Firat på mitt sätt

Det är tydligen Valborg idag. För mig är det helt enkelt axel- och ryggtisdag och kvällen kommer att spenderas liggandes i soffan och njutandes av de ömmande axlarna :D
Förutom att jag nu firar de sönderpiskade axlarna så har jag firat en sak till, kungens födelsedag. Den firades med salutskjutning från salutbatteriet Norra Brännan här i Härnösand, en av sju städer i hela Sverige där det skjuts salut!
Så lite har jag firat idag ändå, dock inte Valborg ;)
 
Styrkepasset gick bra, superskönt att vara tillbaka på gymmet efter tre vilodagar! Ökade i latsdrag också, yeeah! Dessutom var det inte så många där vilket ju alltid är skönt. 
 
Nu blir det film här resten av kvällen + att jag är chaufför en sväng åt stora sonen som ska på galej.
 
Bild från kronprinsessans födelsedag ifjol

Dagsschemat rakt ner i papperskorgen

Min dagsplanering sprack flera gånger om idag. Mötte upp supertrevliga Annelie för ett jobbmöte på Mormor Hilmas kl 14. Vi hade båda planerat att sticka och träna på Spegeln efteråt, men mötet drog ut på tiden och vi avrundade inte förrän vid 17! Tiden går fort när man har roligt helt enkelt. Fick därför skjut upp dagens styrkepass till imorgon och så blir det ingen vilodag på onsdag ist. Jag lyckades iaf att få mig lite mat där på Hilmas. De fixade en specialtallrik med köttfärsbiffar och grönsaker. Kanske inte helt perfekt enligt mitt kostschema men godkänt ändå tycker jag. Det var supergott iaf!
 
 
När det inte blev gymmet så tänkte jag köra ett av veckans två intervallpass hemma ist. Men precis när jag skulle köra igång kom älskade sonen med blivande sambon och en kompis. Inte ofta han har tid med lilla mor så då fick intervallerna också flyttas fram. Blir några hårda träningdagar framöver nu :)

Spännande möte idag!

Unnade mig lite sovmorgon idag. Tyckte jag var lite värd det efter resan hem igår ;) Resan gick dock bra. Sträckkörde förutom ett 15 min pit stop i Tönnebro för att tanka bränsle i både bilen och mig. 
Saras och min lilla morgonpromenad igår ger sig tillkänna idag i höfter och rygg kan jag säga, nice! Nu blev det ju en lite längre sväng men än en gång har jag fått bevisat att variation is da shit! Kommer att fortsätta att variera morgoncyklingen nu med powerwalks. Så alla ni där ute som vill ha resultat av träningen: TÄNK VARIATION! :)
 
Senare idag väntar ett spännande jobbmöte. Spännande på två sätt. Dels för att se vad vi kan komma fram till, dels för att vi ska ha mötet på Mormor Hilmas så vi får se vad de kan fixa för ätbart till mig. Jag chansar och litar på att de grejar det!
 
Men nu ska jag sno ihop en sån här:
 

Hemma igen

Kom hem för en timme sedan och nu blir även Per hemma i två veckor. Skönt att ha honom hemma och kanske kan det nu bli ett familjepass på gymmet nån dag :)
 
 

Presentöppning

Här kommer några bilder från när Alvin öppnade paketen från oss :)
 
Första Adidas-dressen. Nu ska här tränas ;)
 
Första fiskespöet...
 
...med de obligatoriska solbrillorna :)

Tårtorna!

Sara hade bakat tre egna tårtor som jag inte fick smaka. Men de såg verkligen supersmarriga ut!
 
 
Till kvällen den 6 juli kan jag lova att jag ska baka världens godaste tårta också ;)

Oops, det blev en bit!

Idag fick jag med mig Sara på morgonpromenad. Vi hade tänkt gå 50 minuter eller lite mer men så provade vi en väg som hon inte hade gått förut, så det slutade med en runda på 10,7 km och 1 tim 48 min. Sen satt frullen fint vill jag lova!
 
 
Bilder från kalaset kommer också snart...

Härlig start på denna roliga lördag!

