Softing mode

Jisses, jag har verkligen glidit in i softing mode. Softar och gör mest ingenting om dagarna. Fr o m nu har jag dessutom semester från alla daghundar, ända till 1 augusti! Förra sommaren blev det ingen semester från dem då de gick omlott, så jag hade alltid nån eller några hundar.
Skönt är det att äntligen kunna slappna av och slippa stressa. Jag är t o m så avslappnad att jag hade glömt (eller förträngt) att jag åker på söndag och jag vet inte ens vilka civila kläder jag ska ha med och än mindre har jag sett till att dessa kläder är tvättade. Tur att uniform och utrustning är lätta att packa, de är ju inte så valbara om man säger så;)
Men den vettiga delen av hjärnan har uppenbarligen gjort ett bra jobb, för jag har ändå ingen förberedelsepanik som jag brukar ha. So nice, men ett väldigt främmande tillstånd för mig!
Nu ska jag softa vidare, tvätten tar jag i morgon och packar gör jag på lördag:D


Grillningstips!

Igår när jag grillade testade jag ett litet tips som jag läst nånstans. Jag hade bara briketter i halva grillen. På det sättet får man ju en sida med lite mindre värme, perfekt för t ex grönsaker och korv!


Bild från Wikipedia

Äntligen premiärgrillning!

Ytterligare en premiär idag, men den här var bara för i år. Jag körde igång grillen och slängde på kyckling och grönsaker och så korv till Eddie. Såååå gott och helt underbart när man kan sitta ute och äta!
Daghunden Fibi fick följa med mig hem när vi hade varit på promenad på förmiddagen och hon lyckades på en hundradels sekund sno åt sig en av kycklingfiléerna jag skulle grilla, hahaha! Tur jag hade tagit fram extra så det räckte ändå:)



Efter middagen klippte jag klart gräset som jag började med igår. Tanken var att jag sedan skulle åka och träna, men jag blev lat och orkade inte leta fram nya träningskläder och byta om så jag körde ett hemmapass i stället...i BIKINI! Ännu en premiär faktiskt, har aldrig tränat i bikini förut, haha! Men det funkade det också;)
Axlar och mage pinades. Laddade på med kolhydrater efter träningen och ska fortsätta med det, så får jag se om det ger nån effekt:)

Nu är det Morden i Midsomer som gäller innan huvudet ska läggas på kudden.

Kesogröt

Vad gör man när man inte har handlat lunch och inte heller har nån lust att gå till affären eftersom man ligger ute och steker i solen. Jo, man tar två bra ingredienser som ALLTID finns i kylskåpet och rör ihop dem med lite salt, sötningsmedel, pyttelite vetemjöl och massa kanel. De två ingredienserna jag pratar om är naturligtvis ägg och cottage cheese! Smeten lät jag sedan koka i en stekpanna tills cottage cheesen blev riktigt smågrynig. Till det tinade jag djupfrysta hallon och rörde ihop med lite sötningsmedel. Mums filibabba säger jag!


Frukost i det gröna

19 grader redan kl 7 i morse, I love it so much!

Så nu har jag ÄNTLIGEN gjort det jag har tänkt göra sedan vi flyttade hit hösten 2006, jag har suttit ute på balkongen och ätit frukost! Visserligen har tanken varit att sitta på vår andra balkong där vi har morgonsol, men idag var det ju skönt även i skuggan, så då valde jag den här balkongen där hundarna kan gå ner på baksidan också. Det var de inte sena på att göra heller, jag har två riktigt soldyrkande små skruttar!


Ni ser skruttarna där ute på gräsmattan


Närmare bild på soldyrkarna


Bredvid mig just nu: mina tomater som jag har fått av snälla mor, två olika sorter

Magnecyl-ben och sommarsoppa

Nu märks det att jag snart drar iväg till Marma, för nu kommer värmen! Ifjol hade vi 36 grader i två veckors tid (i kängor och uniformsbyxor) och året innan var det också groteskt varmt.
Med dagens värme här följer ju den sedvanliga pinsamheten att dra på sig shorts på promenad för första gången. Snacka om att blända hela stan med mina Magnecyl-ben, hehe. Men jag har ingen ro att ligga och trycka i ett solarium, så det är väl bara att bita ihop och ta pinsamheten och det är ju helt enkelt så att långbyxor på = aldrig brun om benen;)
Nu så här lite senare på dagen har jag faktiskt fått åtminstone lite färg på benen, jag har nämligen legat ute och solat i två timmar! :P

Till lunch gjorde jag äntligen Avokado- och gurksoppa med räkor. Riktigt god och helt perfekt en varm dag som denna! Naturligtvis avnjöts den ute i solen:)


Tog lite för liten tallrik, men soppan är där under nånstans!

Ny vecka...

