MVG

Nu har jag varit på årsmötet. Typ lika boring som vanligt, men jag fick i alla fall MVG av revisorerna för bokföring och bokslut:thumbup:
Var dessutom duktig och stod emot smörgåstårtan som bjöds eftersom det inte är svullardag!
Nu ska jag ta ett möte med John Blund, ska upp till gymmet kl 8 i morgon bitti:)


Solsken och värme!

Ibland känns livet bara så roligt och lättsamt liksom. För det första; det har varit varmt här de senaste dagarna så att mina hundar har kunnat gå långpromenader. För det andra; i morse frågade mamma om hon skulle hjälpa till med hundarna så att vi kunde ta alla på en långprommis mitt över dagen, i det strålande solskenet!
Sagt och gjort, efter promenaden med Tina, stuvade jag in Max, Gibbs, Zippy, Joetta och mamma i bilen och så åkte vi bort till Fibi där vi tog en härlig promenad ute på landet:D Med livliga Max & Gibbs och Fibi som på hemvägen stretade hem mot "valparna" fick jag åter igen träna överkroppen iaf;)
Nu ska jag plugga lite innan jag ska hämta Per och senare ikväll väntar ett asatrist årsmöte. Jag antar att det måste väl vara lite jämvikt i det just nu roliga livet:|

Gah!

Till min stora besvikelse blev det ingen sväng till gymmet idag. Hade planerat in ett pass på eftermiddagen, så på förmiddagen softade jag och storbarnen och såg på en Wallanderfilm, Tjuven. Har ni sett den?
Sedan mitt på dagen gick jag och alla vovvarna en långpromenad, så med fyra koppel att hålla reda på har jag ju fått träning av överkroppen i alla fall;)
Caroline som ska praktisera hos mig till veckan kom förbi med några papper och då blev det ju naturligtvis lite hundprat också:D Fixade en sen lunch åt ungarna och mig och vilade på maten en stund. Skulle precis gå ut med hundarna en runda innan gymmet då en eventuell ny hundkund ringde. Som alltid blev det ett långt samtal och när jag sedan äntligen hade varit ute med hundarna kändes allt så himla sent för att sticka iväg till gymmet:(
Nu blir det till att se Solsidan, som jag tycker är grymt roligt! Sedan blir det en Wallander igen:)

Fläskfilé med creme fraiche och soya


Här har jag använt fläskfilé men det ursprungliga receptet var med fläskkotletter och en god vän till mig har även gjort receptet med kycklingfiléer. Det är också lite svårt för mig att ange exakt mängd av allt eftersom det inte heller fanns i det recept jag fick en gång i tiden

Ca 600 g fläskfilé
grillkrydda
riven eller skivad ost
4 dl creme fraiche
soya

Putsa fläskfilén och skär den i ungefär 1½ cm tjocka skivor. Bred ut köttet på botten av en ugnsform.
Krydda med grillkrydda och strö över riven ost. Ibland (när jag är lat och inte orkar riva osten:blush: ) lägger jag bara på ostskivor så att det täcker köttet. 
Blanda creme fraiche med soya tills den blir ljusbrun (ungefär som färgen på såsen på bilden) och häll över köttet.
Sätt in i ugn 200 grader ca 40 minuter. Klart!


Grundade på gymmet inför kalaset

Kl 10 i morse hade jag varit ute med alla hundar, utfodrat dem, minsta sonen och mig själv och hunnit smälta frukosten tillräckligt för att åka till gymmet. Blev glatt överraskad över att jag inte hade tappat på 10 min konditionsprogrammet. Så j-vla skönt, men ett så här långt uppehåll får det inte bli igen!!! Styrkan gick också riktigt bra. Idag var det dags för bröst och triceps, 4 övningar av varje. Ökade vikterna på alla övningar:thumbup: Avslutade med 2 mage och ryggresningar.

Var tvungen att ta en egobild! Ber om ursäkt för den dåliga bildkvaliteten. Bättre kamera är det inte på Dolce & Gabbanan, men vad står man inte ut med för att ha det enda lilla bling blinget i sitt liv haha.

