, synd bara att det blir alltför sällan!

Efter det var vi bjudna till daghunden Fibis husse, matte och lill-matte. Det bjöds mumsigt fika med pepparkakscheesecake och sockerkaka. Supertrevligt var det!

Kom hem strax efter 21. Då såg vi den andra och sista delen av Arne Dahl: Misterioso. Riktigt bra och ett stort plus var ju att Magnus Samuelsson var med. Nu ser vi på underbara Skenet bedrar innan det är dags att slå igen de blå efter denna roliga dag!

Älskade Zippy-mannen

Familjedag på gymmet igen!

Efter lite lek med datorn och telefonen åkte jag, Per & Eddie upp till gymmet. Far & son körde styrka och kickboxning, medan jag nöjde mig med styrka; bröst och triceps.

Självklart filmat med min nya telefon:P

Jag invigde mina nya träningsbyxor btw

När vi åkte hem var vi bara tvungna att stanna och ta en bild på detta missöde; taket på en hel huslänga blåste av i stormen!

Observera bilen som fick ett garage!

Nu blir det myskväll med familjen...

Nya grejer!

Idag drog jag, Per, Daniella och Eddie ner till Birsta handelsplats. Jag köpte en ny dator OCH en ny telefon, måste ha haft stora spenderbyxorna på!

Ella har suttit och visat mig hur telefonen, en Sony Ericsson Xperia Ray, fungerar. Inte så lätt med alla nymodigheter, men med lite pillande fattar jag nog galoppen också snart. Jag har dock lite svårt att skiljas från min guldiga Dolce & Gabbana-telefon, men den nya är också guldig, så det känns ju lite bättre iaf.

Självklart sitter jag nu och skriver på min nya dator, som inte låter som ett flygplan och som inte håller på att brinna upp. Tänk va kul det är med nya saker:P


Nu har jag matat in så mycket nytt i min lilla hjärna, så den måste nog vila framför TVn en stund...:tired:

Julafton i repris

På julaftonsmorgonen tog jag och Zippy en lite längre promenad än vanligt. Så lugnt och skönt och mysigt!
Efter intagande av frukost, lite julklappsöppnande för Eddie och en dusch drog jag ner på stan för att köpa de sista klapparna. Nästa år ska jag banne mig gå på julafton och handla alla julklappar; inga problem att hitta parkering och inte fullpackat med panikslagna julhandlande människor! Det blev ju nästan kul att gå och shoppa!

Sedan käkade vi en snabb jullunch hos Pers föräldrar. På vägen hem stannade vi till på vår lilla kvartersbutik för att köpa med oss lite julmat. Handlaren var som vanligt där och av honom fick vi två jultallrikar à 85 riksdaler helt gratis. Riktigt mycket mat var det på dem och gott var det också! Han är ju bara för snäll!

Kalle som vanligt och sen middag och vidare klappöppning. Jag fick jättefina klappar av älsklingen och Eddie (bilder kommer). Vid 19.30 kom mor & far ner för att fika lite. De blev kvar ända till 00.10. Vi fikade och såg på Svensson Svensson, Sällskapsresan och en dokumentär om Susan Boyle. Riktigt trevlig avslutning på julafton med andra ord.

Idag blir det julafton i repris kan man säga. Dagen började faktiskt likadant som igår med en lite längre promenad för mig och Zippy-mannen. Lite senare kommer Crille och Ella in och så ska vi äta gott och öppna julklappar igen. Skillnaden idag är att vi i stället går en trappa upp till mor & far och så kommer bror med familj.

Men snart blir det gymmet en sväng först...



Dan före dan

Salutskjutningen gick bra förutom att jag höll på att frysa fingrarna av mig. Det regnade och blåste ruskigt kallt och dessutom blötte jag naturligtvis ner mina tunna vithandskar direkt när jag vek och lade till kanonernas kapell. Kunde inte ens knyta fingrarna riktigt när vi blev kommenderade givakt! Skjutfingret fungerade iaf och mina 5 + 16 skott till blev avlossade. Men men, vad gör man inte för H M Drottningen på hennes födelsedag!