...börjar med en grym träningsvärk i magen, tack GymGlam.se :D

Jeanette, här kommer svar på din kommentar:
Den här veckan känns verkligen positiv och välbehövlig. Jag lyckades göra klar uppgifterna till Hundtjänstskolan vid 23-tiden igår så nu har jag ingenting hängande över mig. Så nu fram till söndag då jag åker ner till Marma kommer jag bara att slappa och förhoppningsvis ligga ute och SOLA! Det enda jag måste göra på hela veckan är att tvätta nån maskin så att jag har kläder att ta med mig och innan jag åker ska här städas lite (observera lite, blir absolut ingen storstädning). Total nedvarvning alltså!
Tråkigt med denna vecka är dock att min älskade make är borta...igen. Han ska försöka få åka hem lite tidigare, men i värsta fall kommer han hem på lördag natt eller tidigt på söndag morgon och då åker jag till Marma vid 10:(
Per, jag saknar dig älskling!


Jag denna vecka. Självklart är det Coca Cola Zero i glaset!

Mått lite tjyvens

Idag vid 12.30 började jag må illa och en stund senare var det riktigt illa, så det blev inget med att prova Avokado- och gurksoppa med räkor. Bara blotta tanken på räkor fick mig nästan att...ja, ni förstår vad:S
Nu mår jag bättre men jag har inte haft nån matlust sedan dess. Har typ fått i mig kvarg med Fun Light och nötter och nu på kvällen fikade jag te och kokt ägg.
Nu är snart Morden i Midsomer slut och det är dags att slänga huvudet på kudden. Ska upp tidigt och ta emot daghundarna Sting & Mira och så ska minsta sonen iväg på utflykt med en kompis och hans pappa.


Ensam yngling på stan

Nu har jag varit på gymmet, handlat lite mat och så en bukett blommor som ska sättas på min mormors grav i morgon då hon skulle ha fyllt 90 år. Lite lustigt, för det var bara jag och gammstötarna ute på stan, haha. Undrar var alla yngre är, kan väl aldrig vara lite trötta månne?:P
...och ja, jag räknar mig till yngling eftersom jag inte är en dag över 25;)

Bonuspass på gymmet igen så jag passade på att köra ben och dessutom testa några nya magövningar. V-situps, Omvända långa situps och Sidoplanka. Jisses vilka mördarövningar! Det blir definitivt att köra mer av dem:D
Övningarna hittar ni på Caroline Nilssons sida GymGlam.se. En tjej som för övrigt kommer från Härnösand:)

Nu måste jag göra klart de förberedande uppgifterna inför Hundtjänstskolan och sen ska jag testa att laga en soppa, Avokado- och gurksoppa med räkor.


Formbild rygg

Tur att jag skrev kanske igår angående publicering av ryggbild;)



Som ni ser är det ingen skillnad i muskler, men dieten fungerar som den ska:)

Buuhu :(

Nu har min älskling åkt igen;(
Nu blir han borta till på lördag, men redan på söndagen sticker jag iväg och blir borta på Hundtjänstskolan i två veckor! Förhoppningsvis, med ett stort maybe, kan vi ta två veckors semester och vara tillsammans när jag kommer hem.

Igår körde jag ben och rumpa på gymmet och idag var det dags för att pina rygg och axlar lite. Körde lite tyngre på rygg men behöll kontakten ändå, yippie! Formbild på ryggen kanske dyker upp under kvällen:)

Nu måste jag se till att klicka hem lite protein bl a, så att det räcker åt mig och maken under dessa tre veckor som han och jag är borta.


<3 mina sötnosar!

Paj med hallon/rabarberpannacotta

Midsommarmiddag blev fläskfilé och Lidl's Jumbo fries med Erik Lallerstedts såser PEPPAR och CHILI BEARNAISE och sallad. Till efterrätt åt vi min Paj med hallon/rabarberpannacotta. Skulle ju egentligen bara vara Kesella - hallon i pannacottan, men jag köpte en för lite när jag var och handlade förut och när jag skulle köpa en till idag så var hallon slut. Så jag köpte en Kesella - rabarber i stället och testade att blanda och det funkade alldeles utmärkt det också;)


Tyvärr fick jag inte tag på färska hallon så det fick bli frysta


Sillunch

Sillunchen är intagen och pajen med hallonpannacotta är gjord och står på kylning. Förutom sill och färskpotatis stod på lunchbordet ägg, brungräddat knäckebröd, tunnbröd, digestivekex, Philadelphiaost åsså smör förstås. Är det nåt jag saknar under dieten så är det bröd i alla former. Skulle nästan kunna kliva över lik för en brödbit, hehe. Mao var denna lunch en riktig festmåltid för mig! Kom dessutom underfund med att Philadelphiaost är gott även till potatis och sill:D


Bild från Wikipedia, jag hade ju Philadelphiaost i stället för gräddfil

GLAD MIDSOMMAR!

Är precis på väg upp till gymmet med älsklingen, så jag vill bara snabbt önska alla mina läsare en...


Filmtajm snart!

Blev inget gym för mig och maken. Det har varit mycket här ett tag nu + att han typ inte har varit hemma på flera veckor eller egentligen månader. Därför kände vi för att bara vara hemma och mysa i stället:) Jag får ju ändå ihop 5 pass denna vecka så jag mår inte alltför dåligt av det.
Svullardagen är ju flyttad till i morgon så då flyttade vi tacofredagen till en dag tidigare också. Så nu ligger tacosen nice i magen och vi ska snart se film och fortsätta att mysa:)

 

Jag vill, jag vill, jag vill...