Sedan var det hem och kämpa i sig en gainer. En ny sort som min kära man har köpt. Så äckligt söt, smakar som Dumlekola i flytande form. Måste nog ta en sväng själv till hälsokostbutiken:bigeyes: 
Medan jag stod i duschen kom min vän Maria som är på besök i Härnösand. Vi tog en långpromenad i det sköna vädret (0-gradigt) och sen satt vi och surrade om livet i största allmänhet tills hon skulle vidare och jag och Eddie gick upp till mor och far på kalas. Daniella stackaren blev sjuk idag så hon orkade inte följa med upp. Så lämpligt då att det bara var att gå en trappa ner med en bit smörgåstårta:P
Kvällen avslutades med Melodifestivalen och efter den filmen Murder at 1600. Nu ska jag gå och slänga huvudet på kudden:tired:

Inspiration på hög nivå!

När jag skulle gå och lägga mig fick jag ett infall och googla på träningsbloggar...och fastnade så klart! Hittade fyra eller fem väldigt inspirerande bloggar, så pass inspirerande att jag faktiskt inte skulle tveka att ta en sväng till gymmet nu direkt:D Men för att inte verka alltför knasig får jag nog gott sova en stund och sticka dit i morgon bitti i stället när jag vaknat, varit ute med alla hundar och utfodrat barn, ungdomar och hundar. Shit, gäller att vakna tidigt ser jag för min vän Maria kommer hit mitt på dagen också.
Så godnatt och sov gott!:tired:

Redan fredag igen :O

Skönt att det är fredag, men jag har dock grymt dåligt samvete för att jag inte har varit på gymmet en enda dag denna vecka. Har valt att lägga mer tid på studierna i stället och det är ju bra i och för sig, men som jag sagt förut; ett missat träningspass går aldrig att ta igen:S

Just nu ligger Eddie, Max & Gibbs och busar på golvet, Daniella är på sitt rum med kompisen Isa och jag sitter här framför TVn och hoppas på att tjejerna ska koka ihop lite pannacotta till efterrätt;)
Min älskade Per är borta på jobb hela helgen. Han åkte redan igår, så nu början saknaden verkligen ge sig till känna:( 

Precis kommit hem...

...från hunddagiset Hundvil(l)an. Har avverkat ytterligare några timmars praktik. Så nice att man känner sig som en i gänget trots att jag inte har varit där så mycket!:)

Annars har jag tampats med Fibi och hennes "låtsasvalpar". Skruttan är skendräktig och vill inte gå ut, normalt tar hon trappan ner till hallen i typ ett steg för att komma ut så fort som möjligt. Nu när man äntligen får med henne ut så gnäller hon och vill bara hem till valparna som är av obestämd ras (en gris och några andra leksaksdjur). Idag tog hon sig i alla fall tid att kissa efter typ 25 minuters promenad. Igår kissade hon inte fast vi var ute i 40 minuter:O


Nu blir det nog snart godnatt för min del:tired:

Hoppas jag vinner!

Jag är med och tävlar om en ring från Pärlteamet. De har riktigt läckra 2 finger ringar! Japp, det är en ring för två fingrar;) Jag har dock önskat att vinna en vanlig ring för ett finger, med ett stort kors på:D
Vill ni också vara med att tävla, gå in på

LOVISA - Träning, Smink, Musik!


Inredningsnoja

Har inte hänt nåt speciellt här idag, så jag bjuder på min inredningsnoja i stället:P
Inredningsnoja ja - då tror ni säkert att jag har gjort en total makeover här i huset. Men för mig som inte direkt prioriterar det här med inredning, så innebär inredningsnoja bara några småsaker:blush:


Nya sänglampor i vårt sovrum


Ny hängare till älsklingarnas täcken


Nya gardiner i Eddies rum


Nya gardiner och nytt överkast i Ella och Crilles rum


Årliga domen

I morse var jag då och fick den årliga domen på bilen. Alltid lika kul...NOT! Dumt var det ju att hoppas på att slippa ombesiktning, för det blev det ju naturligtvis. Men så illa blev det inte i alla fall, bara två saker; oljeläckage och parkeringsbroms otillräcklig. Sen fick vi två 'bra att veta'; fjäder fram brusten och läckage i avgassystemet. Om man lägger ihop detta och att den snälla lilla (egentligen är det den näst största hehe) Opeln har startat som en klocka hela smällkalla vintern, utan motorvärmare, måste jag väl ändå säga att den är värd att stå på gården i alla fall. Eller, ja ja, jag tycker t o m om den:)


Har haft full huggning med daghundar idag så det har inte blivit så mycket annat.

