Blixtar & dunder

Jisses vad det åskade här för en stund sedan! Som vanligt låg Zippy och skakade medan lilla fröken inte kunde brytt sig mindre.

Har inte så mycket att skriva om, känner mig lite nere just nu. Blev iaf ett renodlat benpass på gymmet i morse. Fem övningar fick jag till, varav en för vaderna. Kunde öka lite, så det kändes ju bra:)

Nu ska jag gå och sova och hoppas på att jag vaknar lite mer uppåt...


Superkul eftermiddag och kväll

Igår var det lite som julafton för mig. Först hämtade jag ut ett paket från Gymgrossisten. Mina chockrosa Perelli-piller börjar tryta så fler var beställda + att jag hade beställt ett nytt kosttillskott för prövning, nämligen BCAA. Har hört mycket bra om det, så det ska bli superkul att testa!:D
Sedan till middagstid kom min goda vän Maria förbi. Hon bor utanför Västerås, så det blir ju särskilt kul när hon är här och hälsar på! Vi åt middag tillsammans och sedan tog vi en timmes promenad med hundarna i det helt underbara vädret, soligt och varmt. Resten av kvällen gick åt till att snacka en massa om ditt & datt och så se CSI förstås. Kan ju bara inte missas;)

Nu ska jag dra iväg till gymmet, see ya!



Peppande egobilder

Var så nära att jag tillät mig vara för trött och seg efter övningen för att åka till gymmet imorse. Men med lite självdisciplin masade jag mig iväg. Vet ju också att jag skulle ha mått skitdåligt om jag hade skippat ett träningspass, särskilt nu när jag inte tränat på fyra dagar.
Blev ett riktigt bra axel- och magpass ändå, men så peppade jag mig lite genom att ta några egobilder också;)


Axlarna börjar arta sig


Pissig bildkvalitet, jag vet. Vill ha en bättre kamera nu!

BFÖn avklarad

BFÖ = Befattningsövning. Man övar i sin befattning. I mitt fall övade jag alltså i min befattning som soldat med hund.

Just nu ser det ut så här i vår hall:



Har varit hemma ett tag men inte hunnit med att bära ner utrustningen till källaren. Har regnat en hel del, så när jag kom hem hängde jag upp kläder och regnkläder på tork och så tog jag en härlig dusch!

För att berätta lite snabbt:

Onsdag
Jag och Per åkte och hämtade Atlas. Han fick åka ett sprillans nytt hundsläp!



Atlas trivdes som fisken i vattnet i sin lilla kupé

Ingen blev gladare och mer till sig än Joetta när Atlas kom hem till oss - varför nöja sig med nåt litet när man har chans på nåt stort, måste hon ha tänkt, för hon uppvaktade stackaren och hängde på honom som en igel! Hon är i slutet av sitt löp och då brukar hon inte bete sig så här, men Atlas måste vara nåt alldeles speciellt:love:





Torsdag
Inryckning för mig och Atlas. Vi tog en uppiggande 45-minuterspromenad upp till området på morgonen.
Mönstrade in hundarna och hade en liten hundtjänstgenomgång. På kvällen blev det teori pistol.

Fredag
Skjutning med pistol från 07.30 ända fram till middagstid. På kvällen bataljonsafton med mat och trubadur. Var dock pissväder så jag stannade inte länge.

Lördag
Hundtjänst hela dagen. Först praktiskt ute på fältet och sedan efter middagen teori 'stridsteknik hund' i lektionssal.
Ute på fältet körde vi två genomsök och sedan en patrullering.

Söndag
Hundtjänst hela förmiddagen ute på fältet. Patrullering med ett spårupptag som vi följde upp med två hundar (varvade med en hund på släp). Efter lunch och bataljonsuppställning var det dags att säga hejdå till Atlas. Eftersom vi fortfarande inte har någon bil fick han åka ner till matte Stina med en av instruktörerna. När jag satte in honom i bilen satte han sig och lade huvudet på sned och tittade på mig med ögon som gjorde att jag fällde en tår;(

Nu sitter jag och ser Bones och sedan blir det Irene Huss: Glasdjävulen:)

Jättetrött nu

Hade egentligen några bilder från dagen, men nu är jag astrött och så måste jag upp tidigt i morgon för att packa det sista. Lägger ut bilderna på söndag när jag kommer hem igen.