...åka och vara med på det här:

Exercise Active Archipelago


Transport till och från ön där helgen spenderas sker med detta härliga transportmedel!

Igår blev det ett kvällspass på gymmet för bröst och triceps. Var onormalt taggad för att vara på kvällen, var faktiskt lite mysigt på nåt sätt. Jag tycker annars att det är lite segt att träna kvällstid. Kanske gick det bättre för att jag låg stilla i hela två timmar under dagen;)

...och idag blir det sola av igen!



Sällskap av <3

Vid 22.30 igår kom älsklingen hem. Så idag får jag sällskap på gymmet:D



Idag ska jag också planera för svullardagen som blir i morgon i stället för på lördag eftersom det är midsommarafton. Ska iaf göra en Paj med hallonpannacotta till efterrätt.
Receptet hittar ni här>>

Väntar...

Har klippt brorsan, tagit en 50 minuters kvällsprommis med skruttarna och nu ska jag snart fixa ordning ett smaskens kvällsmål med kvarg, Fun Light och hallon och se Morden i Midsomer och bara vänta på att min man kommer hem:love:


Back to school?

Så, då var ansökan inskickad för två kurser till hösten:

~ Träningslära
~ Anatomi/Fysiologi - Rörelseapparaten


Till dig Per


There's a curse between us
Between me and you

Jag älskar dig!


Kunde inte motstå!

Kalaset hos Micke var supertrevligt och nä, jag försökte men kunde inte motstå gofikat han bjöd på:P

På gymmet innan kalaset körde jag ett armpass. Brukar inte köra triceps och biceps på samma pass men nu blev det så och jäklar vad stum i hela armarna jag blev. Lite lustig men helt underbar känsla:D 



Btw, fick precis veta att min älskling kommer hem från Stockholm redan i morgon:love:

Bjuden på kalas idag :D

Ha, blev bjuden på kalas kl 18 hos min evige datasupport Micke, så nu blir det en sväng upp till gymmet, dusch och middag innan jag drar dit:D
Brottas bara lite med tanken på om jag ska vara trevlig och fuska med dieten eller tjurig och neka smörgåstårtan som han ska bjuda på?:S


Bilder från photoshoot med dogsen

I april tog jag, brorsan och hans sambo Anna-Carin en skogspromenad med Zippy, Joetta och grannhunden Ludde. Efter vägen stannade vi för en liten photoshoot med mina skruttar. I söndags fick jag bilderna av bror. Bättre sent än aldrig, right bror?;)
Joetta bjuder på sina lustiga miner, säger hon.





Joetta aka The Cameleon




Foto: Stefan Bergström

Det här går inte...

...måste ordna med musiken på gymmet! Finns en stereo där med CD-växlare. Men just nu, och har gjort ett bra tag, sitter bara en enda skiva i. Visserligen en underbar nostalgiskiva med Mötley Crüe plus nån Skid Row-låt, men nu börjar det bli lite tjatigt. Känns inte som nån idé att ta dit fler skivor heller för CD-spelaren hackar dessutom hela tiden:mad: Måste lösa detta på nåt sätt omgående:question:
Trots detta fick jag till ett bra bröst- och magpass ändå. Blev riktigt stum i hela magen:D


Eftermiddag i Storsjön

För gårdagens träning hade jag tidigare planerat in ett bonuspass (hade redan kört igenom kroppen den här veckan) för ben och axlar. Jag funderade dock och var fruktansvärt skeptisk till hur det skulle gå att köra ben med den ruskiga träningsvärken jag hade, men jag bestämde mig för att testa iaf. Glatt överraskad lyckades jag köra passet och t o m lite ofrivilligt att förbättra i djupa knäböj! Ofrivilligt därför att jag tänkte fel och råkade lasta på fel vikter i tredje set, i lyckan över att jag kunde blåsa bort träningsvärken spelade antagligen hjärnan mig ett spratt, hehe. Kom på mitt misstag precis innan första reps, men tänkte: äh, what the hell - det får bära eller brista! och det bar, hela 8 reps:D

Efter träningen fick jag en snilleblixt att vi kanske skulle ta och åka upp till Storsjön och hälsa på mor & far och bror med familj. De står där med husvagnarna över sommaren. Så ytterligare ett träningspass på 1½ timme här på baksidan med gräsklippning, sen packade jag in Eddie och hundarna i bilen och drog iväg. 
Här kommer eftermiddagen i bilder:


Efter fika blev det en liten promenad


Efter promenadvägen


Jag, Zippy och Joetta fastnade också på bild under prommisen


Sedan blev det bad - för Eddie och Simon alltså;)


Kusinerna kanske inte såg några exotiska fiskar under snorklingen, men väl kanske nån svensk mört, hehe

Förutom snorkling bjöds det på kanonkulan!