Kungdag på gymmet!

Fruktansvärt vad bra det gick på gymmet idag. Började som vanligt med 10 minuter kondition. Klar förbättring, kunde t o m öka lite på programmet. Såååå härligt!
Sedan körde jag styrka, 3 axlar och 4 ben. Även här blev det en förbättring. På förra träningspasset tyckte min eviga coach Per;) att jag skulle lasta på och köra bara 6 reps på 3:e setet ibland för att bli starkare och bygga muskler. Så jag tänkte göra det idag på axelövningarna, det var bara det att jag klarade av 8 reps ändå fast jag lastade på ytterligare. Benen behöver jag träna upp mer uthållighet i så jag kör fler reps och idag kunde jag göra bra många fler reps. Kändes ju grymt bra!!!

På väg in i duschen städade jag toan (man är väl kvinna), så jag tycker faktiskt att jag har förtjänat att sitta här en stund med fötterna i ett härligt bad med tea tree oil:P


Zippys tandsten del 2

Idag tog vi en omgång till med Zippys tandsten. Han var lika duktig idag. Tandstenen på den andra hörntanden satt dock hårdare så efter drygt en halvtimme gav vi upp för dagen, trots att vi bara fått bort lite mindre än hälften. Men jag tänkte att det måste väl vara bättre att sluta medan han är lugn och inte får panik:bigeyes:

Gissa förresten om jag blev lycklig när jag vaknade i morse och såg att det bara var -8 grader ute! Båda vovvarna kunde nu få en morgonpromenad. Tänk vad lite som kan göra en lycklig ibland:P
Nu ska vi ut och ta en till liten promenad!



Duktig Zippy!

Zippy gillar inte direkt när man håller på med honom, som kloklippning, öronrengöring etc. Att ta tandsten är det värsta tror jag. Men nu stod det mellan att åka till veterinären eller att fixa det hemma, så jag satte mig med honom i deras säng och petade på i lugn och ro. Följde också Eva Bodfäldts råd att hålla fast tills han slappnade av och var stilla och gav honom då belöning genom frihet. Det fick ta den tid det tog och det var riktigt skönt faktiskt att sitta där och inte stressa för en gångs skull. Kanske kände han också av det för han var jätteduktig Zippy-mannen, så duktig att jag lyckades ta bort all tandsten på ena hörntanden:thumbup:

Nu har vi precis ätit middag. Idag blev det gratinerad fläskfilé med creme fraiche och soya och till det Lidl's Jumbo fries och en medelhavsinspirerad sallad.

Medelhavssallad med sockerärtor, avokado, päron, körsbärstomater & cashewnötter.


Myspys med dogsen!

Förutom att tvättmaskinen går varm idag gör vi inte så mycket, vi bara softar. Det var -24 grader i morse så någon långpromenad blir det inte heller kan jag säga. Därför tänkte jag i alla fall bjuda på några bilder på mina mysvovvar:

Vi har tyvärr ingen riktigt kamin, men vi har en gasolkamin och framför den älskar dogsen att ligga och mysa på kvällarna:)




Nu på dagen letar Joetta upp solen som värmekälla i stället:)


Have a nice day!


Fredag igen - nice!

Nice är det också att alla mina barn är samlade här hos oss i kväll:D Crille ska visserligen ut en sväng nu, men sen kommer han hit och då har han också en dambekant med sig;)

Annars har dagen förflutit lite som vanligt. På väg hem från sista kunden svängde jag in på gymmet. Gick riktigt bra idag. Kändes som en förbättring på konditionen (10 min) och på styrkan kunde jag öka lite. Körde 4 rygg, 3 biceps, 40 sit-ups och ryggresningar. Avslutade med ytterligare 10 minuter kondition. Per och kaptenen kom också dit och tränade mot slutet av mitt pass.
När vi kom hem beställde vi hem mat och till det unnade jag mig ett glas rött:P


Gymmet och praktik idag

Kl 8 i morse infann jag mig på gymmet igen. Blev ett lite kortare pass än normalt, men jag hann i alla fall med 10 min kondition, 3 bröst, 3 triceps, 40 sit-ups och ryggresningar. Gick riktigt bra måste jag väl säga:D

