Nya bloggen

Här hittar ni min nya blogg:

http://petra.shapemeup.se/

Crilles student- och födelsedag i bilder

Skylten som Anna varit snäll och fixat!


Här har stolt mor precis fällt en tår när sonen gick ut på trappan!


SKYLL INTE PÅ PRAKTIKANTEN - Lär09 är på väg



Dukat på officersmässen


Honnörsbordet



Baguetter, grönsallad och potatissallad


Tjälknöl och medelhavsinspirerad sallad


Grönsallad, potatissallad och focacciabröd


Marängtårta med jordgubbar. Till kaffet bjöds också A la Violet (hastbullar)




Så här trött blir man när studentfesten är slut :P

Tack Per! för hjälp med bl a dukning och disk
Tack Anna & Fredrik! (Crilles styvmor och pappa) för tjälknöl, focaccia och björkar
Tack mamma och pappa! för marängtårta och lite annan hjälp
Tack Kina! (Crilles farmor) för A la Violet

No motivation...

Har ingen riktig motivation att skriva här i bloggen just nu, eller så är det bara att jag känner att jag har så mycket annat att lägga tiden på (sonens student t ex, puh).
Håller på att byta bloggportal till en där jag tror att jag ska finna mer motivation och fler likasinnade. Kanske hjälper, vi får se :)

I'll always be there by your side har Daniella skrivit på sin blogg. Älskar er underbara barn <3

Crilles studentbal

Så, då var sonen avlämnad på studentbalen och lilla mor var chaufför.


Det är några gånger per år som man ser att det bor rätt många i Härnösand ändå. Studentbalen är ett av dessa tillfällen, grymt mycket folk hade letat sig ut!

Huslig somrig helg!

Tycker att jag har haft en riktigt huslig helg här. Igår började dagen på gymmet. Inte så husligt precis men vänta, det kommer. Blev ett snabbpass på gymmet. Enligt nya programmet som jag testar hade jag bara tre övningar att göra eftersom jag passade på att göra två i fredags på Spegeln. Men jag lade iaf till två övningar. Kommer att göra om programmet lite, blir till att lägga till några övningar.
Sedan klippte jag gräset. Har varit kanonväder hela helgen, så med bländningsrisk för de stackars grannarna hade jag shorts och linne. Satt även ute och rensade rabarberna, det är sommar det! Gjorde både paj med knäckigt täcke och kompott av rabarberna. Blev hur smarrigt som helst!

Idag åkte jag med Per upp till jobbet till 10.30 när de skulle lacka bilen, men jag hamnade självfallet på gymmet ist. Ben och rygg piskades sedan tog jag en pw hem. Lackerarens barn var hemma hos Eddie när jag kom, så det blev några timmar med plockande i köket, fixande av lunch till pojkarna och Daniella och så lite annat plockande.
Så nu har jag fyllt på min dos av huslig för ett tag;)

Till på köpet har jag nu ikväll varit huslig i mitt andra hem (jobbet). Jag, Daniella och Eddie hjälpte Per att städa i garaget:P


Nu ska jag se en rysare med Per, eller kanske rättare sagt sitta och titta fram bakom en kudde med Per, haha.

Vill ha, vill ha, vill ha...

...en smithmaskin på jobbets gym!!! Körde stående vadpress i smithen på Spegeln imorse när vi tränade med coach Moa. Halleluja va nice! Passade också på att köra deras magmaskin. Tog riktigt underbart och som vanligt är det skitbra med variation. 

Nåt jag länge har velat ha, har jag äntligen fått - sol & värme! Zippy, Meija och jag tog en härlig långpromenad och bara njöt av sommarvädret!

Sen har jag fått andra saker också, två paket och rabarber.
Ett paket kom ju i måndags. I det var det två Better Bodies-byxor, Better Bodies-keps och så hade TNC Sports Nutrition skickat med en shaker gratis. Alltid kul att få små presenter!

Köpte ett par svarta likadana också

Idag kom nästa paket.


Till sist fick jag även rabarber idag. Fick dem av snälla grannen när jag och hundarna var ute på baksidan. Gissa om det blir paj och lite kräm i helgen?! Eller om jag ska testa kompott. Fick tips av min vän Angelika. Har aldrig ätit kompott, fick faktiskt googla vad det var, haha. Låter mumma! Får se imorgon vad det blir.

Nu är det sommar!

Ikväll kom Per hem från Stockholm igen, så nu blir det bara mys framför TVn resten av kvällen.