Grillmästarna bror och far

Middagen serverades vid mor & fars husvagn

Eftermiddagen som gick över till kväll avslutades i brors förtält med lite kaffe. En väldigt trevlig och rolig eftermiddag/kväll alltså!:D

...och så här trött var hundarna när vi kommit hem:

Zippy vaknade såklart när jag tog fram kamerna, även om det bara var mobilen. Medan Joetta snarkar vidare



 

Shopping varje dag = bra

Läste i senaste numret av ToppHälsa att man kan shoppa sig gammal. En undersökning bland taiwaneser över 65 år visar nämligen att den som går och handlar varje dag ökar chansen att leva längre!
Mao så var jag kanske inte så smart när jag planerade och shoppade mat för flera dagar förra veckan. Måste nog återgå till min vanliga taktik att handla varje dag;)



Now, off to the gym!:D

Pizza, namm namm!!!

Just nu sitter Eddie och jag och väntar på att våra pizzor ska komma. Ska bli supersliskigt gott!
Japp, nu är de här...mmm, det var supersliskigt gott:)

Ruskig träningsvärk i framsida lår och rumpa har jag idag iaf. Måste t o m ha vaknat av den i morse, för innan jag riktigt hade fattat att jag var vaken kände jag smärtsamt av mina ben. Bra betyg på benpasset igår alltså:D
Idag körde jag rygg och biceps. Har börjat köra mer intensiva pass och det känns riktigt bra. Fick ordentlig pump i biceps, so nice!

Till Per:
Nu när du inte är hemma och kan titta på mina underarmar live, kommer här en bild;)



P.S. Jag drog i mig exakt HELA pizzan!:O

Datorfri dag igår

Nu har jag precis intagit en helt underbar frulle. Lyxade till det lite extra med ett digestivekex med ost, e ju svullardag idag:P

Igår blev det en i stort sett datorfri dag. På förmiddagen var jag en sväng på gymmet, handlade lite och gick en prommis med Sting, Zippy och Joetta. På eftermiddagen myste jag bara ute i solen på baksidan med hundarna och tidningen ToppHälsa (tur att jag passade på för idag regnar och blåser det). Crille var här igår också. Alltid kul när han har tid att vara hos mor! Till lunch fick jag bjuda honom på min älgkalops som jag lagade i torsdags och han tyckte den var supergod!:thumbup: Han stannade även till middagen, den sedvanliga fredagstacosen, sedan på kvällen drog han iväg med kompisarna.


 

Kvällsmål - yummie!

Sitter och kollar på Criminal Minds och har precis ätit kvällsmål. Ikväll blev det kvarg med Fun Light, toppad med hallon och paranötter. Supermumsigt!



Mötet med jobbcoachen var lika trevligt som vanligt och dessutom väldigt givande idag. Fick tips om en möjlighet som jag kan använda. Då jag inte fick jobbet som jag sökte för ett tag sedan pratade vi också om vilka utbildningar jag kan tänkas/har planerat att gå. F-n, jag älskar normalt sommaren och får ångest när hösten är på väg, men nu är det nästan så att jag längtar till hösten;)

Även axel- och magpasset kändes givande idag. Så himla skönt att vara tillbaka efter det missade passet igår!  

Provat nytt: Laxpaket i folie

I de små paketen hade jag gul och röd paprika, broccoli, purjolök och över grönsakerna saft av citron, olivolja, salt och peppar. Ovanpå grönsakerna lade jag sedan saltad och pepprad lax. Blev supergott och för att inte tala om hur nyttigt, kolhydratsnålt och proteinrikt det är!:thumbup:


I de små paketen


Upplagt på tallrik med mina tillbehör

Panik!

Panik uppstod i morse när jag skulle starta datorn. Den var helt svart!!! Stendöd!!! Micke!!! Jaha, tänkte jag, nu är Gud ute efter att straffa mig ordentligt:S Hur som helst så tvingade jag datorn att stänga av (on/offknappen) och när jag startade den igen kom en konstig ruta upp som jag aldrig sett förut, nåt om reparation för att det inte går att starta datorn. Den stod och tuggade länge och försökte reparera, så efter ett tag hade jag givit upp och försökte avbryta, men det gick inte heller. Men skit i det då idiotdator, stå där och tugga då! Men vips medan jag står och plockar lite i köket hör jag det lilla plinget när windows sätter igång! Hurra!!!:thumbup:
Men den låter fortfarande som ett flygplan så det är nog läge att åka till Micke för en genomgång...

Nu ska jag snart bege mig till jobbcoachen och sen blir det gymmet. Både jag och datorn är på banan igen alltså:)


Idag blir det mage

Fotnot: Micke är min evige datasupport;)

Min älskade dotter...

...överraskade mig idag! När jag kom hem från en hundprommis mitt på dagen hade hon diskat pannor och det som var kvar från baket igår! Gissa hur glad jag blev! Underbara dotter:D



Annars har jag en riktigt crappy och nere dag:( Det beror på flera olika saker som jag inte vill skriva om här (inte nu iaf). Sedan blev det ju inte bättre av att storbarnen drog ut till sin pappa då jag trodde att de skulle stanna hos mig. Som spiken i kistan ringde Per och sa att han kanske blir borta mer än en vecka till (han åkte i söndags). Så nu sitter jag här och tröstäter godis och ska snart njuta av Kommissarie Morse. Sket t o m i träningen ikväll. INTE bra, men ibland tror jag att man måste göra det man mår bra av för stunden och inte fortsätta att pressa sin kropp. Jag vet ju också att jag är tillbaka på banan i morgon, både med diet och gymmande:)


GRATTIS DANIELLA!