Sedan när jag hade varit ute med Fibi åkte jag ner till hunddagiset Hundvil(l)an i Sundsvall för några timmars praktik. Idag stiftade jag ny bekantskap med en jack russel och en liten blandning av bl a papillon, yorkshireterrier och coton de tulear. Sedan gick jag också med två tidigare bekantskaper, en cocker och en kinesisk nakenhund.
När jag skulle hem sedan tog det 40 MINUTER att ta sig genom Sundsvall. Var stopp på ett ställe, så jag fick vända och ta en annan väg och där var det värsta bilköerna. Fick en liten flashback till tiden när man satt fast i bilköerna i Stockholm varje dag, hua!

Nu sitter jag och softar framför TVn och Sveriges värsta bilförare. Alltså, hur har dessa människor lyckats ta körkort?:O Värsta flingpaketvarningen!!!

Taco var det beställt...

Dagen har bjudit på hundpromenader i full snöstorm. Har kommit flera decimeter snö idag och det har blåst en iskall nordanvind!:thumbdown:
Till middagen idag hade Eddie beställt tacos. Han var dessutom snäll och hjälpte till med att skära grönsakerna. Bra med en liten hjälpreda;)

Leo ville också gärna hjälpa till...eller var han bara sugen på godsakerna kanske!

Efter middagen var det dags för konferens med Hundskötarutbildningen. Ikväll diskuterade vi dels fördjupningsuppgiften vi håller på med, dels näringslära och foder. Kul som vanligt att prata hund:)

Blir snart att slänga huvudet på kudden tror jag, godnatt:tired:

G.I. Jane

Nu blir det till att se en kultrulle, nämligen G.I. Jane. Vilket för övrigt var smeknamnet jag fick av en kurskamrat på Hundtjänstskolan i somras:P

Samtidigt, på en annan kanal är det en film med min stora idol Steven Seagal. Så den blir det till att spela in:D

Bokslutet klart

Så, nu var bokslutsarbetet över för den här gången och allting stämde exakt. Man är ju proffs:P
Nu är det ju inget stort jobb precis att bokföra åt denna förening, året 2010 låg på bara 50 verifikationer. Annat var det när jag bokförde åt mitt och Pers byggföretag. Då låg vi på en sådär 500 verifikationer/år:)
Jag tycker faktiskt att det är fantastiskt roligt att bokföra. Att kolla så att alla siffror stämmer och om det är en differens kolla upp och räkna ut var felet kan ligga. Kanske har ett öga för siffror helt enkelt. Fick faktiskt beröm när jag jobbade som första kassörska (kassachef)  på en matvarubutik för att jag alltid hittade felen i kassorna. Har även fått beröm för min bokföring av en toppadvokat i Stockholm, det ni! Nu har jag fått skryta lite om mig själv, kanske man kan bli anlitad för lite bokföring också;)

Inte klok eller bara hängiven?

I morse ställde jag mig frågan om jag är riktigt klok egentligen. Barnen var lediga från skolan och hade således sovmorgon, termometern visade -18 grader och ändå kliver man upp kl 06.30 för att åka till gymmet! Så, är man inte riktigt klok eller är det kanske detta som kallas för hängivenhet?:S Härligt var det i alla fall. Körde 10 min kondition, 3 axlar, 4 ben, 40 sit-ups (20 raka och 20 sneda som vanligt) och ryggresningar. Testade en ny benövning med en sån där stor gymboll. Den var riktigt skön faktiskt och tog bra:thumbup: Man är bara inte van att använda sådana redskap, har bara varit maskiner och fria vikter för min del i de dryga 14 åren som jag har hållit på. Softade lite som avslutning med lättare kondition (80% belastning) i 10 minuter.