Sitter med kaffekoppen i näven och väntar på att duschen ska bli ledig. Har för en stund sen intagit frukostgröten och innan den en 50 minuters pw här ute på landet utanför Knutby. Så underbart vackert! Här skulle jag banne mig kunna bo. Kände mig redan lite hemma när jag såg denna skylt:
 
 
Snart dags för barnkalas hela dagen lång :)

Kändisflicka

Så har vi äntligen landat i Knutby hos Sara, Daniel & Alvin. Vi var framme strax före 21 så tyvärr låg godingen Alvin och sov. Har suttit en stund i köket med Sara nu medan hon har bakat tårtor. Blir ju trevligt för alla att smaska i sig dem imorgon :/
Ska nog hoppa i säng nu faktiskt. Imorgon måste jag hinna med 50 minuters pw, frukost och dusch innan kl 11 då Daniels mamma kommer. Sen ramlar det in folk hela dagen här. Ska bli så skoj att fira Alvin!
 
Idag blev det morgonträning på gymmet för min del. Morgon på gymmet betyder en massa trevliga pensionärer. Fredag betyder biceps, triceps och mage. En man är väldigt intresserad av min träning och tävlingssatsning och idag när jag stod och körde hammercurl frågade han om det är biceps som tränas och varför jag körde långsamt. Jag förklarade för honom och han blev helt till sig och testade också att köra långsamt. Sedan talade han om för varenda pensionär, medan han pekade på mig, att flickan där hade lärt honom att han skulle göra så och att det tog som sjutton. Så nu är man ju kändis i det gänget ;)
Förutom den humörhöjande upplevelsen så var jag väldigt nöjd med passet. Fick det att kännas ordentligt i alla muskelgrupperna.
 
Bjuder på en liten biceps :)

Check & ocheck

Handlat mat till Ella och mig - check
Lagat matlådor till mig - check
Bakat chokladkaka med Ella - check
Fuskat och smakat en bit - skitj-vla check
Packat - ocheck som vi säger här i Norrland
 
Men jag kommer att kunna spara lite tid imorgon då Ella är hemma på förmiddagen och kan ta uppdateringsbilderna. Då slipper jag vänta tills Eddie kommer hem från skolan med det, så är jag klar kan vi åka direkt då och jag ska försöka hinna packa innan han kommer. Förhoppningsvis hinner jag med intervallträningen också. Som sagt, minutiös planering när jag ska iväg nånstans.
 
Därför var det extra skönt att sticka till gymmet idag. Där kopplar jag bort allting och är helt fokuserad på träningen. Jag märker knappt de andra människorna som är där. Idag kördes bröst och axlar. Fick till ett bra pass och slog till med en ökning på sista övningen, baksida axlar i maskin :)
 
Blir en gammal bild

Hatkärlek

Jag både älskar och hatar att åka iväg nånstans. Det är ju skitkul med små road trips och imorgon blir det inte vilken road trip som helst. Jag och Eddie åker nämligen ner till vårt älskade lilla barnbarn för att fira hans allra första födelsedag!!! Åker ner imorgon men kalaset är på lördag.
Men för att jag ska kunna åka iväg krävs mycket planering och jobb. Daniella ska jobba i helgen så hon blir hemma med Zippy och förutom hennes mat så ska även min mat + annat planeras och fixas. Tror att jag är hyfsat på banan med allt. Ska handla på vägen hem från daghunden Fibi och ikväll blir det till att packa, laga matlådor till mig och så har jag lovat Daniella att vi ska baka en chokladkaka till henne.
Imorgon ska jag hinna med gymträning, hundpromenad, veckouppdatering till coacherna och gärna också intervallträningen innan vi åker söderut. Efter vägen måste jag också in och köpa protein. Puh, kommer bli så underbart skönt att landa nere i Knutby imorgon kväll!
 

Silver & bling!

På begäran kommer här en sneak peek på tyg & stenar till min tävlingbikini. Tyget var lite mer silver och lite mindre svart än vad jag hade tänkt mig, men det kanske blir bra ändå. Jag kommer iaf att glänsa på scen ;)
Tyvärr är det ju så svårt att göra tyget rättvisa på bild :/
 

Guld värt!

Jag måste börja med att skriva att jag känner mig så himla nöjd och glad. Jag får fler och fler förfrågningar på gymmet om jag har något speciellt mål eftersom jag tränar så hårt. När jag berättar om mitt tävlingsmål har alla tyckt att det är superkul och önskat mig lycka till. Jag får också från annat håll ofta höra positiv respons som att jag inspirerar och är så disciplinerad. All denna respons betyder så mycket och är helt enkelt guld värd!!! Det blir en insättning på motivationskontot direkt! Tack alla!!!
 