Gammal bild på mig & Atlas

Huvudvärk

Idag har jag nån konstig huvudvärk och känner mig trött och seg. Kan iofs vara vädret, mellan solstunderna är det lika tunga moln som mitt huvud och alldeles nyss kom en regnskur.

Träningen gick därför lite sådär idag. Kändes inte riktigt bra att pressa musklerna, men jag fick till ett rätt bra ben- och axelpass ändå.

Nu ska jag snart gå en promenad med daghunden Tina och sen ska jag åka och hämta Atlas. Ska bli så skoj att träffa honom igen, har inte träffat honom sedan sista övningen som var i november!


Foto: Kevin Jernström

Planering på hög nivå

Mycket planering i huvudet inför torsdag-söndag, därför har det inte blivit så mycket skrivet här.

Var iaf en sväng till gymmet i morse. Körde rygg och biceps. Har börjat kunna lasta på lite mer på rygg nu och samtidigt ha kvar bra kontakt. Super! Biceps gick också riktigt bra.

På eftermiddagen var jag till jobbcoachen. Himla kul att sitta och surra om planer och så, men även lite annat:D

Nu i kväll hjälpte Crille mig att städa bilen. Tack snälla Christoffer!

Nu hänger ögonlocken väldigt tunga, så jag säger



Dagens lunch

bestod av två ägg med kaviar och en smoothie gjord på mjölk, kvarg, proteinpulver & jordgubbar.


En kväll som denna...

...vill man helst inte gå in. Man skulle kunna bara gå och gå och gå. Det är första kvällen här som det är riktigt varmt. Solen skiner och det fläktar till bara ibland och då är det en alldeles ljummen vind. Helt underbart! Särskilt som dagen började ganska kall och med regn.

Har börjat planera lite smått inför mitt och Atlas äventyr torsdag-söndag. Åsså har jag ju varit på gymmet. Hade lite ont om tid så det blev ett intensivpass för bröst och triceps. Trots att jag körde på, så hann jag bara tre tricepsövningar men det gjorde inget, för efter den tredje övningen var jag ruskigt stum i triceps kan jag säga. Det var den första övningen (ny övn. för mig förra gången) som gjorde susen sedan byggde det bara på. Så nice!

 

Dagen i bilder


Dagen hos Ida och barnen började med en härlig promenad




Tillbaka från promenaden till Peter och Idas fina hus vid ån


Sedan blev det lunch ute på bron, våfflor med grädde & sylt till barnen...



...kex & ost till Ida och avokado till mig, åsså kaffe förstås


Crille gjorde oss sällskap lagom till middagen...



...som var smarriga tacos!


Stort tack till fina värdinnan Ida för en underbar dag!

Formbild rygg

Nu är jag gräsänka igen till i morgon eller på tisdag. Men i stället kom Crille precis hem. Sitter dessutom och väntar på att Ida ska ringa, ska förmodligen åka ut till henne en sväng, så jag klarar mig nog alldeles utmärkt:P

En sak som är bra med att ha en man är att han kan ta formbilder;)
Bad honom att ta en bild på min rygg innan han åkte, är ju lite svårt att se hur man ser ut i en spegel. Ser nu att jag måste lägga lite krut även på baksida på min axel som är mindre. Självklart egentligen, men man tänker inte på allt när man inte ser!

Nu har Ida ringt, så nu drar jag, Eddie och hundarna ut till henne en stund:D




PW med dogsen

Då var gympasset avklarat och det gick bättre än förväntat när jag var så trött innan. Så fort jag kom dit och började köra blev jag piggelin, så det blev ett benpass from hell vill jag lova! Cheesus, jag stapplade fram både under och efter de fem övningarna:P
Passade på att köra två bonusaxelövningar också när jag ändå höll på liksom, hehe.