Söndag vilodag

Säger vem då? Här har man varit igång minsann och bl a stökat i köket efter myskvällen igår. Blir mycket att plocka reda på när alla barn är här + det stora barnet förstås;)
Sedan har jag suttit vid symaskinen en del också. Finns ju inte ett enda par täckbyxor att hitta i affärerna åt sonen, så det blev till att laga de gamla. Joettas täcke fick sitt gummiband fastsytt och när jag ändå var i farten lappade jag mina gamla favoritjeans också. Kände mig riktigt som Askungens möss:P

Melodifestivalen och pannacotta

Melodifestivalen igår blev en besvikelse. Men det var i och för sig ganska väntat för de senaste åren har inte Melodifestivalen varit som den var förr (oops, låter som om jag är 100 år typ). Men i alla fall, schlagerdängorna är borta och det är bara massa strul med att hålla reda på vilka som går vidare till final och andra chansen och jag vet inte vad:thumbdown:
Nä, det ska vara EN kväll med en jury som bestämmer vilket bidrag som går vidare till Eurovision Song Contest och tacka vet jag bidrag som Främling, Bra vibrationer, Fångad av en stormvind och Tusen och en natt. Det är dängor det!!!
Nåt som däremot INTE blev en besvikelse var pannacottan och eftersom det var bara jag och Ella som åt den fick vi två var;) (Per var hos sin kompis Micke. Crille var hos sin kompis Patrik som även är Mickes kusin - jag vet, den här stan är liten haha. Eddie var hemma men ville inte ha pannacotta).

Bilden tagen och redigerad av min söta lilla dotter.
http://ellagron.blogg.se

Dinner is served...

...canneloni med kyckling och till det medelhavssallad med paprika, avokado och plommontomater.

Supergott var det och superroligt var det att laga eftersom jag och Daniella hjälptes åt till tonerna av P!nk. Dessutom fick jag ett glas rött till :thumbup:
Vi fixade också ihop pannacotta med bärsås som vi ska äta nu till Melodifestivalen, mums!

Full fart lördag

Strax efter 10 i morse kom brorsan och hämtade mig för att jag skulle åka hem till dem och klippa barnens kusin Simon som är 8 år. Den här gången fick jag helst inte klippa någonting alls för han skulle ha långt hår med snedlugg. De är för gulliga när de ser upp till de större barnen och följer deras mode:P
Fick också lite saker efter deras hundar som de tyvärr tog bort för ett tag sedan. Alltid bra med extrasaker. Förutom godis fick jag med mig en rostfri skål, koppel och halsband, fästingplockare mm. Ska gå igenom påsen lite bättre senare:)
Direkt efter det tog jag och dogsen en promenad på 35 min i solskenet. Hemma igen bytte jag bara om, sedan var det gymmet som gällde. Körde 10 min kondition, 4 rygg, 3 biceps, 40 sit-ups (20 raka+20 sneda) och ryggresningar. Avslutade med 7 min lätt träning på cykel. Konditionen gick tungt men jag har väl i alla fall gjort mig förtjänt av lite god mat och godis så här på lördagen;)
Ska iväg och handla till det nu, ska prova ett nytt recept; canneloni med kyckling.

Förresten, vill ni veta vad vi gjorde här igår kväll kan ni kika in på min dotters blogg där hon har bild på fredagsnördarna:rolleyes:

See ya!

Shoppat lite...

...åt sonen förstås. Är ju inte ofta man unnar sig själv nåt:rolleyes:
Lite av ett fynd blev det också måste jag nog påstå!




Detaljbild på byxorna bak

Hela klabbet för 448 kr! Visserligen hade jag en rabattcheck på 50 spänn då också, men ändå:thumbup: Roligt var också att Eddie var med och bestämde vilka kläder han ville ha. En rolig sak sa han också; vi struntar i de svarta. Vill du inte ha dem, frågade jag. Jo, men du kan väl inte köpa för hur mycket som helst heller!
Ibland är de bara för söta barnen! Han fick de svarta också;)

Igår kväll blev det till slut lite klickerträning med småskruttarna. Lektion 3 och vi skulle testa med targetstick. Joetta kom i andra omgången, efter en liten paus, på att hon skulle nudda pinnen för att få godisen. Så himla kul när man ser hur de riktigt tänker och klurar ut problemet själv! Zippy var en annan femma. Han är ju livrädd för pinnar och sådant, så vi lyckades inte riktigt lika bra som Joetta. Men jag ska klura lite på det;)
Här är i alla fall en bild på mina rara hundar:love:



Have a nice friday night!


Det är inte sant...