Tisdag betyder ben på gymmet. Gick lite tungt i knäböjen idag men resten av övningarna gick bra. Ökade t o m i sittande vadpressen :)
 
Nu ikväll efter att ha varit på styrelsemöte med Försvarsutbildarna gjorde jag en vaniljkaka med blåbärssås. Rörde bara ihop vaniljproteinpulver, bakpulver och vatten och slängde in några sekunder i mikron. Sedan mosade jag blåbär med lite sötningsmedel till en sås. Mums!
 

Experimenterat igen

Det vore väl f-n om man inte skulle kunna få äta nåt smaskens bara för att man går på diet. Därför har jag börjat experimentera mer och mer i köket. Tidigare har jag varit lite feg att prova mig fram men nu kör jag. Man vet ju inte förrän man har provat om det blir bra eller inte ;)
Till kvällsmål står proteinpulver, bär och vatten på schemat. Inte alltid så kul att trycka en prottedrink och några ynka bär när man är sugen på att mumsa på nåt framför TVn. Så därför mixtrade jag igår kväll till en smaskens chokladkaka med hallonsås! Jag blandade chokladproteinpulver, lite bakpulver och kakao, en gnutta mandelmjöl (ska prova utan ikväll) och vatten till en ganska tjock smet i en mugg. In i mikron några sekunder och voilà, en chokladkaka som serverades med hallonsås gjord på mosade hallon och lite sötningsmedel. För att slipa lite på finishingen inför förevigandet så strödde jag även lite sötningsmedel på kakan :)
 
Nu ska jag sno ihop en tonfiskomelett innan träning.
 

Skön träning

Hör och häpna, jag har hängt på gymmet igen ;)
Jag gillar verkligen volymchocksupplägget med 10-setarna och fokus på den excentriska styrketräningen. Det känns att man tar ut musklerna ordentligt. Excentrisk styrketräning eller negativ styrketräning är när man sträcker ut muskeln och den har visat sig vara extra bra för både muskeluppbyggnad och styrka jämfört med koncentrisk styrketräning (när man drar ihop muskeln). Det blir ju en naturlig kombination av dessa två faser när man styrketränar men man kan lägga fokus på den excentriska fasen genom att hålla emot och låta vikten återgå långsamt till utgångsläget. Nu under mitt volymchocksupplägg håller jag ofta emot 3-4 sekunder på tillbakavägen medan jag lyfter på 1 sek. 
 
Så här såg det ut idag:
Axelpress med skivstång 10 x 10 (Koncentriska fasen 1 sek, excentriska 4 sek)
Latsdrag axelbrett grepp 10 x 10 (Koncentriska fasen 1 sek, excentriska 3 sek)
Sidolyft med hantlar 4 x 15 (Koncentriska fasen 1 sek, excentriska 2 sek)
Hantelrodd 4 x 15 (Koncentriska fasen 2 sek, excentriska 3 sek)
 
Det börjar närma sig! 6 juli smäller det:
 

Utlovade bilder

Här kommer de utlovade bilderna på inredningsdetaljerna jag glädjeshoppade igår:
 
Efter påtryckningar från Daniella blev det nya blommor till min väggdekoration
 
Äntligen slipper jag ha bindor och tamponger stående på golvet. Tog bara 6½ år :P
 
Nya kuddar till vardagsrummet. Passar ju in på mig, snart iaf ;)

Åh, där släppte ångesten!

Mailade ju dagens vikt till coacherna och under långpromenaden med Zippy-mannen ramlade ett svar ner i inkorgen. 1 kg var ingenting att gå upp efter påfyllnad!!! Jag skulle absolut inte stressa upp mig för vikten! Ångesten släppte there and then och resten av vägen gick jag med ett fånigt leende på läpparna. Undrar just vad de jag mötte tänkte om mig, men allvarligt så skiter jag i det för jag var så himla lättad!
 
Bara därför blev lite glädjeshopping på Dollar Store efter promenaden. Köpte några inredningssaker till hemmet. Inte ofta det händer. Bilder kommer :)
 
...fick precis nu höra av coach att 2,5-3 kg hade varit ok för mig så nu är jag ännu mer lättad! 
 
