Taggar för middag hos Peter & Ida

Coachade Eddie med styrketräning på gymmet i förmiddags medan Per körde sitt styrkepass. Jag körde lite emellan Eddie så jag fick till framsida och baksida lår + fyra övningar mage.

Sedan har jag bakat kladdkakor, en som storbarna får ha hemma och en som ska med till Peter, Ida & barnen.
Nu väntar prommis med Zippy, dusch och sen lite annat fix innan vi åker ut på middagen...

Ha en underbar lördag!



Mycket snack och liten verkstad...

...blev det på gymmet i morse. Per följde med och som vanligt när vi har varit ifrån varandra blir det mycket prat om det som har hänt både borta och hemma. Lyckades iaf köra axlar. Ökade vikterna lite och det kändes bra. Skulle ha kört mage också, men det tar jag i morgon då jag egentligen har vilodag. Per ville nämligen att vi skulle åka upp till gymmet i morgon också så att han och Eddie kan träna och hey, jag bangar ju aldrig att hänga på gymmet :P

Nu SNÖAR det för fullt här, fy f-n va drygt! Men man får väl se det positiva i det också, dagen är som gjord för städning och tvätt, vilket som vanligt behövs med jämna mellanrum tyvärr.

Bilden lånad från google

Dubbelt yeah!!

Ikväll kommer äntligen min älskade man hem efter 11 dagar borta. Gissa om jag längtar! Zippy däremot lär inte längta för han har lagt beslag på Pers sida av sängen medan han har varit borta :P

Innan Per kommer hem ska vi dock gå en trappa upp och fira min far som fyller år idag. Två glädjeämnen idag alltså, inte illa.

På gymmet i morse kördes ben och rumpa. Ökade på vikterna lite och svettades som en gris, so nice! En stund senare gick jag och Zippy ner till Fibi och gick med henne en sväng. Totalt blev jag och Zippy ute 1½ timme. Soligt men det blåste lite kallt. Fattar inte varför det ska blåsa så hela tiden?!

Nu blir det proteindrink och sen en timmes PW...

Miss you <3

Delade känslor för Daniella vid provsvar

Dagen började med ett härligt rygg- och bicepspass. Jäklar vad jag fick biceps att svida, love it! Uppvärmningen på trappmaskinen gick ruskigt trögt dock. Benen var stumma som trumpinnar och sved rejält. Den svidande känslan gillar jag dock INTE! Men jag tvingade mig igenom programmet iaf. Så skönt när man klarar nåt som man redan innan halva tiden tror att man kommer att få avbryta!


Har också varit med Daniella till läkaren idag. Han hade fått ett av provsvaren från gastroskopin och det visade att allt var normalt, hon är antagligen inte glutenintolerant. Superskönt för henne, men det känns också jävligt att hon antagligen fick en feldiagnos när hon var 1 år och har kämpat med äcklig glutenfri kost i 15 år helt förgäves!!!

Nu ska jag fixa middag åt mig och mina underbara snorungar <3

Tantvarning!

Frisk luft har jag fått idag iaf. Först var jag ute med Zippy + Fibi i en timme och fyrtio min och lite senare drog jag iväg på fettförbränningsturné. Blev en timmes PW och med risk för att bli kallad tant så invigde jag mina gåstavar. Hur som helst får ju överkroppen då vara med lite mer, vilket betyder ökad förbränning. Så tant eller inte, gåstavarna får nog hänga med i fortsättningen också.

P.S. Kom precis på att jag faktiskt börjar närma mig tant på riktigt, men det kan vi ju prata tyst om ;) D.S

Kan fortfarande inte fatta...

...att min lilla bebis Crille kör bil! Igår kom han hit och käkade middag och sen bjöd han Daniella och mig på en åktur i nya bilen. Han byter för övrigt bilar som en annan byter trosor! Men men, han fixar och trixar och byter ständigt upp sig utan att förlora pengar så då är det väl lugnt.


Sedan åkte jag ut till Ida & Peter. Ida bjöd på olika frukter + glass + hemgjord chokladsås till kaffet och ja, jag syndade lite. Men det jobbade jag nästan bort efteråt, hehe, för då hjälpte jag dem att få ner en säng från övervåningen och det var inte det lättaste då trappan var så smal att det var precis på håret att det gick. Mycket kämpande och trixande blev det!