Efter en proteindrink och en dusch gick hundarna och jag ner till stan och hälsokostbutiken. Eller rättare sagt, det blev en powerwalk eftersom jag inte visste när de stängde. Om de stängde 14 så var det på håret att vi skulle hinna, men vi hann och hey, nu fick vi ju en PW också:D Blev lite besviken bara för att de har höjt priset på proteinpulvret, hela 30 kr på 1 kilosburkarna. Ingen liten höjning:mad: Blev också lite besviken på den proteinbar jag köpte för att ha till förmiddagsmål på torsdag då Atlas och jag ska ut på äventyr. Jag sa att jag ville ha en proteinbar med lite kolhydrater och då tog killen i butiken fram en bar som det stod typ 2 g kolhydrater/bar på. Perfekt tänkte jag, men när jag kommer hem och läser innehållsförteckningen så står det helt plötsligt att det är 18 g/bar! Som jag förstår det, när jag läst all text så är de 2 grammen som står på framsidan kolhydrater som påverkar blodsockret, resten är kolhydrater som inte påverkar blodsockret. Men de är ju likt f-bannat kolhydrater eller? Kan nån förklara:question:


Laddar...

...eller försöker iaf ladda inför gymmet:S Var skittrött igår, sov nästan hela kvällen. Somnade typ 18 efter middagen, vaknade vid 20.30 för att somna om när vi precis hade börjat se filmen, vid 22 kanske. Sedan sov jag i soffan tills jag gick och lade mig i sängen och somnade direkt igen!
I morse vaknade lilla Zippy-mannen dessutom tidigt för att hans mage knorrade som den brukar göra ibland. Då vill han ut och käka gräs. Ingen aning om vad det kan bero på, nån som vet?

Senare idag ska jag gå på Konsthallen här där en av Daniellas målningar är utställda!


Härliga fredag!

Oj, har inte skrivit nåt här på hela dagen *skäms*. Har iaf läst ut boken 1222 över havet. Sedan har det naturligtvis också blivit en sväng till gymmet. Rygg och biceps idag. Får hyfsat bra kontakt i ryggen nu, så jag lastade på lite på en övning och det kändes bra:)

Efter sista rundan med daghundarna åkte jag förbi Lidl för att köpa kvarg. Passade också på att köpa lite grönsaker på extrapris och så de vansinnigt goda räkchipsen de tar hem ibland.

Till middag blev det som vanligt på fredagar tacos och nu ska vi se film.


Spännande nu!

Idag har jag kunnat sitta ute i solen och läsa boken som jag håller på med. Riktigt varmt och skönt faktiskt:)
Hur som helst, nu har jag kommit mot slutet av boken och jag skulle verkligen ha kunnat sträckläsa ända till slutet, så himla spännande är den nu! Sån detektiv jag är går hjärnan på högvarv just nu för att klura ut vem mördaren är!
...och nu blir det mer klurande. Nu är det nämligen Criminal Minds och Criminal Minds: Suspect Behavior:D


Ärtsoppa & pannkakedagen (i brist på rubrik)

Oj vad dagen igår försvann på nåt sätt:S Tog en vilodag från gymmet för att jag hade lite annat som måste göras, bl a en sammanställning av betalande medlemmar inför styrelsemötet ikväll, och det kändes inte alls kul. Men i morse var jag tillbaka på gymmet:D
Magen och axlarna fick sitt. Fortsätter med tyngre vikt på vänstra axeln eftersom den är mycket mindre än den högra och den börjar så smått komma ikapp, nice!

Har precis fått mig en proteindrink och måste nu fortsätta med sammanställningen...I'll be back, som Arnold säger;)


Men idag blev det smaken vanilj



Tips för picknicken!

Solen har lyst här hela morgonen och enligt väderleksrapporterna ska den lysa hela dagen. Man kan ju alltid hoppas! Kanske, kanske är sommaren på väg och då börjar man genast tänka på de härliga utflykterna och dagarna på stranden som hör sommaren till. Så jag vill tipsa om en supersmart matlåda med inbyggd kylning som håller maten kall i ca 7 timmar i rumstemperatur!

Klicka på bilden nedan för att komma till hemsidan



Kolla in sötaste hunden!

Jycken lär sig att fånga bollen - med tassarna!