 
 

Deprimerande möte

Känns lite sådär idag, lite baksmällesyndrom och ångest. Coach bad mig att kolla vikten efter ätardagen igår och det var ingen rolig siffra som uppenbarade sig på den där j-vla vågen. 1,1 kg plus sedan i fredags! Nu är det bara att hoppas, hoppas, hoppas på att det är en massa vätska eftersom jag tryckte extra kolhydrater både till frukost, lunch och middag. Det är iaf fruktansvärt skönt att vara tillbaka i den vanliga dieten igen! Skön var också morgonens cardio och den gick också lättare än den brukar. Kanske för att energidepåerna är påfyllda eller helt enkelt för att den efter mötet med vågen var extra motiverad ;)
 
Härligt svettig efter morgoncardion :)

Nyttig lasagne

När man går på strikt diet med ett begränsat antal tillåtna råvaror experimenterar man gärna i köket. Ibland lyckas man och ibland inte. Idag lyckades jag dock sno ihop en supergod "lasagne". Gjorde en köttfärssås på köttfärs 5% och passerade tomater. Den varvade jag i en ugnsform med zucchini som jag hade hyvlat med osthyvel. Sedan in i ugnen. Blev hur smarrig som helst!
 
Så vill ni laga en riktigt nyttig och god lasagne, byt ut lasagneplattorna mot hyvlad zucchini :)
 

Wiiihaaa!!! Ätardag!!!

Färdig med cardio och frukost för en stund sedan. Det är så skönt att kliva upp i normal tid även på helgerna. Idag vaknade jag nog tidigt för att jag sedan igår kväll längtat till frukosten, eller ja, hela dagen egentligen. Idag är nämligen ÄTARDAG. Inte bara ett ätarmål ikväll utan en hel ätardag. Dubbla havregryn till frukost, dubbelt med ris till lunch och valfri middag. Det är grejer det!
Veckouppdateringen till coacherna bjöd på, förutom detta, en förändring och det är cardion. Nu gäller 50 minuter varje dag + 2 dagar med intervaller. Jag fick dessutom lite extra peppande respons: 
Jämförde bilderna på dej från mars...
Grymma framsteg!
Så ruskigt nice att höra!!! Nu är det bara att fortsätta att köra...hårt! ;)
 
Idag är det vila från gymmet men cykeln står och väntar på rond nummer två för dagen. Men först ska jag fixa lite mat och gå en prommis med Zippy. Ha en underbar lördag alla!
 
Frukostmums!

Kunde ju inte vara sämre

än jag har varit hittills denna vecka så jag slog till och ökade lite vikter idag också. Trots att det blev morgonträning och jag därför inte hade hunnit få i mig mer än frullen. Nöjd är ordet!
Ökade i både bicepscurl med z-stång (8 x 8) och scull crushers med hantlar (8 x 8) som jag supersetade. Mina 100 crunches på tid förbättrade jag också, med en hel sekund. Men fortfarande en förbättring, haha.
Den här veckan har ju låtit så himla bra med ökningar och så, men jag känner mig faktiskt lite trött i kroppen och cardion går lite segare. Håller samma puls som tidigare under cardion men jag orkar inte hålla samma tempo. Får se vad coacherna säger, har ju skickat veckouppdateringen nu ikväll :)
 
När jag kom hem från hundpromenaden mitt på dagen låg detta och väntade på mig:
 
Body och tyget och stenarna till bikinin!!! 
 
Per bor över hos Sara, Daniel och Alvin i helgen, så nu blir det snart crime night på kanal 9 här ;)

Fortsätter öka!

Kungveckan fortsätter. Ökade vikter på gymmet igen! Bröst och axlar stod på schemat och ökningen fick jag till på sned hantelpress (10 x 10), sidolyft med hantlar (4 x 8) och baksida axlar i maskin (4 x 8). King!!!
 
Jag måste ha tagit ut mig ordentligt iaf för när jag kom hem och hade käkat efter träning-mat blev jag astrött och slumrade till lite i soffan, hehe.
 
Trötter
 
När jag pratade med Per nu ikväll fick jag veta att vi ska träffa Anders Graneheim om några veckor. Egentligen är det ett jobbmöte men Anders sa att han samtidigt gärna ville dela med sig av lite tips och så till mig inför tävlingen. Ser jag självklart fram emot, guld värt!!!