...vilken j-vla dag! Dagen började med att Daniella ringer när jag är på väg att skjutsa Eddie till skolan och säger att jag måste hämta henne nere på stan. Hon skulle egentligen hoppa av bussen från hennes pappa här vid mig, men bussen hade gått sönder, så hon fick ta en annan buss sista biten och den gick ner till stan. Det ordnade sig ju och efter det började vi åka ner till Sundsvalls sjukhus. Naturligtvis blir det snöstorm och därmed toksvårt att se vägen, särskilt när man skulle köra om långtradare som åstadkom värsta snöröken.
Väl nere på sjukhusparkeringen upptäcker jag att p-automaten inte tar kort! För det första; varför i h-vete ska man behöva betala parkering när man ska till ett sjukhus? För det andra; hur kan man ha en p-automat idag som inte tar kort?:O Jag hade ju naturligtvis gett Eddie mina sista mynt igår, som tur var hade Daniella en tia på sig! Då bestämmer sig automaten för att inte ta emot tian. Till slut efter typ fem försök funkade det:| 
In på sjukhuset och bort till öronmottagningen dit hon var kallad. Där möts vi av en lapp där det står att man ska anmäla sig på kirurg/urologmottagningen. Jaha, det var bara att knalla tillbaka då. Väl framme i luckan där man anmäler sig möts vi av en kvinna som måste ha druckit ättika till frukost. När jag säger att Ella är kallad till öron, svarar hon snorkigt; det är jag inte säker på, ni måste själva hålla reda på om ni ska till oss eller till öron. Oj oj, vad jag bet mig i läppen för min älskade dotters skull! När jag sen får kvittot står det klart och tydligt TRE gånger att behandlande mottagning var ÖRON:bigeyes: Hur som helst, när det var Ellas tur kommer en sköterska och hämtar henne i värsta operationsutstyrseln:O Det stod inget speciellt på kallelsen så vi trodde att det bara var en efterkontroll på ett födelsemärke som hon har tagit bort. Läkaren står färdig för operation, men efter en diskussion om vad som skulle kunna göras och om det skulle kunna bli bättre, beslutar sig Ella för att avvakta med operationen. Så det var det.
På vägen hem stannade vi i Birsta. Tänkte att då passar jag på att köpa nya täckbyxor och handskar åt Eddie när vi ändå var där nere, så hade vi ju inte åkt helt i onödan. Fanns inte ett par handskar! Affärerna måste ha missat att de ligger i Norrland och att det fortfarande är mitt i vintern här:bigeyes: Två par täckbyxor fanns det på hela stället och de var snordyra, så det blev inget handlat. Men lite trevligt blev det i alla fall, för jag och Daniella gick och käkade lunch på kinarestaurangen på foodcourten. Supergott och roligt att få lyxa till det lite tillsammans med dottern:D
Skjutsade Daniella till skolan, gick ut med Fibi och åkte sedan till stan för att uträtta ett ärende. När jag kommer tillbaka till bilen vägrar den att starta. När jag ska ringa pappa inser jag att jag inte har några pengar på mobilen. Går iväg och ska köpa refill, då tar inte kortläsaren mitt kort! Testar igen, men inte förrän tredje gången funkar det! Knappar in koden i telefonen, då säger den att tjänsten inte är tillgänglig. Ungefär nu börjar jag känna att jag bara vill hem och dra något gammalt över mig:|
Lyckas få in pengarna, så att jag kan ringa pappa. Då är han för en gångs skull ute och går! Till slut kommer brorsan i alla fall. Helt plötsligt när jag rullar bak bilen nerför backen som jag stod parkerad i startar den. Allt tyder alltså på soppatorsk trots att tankmätaren inte hade lyst. Brorsan åker för säkerhets skull bakom mig till macken och när bilen är fulltankad visar det sig att jag hade 10 liter kvar när den inte startade. Så skumt!
Nu sitter jag här som bäst och gruvar mig för att gå ner och handla mat. Tro vad som ska kunna hända då?:S

PS. Tack bror för hjälpen! DS.