Idag har jag hunnit med ett biceps- och tricepspass som kändes riktigt bra, grymt nöjd faktiskt. Lunchfisken står i ugnen och är snart klar och ska intagas innan jag och Zippy går ner till Fibi och tar ut henne på en prommis...

See ya!

Bilen får nu rulla på vägarna ett år till

Ja, idag startade dagen på ett mindre trevligt sätt än den brukar. I stället för gymmet styrdes kosan mot Bilprovningen för ombesiktning. Finns nog inget ställe som kan göra en på sämre humör tror jag, men nu får pärlan rulla ett år till iaf.
På tal om sämre humör så slår det ju aldrig fel, det började regna så här dagen efter man har tvättat bilen, grrrr!
Men mitt i allt morrande över regnet så träffade jag min vän Ida. Blev en stunds prat och så bjöd hon ut mig på kaffe ikväll. Så, nu var jag på bra humör igen! :D

Nu gäller det bara att komma på vad man ska göra för middag åt barnen. För min del blir det nog proteinpannkakor. Har banne mig fått dille på dem tror jag.

Coltsfoot
Inte mycket snö kvar nu, snart kanske dessa små rackare tittar upp ur jorden

Vilodag...eller nää!

Den som sa att det skulle vara vilodag på söndag kan inte ha varit människa (och det var han ju inte heller). Hur som helst är det riktigt skönt när man har åstadkommit en hel del att få sätta sig ner en stund, som jag gör nu. Detta kan jag bocka av på "att göra-listan":

  • Träna. Stenhårt rumpa och benpass.
  • Promenad med Zippy. En timme och fem minuter blev det idag.
  • Lunch. Gjorde proteinpannkakor som jag nästan intog på stående fot.
  • Tvätta bilen.
  • Fixa Eddies cykel. Ok morfar hjälpte till att pumpa däcken och höja sadeln, men jag tvättade den iaf.
  • Dammsuga. För fyrtioelfte gången. Så fruktansvärt mycket sand som dras in!!!
  • Fixa middag och lunchlåda till mig. Fisken står i ugnen och ska tas ut typ...nu.
See ya!


Kul sällskap på en annars helt normal lördag!

Glömde nästan helt av datorn (iaf bloggen) igår, Ella och jag pysslade med olika saker och så satt jag och gick igenom bilder från flera olika tillfällen.

På förmiddagen följde Ella med mig till gymmet. Alltid lika kul!


Jag körde axlar...


...och mage

Kände mig starkare i mage den här gången, yeah! På hemvägen stannade vi och handlade lite godsaker, eller ja, inte så lite faktiskt. En godsak åt vi när vi kom hem, våfflor. Eddie, jag och Ella mumsade tillsammans. Myyys!
Sedan bakade jag och Ella en chokladcheesecake med chocolate chip cookiebotten. Den avnjöt vi efter middagen som min fridag till ära bestod av pizza.
Resten av dagen spenderades i TV-soffan. Passade bl a på att se Morden i Midsomer nu när Per fortfarande är borta. Inte hans favoritprogram precis, men jag älskar ju att klura lite.

Det här kallar jag step up!

Med 25 kg packning göra 80 steg med samma ben på tre lastpallar! AJB (Arméns Jägarbataljon) kom ner till Jobbmässan för uniformsyrken i onsdags och genomförde jägartest med killarna och tjejerna på plats.


Klicka på bilden för att se fler bilder från mässan>>

Minus 600 gram igen

Lördag = formcheck och även denna lördag visade vågen 600 gram minus. Nice!

Midja -4 cm
Stuss -0,5 cm
Lår -0,5 cm

Åt efterlängtat bröd till frukost eftersom det är fridag. Kostar på mig att äta lite vad jag vill en dag i veckan så länge jag är nöjd med resultaten vid formchecken. Men det underbara brödet innebär också att det känns som en stor degklump i magen, så det blir till att vänta en stund och låta degklumpen sjunka innan jag sticker till gymmet...

Yeah, crime night med Ella!

Dagen började på bästa tänkbara vis...på gymmet ofc. Körde ett stenhårt och helt underbart rygg- och bicepspass. Rygg är nog favvomuskelgruppen att träna nu tror jag.