Ljuva smärta :)

Sa ju att benövningarna igår var effektiva, har en härlig träningsvärk idag:D

Upp till gymmet i morse. Lånade bil så jag slapp moppen i regnvädret:)
Bröst och triceps aktiverades idag. Känns skitbra hur jag har ökat styrkan i bänkpress. Nu ska jag bara se till att öka lite i styrka på sneda bänkpressen också. Har tidigare bara kört sned hantelpress, så det kommer nog snart med stången också! Testade en ny tricepsövning också. Körde väldigt lätt för att få in rätt teknik, men den brände ändå såååå underbart:D

Jag har ju kört ett tag nu med Perrellis rosa piller (Fit & Smart FEMMEPOWER) och jag är riktigt nöjd måste jag säga. Får ökad styrka och ork att krama ur musklerna det absolut sista! Blir till att klicka hem en ny burk snart;)

FEMMEPOWER hittar ni här:

Bodystore.com

Gymgrossisten


Äntligen!

Nu hade jag tänkt skriva lite om min dag hittills, men det blir inge' av de'. Solen tittade nämligen fram nu innan sista rundan med daghundarna, så nu ska jag och mina skruttar passa på att gå ut och fylla på solenergidepåerna!

Återkommer...:P

Hallå, var är solen och värmen?!

Inte förrän nu försöker solen att titta fram bakom molnen. Hela dagen har varit kall och blöt och jag har fortfarande ingen bil, så det har faktiskt varit vinterjacka på när jag har gränslat moppen:|

I morse gymmade jag och maken. Idag var det benen som fick smaka. Körde fyra riktigt effektiva benövningar och jäklar vad stum jag blev, gick som värsta Zeb Macahan, hehe. Avslutade med att köra två bonusövningar för ryggen eftersom jag hade lite tid över:)

Fick en rolig överraskning med posten idag. Jag ska få provläsa tre nummer av tidningen Topphälsa och till på köpet får jag ett par gåstavar. Jag bara älskar prova på-erbjudanden! ;)



Nu måste jag styra ihop nån middag här... 

Gymmet, skogen och fisk

Maken och jag stack till gymmet i morse. Jag piskade axlar och mage. Blev ett hårt & gott pass och jag blev rejält trött efter de fyra axlar och tre mage som jag körde:D

Efter det drog jag, Eddie och dogsen till skogs. En härlig, men lite kall, promenad på nästan en timme.

Nu har vi precis ätit middag. Jag gjorde torsk i ugn. Slängde ihop en röra med feta, creme fraiche och röd lök. Bredde den över fisken och toppade med vanlig ost. Supersmaskens blev det!

 
Min tallrik. Till övriga familjen serverades även potatis.


Regnig lördag

Idag har det inte hänt så mycket här. Regnat hela dagen, så man har väl inte varit på bästa humör precis, man blir så seg och deprimerad.
Somnade igår kväll till filmen som vi hade hyrt, så till frukost i morse blev det film - The Other Guys. Inte den bästa film jag har sett, men den hade sina poänger.
Sedan var det gymmet med maken som gällde. Rygg och biceps stod på programmet, fyra övningar av varje. Skönt att vara igång som man vill igen. Kommer att få till fyra träningspass den här veckan och det är ju bättre än förra veckans tre iaf:)

Resten av dagen har vi bara softat och ikväll blir det väl Eurovision. Om jag nu orkar hålla mig vaken ända till slutet, jag var ju och skjutsade storbarna till kl 01.00 natten som var. Först skulle båda hämtas på samma ställe, sedan släppte jag av Daniella hemma och så skjutsade jag ut Crille och några kompisar till ett ställe ca 2 mil utanför stan. Grymt mycket äckliga paddor var det på vägen också!


Mumsigt till kvällen! 

Tillfreds igen!

I morse hoppade jag upp på moppen och körde till gymmet. Mötte upp min man där, jag är ju nu tillbaka helt på mitt good ol' gym. Har fått prioritera bort gymmet en hel del under helgen som var + denna vecka. Rätt prioritering, men jag har inte varit tillfreds med den kan jag säga. Därför kändes det naturligtvis helt underbart att äntligen få komma till gymmet och slita lite!
Körde fyra bröst och fyra triceps. Gick superbra och jag ökade på bänkpressen också. Så bra när man har hjälp, då vågar man lasta på:D

Nu sitter jag och funderar på om jag ska ringa svägerskan och se om jag kan låna bilen. Det regnar och är snorkallt när man kör moped. Jag är den som alltid brukar bita ihop, men nu har jag gjort det sedan i tisdags, så det skulle vara lite nice att få ta bilen faktiskt:bigeyes:




Trendig igen!