På hemvägen sprang jag och Per in på stan och handlade julklappar. 1½ timme, sen var det klart och då hann vi dessutom prata lite med två vänner som vi träffade. Effektivitet är mitt ledord:P

Till middagen sen såg vi filmen Smurfarna och nu har jag precis sett på julkonserten på TV3. Inser också att jag hade sådan otrolig tur, för jag missade de första minuterna och det var precis då Tomas Di Leva var med. Jag klarar bara inte av den människan. Trevlig var konserten och särskilt då höjdpunkterna Takida och Jill Johnsson. Snälla Tomten, ge mig Takida i någon form, helst live i mitt vardagsrum!

Lite glögg och paketinslagning på det här så...



Radioprat

Slänger ut en länk där ni kan höra en radiointervju med maken angående salutskjutningen i morgon:

Ingenting får klicka när man skjuter salut

Rörande julklapp!

Idag var det daghundens Tinas sista dag med mig. Jag fick med mig en julklapp av hennes matte & husse och när jag skulle gå sa hennes matte att det är en sak som passar precis på mig. Naturligtvis blev jag ju jättenyfiken så jag öppnade den nu ikväll (fick faktiskt tillåtelse att öppna den innan julafton). Det var en jättesöt glasängel! Gissa om jag blev glad och rörd!

Det fina paketet

och innehållet

Annars har jag nu lite jullov från daghundarna, men ingen ro och ingen vila här för det. I morgon blir det till att kliva upp och dra på sig grönkläderna för att åka och skjuta salut. Det är ju nämligen H M Drottningens födelsedag. Efter det måste jag och Per fixa klart alla julklappar och förhoppningsvis blir det gymmet en sväng också.

Nu ska jag se om det är nåt sevärt på TV...

Ingen rolig julklapp :(

Vet. har precis ringt och talat om att askan efter Joetta har kommit. Två veckor har jag varit utan lill-skruttan, utan hennes tassar klivandes rakt över en i sängen, utan hennes studsande mottagande i hallen när man kommer hem, utan hennes goa lilla kropp i mitt knä när man ser på TV. Tomheten och saknaden är hemsk!





En dag i pysslets tecken

I morse var jag och Per och pysslade med Eddie på hans skolan och nu har jag gjort klart pysslet här hemma som jag skrev om i söndags. Nu hänger det i hallen mittemot ytterdörren. Så här blev det:

Äntligen kom de gamla skridskorna till "användning"

Jag har också gjort klart anatomitentan nu ikväll och skickat in den. Skönt!

Nu blir det till att se lite pyssel; Äntligen hemma jul på TV:D

Fegar ur på gymmet!

Så nice att få lasta på med vikter på rygg- och bicepspasset i morse! Måste dock bättra mig lite. Kan fläska på ytterligare men blir löjligt feg och får för mig att jag inte klarar mer, sen gör jag 8-10 reps ändå. I morgon blir det vilodag då jag har lite annat att göra, men på onsdag då j-vlar ska det lastas på!

Nu kanske det låter som att det bara handlar om att lasta på så mycket som möjligt och det gör det väl också. Så länge man inte lastar på mer än att man orkar köra strikt!

Sen har dagen bara rusat förbi med några daghundspromenader i snöslasket, anatomitentan som jag är något försenad med, samhälleplugg med Daniella och nu för en stund sedan CSI på TV.

En av mina förebilder



En hare i familjen?!

Nästan 2½ meter mellan baktassarnas nedslag


Precis en hares spår; först två tassar på rad och sen två i bredd

Men, det var ju bara Zippy som hade bråttom att komma från studsmattan och in till värmen, haha.
Han har tidigare många gånger blivit kallad både rådjur och räv. Nu kan han alltså lägga till hare också, den underbara men udda lilla hunden!

Familjedag på gymmet!