Klickerträningen fortsätter

Ännu en busy day! Tack Marmor, Pudelvippa och Ylva för era kommentarer, det är jätteroligt att läsa dem. Ska försöka hinna svara lite senare:blush:
Lovade ju igår att berätta om hur klickerträningen gick. Jag fortsatte alltså att bara klicka in dogsen. Den här gången avancerade vi till att träna utomhus. Intressant att se vilken skillnad det är på hundarna. Efter bara några klick och belöning tvärvände Joetta på en femöring när hon hörde klicket och tittade upp på mig med stora förväntansfulla ögon (jag vet, chihuahuor har alltid stora ögon, men ändå;)). Zippy däremot fattade också galoppen med klicket, men han vände sig mot mig i lugn och ro, ingen panik där inte. Men han är ju sån helt enkelt, min lilla ensamvarg! Ibland är han faktiskt mer kattlik än hund:bigeyes:
Eftersom det har varit lite jäktigt de senaste dagarna, ligger vi efter en klickerlektion. Lektion 4 trillar nog in i mailboxen snart och vi har inte gjort lektion 3 än. Hoppas dock att vi ska kunna få lite träningstid ikväll:)

På återseende!

Uppgift Kontaktkontraktet

Idag blev det inte mycket fritid framför datorn, bara arbete. Jag har i alla fall fått uppgiften om Kontaktkontraktet rättad av min lärare med kommentaren
"Utmärkt jobbat med bra tankar kring uppgifterna 1, 10 och 27":D
Har lagt ut uppgiften i Mina skolarbeten under Länkar.

Hann med att klickerträna mina små grisar lite idag också. Återkommer i morgon om hur det gick!

Godnatt:tired:

Torkat blodpudding...

...har jag gjort idag. Zippy och Joetta fick sig några smakbitar nu på eftermiddagen och de verkade falla herrskapet i smaken, så nu har vi lite nytt träningsgodis:P
Jag har också kommit en liten bit längre i mina planer för hundverksamheten. På torsdag får jag se ännu lite mer om planerna verkar gå i lås;)
Så har jag också haft lilla golden-tjejen Tina på första promenaderna idag. Hon kom och mötte mig likadant idag, med svansen viftande:D
Här kommer några bilder:



Visst är hon lite söt!


Riktigt hundliv idag!

Många tankar och planer kring min hundverksamhet har snurrat i skallen idag. Räknat lite hit och räknat lite dit, kollat lite här och kollat lite där. Men jag avslöjar inget om mina planer än. Tids nog kommer ni att få veta...om det blir av;)
Har också passat på att ta en underbar långpromenad med dogsen i strålande sol och en minusgrad. Fick t o m knäppa upp jackan efter halva vägen! Hundarna kändes lugna och harmoniska idag, kanske det varma vädret som har tinat upp dem:P Tog med godis för att träna hundmöten. Jag har ju tränat det bara lite från och till *skäms*, men nu har jag gett mig den på att fullfölja! Framsteg gjorde båda hundarna idag vid hundmötena, men jag ska torka blodpudding ikväll eller i morgon. Då ni, ska vi nog se på framsteg;)
Jag ska också testa klicker vid hundmötena, så idag har jag också tagit upp klickerträningen som jag började med för över ett år sedan men som rann ut i sanden *skäms igen*. Nu har jag än en gång anmält mig till Canis Hundskolas e-postkurs i klickerträning som är GRATIS! Än så länge har jag bara börjat att klicka in de små liven, men träningen SKA fortsätta i morgon!
Ännu mera hund har det varit idag. Fick tidningen Hundens Värld på mailen idag. I den kunde man bl a läsa att det under 2010 registrerades hela 57 900 hundar i Svenska Kennelklubbens stambok:O och att Swirl har tagit fram särskilda rengöringsprodukter för hundägare. I sortimentet finns bl a våtservetter för tassar, träningsmatta för valpar, hundhandduk och en liten batteridriven dammsugare för hundhår i soffan. Vidare var numrets rasspecial om Centralasiatisk Ovtjarka. Intressant läsning om hur man kan vinkla denna hundras till att vara en utmärkt familjehund. Den bör dock inte bo i lägenhet eller annan tät bebyggelse på grund av sin vaktinstinkt:question: Behöver jag säga att artikeln var skriven av en uppfödare av rasen? Hm, ja ni kan ju läsa och begrunda (tar några dagar bara innan detta nummer ligger ute på deras hemsida). 
Tidningen är GRATIS! Ni hittar den här:)

Praktik hela dagen

Idag har mina små skruttar varit med mormor & morfar eftersom jag har varit nere i Sundsvall på praktik hela dagen. På hunddagiset blev det promenader med Turbo (finsk lapphund), Tiger (border terrier) & Casper (storpudel) och sedan eftermiddagspromenad med Garbo, Moss (golden retrievrar) & Turbo. Lite städning och arbete med frågorna vi ska besvara angående praktiken blev det också. Trivs verkligen där, alla tjejerna är supertrevliga och roliga!