Gissa om jag blev glad idag när jag läste UPPSLAGET som kommer med Posten. Där kunde jag nämligen läsa att Claes Juhlin, modechef på King, tipsar om att Army är 'vårens trend framför andra. Cargobyxor, guldknappar, fickor i överflöd, bomberjackor, kängor och kamouflage.' Så nu blir jag trendig igen! Händer så där med jämna mellanrum...och precis nu klickade det till i min hjärna varför min kära dotter ville låna min bomberjacka häromkvällen! Normalt skulle det inte falla henne in att låna mina "pinsamma" kläder, men nu passade det minsann;)


Jobbig natt :|

Just nu verkar lilla prinsessan vara inne i en period då hon tänker jävlas med mig på ren svenska. Den lilla incidenten med plastringen runt tanden var både dyr och jobbig och nu i natt bestämde hon sig för att kraxa hejvilt. Med andra ord är jag astrött idag:tired:
Vi har tidigare frågat veterinären om Joettas snorkningar och fick då svaret att det kan vara mjukgommen. Men efter att ha läst lite själv, främst i Ylva Tryggers bok FÖRSTA HJÄLPEN - När olyckan är framme, om olika åkommor så tycker jag hellre det låter som om hon skulle ha drabbats av trakealkollaps, vilket innebär att luftrören faller ihop. När Joetta får sina anfall snorkar och kraxar hon och det låter som om hon har satt nåt i halsen. Det händer när hon fryser, blir upphetsad, glad osv. och brukar gå över ganska snabbt när jag får henne att lugna ner sig. Men igår kväll hade hon problem hela kvällen, även när hon låg och sov och det fortsatte alltså hela natten. Nu verkar det dock som tur är ha gått över för lill-skruttan:) 



Igår eftermiddag/kväll hade vi förresten näst sista hundskötarkonferensen. Vi gick igenom en del av fördjupningsuppgifterna bl a min och Carolines. Fick beröm för den snygga presentationen och fick tala om vilket program jag använde:D
De andras arbeten var väldigt intressanta. Ämnena var Kamphundar, Hunden som hjälp och Alternativa behandlingar.

Jobbansökan inskickad

Nu är jobbansökan inskickad också, så får vi se vad som händer. Har ju lite olika planer inför hösten, men det gäller ju att se till att ha alla möjligheter öppna;)
Fick iaf beröm av min jobbcoach för både mitt CV och mitt personliga brev. Han skrev bl a så här:

Snyggt och bra CV!
Jag har läst igenom det och jag gillar verkligen det jag läst, kärnfullt och det viktigaste först!
Det kommer bli jättebra!

Så nu har man ju gjort vad man har kunnat, bara vänta och se då:)


Min vanliga otur...

...infann sig även idag. När jag skulle ta mopeden och åka till daghunden Tina spöregnade det så klart. Typiskt! Men jag ska tänka positiva tankar - jag fick ju lära mig nåt nytt och kunskap är väl aldrig fel, nämligen att det inte är nice att köra i regn utan GoreTex-handskar och med läckande regnställ och GoreTex-kängor! Ytterligare positivt är att efter regnet, särskilt om solen tittar fram som den gjorde när jag sedan var ute med Fibi, blir luften så fräsch och det är helt underbart att vara ute:D 


Moppedåre idag!

Idag har jag kört mammas moped mellan daghundarna. Det är ju riktigt skoj vet ja! Men så j-vla kallt! Ingen värme i luften här precis. Det var det däremot igår när jag hade bil, typiskt:|
Annars har jag idag suttit och filat på en jobbansökan och nu på eftermiddagen kom en blivande hundkund på besök med sina två underbart fina hundar. En 4 månaders kelpie-kille och en snart 10-årig lapsk vallhundsdam:)
Gick jättebra med mina. Joetta intog väl försvarsställning som vanligt, men det ger sig ju snart.