Vill inte

gå ut idag då regnet öser ner. Så himla deprimerande! Men för att se det positiva så försvinner ju snön fortare och fr o m imorgon och resten av veckan ska det bli soligt och fint, så jag får väl lov att stå ut en dag då.
 
Nu ska jag gå och fixa en smaskig omelett. Äter målet lite tidigare idag eftersom jag måste hinna gå en snabbsväng med Zippy innan jag åker till Fibi. Gamla mannen ska slippa gå ut i ruskvädret idag.
 
 

Beställningen gjord!

Beställningen på tyg och stenar till tävlingsbikinin är nu skickad! Känns otroligt läskigt eftersom det nu blev ännu mer verkligt vad jag ska göra. Men samtidigt är det ju så himla spännade och kul!!!
 
Under klickandet avnjöts ett supergott örtte som jag hittade på Lidl igår. Nog det godaste teet jag någonsin druckit faktiskt!
 

Öka, öka, öka!

Om veckan fortsätter så här blir jag mer än nöjd! Ökade i båda 10-setarna, dvs knäböj och liggande lårcurl, på benpasset idag. Svettades som en gris, men helt enkelt supernice! Precis som mina ben känns just nu :)
 
Skönt att Per hann fixa lite air condition på mitt huvud innan han stack till Stockholm ;)
 
Nu ikväll har jag anmält mig och Ella till handledarutbildningen som krävs för privat övningskörning. Bara att inse, min lilla bebis är ingen bebis längre! Bara lite orolig över hur jag ska klara av att sitta stilla i flera timmar under utbildningen, inte det roligaste ämnet precis. Men sen blir det kul, när hon ska börja köra :)
Nu Biggest loser.

Målgången

Med 27 dagar kvar av tävlingen har jag efter morgonens intervaller gått i mål. Lite roligt, vid målgången möttes jag av publik med vinkande flaggor (syns inte på stillbilden tyvärr)!
Nu fortsätter jag tydligen och går mot Abisko. Måste bara ladda med lite mer energi = chickentime!!!

 
 
 

Måndagsmys!

Har haft en mysig kväll med min fina dotter! Vi har pratat lite skolarbete och kollat lite TV. Men nu har hon gått och lagt sig och jag funderar starkt på att göra detsamma.
 
Bilden snodd från http://ellagron.blogg.se/ =)

Kvällssol

Efter en grå och mulen dag med regn på morgonen tittar nu solen fram! Det är verkligen nåt speciellt med kvällssol, så underbart och man får en känsla av sommar. Love it!
 
Måndag innebär axlar och rygg på gymmet. Fick till ett bra pass och ökade dessutom i både latsdrag (10 x 10) och sidolyft med hantlar (4 x 15), yeeah!
 
Nu sitter jag och Ella och ser på Cold case. Mys! 
 
 
 

Värsta snygga...eller inte

Detta inlägg kommer definitivt utan foto! Jag ska förklara varför. När jag står och gör i ordning min efterlängtade gröt imorse kommer Daniella tillbaka hem för att hon har missat bussen. Inget annat att göra än att slänga sig iväg och skjutsa henne till skolan, svettig efter precis avklarad 60 minuters cardio, i hotpants, basketskor och vinterjacka. Jag tror ni fattar varför det inte blir någon bild, haha! 

Snart i mål

När jag lade in mina steg för dagen på tappa.se såg jag att jag beräknas "gå i mål" imorgon. Jag ligger något före riktkarlen, typ en månad sådär, hehe.
Återstår att se imorgon var min gröna gubbe tar vägen någonstans...
 

Besviken

Imorse var det helt underbart väder, varmt och soligt. Zippy gick utan täcke och jag hade en tunnare jacka, premiär för oss båda. Därför såg jag verkligen fram emot en långpromenad mitt på dagen. Vid 12.30, när jag hade varit med Per en sväng till jobbet, gick jag och Zippy ut. Men det hade börjat blåsa och det blåste iskallt! Så besviken jag blev. Det vägde dock upp lite när jag efter vägen såg årets första tussilagor och så fick vi ju hålla lite mer tempo än tänkt för att inte frysa ihjäl.
 
Nu har Per åkt ner till Stockholm igen :( och jag ska snart fixa lite mat till barnen och sen se reprisen på Food Hospital på TLC. Det ska vara med två bodybuilders som äter varannan timme, så jag blir naturligtvis nyfiken på vad problemet är.
  