Soft nu på morgonen

Efter kalasdagen igår känns det lite bra att bara softa nu på morgonen innan första daghundsrundan. Röjde undan det värsta igår kväll, bara lite smådisk kvar som jag tar senare under dagen. En kopp kaffe på det här så...


Kalaset över

Puh, nu är denna hektiska dag snart över. Började baka kl 8 i morse. Innan jag gick med första daghunden hade jag snott ihop Cheesecake och Hastbullar (eller med det finare namnet À la Violet). Senare under dagen gjorde jag även en Sockerkaka. Sedan var man ju tvungen att städa lite också och handla några saker.

Blev iaf ett trevligt 18-årskalas. Crilles mormor & morfar och morbror med familj kom. Mormor och morfar hade även med en smörgåstårta åt Christoffer eftersom han hade önskat det. Mina bakverk verkade få godkänt, särskilt Hastbullarna och Cheesecaken som gick åt som smör i solsken:P


Uppdukat


Mina bakverk


Ytterligare ett av mina bakverk


Nästan hela gänget...


...bara Simon som saknades, åsså jag då förstås

Tänka sig att min lilla bebis nu är 18 år! Hur kunde tiden gå så fort?:O
Hoppas att du har haft en bra dag, gubben!


GRATTIS CRILLE!



Snart väntar fika och presenter;)


Ny maträtt och nytt protein

Hämtade ut ett paket idag från MM SPORTS:D De har snorbilligt protein, så jag beställde både vassle och casein för att prova. Smakerna blev på vassle Päron Split och på casein Chocolate Almond. Har hunnit prova vassleproteinet men casein tar jag ju innan läggdags så det får ni veta om i morgon. Hur som helst, Päron Split doftade underbart, precis som glassen smakar. Men smaken var inte nån höjdare, inte med vatten iaf, blev nån konstig eftersmak typ som pulvermos nästan:S Kan ju smaka bättre med mjölk.



Till middag lagade jag dels köttfärssås och dels Kålpudding à la Petra (hade ju hela 1½ kg älgfärs). À la Petra-modifieringen är att jag bytte ut risgrynsgröten mot cottage cheese och kvarg. Blev supergott faktiskt!

För övrigt har jag hunnit klämma in ett träningspass idag också. Blev ett grymt bröst- och tricepspass, så himla nöjd:D

Fyllt på kylskåpet

I morse var Per och jag...håll i er nu...på gymmet! haha. Axlar och mage stod på programmet. Fortsatte med min nya taktik när det gäller axlarna och nu fick jag det att bränna ordentligt på rätt ställe:thumbup: Det var ett tag sedan jag körde mage så det var också nice! 

Sedan har jag kollat vad vi har i frysen, kollat recept (hittade bl a en bra GI-receptbok i mina gömmor), planerat mat för veckan och handlat.


Detta kom jag hem med

I frysen hade vi grytbitar av älg, älgfärs och kött (hel bit), så till veckan blir det köttfärssås, kålpudding, kalops, köttfärslimpa och stek. Köpte lax idag också så jag ska prova ett nytt recept; lax och grönsaker i små foliepaket. Åsså den obligatoriska kvargen och cottage cheesen till mina mellanmål.
Jag tycker att jag har varit jätteduktig och planerat och handlat för flera dagar:D Normalt kommer jag på samma dag vad vi ska äta och då blir det oftast det gamla vanliga.

Men nu ska jag se klart på Bones.


Chokladmousse à la deff

Har hittat ett recept på Chokladmousse à la deff. Ingredienser: Kesella, kakao, ägg och sötningsmedel. Testade det igår kväll och då var den väl sådär, Inte det godaste jag ätit precis, men den funkade och var nice som omväxling. Idag däremot, efter träning och ute i solen och värmen: MUMMA!:P

Träningen gick kanonbra men det var såå svettigt. Luften står banne mig stilla både ute och inne! Blev ben och rumpa för hela slanten. Ökade lite och körde så att benen blev härligt stumma:D

Nu ska jag snart ut och klippa gräset på baksidan. Lika bra att behålla träningskläderna på, det lär bli varmt!:S


Disciplinen tillbaka :)

Tokvarm dag idag, varmast hittills! Vaknade tidigt så redan vid 7 körde jag upp hundarna för morgonpromenad. Då var det redan 20 grader!:O

Per kom hem igår kväll och blev helt fascinerad av mina armar (kan det kanske vara nya kosttillskottet BCAA som har gjort sitt?) Så nu känns allt lite bättre och disciplinen är tillbaka. Frukost är intagen och vi ska snart upp till gymmet:D 

Eddies avslutning igår morse hölls i vanlig ordning ute på skolgården. Där hamnade han typ längst bak så det gick inte att ta någon bild på honom där. Men han fastnade på bild från klassrummet iaf:


