Just gotta love x-mas!

Innan jag somnar ska jag göra ett försök att uppdatera er i vad som händer här. Jag mår fortfarande inte bra, men flera ljuspunkter förgyller tillvaron och gör mig glad. En av dessa ljuspunkter är mina underbara barn! Daniella t ex har varit här i snart tre veckor på raken och förra veckan hjälpte hon mig dessutom att måla i hallen och häromdagen fixade vi upp girlangen med ljusslingan ovanför vardagsrumsfönstret.
En annan stor ljuspunkt är ju JULEN! I lördags gjorde jag advent här, så när som på mina Disney-figuriner. De ska nog få komma upp imorgon. Nu ikväll fick renfamiljen komma ut på baksidan också. De brukar få komma ut till första advent men i år fick jag leka lite rendoktor så därför blev det lite uppskjutet. Mamma ren fick en helt ny ljusslang och så spjälkade jag hennes brutna ben:P
Glöggen har börjat drickas och jultidningar med recept och pyssel har införskaffats. Myyyys!

Min lilla renfamilj - Foto: Daniella Grön

Trögt

Det går lite trögt med bloggandet just nu och det beror på att hela vardagen går aningen trögt. Jag håller på att gå in i den berömda väggen. Som tur är har jag varit där förut så jag känner igen signalerna och vet att jag måste prioritera och lägga undan en del måsten. För er som inte vet hur det är kan jag berätta att man har lite svårt att få något gjort. Det är som om det vore kortslutning i signalerna mellan hjärnan och musklerna. Man tänker att man ska göra något men kroppen lyder inte riktigt.
Igår rensade jag i köket. Plockade undan massa saker + pantflaskor. Det gjorde att jag mår bättre. Plus att jag var och tränade på morgonen, favoritmuskelgruppen axlar och så mage. Man måste hitta saker som gör att man blir gladare och därmed mår bättre av.

Nu måste jag fixa i ordning mig lite innan det är dags för lunch och några promenader.


YI hela helgen

Har agerat yrkesinformatör hela helgen. Igår stod jag + en till YI på en mässa här i stan. När vi var klara där anslöt vi till de tre andra YI som hade spenderat dagen med att bygga upp events-kit (förklarande bilder kommer). Vi gick igenom dagens gig innan vi gjorde kväll vid 17.30-tiden. Då var det mys med familjen som gällde...så länge jag höll mig vaken vill säga. Man blir rätt trött av att stå på en mässa och ta in alla intryck hela dagen.
Idag hade vår utbildningsgrupp rekryteringsmöte med förbanden där vi nyutbildade yrkesinformatörer blev presenterade + att vi höll i en del av dagsprogrammet.
Klockan 14 fick vi äntligen göra helg, så efter det har vi bara slappat och myst här hemma och det ska vi fortsätta med resten av kvällen:)


Lyxlunch idag

Har haft  några jobbiga dagar här. Vad som hänt orkar jag inte gå in på här och nu, men jag kan säga att igår var jag så förbannad att jag gick ner ett helt kilo!

Men nu till något roligare. Var uppe på gymmet i morse. Blev ett lugnt ben- och magpass som gick bra, men fy vad det känns att man haft en viloperiod:|

Invigde mitt nya Casall-linne idag. Visst är det cool rygg på det?!

Nu käkar jag proteinpannkakor till lunch. Lyxar till det med lite mjöl i idag. Det är ju ändå fredag:D

Väckt musklerna till liv

Otroligt hur träning kan bli en livsstil! Efter en månads bortprioritering av skrotlyftandet fick det vara nog. En sådan prioritering fungerar helt enkelt inte för mig, så i morse var jag på gymmet igen. Körde igenom bröst, rygg, axlar, biceps och triceps. Lite lugn träning med fokus på kontakt. Kändes skitbra och jag fick grym kontakt i latsdrag. Bäst hittills tror jag faktiskt.
Helt underbart att vara igång igen!

Nu blir det lunch och sedan några daghundspromenader. See ya!

Denna form ska snart vara tillbaka!

Hittat en gammal vän!

Jag är sällan inne på fejjan, men sedan min födelsedag då det var så många vänner, som man inte håller kontakten med så bra, grattade har jag varit där lite mer. Så idag fick jag för mig att söka en gammal ungdomskamrat som jag tappat kontakten med. Har inte träffat henne på 11-12 år, förutom att vi fick en snabb kontakt per telefon när jag och Per bodde i Stockholm men det rann ut i sanden igen:(
Men idag hittade jag henne alltså på fejjan och vi har nu uppdaterat oss i varandras liv, åtminstone börjat. Så himla kul! Skulle vara så roligt att träffas igen!!!


