På G igen!

Träningen har blivit lidande den senaste tiden pga jobb och övning, men nu har jag äntligen fått röra på mig igen. Mår så himla dåligt när jag inte får träna, blir rakt deprimerad och Per sa igår att jag är mycket piggare när jag tränar hårt. I morse kl 08.00 var det dags för konditionstest med coach Moa. Tyvärr failade testet så jag ska göra om det i morgon. Sedan körde vi stavgång mellan 09.00 och 10.00. Fick lära oss rätt teknik och jävlar vad det tog på hela överkroppen! Nice. När vi var klara tog jag en pw hem. Blev 22 minuter iaf.
Väl hemma snodde jag ihop mina älskade proteinpannkakor, åt och sedan gick jag och Zippy ner till Fibi för att gå ut med henne. Ytterligare 85 minuters rörelse, wonderful!
Igår kväll kom jag dessutom på ett nytt spännande mål med min träning! Vill inte avslöja nåt än, men snart så ;)

Annars fortsätter studentkalasplaneringen här...


Bildbomb

Här kommer blandade bilder från de senaste dagarna:

På väg hem från ÖrnExpo genom höga berg & djupa dalar i vårt vackra Höga Kusten!


Höga Kustenbron är lite imponerande ändå. Pylonerna är ruskigt höga!


Måndag förra veckan tog Zippy & jag en 8 km-promenad ut på landet



På tisdagen tog vi samma härliga promenad igen


Sen var det dags för KFÖ. Atlas har full fokus på den som håller i gaffeln...


...och naturligtvis får han dela maten med soldaten! Behöver jag säga att han är omtyckt?


Omgruppering


Inte alltid man bjuds så här nice parking på fredag kvällarna



Jag och Attemannen slaggade i bilen


Halt (stopp) i väntan på att en del av styrkan säkrar färjeläget på ön vi ska ut på


En för mig helt normal utsikt en lördag kväll - här från en TG 30 (terränglastbil)


Söndag morgon: Livet i grönt bjuder ofta på underbara naturupplevelser!


Dags för omgruppering igen. Nu mot brunch och uppställning innan återställning och hemgång

Imorgon bitti väntar konditionstest och stavgång tillsammans med coachen på Livsstilskompetens :)


KFÖn avklarad

Då var krigsförbandsövningen avklarad. Ryckte in på onsdag morgon. Atlas var med till lördag morgon då min bil på nåt underligt sätt inte ville starta (den har startat bara finfint sen dess). Kunde inte lösa transporten av honom då så han fick vara hemma med barnen och Zippy. Tyvärr blev det inget jobb för oss när han var med. Under övningen tog jag också ett tråkigt men oundvikligt beslut, men jag tror att det kommer att bli hur bra som helst.
Ryckte ut 19.00 i söndags och när jag kom hem stod en morsdagsblomma från Eddie, Ella, Crille och Per och väntade. Min älskade familj!


Fler bilder kommer från de senaste dagarna, måste bara få tid och ork att redigera dem först. Nu vet ni ju att jag lever iaf ;)

Hemma över natten

Har precis hämtat Attemannen. Han fick börja med ett bad eftersom han innan jag kom hade hittat ett riktigt dynghål. Så rart med djur ibland :bigeyes:


Sleep tight and don't let the bedbugs bite!

Snabb summering innan...

...jag drar iväg på nästa uppdrag ska jag försöka att få till.

Torsdag-söndag förra veckan spenderades på ÖrnExpo. På fredagen och lördagen hade vi vår modevisning tillsammans med Hemsö fästning som visade sina gamla uniformer, t o m vadmalen var med. Gick bra förutom att mot slutet av fredagens visning öppnade sig himlen, regnet dånade så jag visste inte ens om jag hördes i högtalarna och publiken flydde. Höll dock masken och körde på ändå, haha.

Fredag kväll fick vi besök av Kenneth och Angelika från Stockholm. Deras son Alexander var redan här, han var hos Eddie medan vi var på ÖrnExpo. Så himla kul att träffas när det blir så sällan. Vi klurade också på några dagars semester tillsammans. Hoppas verkligen att det blir av!

En annan rolig sak med helgen. I lördags träffade vi en vän och isolerarkollega från Stockholm som vi inte har träffat på typ 6-7 år. Fatta oddsen att stöta ihop med honom i Örnsköldsvik!

Jag och en kollega i grönt dekorerade också våra egna cupcakes i Arla-montern, haha.

Rosa blommor och hjärtan, det är ju bara så jag...

I morse träffade jag min coach Moa på gymmet. Körde några benövningar och en vardera av rygg, bröst och axlar. Hon kollade hållning och teknik och körde med mig så att det sved nåt så ruskigt, so nice!!! Hon tyckte att jag var stark och hade koll. Kul att höra!

Lite senare kom sonen förbi efter att han varit på fotografering. Blev nästan gråtfärdig vad fin han var!


I morgon bitti drar jag iväg och blir borta till på söndag så det blir dåligt med uppdatering här igen...