Fika bjöds i klassrummet efteråt (själv åkte jag dock hem och tog en proteindrink)


Då är det 4:an som gäller till hösten

Deppig fredag

Min vän Fatima har tidigare kommenterat  mig som grymt disciplinerad när det gäller min träning. Men idag kära vänner sket det sig med disciplinen. Känner mig lite smådeppad; min far gnällde på min gräsklippning, Per är borta på jobb IGEN, Daniella åkte ut till sin pappa när jag trodde att hon skulle vara här ett tag, bara för att nämna några saker. Jag hade planerat att sticka till gymmet vid 15 när daghundarna hade åkt hem, men i stället gick jag ner till kvartersbutiken och handlade för tacofredagen. Sedan ställde jag mig och fixade i ordning maten. En liten gnutta disciplin finns kvar iaf så jag har lyckats byta ut deppdrycken No1: rödvin mot Coca Cola Zero:)




Pustar ut!

För en liten stund sedan kom jag hem igen efter att ha varit och tittat på alla fina ungdomar. Ville vara lite fin själv för en gångs skull, så jag drog på mig ett par högklackade skor som låg undangömda i garderoben. Naturligtvis har jag nu skavsår på båda hälarna:| Ännu en bekräftelse på min filosofi att gympadojor är det enda rätta alltså!


Tjejerna anländer till balen!



Visst är de fina?!


Storebror var också och kollade in syster


Till sist var det dags för röda mattan på väg in till festlokalen



Jag kan allvarligt förstå att slagsmål kan utbryta mellan paparazzis! Jag var tidigt på plats vid röda mattan för att få bästa platsen för att ta bilder, men likt f-bannat kommer det sen idioter och kör upp sina huvuden mitt framför min kamera:mad: Lyckades dock bita mig i tungan för att inte ställa till en scen och bli kallad surkärring, hehe.

Nu ska jag pusta ut ordentligt med Criminal Minds och Criminal Minds-Suspect Behavior och till det ska jag njuta Kesella + Fun Light + jordgubbar:P

P.S. Jag var så nervös över att Daniella skulle bli klar med allt, så att salladen som jag hade skurit upp till middagen stod kvar på arbetsbänken när jag hade ätit, haha! D.S.

Nu har jag...

...(som stolt mor) gått med Daniella en bit på vägen till hennes kompis där de skulle träffas. Hon ser ju ut som en liten bakelse, så fin! Måste slänga mig in i duschen nu och fixa i ordning mig för att kunna gå ner och kolla när de kommer i bilen till feststället. Slänger upp några bilder snabbt...




Min stora fina flicka!

Förberedelserna för balen...

...fortsätter. Jag blir sååååå nervös och stressad. Måste ju hinna med en photoshoot här på baksidan och nu har mat- och sovklockan ringt också, dags för middag!


Flera glädjeämnen idag

Till att börja med så åkte jag i morse och hämtade bilen på verkstaden. Äntligen!!! Jag har varit utan den sedan 20 april, så det känns verkligen såå befriande! Min älskade lilla Opel är tillbaka:D

Sedan är det niornas bal idag för dottern. Så himla spännande men samtidigt är man ju supernervös morsa som är orolig att allt inte ska hinnas med, som typ hår, smink och ni vet:S

Har nog dessutom lite tur idag! Bilen blev billigare än det var sagt och när jag på väg hem från gymmet svängde in på kvartersbutiken för att köpa rakgel till Daniella så blev den 20 kr billigare än vad som stod på hyllan. Måste banne mig köpa en triss-lott!:D

Som om inte allt detta vore nog, så gick träningen superbra också! Rygg och biceps fick kämpa idag. Första gången jag kände riktigt att jag kört rygg, så j-vla nice:D Biceps blev ordentligt mosade och på sista övningen fick jag gå ner 3 kg på hantlarna mot vad jag brukar lyfta! Underbart!:D

Nä, ut och klippa gräs innan jag ska hjälpa Ella igen...


Skolavslutning för mig...

...hade jag tänkt skriva, så här efter sista hundskötarkonferensen. Inget mer pluggande förrän till hösten då jag, om det blir som jag har tänkt, ska plugga träningslära och hälsa. Men den underbara tanken på total hjärnavslappning blev kortvarig. När jag åter satte mig vid datorn efter en varm och härlig kvällsprommis med hundarna, hade det ramlat in ett mail i inkorgen. Det var skolorder och kurschefsbrev från Hundtjänstskolan! I vanlig ordning verkar det som att vi ska göra en föruppgift, måste bara kolla för jag har inte fått inloggningsuppgifter än. Så back to school efter en timmes sommarlov, haha! Superkul är iaf att vi har samma kurschef och typ samma instruktörer som förra året. Bara två av instruktörerna som är utbytta. Kommer att bli skitbra, de är precis min stil på instruktörer och har samma syn på hundförare och hundtjänsten som jag:D


Jag och kurschefen skymtar faktiskt förbi några ggr;)

Är huvudet dumt...