Eddie följde med mig och Per till gymmet idag. Han var där med Per igår också, ska börja träna styrka och kondition typ två gånger i veckan. Idag testade han rodd, cykel, trappmaskin och löpband + styrka; axlar och ben + lite kickboxning. Själv körde jag ben, rumpa och vänster axel. Körde lite tyngre nu som förberedelse för att till veckan lasta på riktigt, wiiieehaa, längtar!

När vi kom hem pysslade jag lite igen. Saknas en liten grej, så ni får se när det är helt klart. Sen blev det fika uppe hos mor & far. Det bjöds på Ångermanlandstårta, typ princesstårta med lila marsipan och lite violsmak, mums!
För att jobba bort tårtbiten gick jag sen ner och dammsög och skurade, hehe.

Här kommer en kombination som Eddie har lärt sig...


Tomten finns...

...i Boden!

Kom på att jag har ju redan träffat tomten i år. Den 11-13 november när jag var i Boden satt denna lilla varelse högt uppe under taket och tittade ner på oss inne på toaletten i vår kasern på I19!


Pysslig

Blev inte softande i soffan hela kvällen igår. Agerade frisör en stund så nu kan man se minsta sonens båda ögon igen!

I förmiddags gick jag och Zippy-mannen en runda och plockade mossa och nu efter lite pyssel kan jag presentera resultaten:

Den vita krukan jag har målat





Lite om allt

Dagen började på gymmet, bästa starten på en dag! Kör på den här veckan med högreps även om det är lite tråkigt. Bröst och triceps fick känna på vikterna idag.

Sedan har jag pysslat lite också. Målade en kruka som jag ska sätta mina hyacinter i. Den var lite fult gul och grön men nu är den vit och fin! Bild kommer när hela arrangemanget är klart.

Nu ikväll åkte Fibi-gumman hem. Fick väldigt trevliga och spännande presenter av hennes husse, matte & lill-matte; en flaska rött och en stor ask med spanska blandade praliner & choklad! Blir lite tyst och tomt här nu utan Fröken Prick.

Resten av kvällen blir det nog till att softa framför TVn.

Undrar om jag får träffa tomten i år?

Mitt i saknaden...

...av älskade skruttan kan det vara en tokrolig sak på gång ;)

Idag har en vecka gått, men saknaden är fortfarande olidlig! Du kommer alltid att finnas i våra hjärtan <3

Bild från Daniellas blogg

Hela tre höjdpunkter...

...bjöd gårdagen på!

  • Åkte genom stan på morgonen. Vilket jag iofs gör typ varje morgon, men på luciamorgon är det speciellt. Då är marschaller tända längs alla gator i hela innerstan, superfint och mysigt!
  • Morgon på gymmet och favoritpasset dessutom; axlar och mage!
  • Stämningsfullt på kvällen med lucia på TV och som en riktigt trevlig överraskning så var Jill Johnson med. Hon är ju bara så bra!


Hallen i helhet

Gillar gamla saker. De har så mycket mer liv och historia i sig än nyproducerat.

Nu saknas bara några tavlor på väggen/väggarna. Blir nog några foton från gamla Härnösand som jag har:)
Ja, och så vill jag ju ha vita dörrar, men det projektet får vänta lite.

Matlådor - check

Precis fixat i ordning luncher några dagar framöver. Kyckling och ris, kyckling och ris och mera kyckling och ris, spännande och smarrigt va?:P

Nu väntar sängen känner jag. GODNATT!

Bambi på hal is!

I morse var jag äntligen tillbaka på gymmet. Körde ett lugnt högreps benpass. Underbart stum i benen blev jag och nöjd också över att jag inte tappat så mycket på överkroppen!

Invigde ett nytt linne. Typ 59 spänn på H&M, kan inte bli så mycket bättre!


Ber om ursäkt för den pissiga bildkvaliteten, taget med värdelösa mobilen.
Linnet är egentligen chockrosa.

Efter gymmet åkte jag och hämtade Max & Gibbs. Tog en liten prommis med dem och vilken j-vla syn jag måste ha bjudit på; två gasade jaktidioter (underbar sådana dock) före i koppel, stumma stapplande ben på is under snön!