För- och nackdelar

Imorse körde jag ett pass på Spegeln, gymmet jag har tillgång till genom Livsstilskompetens. För dagens pass som var rygg och baksida ben har de både en vadmaskin och en sittande lårcurl som vi inte har på jobbets gym och dessutom en bättre latsdrag. På jobbets gym finns inget att klämma fast benen under i latsdragen och vilken jäkla skillnad det gör. När man inte sitter fast med benen drar man mer med biceps än ryggen och det är ju inte meningen precis. Jag är dock fortfarande lite för bortskämd med att ha gymmet för mig själv så jag är inte helt bekväm med Spegeln. Men fördelarna överväger nackdelarna när det gäller rygg och baksida ben-passet, så det blir Spegeln för just det framöver.

Direkt efter var det dags att prova pinning på Livsstilskompetens. Man tränar då styrka, balans och rörlighet med hjälp av en lång pinne. Kan vara riktigt bra träning att köra hemma för att få variation! Måste bara hitta en pinne med lite mer vikt än träskaften vi körde med idag.

Sedan tog jag, Zippy och Fibi en promenad i det helt underbara vädret. Det är ju typ SOMMAR!

Vi satt och myste en stund efter kajen också

Nu ikväll kom älsklingen hem igen. Tyvärr blir det ingen lång myskväll tillsammans eftersom vi ska upp tidigt och jobba, nu är det helt enkelt godnatt!

Ny PT-chans!

Jag antar att jag inte kommer att chocka er när jag säger att dagen började uppe på gymmet...
Axlar och mage mosades. Blev ett riktigt trevligt pass då jag körde många nya och nygamla övningar. Bl a testades en ny övning för magen. Ska försöka förklara den: Man ligger på rygg på golvet med en boll i händerna som är sträckta över huvudet. Sedan möts händer och fötter i luften och fötterna tar över bollen och så ner med fötter och händer mot golvet i utgångsställning igen. Upp igen så att händerna tar över bollen igen och så upprepa så många som man orkar. Tog riktigt bra!
På hemvägen stannade jag till på Livsstilskompetens en stund. Tillsammans med min coach Moa bokade vi in en tid för personlig träning. Den här gången ska hon köra med mig. Tisdag nästa vecka is the day. Blir nog skitbra, längtar!
Efter lunch bestående av proteinpannkakor på stående fot fick Zippy och Fibi en promenad och sen var det bara att dra på sig grönkläderna och ta sig en liten roadtrip ner till Sundsvall för att fixa lite grejer inför helgens event.
Sedan var den här dagen slut typ. Önskar att dygnet hade minst tio timmar till!

En av dagens nygamla övningar - länge sen jag körde den alltså

Värdelös uppdatering

jag vet :|
I helgen njöt jag bara av att Per var hemma och så var vi hos Peter och Ida på middag. Ja, vi hann med att åka till Birsta en sväng också. Det var jag, Per, Eddie och Ida som åkte ner och jag hittade faktiskt äntligen två filtar till TV-soffan! Bild kommer.
Blev grillning av kött för vår del på middagen hos Peter och Ida. De testade kungskrabba för första gången. Killarna (var några andra vänner till dem där också) hade ju sett Dödlig fångst på TV, fniss.


Idag tog jag en pw ner till Livsstilskompetens för ett infomöte. Fick schema och info om olika aktiviteter vi ska vara med på. På onsdag ska vi få testa på en för mig ny träningsvariant, pinning tror jag hon kallade det. Ska bli superspännande! Sedan ska jag få massage också. Det här verkar ju bara så bra!
Eftersom jag hade mötet där imorse blev det eftermiddagsträning på gymmet. Bröst och framsida ben var muskelgrupperna som pinades för dagen. Körde dropset på bensparken och shit pommes frites vad låren sved!!! :D

Nu måste vi gå och lägga oss. Per sticker iväg astidigt imorgon bitti. Nu blir han borta några dagar igen :(

Aningen besviken...

PT-träffen blev väl sådär eller rättare sagt det blev inte mycket överhuvudtaget. Vi var två tjejer inbokade samtidigt men den andra tjejen var nybörjare så PTn gick igenom ett basicprogram med henne. Jag tränade själv ist. Nöjde mig med att köra axlar, det var ju ändå det andra passet för dagen. PTn erbjöd sig iofs att boka in en ny tid, men jag vet inte, jag blev inte imponerad av honom precis. För att se det positiva så fick jag ju mig ett extra träningspass iaf!

Imorse var jag tillbaka på mitt 'good old gym'. Kan bara konstatera att man lätt blir bortskämd. So nice att ha ett gym helt för sig själv! Armar stod på schemat och både biceps och triceps fick blöda kan jag lova.


Sedan blev det till att styra ihop en modevisning, med gröna kläder ofc...eller ja, med lite inslag av grått och eventuellt lite gult och blått som ju var karolinernas färger. Modevisningen kommer att kunna beskådas på Örn-Expo den 18 och 19 maj. Kommer att bli skitskoj!

Nu ska jag gå ner och handla till tacofredag och så är min älskling på väg hem!!! <3



Träff med en PT imorgon!!!