TussilagoMK

Armar och mage

+ 60 min cardio blev det såhär på eftermiddagen/kvällen. Cardion blev ökad från 50 till 60 min vid veckouppdateringen igår. Dessutom ska jag köra 15 set intervaller ist för 8 hädanefter. Fortsätter med kost och styrka som tidigare. 
 
Tog med mig Eddie upp till jobbets gym idag. Kände mig lite energifattig men armar och mage fick vad de tålde iaf. Magen sved rejält efter 3 x 20 low cable pull ins och därefter 100 crunches på så kort tid som möjligt. Förbättrade dessutom tiden med 27 sek! Nice!
 
Hämtade Daniella på jobbet för en stund sedan så nu blir det filmtajm med henne, Per och kanske Eddie (om vi duger som sällskap vill säga).
 
Färdiga! :)

Ny skapelse

Tog lite sovmorgon imorse. Skönt men ändå inte. Gillar inte att rubba på rutiner och dagens sovmorgon innebar att cardion inte blev gjord innan frukost eftersom frukosten då skulle ha blivit så sen. Sen frukost innebär att jag måste trycka ihop en massa mål mat under resten av dagen och det blir inte så lyckat tycker jag. Får klämma in cardion nån gång under dagen helt enkelt. Nu ska jag dock gå ut med Zippy en sväng innan nästa mål ska intagas innan träning på gymmet.
Slängde ihop en ny liten skapelse för en stund sen. En broccoli & tomatomelett. Både ägg och äggvita i och så bara broccoli och körsbärstomater och kryddor förstås. Supersmarrig blev den!
 

Fredag helt enkelt

Har haft ont i magen hela dagen så jag var inte direkt upplagd för dagens arm- och magpass. Körde morgondagens 30 min cardio idag ist och så får armar och mage smaka på gymmet imorgon.
 
Nu har jag precis haft sällskap till middagen av Ella och hennes kompis Elin. Trevligt, trevligt! Dock ville de inte hänga med mig längre, så jag får väl klara mig själv tills Per kommer hem från Stockholm om några timmar. Eddie har ju heller ingen lust att hänga med mor...
 
Btw, längtar så grymt efter sommaren nu!!!

Kaffe, kaffe, kaffe

Jag är lite sugen på en kaffemaskin faktiskt, men ingen faller mig riktigt i smaken estetiskt. Snacka om i-landsproblem! :/
Nu ska jag iaf gå ut i köket och fixa mig en kopp java...manuellt ;)
 

Morgonträning igen?

Hade rätt i min beräkning, landade i soffan ganska precis 20.30. Då blev det kvällsfika och Criminal minds med Daniella. I reklamen förhörde hon Eddie på läxan. Nice med lite hjälp :)
 
På morgonens styrkepass kördes bröst och axlar. Trots att jag inte brukar gilla att träna för tidigt så kändes det riktigt bra. Började faktiskt fundera på att börja träna på morgnarna igen som jag gjorde en gång i tiden. Det skulle på ett sätt passa bättre, men jag får se. 
Nu ska jag iaf gå och slänga huvudet på kudden och hoppas på träningsvärk imorgon :)
 

Fullsmetat schema idag

Hittills har jag hunnit med cardio, frukost, gymmet och efter träning-mat. Nu fixa matlåda, gå ut med Zippy och daghunden, åka ner till en klasskompis i Sundsvall för lite skolarbete, åka in på Media Markt med Ellas nyinköpta dator, fixa middag, åka och kolla på en lägenhet med Crille. Ja, det var väl det. Beräknar att landa i soffan kring 20.30 ikväll.
 

Välkommen smärta!

Precis som förra veckan satt den djävulska träningsvärken som en smäck i benen efter passet igår. Enligt nya upplägget har jag vilodag eller 30 min cardio på onsdagar. Eftersom jag får lite lathetsångest på vilodagarna, även om jag vet att vilan behövs, så valde jag det sistnämnda och hoppade upp på cykeln.
 
Trots att eftermiddagen inte spenderades på gymmet blev den bra ändå då jag fick vara hemma och mysa med Daniella och Eddie ist :)
 
 
Äh, bildtorsk ikväll...

Pressmeddelande

Har precis suttit och skrivit ihop ett pressmeddelande inför hälsodagen vi anordnar på skolan i maj. Lustigt vad trött man blir av att använda hjärnan, haha. Därför är det nu definitivt dags för en kaffe!
 