Fettmätning

Ja igår körde jag ett tredje konditionstest, men även detta failade. Min puls är alltför ojämn enligt datorn, men coach Moa och jag misstänker att det är nåt mekaniskt som ligger bakom för pulsen kan omöjligt rusa från typ 70 upp till 130 för att sen åter igen sjunka drastiskt på sekunden. Moa ska rådfråga med sina kollegor, så ska vi se om vi äntligen kan få ett värde på mig till slut.
Efter konditionstestet gjorde vi en fettmätning. Jag ligger på 16% fett. Nu vill jag poängtera att detta INTE är hälsosamt för oss kvinnor!!! Vi ska ligga på 20-30%. Men ska jag se utgångsläget inför tävling ordentligt så måste jag ner ytterligare lite till i fettprocent.

Idag blev det ingen pw före frukost. Valde att ta det lite lugnt i stället och spara på krafterna för nu kl 9 är det träning på Spegeln med coach Moa.



Pics från nationaldagen

Slänger upp några bilder från min dag igår:

Först tittade vi på saluten, var för en gångs skull inte med. Krutrök och svenska flaggan - GILLA!


Sen var det dags för vårt gig - fanvakt vid nationaldagsfirandet


Scouterna gör honnör, eller vad det heter på scoutspråk, för fanan - FINT!


Givakt är kommenderat


Lystring ställ

Programmet nere på Mellanholmen, efter att vi marscherat genom stan, var ovanligt långt i år. Brände, eller värkte är väl närmare sanningen, ordentligt i höger axel och vänster armbåge kan jag lova!

och idag såg alltså första sidan av Tidningen Ångermanland ut så här:


Återkommer med resultatet av fettmätningen jag gjorde idag samtidigt som konditionstestet failade en tredje gång!

Första sidan

Fick ett roligt mail för en stund sedan. Jag är på första sidan av Tidningen Ångermanland idag :)
Sen så är min käre bror så snäll att leverera tidningen hit om typ en timme!

Kommer att skriva lite mer om gårdagen om en stund för nu måste jag rusa iväg på några grejer...

Planen

När jag nu har satt målet att tävla om ett år så ser planen ut så här:
Jag börjar nu med att deffa ner mig (reducera underhudsfettet på kroppen) för att kunna se hur jag ser ut och veta vad jag måste lägga krutet på under uppbyggnaden sen. Jag vet redan att jag måste bygga mycket ben, men nu när jag har tid kan jag ju se hur jag ska lägga upp de övriga muskelgrupperna också, iaf till en början.
Började alltså dieten igår och första planerade fridag (med maten) är Crilles studentdag nästa torsdag. Kommer att bli aningen tufft men har jag väl bestämt mig för en sak så brukar det gå.
Varje morgon börjar nu också med en timmes pw innan frukost. Riktigt skönt faktiskt och frukosten smakar sååå mycket bättre efter det!

Ska testa ett nytt kost- och träningsschema nu under 4-6 veckor. Skiljer sig lite från hur jag har kört förut så det är skitspännande att se resultatet! Idag var första träningspasset enligt nya schemat. Lite ovant men superkul med omväxling!

På ett år ska jag väl lyckas bli lite biffigare...

Goa lilla Meija är här igen, så nu på eftermiddagen passade jag, hon och Zippy på att vara ute på baksidan och njuta av solen som äntligen tittade fram. Hoppas verkligen att det blir bättre väder på studentdagen! Inget kul för varken studenter eller gratulanter om det ska vara kallt och regna. Jag har ju dessutom bestämt mig för att chocka omgivningen med att bära klänning, men hur nice är det att se ut som en knottrig gås på benen?

Nu kallar de eviga hushållssysslorna...

Här kommer avslöjandet!

För er som inte följer mig på Facebook tänkte jag nu avslöja mitt nya mål med träningen.
Trumvirvel...jag ska ställa upp i Tammerpokalen 2013. Det är en classic bodybuilding/bodyfitness-tävling för nybörjare. Känns ruskigt spännande!

Fått paket idag, men det blir nog till att öppna senare ikväll för nu sitter jag och vilar lite på maten och bara Crille kommer hem ska jag följa med honom till garaget igen. Projekt "studentbil" fortsätter...