Nu måste jag väl fixa nån middag till Eddie och mig (är gräsänka igen). Min matklocka ringde redan för en timme sedan:S


Lite att ta igen efter knaset

Skönt, nu är bloggen som den ska vara igen. Tänkte skriva igår kväll, men det var ju ingen större idé när det ändå inte visades ett enda inlägg från maj månad. Så nu har jag lite att ta igen.

Helgen var trevlig, fick ju lite fräschare hemma och så var det ju kalas. Men det var en riktig skithelg enligt mitt samvete. Tränade i fredags, som för övrigt var sista träningsdagen med Annica på Högslätten, sen hann jag inte med nån träning på hela helgen. Dessutom har jag svullat alldeles för mycket.
Började i fredags. Kom hem så sent med Joetta från veterinären och kände mig aningen trött, så Eddie och jag beställde hem. För min del blev det kebab med bröd:|
Lördag är ju min svullardag så då blev det lite godis. Naturligtvis borde jag ju ha ändrat svullardagen till söndag i stället då jag bakade och det var kalas. Jag kan ju bara inte låta bli att slicka smeten från skedar och bunkar när jag bakar och sen måste man ju smaka på det man bakat också:S
Sen till söndagsmiddag åt jag tacosresterna från lördag med tortillabröd:| Fy fy fy på mig!  

Idag är jag dock tillbaka, gymmet i morse och dieten hålls. Så himla skönt, att det går inte med ord att beskriva!:thumbup:

Även på eftermiddagen fick jag ett litet träningspass och blev lite svettig. Ida kom ju, så vi slipade dörrfoder och det Per tidigare har spacklat. Peter kom och hämtade henne vid 20-tiden, så det blev några timmars jobb. Så nu är hallen på g!:D

Nu känner jag mig lite trötter så jag säger


Bilder från Eddies kalas

Slänger bara upp några bilder från kalasdagen nu. Efter kalaset fick vi nämligen oväntat besök från Västerås, vår vän Mitz! Så nu ska jag vara social en stund:P 



Mina bakverk


Morfar, mormor, Joetta & Eddie


Zippy, Eddie, Tessis, Nettan, farfar & farmor

GRATTIS EDDIE!

Idag fyller vår lilla älskling 10 år, så

HURRA HURRA HURRA! GRATTIS PÅ DIN STORA DAG!

KALAS MED PRESENTER VÄNTAR LITE SENARE;)




I morse åkte träningskläderna på direkt. Jag har nämligen kört ett intensivpass i städning här nu;)
Nu blir det till att baka kaka. Ska göra Hastbullar, Sockerkaka och så har Eddie beställt Jordgubbstårta.
Men först mellis; kvarg med Fun Light:)


Röjer som attan!

Man kan röja på flera olika sätt, särskilt nu när det är helg. Då finns det ett roligt sätt att röja på och ett kanske mindre roligt och definitivt jobbigare sätt att röja på. Tråkigt nog är det andra alternativet som gäller för mig idag. När Ida och jag bestämde att vi skulle ta itu med renoveringsarbetet i vår hall fick jag lite motivation att röja upp här hemma och kanske t o m fixa med några inredningsdetaljer. Ytterligare inredningsmotivation får jag dessutom av Fatima som har så ljust och fräscht och snyggt hemma!

Tar just nu en paus från röjandet. Har precis varit ute på nästan 1½ timmes promenad med mor och far och dogsen och sitter nu och pustar ut en stund, men snart ska jag fortsätta. Ingen ro, ingen vila här inte!
Eller jo, vila från gymmet blir det nog idag. Röjer hellre klart och det gäller ju att passa på medan man har ångan uppe;)


Reparerad avfallskvarn till salu!