...får kroppen lida, som min mormor alltid sa. Fast hon sa ju naturligtvis huvve och inte huvudet;)
Tidigare på dagen kände jag av en smärta i ryggslutet som jag kände av även förra året när jag började löpträna. Men på eftermiddagen när jag skulle ut och springa hade jag ju redan glömt den. Dock blev jag smärtsamt påmind redan vid första löpsteget. F-n vad irrriterad jag blev! Tog det lugnt men smärtan gör att jag inte kan ta ut stegen ordentligt, dessutom stummade baksida lår till sig nåt så fruktansvärt. Mao blev det en försämring, inte mycket men tillräckligt för att jag skulle bli arg och besviken. Nästa gång blir det intervaller, så får vi se hur det går:|

Träningen på gymmet gick däremot finfint! Bröst och triceps blev det på passet som idag blev på kvällen. Får nog bli kvällspass måndag-fredag nu juni ut eftersom jag har daghundar här. De godingarna började idag. Mira är en snart 10-årig lapsk vallhundsdam, jättelugn, go och snäll. Sting är en 5-måndaders kelpiekille, en busig liten krabat med glimten i ögat, dock väldigt lugn och beskedlig för att vara valp (och kelpie).

Nu kom min käre make hem från Boden, så jag ska väl vara lite social med honom en stund innan det är godnatt:tired:


Mira & Sting

Det blev MVG!

Visst ja, glömt att berätta att det blev MVG i Svenska B-kursen! :D


Salut och fanvakt idag på Sveriges dag

Intagit frulle och sitter nu och laddar inför nationaldagsfirandet. Blir till att dra på sig uniformen för att först skjuta salut med kanonerna vid salutbatteriet Norra Brännan och sedan gå fanvakt genom hela stan tillsammans med Paradorkestern.



Löste sig alldeles ypperligt!

Jag slapp valla yngsta sonen på tivolit och marknaden idag. Han stack dit med en kompis och dennes storasyster. Ibland har man tur! Detta innebar ju att jag i stället kunde ta en långpromenad med hundarna och sedan en löprunda efter gymmet:D
Så nu sitter jag här med en god (man kan ju alltid försöka intala sig det iaf) proteindrink och försöker sammanfatta dagens träning. Ben- och axelpasset på gymmet gick riktigt bra. Ökade på ben. Jag har ju tidigare kört många reps på alla fyra set men de senaste passen har jag kört lite tyngre på tredje setet och idag ökade jag även på andra. Utvärdering: nu händer det grejer med benen, de börjar ta form! Experimenterade lite för att få till en övning för ben/rumpan med lite vikt. Det visade sig att det gick alldeles utmärkt att köra övningen nedan i cc.



Har ny taktik gällande axlarna också. Eller rättare sagt axeln. Den ena axeln är fortfarande mindre och svagare och jag har inte fått det resultat som jag ville, så nu testar jag att ta bort lite vikt och i stället koncentrera mig på att få kontakt och framför allt koppla bort trapezius som jag kompenserar för mycket med på den sidan.

Löpningen gick över förväntan! Har inte sprungit på aslänge nu, så jag hade inga förhoppningar på att kunna förbättra senaste rundan. Trodde snarare att jag skulle försämra, men se det gjorde jag inte! Jag förbättrade, om än marginellt, men ändock:D

Nu väntar tvättstugan...

Gråa hår!

Gick ut och gassade i solen vid 11-tiden och hade tänkt sitta till kl 12 då det var dags för lunch (värsta Skalmans mat- och sovklocka här haha). Men jag hade knappt hunnit dricka upp min kopp kaffe som jag tagit med mig ut, förrän Ella kom och satte sig bredvid mig och säger: men mamma, du måste färga håret! Hm, förstod att hon syftade på de gråa håren som har blivit fler till antalet, ganska många fler dessutom:|
Sagt och gjort, Ella färgade mitt hår. Hade bara svart tulpan hemma så den färgen fick det bli. Nu är iaf de gråa håren borta:D


Softar

Per kom hem i natt, men har stuckit iväg över dagen igen, så det blir gymmet när han kommer hem i stället för nu på morgonen/förmiddagen. Händer därför inte så mycket här nu. Följer mest Zippys exempel här nedan;)


Det var den siestan...

Hann precis slänga mig ner i soffan för den tilltänkta siestan då båda storbarna dundrade in. Fick vila en stund ändå innan jag gick ner till affären och handlade till tacofredagen. Crille stack iväg så det blev jag, Eddie och Daniella som käkade. Lika mumsigt som vanligt!
Nu sitter jag och Ella och ser Wallander och Per är på väg hem från Stockholm där han har varit sedan i söndags.