YI i FM

Visst slänger vi oss med härliga förkortningar?! Jag är numera yrkesinformatör i Försvarsmakten, precis som det står i rubriken;)

Är lite småseg så här efter en helg med 17 timmar i bilen och ungefär lika många timmar i skolbänken, men det har varit superkul! Jag kan inte nog säga vilken förmån det är att få åka iväg och träffa och lära känna nya människor och naturligtvis lära sig nya saker. Dock var det inte så mycket nytt jag lärde mig på denna utbildning. Inte så konstigt kanske när jag hjälper Per i hans arbete ganska ofta + att det blir en hel del prat om det hemma. Men repetition skadar aldrig:P

Nu måste jag försöka kicka igång hjärnan och göra klar tentan i träningslära...

Vill bara först slå ett slag för en kanonmöjlighet:


EN KARRIÄR VID SIDAN AV DIN KARRIÄR
ANMÄL DITT INTRESSE FÖR GSS/T
LÄS MER>>

Lördagkväll i Boden

Sitter just nu i min säng på logementet och är helnöjd över att jag fick igång mitt nya trådlösa internet. Per och några till åkte ner till stan en sväng, men jag ville inte följa med eftersom det är SVINKALLT här. Rena j-vla vintern, burrr!

Har haft lektioner från 08.00 till 18.00 och börjar igen i morgon 07.30, så nu blir det bara till att softa och kanske plugga lite träningslära om jag orkar.

Livet på luckan

15 år med hjärtat

Jag kom på att det faktiskt var Pers och min 15 årsdag tillsammans igår. Det var dock lite mycket som snurrade runt här så det glömdes helt enkelt bort. Vi får väl fira idag...med att åka upp till Boden I19 och sova över på ett logement. Inga romantiska hotellvistelser här inte, haha.


Svar på tal



Efter bilden jag lade ut på min nya fina t-shirt fick jag denna kommentar:

Ja frånsett texten var t-shirten fin. Skulle aldrig falla mig in att ta på kläder med sådan text

Jag vill svara genom att berätta varför jag gärna har på mig t-shirten.
I min blivande roll som yrkesinformatör vill jag ju göra reklam för varan jag säljer och dessa profilkläder tycker jag är ypperliga och snygga reklampelare. Dessutom är jag STOLT över att vara med i Hemvärnet med de Nationella Skyddstyrkorna. Vilka är det bl a som rycker ut vid t ex skogsbränder, översvämningar, eftersök och oljeutsläpp? Jo, Hemvärnet. Vi får dessutom ihop mycket personal som snabbt är på plats. Jag minns en gång när jag var med vid ett eftersök, på 60 minuter hade vi samlat 60 man på Polisstationen och var redo att gå ut och söka! En kväll dessutom! Vi är bra på att organisera, leda och fördela och göra vad chefen säger. Därför är vi som klippt och skurna för bl a sådana här arbeten.

För er som är intresserade av att läsa lite mer om vårt arbete vid just eftersök och oljeutsläpp, klicka på bilden nedan och bläddra sedan fram till tidningssidorna 10 och 28-29.




18 igen!

Smack, där satt de - kommentarerna som gjorde min dag! Var hos barnmorskan för att förnya ett recept i morse och när hon tog på mig manschetten till blodtrycksmätaren utbrister hon: -Men, vilka muskler! Självklart satt jag där och log helnöjt och leendet blev inte mindre när hon efter mätningen säger: -Du har ju blodtryck som en tonåring!
Särskilt nice är det ju att få dessa peppande kommentarer nu när jag mår pyton över att jag har fått prioritera bort träningen ett tag:D


Snaggad igen

Blir förmodligen basker på i helgen så ja gatt ju gå å klippe mä.




...i min nya fina t-shirt som jag fått av älsklingen

Nu blommar det!

Bokstavligen dessutom! Det är nog den första födelsedagen ever som rosor och lupiner har blommat på. När jag var liten var det oftast snö på denna dag. Men här på baksidan står rosorna nu i full blom och efter vägen idag när jag var ute med Fibi hittade jag lupiner. Weird!!!

Så här fina är rosorna på baksidan

Nä, nu skriker kaffetarmen...

GRATTIS till mig!!!