Svar på kommentar

Varför om Fredag!:
Varför om Fredag!:
Vad är du håller på att träna till? Det tycks ju inte finnas något mål. Inget resultat har du nått fram till heller vad vi kan läsa. Fortsätt leka krig istället med de gübar som inte duger till att vara riktiga soldater. Varför ska hemvärnet ha vapen? Det ni kanske kan göra är att söka efter personer som gått vilse och då är ni väl inte beväpnade. Inte skjuter ni väl bort elden heller vid skogsbränder

Svar: Egentligen har jag ingen lust att slösa tid och energi på dig när du är så grinig och feg att du inte ens vågar stå för vad du skriver med ditt namn. Men eftersom du uppenbarligen inte besitter tillräcklig kunskap om varken träning eller Hemvärnet med de nationella skyddsstyrkorna så känner jag att det är min plikt både som medmänniska och yrkesinformatör inom Försvarsmakten att upplysa dig lite mer om dessa två ämnen.

Om vi börjar med träningen. Om du hade läst mitt tidigare inlägg, vilket jag iofs tror att du har gjort, hade du kunnat läsa att jag tränar för att må bra. Får jag inte träna blir jag lite som du; sur, grinig och negativ och gnäller på allt och alla. Jämfört med förr i tiden då vi utförde kroppsarbete hela dagarna har vi nu mera stillsittande arbeten och behöver då träna/röra på oss på fritiden i stället. Det är vetenskapligt bevisat att träning får oss att må bättre och vara gladare. Är man fysiskt vältränad klarar man dessutom eventuell psykisk belastning/stress bättre. Om jag nu ska fortsätta leka krig som du säger behöver jag alltså träna för att orka med de nuvarande kraven på en soldat, både fysiskt och psykiskt. Sedan har jag faktiskt, som jag också skrev i det tidigare inlägget, ett nytt mål med min träning. Det kommer jag att avslöja en annan dag. Angående resultat så är det ju så med träning att det tar tid. Jag har skrivit om mina resultat men då måste man ju ha följt mig en längre tid, man ser inga resultat från dag till dag tyvärr. Då hade det ju om möjligt varit ännu roligare att träna! De senaste resultaten jag vet att jag skrivit om är att jag fick beröm för min goda hälsa av en sjuksköterska, min vänstra axel håller på att komma ikapp den högra efter en inflammation och jag upptäckte att mina vader tonade fram.
Jag kan prata mig varm för träning hur länge som helst, så häng gärna med på ett träningspass så får du veta ännu mer och kanske ta ett steg mot att må bättre!

Gällande Hemvärnet med de nationella skyddsstyrkorna så är du ju inte riktigt uppdaterad. Idag är Hemvärnet med de nationella skyddstyrkorna en del i Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör hela 50% av Sveriges försvar. Detta innebär att vi har fått helt nya och tuffare uppgifter än tidigare och med dessa nya uppgifter följer också helt nya tuffare krav på soldater och utrustning. I insatsplutonerna är nu medelåldern 30 år och det där med gubbar kan du också glömma, Hemvärnet har den största andelen kvinnor i Försvarsmakten! Eftersom Försvarsmaktens huvuduppgift är förmågan till väpnad strid så förstår du nog nu varför Hemvärnet bär vapen. Annars ställer jag gärna upp på en personlig informationsträff!
Vad är du håller på att träna till? Det tycks ju inte finnas något mål. Inget resultat har du nått fram till heller vad vi kan läsa. Fortsätt leka krig istället med de gübar som inte duger till att vara riktiga soldater. Varför ska hemvärnet ha vapen? Det ni kanske kan göra är att söka efter personer som gått vilse och då är ni väl inte beväpnade. Inte skjuter ni väl bort elden heller vid skogsbränder

Failade igen!

Det var precis vad konditionstestet gjorde. Den här gången var det mest förmodligen min puls som inte var jämn nog. Drygt! Nu hoppas vi på tredje gången gillt till veckan. Då blir det även fettmätning, nåt att se fram emot iaf.
Efter testet körde jag ett rygg- och baksida benpass. Fast jag lade till benpressen också (framsida och rumpa). Så skönt att vara tillbaka på gymmet igen, eller som en äldre herre sa till mig idag när han var klar med sitt pass: man blir snäll inuti hela kroppen! Så sant, så sant!

Blev tacofredag i vanlig ordning, idag med Per, Eddie och Crille. Myyys!
Efter det blev det lite mindre mys. Hängde med Per i garaget medan han fortsatte på hans och Crilles studentbilsprojekt.


Nu blir det film...:)

Fredag!

Tar en liten soft morgon. Ska ju iväg och göra om konditionstestet kl 11, så innan det tänkte jag bara tvätta lite och ta en promenad med Zippy i det härliga vädret. Blev lite deprimerad när det regnade igår kväll men imorse sken solen igen!

Per har varit ledig den här veckan men jag har knappt sett röken av honom. Han och Crille håller på med projekt "studentbil". Kanske får den stolta modern köra runt sonen i kortegen :D


RSS 2.0