Om man stoppar i fel saker i en avfallskvarn så går de sönder och då kostar det så klart en massa pengar att reparera. Man funderar då starkt på att sälja denna tingest och klara sig utan!
Min avfallskvarn är av märket Joetta, men efter noga övervägande har jag nu kommit fram till att jag inte kan klara mig utan den och nu är den ju hel igen iaf:bigeyes:

Lill-skruttan hade tuggat fast en plastring runt innersta tanden, så det var ju inte så konstigt att hon inte kunde stänga käken! Veterinären tog bort plastbiten men kvar blev skavsår på kinden och tungan, så det blir smärtstilllande i fem dagar. Vet passade också på att dra en tand som satt löst och innan Joetta kvicknade till ordentligt fick hon även sina klor klippta. Vi måste dock tillbaka snart igen för att gå igenom munnen riktigt och ta tandsten bl a. Nu är prinsessan lite trött eftersom hon fick ordentligt med lugnande.
Hennes matte är också aningen trött:tired:


Väntar...

...på att telefontiden ska börja hos vet 07.45. Har väl aldrig varit fel med lite tid över på morgonen, vilket man ju sällan har, men nu är det en riktig plåga att bara sitta här och inte få nåt svar. Alla fyra hundar får vara utan mat tills jag vet om Joetta måste åka in eller inte. Gissa hur poppis man blev då efter morgonrundan när det gick upp för de fyrbenta att jag minsann inte tänkte servera någon frukost:bigeyes:
Nu ligger de dock snällt och väntar. Så duktiga så:)

20 minuter kvar...


Lilla pluttan då :(

När Eddie och jag skulle ta hundarna på kvällspromenad upptäckte vi att Joetta "tuggade" med käken. Tänkte först att det kanske är en lös tand som håller på att släppa, men när vi kom in försökte jag undersöka saken lite närmare. Hon kan inte stänga munnen riktigt och hela käken är sned, ser ut som om käken är ur led eller nåt:S
Naturligtvis finns ingen veterinär att åka till förrän i morgon. Hon verkar dock inte ha ont, hon ligger och sover nu, men man får inte gärna röra henne kring munnen.
Är det inte bättre i morgon bitti får vi nog ta en sväng till farbror doktorn:(

Nu har iaf min käre make kommit hem igen, så nu ska jag gå och vara lite social;)


Få se nu...

...vad har jag hunnit med att göra idag då?
Jo, i morse var Annica och jag på gymmet. Stället var ockuperat av gymnasieelever, så det blev lättast att köra rygg och biceps, trots att jag har benpasset hängande över mig:|
Börjar bli riktigt kul att träna rygg nu när kontakten börjar arta sig ordentligt! Fick bättre kontakt på vissa av de fyra övningarna jag körde, men det kommer det kommer;)
Annica blev klar när jag hade kört tre biceps, så då nöjde jag mig med det. Får ju dessutom några timmars gratis bicepsträning varje dag med alla hundar, alla går inte som fromma lamm vid min sida precis:S

När jag kom hem svepte jag bara en proteindrink sedan bar det av på promenad ner till stan med mamma, Zippy, Joetta, Max & Gibbs. Mamma skulle ha några småsaker på Lidl och jag gick på hälsokostaffären och köpte proteinpulver. Testar vanilj den här gången.
Vi var ute i 1½ timme, så väl tillbaka var det bara att dumpa gänget och ta en promenad med Fibi.

LUNCH - grillad kyckling, kokt ägg och blandad sallad.

Sedan har jag filat lite på en jobbansökan och mailat till min jobbcoach för att få ett utlåtande.


1 kg för 189 kr. T o m billligare än på nätet!

Kaffe & muffins hos Ida

Nu ikväll har Eddie och jag varit hos Ida och barnen. Peter var borta på jobb, så det blev en trevlig tjejkväll;)
De hade som vanligt bakat och idag bjöds det på supersmaskiga hallon/blåbärsmuffins bland annat. Som ni förstår så kunde jag inte låta bli att synda:blush: Men jag håller väldigt strikt på min diet annars, så det känns inte så hemskt:)
Vi pratade om ditt & datt och vi preliminärbokade även lite renoveringsarbete hemma hos oss på måndag. Så mycket roligare tillsammans med en vän! Kanske, kanske, kanske blir hallen nu äntligen klar snart!
Fick även en mynta-planta av Ida, så det kan tänkas bli en och annan Mojito framåt sommaren;)



=


Himmelska avokado

Efter en långpromenad tillsammans med mor, Zippy, Joetta och Fibi sitter jag nu och mumsar i mig lunch.
Idag blev det grillad kyckling, wokgrönsaker, blandad sallad med avokado och lite sweet chilisås. Det godaste på hela tallriken är nog avokadon. Tycker det är så himla gott! Sen är den ju en himla bra fettkälla också;)