Varmt men blåsigt

Ännu en dag med sommarvärme, hur underbart är inte det?! Det blåser iofs rätt bra men det är varma vindar.
Hittills idag har jag hunnit med att äta frukost, träna och nu kommer jag precis in från en dryg timmes promenad med Eddie och dogsen.
Igår körde jag bröst och triceps (vilket jag glömde att skriva om), så idag var det dags för biceps och rygg. För biceps blev det en ny övning och två som jag inte har kört på länge. Fick grymt bra kontakt och otrolig pump! Lika jobbigt som det är att trycka ner kopplingen på bilen efter ett tufft benpass, blev det nu att gasa mopeden hela vägen hem. NICE!!!
Även för ryggen blev det en ny övning. Rodd - enhands sittande. En superbra övning som tar även på sida mage. Efter den gjorde jag tre övningar till. Känns riktigt bra med kontakten nu, det var nog ingen dum idé att köra lätt och koncentrera sig på att köra strikt och få kontakt:)

Eddie stannade hos sin farmor & farfar på slutet av promenaden, så nu ska jag faktiskt passa på att ta mig en liten siesta;)


Proppmätt

Sitter nu proppmätt och tittar på Hells's kitchen. Testade ett nytt recept till middag och det var ju såå supergott!
Chilikryddad kycklingfilé med zucchini, tomat och rödlök. Brynte kycklingen sedan gjordes hela rätten i ugnen.



Provade ett nytt salt också och det är precis som det heter - ROSA!


Eddie stekte en hamburgare och ville att jag skulle ta en bild på den me'


Från min 10-åriga sons mun...

...kom det idag:

Jag: Hjälp mig att plocka styvmorsvioler på baksidan.
Eddie: Viola tricolor.
Jag: De heter styvmorsviol.
Eddie: Ja men de heter viola tricolor på latin.

En något förvånad (och okunnig) mor blev full i skratt kan jag lova!

Likaväl som det finns smarta barn finns det också osmarta vuxna. Jag svängde in på macken för att tanka moppen på väg till gymmet. Jag ställde mopeden mitt framför pumpen med dryga halvmetern emellan. Då kommer en bil med släp och parkerar snett bakom mig, så när tanten på passagerarsidan ska kliva ur får hon klura lite eftersom hennes dörr nästan tar i rumpan på mig! Helt otroligt hur det finns människor som bara måste ställa sig nästan på en, tänkte jag. Men jag blev snart varse om att det inte var det mest otroliga med detta par. Medan jag står och tar upp plånboken för att ta fram tankkortet, går mannen som körde fram och sätter i sitt kort i automaten. Hm, hur tänkte han nu? Ja, ja, han ska väl tanka en dunk från pumpen på andra sidan. Men samtidigt ser jag att tanklocket är öppet:question: Då klämmer han sig emellan min moped och pumpen, tar slangen och försöker nå sin tank, men det fattar ju vilken idiot som helst att den inte kommer att räcka. Sen säger han: Nu kan du tanka också. Jag står och funderar om denna man verkligen är sann, men svarar: Nä det kan jag inte, du tog ju min pump! Han fortsätter att försöka dra i slangen men fattar till slut att det inte kommer att gå, så jag säger åt honom att han måste avbryta sitt köp så att jag kan tanka före. Han fipplar med kortet och får inte automaten att ta hans kort. Till slut funkar det så att jag får tanka. Allvarligt, sådant här gör mig sååååå irriterad. Kan man inte tanka en bil ska man f-n inte köra en heller!:mad:

Hur som helst, nu är gräsmattan klippt iaf. Höll på att bli en miss wet t-shirt show där ett tag för det började regna och jag hatar att avbryta nåt som jag har påbörjat. Men det kanske är en idé till nästa gräsklippning. Då kan jag ju ta inträde till showen och därmed tjäna lite pengar på klippningen också hehe:P


På mitt vardagsrumsbord just nu: Ångermanlands landskapsblomma - Styvmorsviol (viola tricolor)

Sommarvärmen äntligen här?

Ska snart dra iväg till gymmet och efter det ska jag passa på att klippa gräsmattan. Passar på dels för att mor & far kommer hem i morgon och då måste jag ju ha skött om kåken;) dels för att det är så härligt väder. Det var ju helt underbart varmt här vid 8-tiden då jag gick morgonrundan med dogsen. Solen sken då också, men nu har det blivit lite disigt. Spelar ingen roll iaf, bara det är VARMT! Vi har ju inte varit bortskämda med värme här precis:|

Gotta go!


Ljudet av gräsklippare - det är sommar de'

MVG kanske

Idag tog jag vilodag från gymmet. Har i stället suttit med två uppgifter som jag hade kvar i svenskakursen som jag påbörjade för länge sedan. På eftermiddagen åkte jag och redovisade uppgifterna, en muntlig romanredovisning (1222 över havet av Anne Holt) och så en muntlig framställning (om Försvarsmaktshunden). Fick MVG på båda uppgifterna, inte illa med tanke på att jag snodde ihop uppgifterna på typ 1½ timme och kanske får jag dessutom MVG på hela kursen:D

Efter det fixade jag middag till mig och sönerna. Blev pölsa idag. Köper alltid pölsan på en ICA-butik här i stan som lagar den själv och den är verkligen supergod. Saknade lite potatisen till bara.
Sedan har jag, förutom en snabbsväng ner till tvättstugan, bara latat mig. Har inte ens blivit nån promenad, hundarna har fått vara ute på baksidan. Men i morgon blir det andra bullar. Då ska jag sprätta upp på morgonen och så är det gymmet och promenader som gäller:thumbup:


Ska bränna i triceps i morgon

Sitter här och gråter...

...över denna helt underbart rörande video!


RSS 2.0