Ny kund igen!

Idag har jag varit och träffat världens sötaste golden-flicka. Hon mötte mig hemma hos dem redan i hallen, svansviftande med sina stora rådjursögon. En väldigt kelsjuk och go ung dam på åtta månader:)
Hon börjar hos mig redan på måndag och det blir två promenader per dag med denna sötnos. Bilder kommer mest förmodligen också på måndag:P
Nu börjar jag få fulltecknat på daghundsfronten. Fr o m juni har jag faktiskt inga tider över:O

Glad för lite

Att vi hundägare är lite udda och lustiga, det är ju redan konstaterat:bigeyes: Men så ibland blir man påmind om det, som idag t ex. När jag kom hem efter promenaden med Fibi låg två roliga saker och väntade i postlådan. Vet ni förresten vad det är för skillnad på en postlåda och en brevlåda?* Två av mina kurskamrater på hundskötarutbildningen har lyckats tigga åt sig dels en bok om näringslära för hund och katt, dels prover på Oliver's hundmat som de skickar ut till oss andra. Och båda sakerna kom idag!




Det känns nästan som julafton. Fantastiskt hur glad man kan bli för så lite :D
Nu ska vi se om min kräsna lilla Zippy gillar hundmaten. Den här sorten som jag fick prov på ska nämligen vara lämplig till just kräsna hundar eftersom den höga halten av fisk ger smaskens smak. Ska bli spännande att prova!

* Skillnaden på en postlåda och en brevlåda är att postlådan har vi vid våra hus för att ta mot all sorts post, medan en brevlåda är lådorna som vi postar brev i. I dem går det ju inte att posta t ex paket och skrymmande post. Varsågod, där fick ni dagens värdelösa vetande! (Mamma, bror och svägerskan jobbar på Posten och jag har själv gjort det en gång i tiden också, så man är väl lite miljöskadad):bigeyes:
 

 

 


What a wonderful morning!

Man kan bara inte må bättre än efter ett träningspass, proteindrink, dusch och nu en kaffekopp:P
På gymmet idag körde jag 10 min kondition som gick piss. Det visste jag i och för sig innan att den skulle göra eftersom jag t o m funderade på att låta bli passet idag då jag kände mig förkyld när jag vaknade. Sov bort nästan hela kvällen igår också, så nåt tjall är det. Men som Arnold Schwarzenegger säger; ett missat träningspass går inte att ta igen, så det var inte så mycket att tänka på.
Styrkan gick bra däremot. Körde 4 bröst och 3 triceps och sen sit-ups och ryggresningar. Kör ganska lugnt nu när jag precis har kommit igång, men det kändes bra i alla fall:)

Nu ska mamma och jag ta en promenad med Zippy, Joetta och Fibi igen. Halvsol och tre grader varmt:thumbup:

Hundar = skratt

Idag har pudelpojken Leo varit hos mig igen. Han fick gå med när jag gick med Fibi och gissa om hon är rolig då! Hon har alltid varit sprallmajan som tar varje chans till lek och skutt, men se med Leo har hon plötsligt blivit en fin dam:O Hon talar bestämt om för honom att i koppel leker vi inte och så glider hon upp bredvid mig och tittar på mig som för att säga; usch, vilken slyngel. Jo ni, kommer bara ihåg för drygt ett år sedan hur jag fick kämpa då hon och dåvarande daghunden Teddy nästan snodde in mig när de busade med varandra i koppel runt mig:bigeyes:

Leo skötte sig fint och var lugnare den här gången, han tycker ju att det är vansinnigt roligt att försöka få igång Joetta och Zippy till lek medan de bara ligger i sin säng och säger ifrån. Men på eftermiddagspromenaden var det som om han hade varit lugn nog för han förvandlades då till Tiger i Nalle Puh, all överskottsenergi skulle uppenbarligen ut genom tassarna:P

Har bokat in ännu ett nytt hundkundmöte. På torsdag ska jag få träffa en liten goldentjej:)

RSS 2.0