Jävla skitväder! Drog ihop sig imorse efter kissrundan med Zippy och började regna kort därefter. Inte kul! Det tyckte inte Zippy och Fibi heller när de skulle få sin promenad mitt på dagen. Båda två stod och tryckte i Fibis port och ville inte gå ut. Fick dra ut dem, haha tokhundar.

Men en ljusning i tillvaron var att jag fick veta av min coach på Livsstilskompetens att jag har en bokad tid hos en PT redan imorgon! Wiiieee, så spännande att se vad han säger och om man kan få några bra tips!


Grattis Eddie-mano!

Tänk att det är 11 år sedan du såg dagens ljus och efter några timmar fick åka hem och träffa dina syskon!
Höll dock på att skita sig med hemresan då du var för lång för Crilles gamla babyoverall, stl 56, som vi hade tagit med oss. Trodde ju inte att vi skulle få ett monster, men ett monster blev det och därför fick du namnet Eddie efter Iron Maidens dito. Vi fick vika ihop dig i bilstolen och trä in armar och ben utan att dra upp dragkedjan bak. Tur det var varmt ute!

GRATTIS ÄLSKADE EDDIE
PÅ DIN 11-ÅRSDAG!!!



Ingen kvantitet, men kvalitet blev det!

Övervann tröttheten imorse och stack iväg till gymmet, eller mot gymmet rättare sagt. Blev nämligen uppehållen på vägen dit. När jag äntligen kom dit hann jag inte köra klart heller innan Per bad mig fixa en grej. Helt klart en nackdel med att ha gymmet på jobbet. Även om jag inte fick direkt kvantitet på träningen så blev det definitivt kvalitet. Körde bröst och baksida ben. Hann bara två övningar av varje, men jisses vad slut jag blev!

Efter lunch blev det fika ute hos Ida. Den här gången var det extra trevligt eftersom vi började spinna lite planer på att ta en tripp till varmare breddgrader tillsammans. Får väl se om vi spinner vidare...
Fick med mig 5 liter äggvita hem också :)


Efter middagen sen var det dags för födelsedagskalas hos brorsans sambo Anna-Carin. Full fart hela dagen alltså, så nu säger jag banne mig godnatt. Ska försöka få ner några rader om min helg imorgon.

Kalipermätning

Skulle ju skriva mer om mötet på Livsstilskompetens i onsdags, so here it goes...
Vi gick igenom min hälsoanalys och livsstilsdagbok som jag skrev veckan efter första mötet. Min coach kollade också på resultatet från stegräknaren, men lämnade den på en gång odiskuterad eftersom jag klarade antal steg galant :P
Vi kom fram till att nästa gång ska vi kolla lite närmare på min kost för att jag ska nå de resultat jag vill. Det blir alltså även vägning och mätning och så kanske hon fixar en kalipermätning åt mig!!! För er oinvigda så mäter man med en kaliper fettprocent på kroppen. Hoppas, hoppas, hoppas att det blir av!!!

Har precis lagat lite mat åt ungarna till helgen och nu måste jag packa. See ya!

Min lya under förra veckan

Har inte kommit igång med träningen sedan jag var borta förra veckan och jag känner nu att jag behöver lite vila och ny uppladdning inför helgens seminarium på bortaplan.
Förra veckan jobbade jag på Medelpads KFÖ (krigsförbandsövning). En intressant, bra och naturligtvis rolig erfarenhet!
Så här bodde jag tillsammans med två andra instruktörer:

Sovdelen i stugan


Köksdelen


med "mitt" skafferi


Fin utsikt från köksfönstret


Mindre fina blev kängorna uppe på berget...

I måndags var det bara att kliva upp och putsa kängorna eftersom det då var dags för salutskjutning för H.M. Konungen på hans födelsedag. Sedan hjälpte jag Per vid ett studiebesök för Arbetsförmedlingen uppe på området.

Tisdag gick jag och Per igenom några uppgifter angående rekryteringen som jag ska fixa medan Per är borta. Han åkte sedan söderut på eftermiddagen och blir borta till nästa fredag. Vi kommer dock att stråla samman på seminariet i helgen :)

Igår var jag på ett möte på Livsstilskompetens. Skriver mer om det sen.

Nu vet ni iaf lite mer om vad jag har pysslat med den senaste tiden...

Välkommen lilla Alvin!

Försöker fortfarande finna tid att uppdatera er om de senaste dagarna, men det händer grejer hela tiden här.
Idag hände grejen som har prio ett att uppdatera er om, Sara & Daniel blev nämligen föräldrar! Per blev morfar, jag styvmormor eller nåt och Eddie blev morbror!
Det var en liten Alvin som kom till världen i förmiddags, 3615 g och 52 cm lång.
Kunde naturligtvis inte låta bli att sno denna bild från moderns facebooksida:


Hade en ambition...

...att uppdatera denna slumrande blogg idag, men nu är klockan snart 23.30 och Meija kommer 06.00 imorgon bitti, så det är bara att inse att det inte hinns med idag heller. Måste sova min skönhetssömn, haha.

Saknar dig på min arm, älskade Joetta <3

RSS 2.0