A small cup of coffee

Först lite snurrig, sedan skakis

Glömde totalt bort imorse att det var intervall-tisdag. Kom på det när jag redan hade cyklat i 14 minuter. Ja ja, det får bli intervall-onsdag ist haha.
 
Ben-tisdag missade jag inte iaf!  Helt kung med 10-setarna, förutom när jag ska ta sig från gymmet förstås. Jag går ju som en 90-åring och sen skakar benet när jag trycker ner kopplingen i bilen. Fast det skakar på ett kittlande skönt sätt (jag har aldrig sagt att jag inte är aningen knasig) ;)
Knäböj 10 x 10
Liggande lårcurl 10 x 4
Raka marklyft 3 x 20
Sittande vadpress 3 x 20
 
Nu har Daniella och jag precis sett Biggest loser. Vilken förmån för deltagarna att få en sån chans att vara med! 
 

Plötsligt

blev jag så fruktansvärt sugen på min vaniljproteingröt med blåbär! Oh lord, låt det bli morgon snart ;)
 

Stjärnstatus på gymmet!

Hade en datorfri dag igår typ. Kollade väl mailen och så annars fick den vila och det var faktiskt riktigt skönt. Men nu tänkte jag åter dela med mig lite av mina tankar.
 
Fick köra morgonträning idag då jag har lovat att skjutsa bästaste Daniella till Birsta nu på eftermiddagen. Det visade sig vara ett bra beslut, med morgonträningen alltså, på det sättet att jag fick uppleva en motivationshöjare. Anders Graneheim dök nämligen upp på Spegeln med en klient och en förebild höjer alltid motivationen en aning :D
Tyvärr fick jag aldrig tillfälle att personligen tacka honom för det kanontips som jag fick igår eftersom jag hann bli klar innan han kom ut ur mötesrummet. Tipset jag fick handlar om själva tävlingsdagen och scenframträdandet kan jag väl avslöja ;)
 
Visst ja, en trevlig pensionär tyckte att jag såg vältränad ut. Alltid kul och även det motivationshöjande att få höra. När jag berättade att jag skulle tävla till sommaren sa han; Det kommer du att vinna!
De orden kan inte nog präntas in i min hjärna för vi blir ju vad vi tänker!
 
Anders Graneheim
Bild från andersgraneheim.se

Sommar fr o m idag!

Det har jag bestämt, trots det j-vla snövädret som drog in idag, för nu ligger sommarsulorna på bilen! Nice, nu slipper man skämmas över de ruskigt fula plåtfälgarna iaf :)
 
Blev lite förändringar i kosten efter veckouppdateringen till coacherna igår. Ett proteindrinksmål utbytt mot mat vilket är bra och ännu bättre, mer havregryn till frukost + bär nu! Inga nötter längre dock förutom 10 mandlar efter träning. Mindre bra, jag gillade mina nötter, buhu.
 
Nu blir det till att äta mål nummer 3 och sen ska jag bara mysa med Per och Eddie resten av kvällen. Daniella jobbar ikväll igen. 
  
Mixed nuts small tile

Straffånge #001?!

Var riktigt taggad inför dagens arm- och magpass, så kul med nytt upplägg! Fick också köra en för mig helt ny övning, low cable pull ins. Kände mig som värsta amerikanska straffången när jag hade spänt fast mig, haha. Men riktigt skön (= svidande!) övning. Efter den fick magen smaka på ännu mer i form av 100 crunches på så kort tid som möjligt. Aj aj aj, säger jag bara :D
 
 
Nu ska jag plocka lite i köket innan det blir Rizzoli & Isles på TV. Sen ska Daniella hämtas på jobbet (fatta att hon är så stor!) och så är det bara att fördriva tiden innan min älskade Per kommer hem. See ya!

Kärt barn

har många namn. Eller vad sägs om intervallfredag, armar och magefredag, uppdateringsfredag, mysa med lovlediga barnfredag och Per kommer hemfredag? Känns som om det här kommer att bli en kanondag!
 