Morgonutsikt

I morse när jag vaknade serverades jag denna vy



Joetta klättrade upp och lade sig på mitt bröst, det lilla livet. Men när jag tog bilden tyckte hon att jag blev aningen obekväm, så hon klev ner och lade sig här i stället



Gotrollet mitt!:love:

På språng hela långa dagen

Precis nu 19.43 kan jag pusta ut lite. Jobbade med diverse i morse innan det var dags för alla hundpromenader. Efter sista daghunden åkte jag till jobbcoachen direkt och därefter hämtade jag upp Annica och så drog vi till gymmet.
Blev tre muskelgrupper idag; bröst, axlar och triceps. Skulle egentligen köra ben, men Annica övertalade mig att träna samma som henne i stället och jag var inte svårövertalad måste jag nog erkänna. Tycker inte det är så kul att träna ben:blush:
Hur som helst hann jag med tre övningar av varje. Fick skitbra kontakt, so lovely:D
Sedan var det bara att handla mat till både oss och hundarna, fixa middagen, äta och sedan plocka undan. Efter det satt jag i närmare en timme och pratade med en potentiell hundkund. Så lätt att tiden drar iväg när man pratar hund;)

Nu ska jag varva ner hjärnan lite framför TVn.


Puh!

Uppgiften klar och inskickad, med 17 minuter tillgodo;)
Det var den sista uppgiften i Hundskötarutbildningen, så nu är det typ sommarlov:thumbup:
Nja, eller inte riktigt. Vi har alla fördjupningsuppgifter att gå igenom på de två konferenser som är kvar, men ändå.


Kan inte hålla mig...

...längre från att visa lilla Tyras present. Sprang över den på Barnens Hus häromdagen och kunde bara inte motstå denna ursöta och praktiska tingest; gosedjur, skallra och bitleksak i ett!
Tyra är våra vänner Stina (min inlånade tjänstehund Atlas matte) och Olas relativt nykläckta bebis. Nu gäller det bara att hitta en dag då vi kan åka och se på underverket och lämna presenten. Men eftersom jag nu är gräsänka fram till torsdag kväll, så dröjer det tyvärr ett tag till innan vi kan åka ner:(

Om mamma Stina läser det här får hon glömma bort vad hon sett tills vi kommer;)


Kom på igår...

...att jag har deadline kl 24.00 ikväll på sista uppgiften i Hundskötarutbildningen och jag har inte börjat med uppgiften än:O
Så nu blir det att lägga manken till och fixa den!


Vunnit ett koppel!

Jag har vunnit ett valfritt koppel ur Till Hunds sortiment! Blir så himla glad för jag brukar aldrig vinna något. Ska nog välja ett extralångt läderkoppel. Kan ju vara kul för Zippy som inte kan vara lös att få lite extra rörelsefrihet:D

Vinsten var för övrigt ett bra slut på en annars lite tråkig dag. Förmiddagen var bra, med promenad tillsammans med mamma och hundarna, lunch och frisering av mamma. Det var sedan, på gymmet, som det blev lite tråkigt. Jag började nämligen må illa. Kämpade igenom tre magövningar och fyra axlar, men sedan var det stopp. Hade tänkt köra ben också men det gick alltså inte:(
Mådde riktigt illa fram till åttatiden, blev sedan bättre men jag har fortfarande inte lyckats äta mat. Hatar verkligen att må illa, finns nog inget värre!



Klicka på bilden för att komma till deras hemsida


Mascarponegratinerade bär till efterrätt

Blev inte tribute-burgaren på Donken, blev en gammal hederlig Big Mac. Efter den testade jag ett nytt efterrättsrecept; Mascarponegratinerade bär. Receptet var egentligen på enbart hallon, men jag hade en påse med blandade bär (björnbär, vinbär, hallon) i frysen så det fick det bli.
Blev kanske inte en favoritefterrätt men mumsigt blev det:P

Receptet hittar ni här>>




Nu ska jag åka och hämta dottern som varit ute på galej;)

RSS 2.0