Nu är det dags för fler prommisar:)

Nytt julpynt

Så här i väntan på att filmen Borta bäst, hemma värst ska börja på TV slänger jag in ett inlägg för att visa min nya adventsstjärna. Nu när jag har en ljusstake i ena fönstret i sovrummet vill jag inte tända sänglamporna för det tycker jag förstör stämningen lite. Så häromdagen när jag hittade en vit adventsstjärna på vår underbara affär Dollar Store för endast 10 riksdaler var det bara att slå till. Nu hänger den och lyser upp i det andra fönstret.


Sorgebukett

Som tur är har Zippy vovvesällskap här ändå. I torsdags kom nämligen Fibi. Hon ska bo här hos oss medan husse, matte & lill-matte är på Kanarieöarna en vecka (nä, inte avis alls så här i pissvädret!). När husse & lill-matte kom med henne fick jag en sorgebukett av dem också. Så himla gulligt!!!


Den fina buketten

Igår kväll kom lilla Meija också. Hon blir här i helgen. När hennes matte kom med henne och gav Zippy en godis var det första gången sedan i onsdags som han blev riktigt glad. Underbart att se!

Idag blir det hämtning av ett paket och inhandlande av hyacinter. Men först lite glögg tror jag:)


Sneak peak på hallen

Det här inlägget skulle egentligen ha publicerats i onsdags, men då hände ju tragedin med min lilla skrutta:(

Iaf, hallen blev ju äntligen klar i tisdags kväll kring 23.30-snåret. Puh säger jag bara, så himla skönt!
Är inte riktigt klar med inredningen än, men här kommer en liten sneak peak på en ny inredningsdetalj:

En skön sittbänk bredvid ytterdörren

Sov gott älskade lilla Joetta <3

Det var en tyst och tom natt här. Ingen snarkande och stökande Joetta.
Igår kväll blev hon så illa biten av en hund att vi fick låta henne somna in. Hon var så duktig och tapper ända in i det sista lilla skruttan. Fy fan vad jag saknar dig Etta-bus! Det gör vi alla här!


Vi kommer att sakna dig i evighet!<3<3<3

En kopp äckelkaffe

Sitter så här på morgonkvisten med en kopp äckelkaffe (pulverkaffe). Är helt enkelt för lat för att koka en panna och vad gör man inte för att få i sig det värdefulla koffeinet, hehe.
Ska sätta igång med sista tentan i anatomi nu. Känns lite tungt men det är iaf ett skitkul avsnitt, nämligen musklerna:D

Hela helgen spenderades i byggarstassen eftersom tapetseringen inte blev klar i lördags. Jävlades dessutom lite på söndagen så det är pyttelite kvar fortfarande. Ska åtgärdas ikväll så jag får städa ur och möblera nån gång. Inte kul att ha stök mitt i jul:|

Eller ja, på söndag kväll hann jag med lite adventsmys med Per, Daniella och Eddie också. Vi såg på Tomten är far till alla barnen. Den är ju bara så bra! Till den käkade vi lussekatter, pepparkakor och drack julmust (premiär). Sedan fick vi smaka på Daniellas Skumtomtefudge som hon gjorde innan filmen. Försvinnande gott!

Bilden snodd från Ellas blogg

Blåkläder på

Nu har byggarstassen åkt på igen då jag äntligen har kommit igång att tapetsera hallen. Målet är att det ska vara klart idag, men vi får se:S


Julkalendern

Nu är det dags för julkalendern:)


Tack för idag...

Nu kryper jag ner i sängen och läser Pernillas jul som jag köpte idag.


Eddie bakar

Sitter just nu i köket och lyssnar på julmusik medan Eddie bakar muffins. Myyysigt!

Mysig verkar årets julkalender också vara. Såg den precis och den är helt i min smak från förr i tiden med dess gamla gränder osv.


Snart väntar provsmak:P

RSS 2.0