Soligt är det också! :D
 
Det enda som saknas just nu, men det ska åtgärdas snarast! :)

Filéer och hål

Det har jag fått höra av min underbart roliga dotter ikväll. Jag har fixat ihop ett litet bildspel med jämförelser av min form, från i somras när jag började med Sofias upplägg till i januari när jag började med David och Sannas upplägg och fram till nu för nån vecka sen. Visade Daniella ikväll och då utbrast hon; du har ju hål och två filéer på ryggen! Om "filéerna" sa hon också att det ser ut som att man skulle kunna skära bort dem och äta upp dem :O
Haha, låter kanske inte så bra men jag är asnöjd för både "hålen" och "filéerna" är ju formade av MUSKLER :D
 
Växte lite på gymmet idag också. Stod och körde axlar bredvid två killar då den ena säger; den enda som tränar korrekt här är hon och så pekade han på mig. Växte minst en halvmeter ;P
Förutom axlar stod också bröst på programmet. Vad sägs om lutande hantelpress 10 x 10? Supernice säger jag!
Är fortfarande helnöjd med nya upplägget :)
 

Huslig idag

Vila från styrketräningen idag men om jag vill får jag köra 30 minuter cardio, utöver de 50 minuterna imorse alltså. Så det kan bli att hoppa upp på cykeln en stund senare.
När jag ändå inte ska dra iväg till gymmet passar jag på att vara lite huslig. Ska göra en hälsosammare variant av hemmagjord pizza till middag åt Daniella och Eddie. Jag gör botten på dinkel- och grahamsmjöl och så håller jag på att fixa egen tomatsås, grönsakerna är rostade och ska bara mixas. Till pizzan ska jag servera världens godaste sallad gjord av vitkål, morötter, purjolök, olja, äppelcidervinäger och sötningsmedel. Ska ju egentligen vara vanligt socker men nu provar jag med sötningsmedel så kan ju jag också äta. Hoppas den blir bra ändå! Den är iaf färdig och står i kylen och drar.
Nu är det dock bäst att jag gör klart tomatsåsen och börjar med pizzan. 
 
Pizza-oven
Hade varit nice med en sån här pizzaugn :)

Holy macaroni!

Jag kommer att ha ont imorgon! :D
Benpasset enligt nya upplägget gick inte av för hackor vill jag lova. Benen ska skaka och det gjorde de, t.o.m när jag kom hem. Precis som jag vill ha det!
10 set knäböj med 10 reps och där jag går ner på 4 sek, asgrymt! Min favvoövning finns också med, raka marklyft. Som sagt, jag kommer att ha ont imorgon... 
 
Nu börjar det kännas som om det finns en ljusning när det gäller våren. Idag åkte glajjorna på, trots att min förste moderådgivare a.k.a kommendörkaptenen inte tycker att de passar mig :P
 

Borde

plugga, men jag vill så mycket hellre ta tag i oredan på skrivbordet som blev ännu värre efter ommöbleringen. 
---------------------------- Nu har jag bestämt mig, jag fixar skrivbordet :)
 
Skulle sen kunna tänka mig detta skrivbord, men vill helst ha ett gammalt vitt som passar ihop med det gamla skåpet vi har bredvid.
 
ISALA Laptopbord IKEA Perforerad hylla i metall för laptopen; förhindrar för hög temperatur. Öppen baktill för lätt kabelhantering.
ikea.se

Back on track!

Tillbaka i de normala gängorna med kost och träning. Så himla skönt! Det var dessutom extra rolig träning idag. Jag körde efter nya "volymchocksupplägget" för första gången. På dag 1 står axlar och rygg och dra mig baklänges vad dessa två muskelgrupper fick kämpa. Lovely!!!
 
Så här såg passet ut:
Axelpress med skivstång 10 x 10
Latsdrag axelbrett grepp 10 x 10
Sidolyft med hantlar 4 x 15
Hantelrodd 4 x 15
 
Kan också tillägga att jag kör ett visst tempo på varje övning. Gemensamt för alla tempon i nya upplägget är att den bromsande (excentriska) delen av träningen ska ta mellan 2 och 5 sekunder. I axelpressen sänker jag alltså stången på 4 sekunder. Det känns efter 10 set med 10 reps vill jag lova!
Jag har också en viss vilotid mellan varje set. På dagens pass låg den på 60 och 45 sekunder.
 
 
Vid 16-tiden åkte min älskade make ner till Stockholm för att jobba igen. Trååååkigt!...men lite nice är det ju att vara gräsänka. Man får ju se alla bra deckare på TV ;)
 
 

RSS 2.0