Hipp hipp hurra, idag är det min födelsedag och hur firades den in då? Jo, genom att Joetta kräktes i min säng och dessutom hade hon lyckats lämna andra spår ute i hallen:|
Hon skämdes lillstackarn, men man rår ju inte för om man mår dåligt. Jag älskar ju henne ändå!
Per drar till Luleå så det blir inget firande med honom. Som tur är kommer alla mina tre barn att vara här med mig ikväll!:D

Igår kväll skickade jag in anatomitentan, så skönt. Hade den klar redan i fredags men jag skickar aldrig in tidigare, vill liksom ha möjligheten att ändra i den ända fram till deadline, hehe. Men nu är det bara att sätta igång med tentan i träningslära. Ingen ro, ingen vila;)


Både kropp och hjärna på högvarv idag

Först fyra timmars slipning av spackel i hallen och sedan dryga två timmars psykologipluggande med Daniella för att nu på kvällen avsluta med dryga timmen med att redigera ett bildspel åt Per. Däremellan några vändor ner till tvättstugan. Så har min dag sett ut, så nu är jag helt slutkörd och ska nog mysa ner mig i sängen och se Rizzoli & Isles innan jag slår igen mina blå:tired:

Bildbomben

Äntligen hemma igen! Som ni kanske vet är shopping på Birsta inte en favoritsysselsättning, men kul var iaf att Ella följde med. Hon och jag hittade faktiskt lite kläder till Eddie + lite annat så klart. Bl a en mysoverall till Joetta:)

Men nu till pics från igår då vi var bjudna på middag uppe hos mor & far. Middagstema var Halloween med lite inslag av födelsedagskalas. Bror och hans familj var också där.

Välkomstdrink: gift med mask och spindelben


Bror och...


...mor hade coola hattar




Utsmyckning


Eddie, Simon & Daniella under mer utsmyckning


Jag fick födelsedagspresent i förskott av mor & far. Har alltid lånat mammas sil, nu fick jag en egen!


Ella fick födelsedagspresent i efterskott av Stefan med familj


Anna-Carin och utsmyckning


Hundarna fick också vara med. Här Joetta i sin pumpadräkt!

Zippy hade sin Draculadräkt men som vanligt ville han inte vara med på bild. Men här kan ni se bättre bilder på dogsens Halloween-outfits>>

Drar till Birsta nu...

...men när jag kommer hem kommer en bildbomb från gårdagskvällen:P


Shit pommes frites...

...va lite trött och småseg i hjärnan jag är nu! Har suttit i typ tre timmar med anatomitentan nu ikväll. Jag stängde precis ner dokumentet för nu måste jag gå och sova så att jag åtminstone är lite pigg och fräsch imorgon när jag äntligen ska på det efterlängtade mötet angående min framtid. Även om det inte blir som jag hoppas så är mötet ändå efterlängtat eftersom jag då iaf får veta och kan planera tiden framöver.

Godnatt!



Nyduschad Joetta!

Tog en långis med dogsen nu på eftermiddagen. Underbart härligt och tokvarmt väder, typ 13 grader! Men fy vad skitig lillskruttan blev, alldeles svart var hon på mage och ben. Så när vi kom hem blev det duschen för hennes del. Nu är hon ren & fin och helt cremefärgad igen:P

Var tvungen att ta några bilder på mig och snuttan när hon myser i handduken efter duschen!


Nä, nu back to school...

New gym in town!

Har precis varit och kollat in Gold's Gym som öppnar här i Härnösand. Det är inte riktigt klart med allt där så den här veckan har de öppet hus så att man kan provträna, vara med på olika träningspass eller bara säga hej som Per och jag gjorde:)
Det var riktigt fint och fräscht! Jag tycker verkligen att ni som har möjlighet ska ta er dit och kolla och låta er motiveras till träning!


Till deras hemsida>>




Livstecken

Med tentaveckor, anatomi denna vecka och träningslära nästa vecka, och tonvis med annat att göra så har det och kommer det kanske inte att bli så mycket skrivet här i bloggen på ett tag:bigeyes:

Här kommer iaf en bild från i lördags. Vår käre styrelseordförande i Försvarsutbildarna Härnösand, Hasse Wiklander, kom förbi och ville föreviga de tre styrelsemedlemmarna som fanns på plats:)

Per, Tim & jag

Btw, fick med beröm godkänt för min rekryteringsinsats av rekryteringsofficeren löjtnant Brodén. Lyckades nog värva två till Hemvärnet + två ungdomar till Försvarsutbildarna:D

RSS 2.0