Efter en snabb sväng in på jobbet (där jag för övrigt fick höra av majoren att det hade ju gått bra i veckan, man tackar och tar emot) gick jag och Zippy på en dryg timmes promenad och D-vitaminpåfyllnad. Sedan satt det ju riktigt fint med proteinpannkakor och hallon när vi kom hem!


Nu har jag, Ella och Eddie käkat sedvanliga tacos och om en timme börjar crime night på kanal 9, Rizzoli & Isles, CSI och Criminal minds: Suspect behavior!

Lite snöpligt över!

Plötsligt var det stora eventet som man laddat och planerat för i flera månader över och man kunde pusta ut. Lite konstig känsla infann sig, jag menar det var en grymt rolig och givande dag igår och nu när det helt plötsligt är över känns det ju så tråkigt att man blir lite handlingsförlamad. Handlingsförlamningen kan också ha att göra en aning med att man är astrött. Har inte kunnat slappna av riktigt under de tre senaste dagarna eftersom jag var chef för hela rekryteringsbiten med personal och material. Många tankar och mycket planering har det blivit! Men som sagt jätteroligt och en jättebra erfarenhet!
Några bilder från mässan kommer nog...när jag har hämtat kameran som jag naturligtvis glömde på jobbet.



Dock är det bara att ladda om nu för jag fick för en liten stund sedan erbjudande om ett sexdagars jobb. Inte förrän om några veckor iofs, men det ligger lite förberedelse och planering inför det också. För övrigt riktigt kul att få erbjudandet!

Lång dag = trött nu!

Har varit en lång dag och morgondagen blir ännu längre. Kl 21 kunde jag äntligen sätta mig ner efter att ha gjort i ordning matlådor till i morgon. Även om jag jobbar borta så fortsätter ju dieten. Lite pyssel med att fixa i ordning matlådor och mellanmål, men det är det värt.
Idag har vi packat event-kit och rekryteringsmaterial, kört ner det till Sundsvall och byggt upp allt där.

Nu har jag precis avslutat dagen med Desperate housewives. Dags att koja nu, blir ruskigt tidig morgon i morgon.

Ett av event-kiten som vi har satt upp idag

Jobb i dagarna tre

Dagens träning blev en timmes bröst- och triceps på gymmet och en timmes PW. Blev glatt förvånad över hur mycket jag orkade i bänkpress, känns bra. Även triceps kändes bra. PWn däremot gick trögt idag, vet inte varför. Lite berodde det väl på den massiva motvinden, naturligtvis också på den delen av sträckan där det var uppför.
Nu blir det nog ingen träning förrän på torsdag eftersom jag jobbar tisdag-torsdag och tisdag och onsdag kommer att bli köriga. Eftersom Per är borta kommer jag att ta över hans jobb under en megastor jobbmässa för uniformsyrken i Sundsvall.

Läs mer om mässan här>>

Nu blir det till att softa framför TVn en stund innan det är dags för att slänga sig i sängen tidigt. Meija kommer redan 6.10 i morgon bitti.



Mina proteinmuffins

Snodde ihop några proteinmuffins av äggvitor, kvarg, proteinpulver, bakpulver och hallon. Blev inte så tokiga faktiskt, inte de godaste muffins jag har ätit men helt underbara som lite variation under diet liksom.


1 timmes PW

- check

Mellis med kolhydrater efter träning + protein - check.

Funderar på om jag ska provbaka proteinmuffins kanske. Japp, ska nog göra det! Lite kaffe först bara...

Nu är det kaffe utan mjölk som gäller igen

Så svag...

...i magmusklerna så att det var löjligt...och j-vligt tråkigt att köra mage idag. Men ingen idé att gå och gräma sig, bara att köra oftare & hårdare helt enkelt! Axlarna gick bättre, har inte tappat så mycket styrka.
För övrigt har jag en grönjävulsk träningsvärk i baksida lår. Går som om jag har gjort i byxorna. Pinsamt men kan inte låta bli att vara nöjd ändå eftersom det är beviset på att träningen i torsdag tog:)
Var dock lite jobbigt med värken igår då jag jobbade och skulle gå en hel del och dessutom försöka hänga med i Pers takt. Han var dock förstående min älskling och inväntade mig <3

Dagen idag har för övrigt bjudit på en solig och varm (10 grader) promenad med Zippy-mannen och en liten bilutflykt till Hemsöfärjan för att hämta Ella och en kompis till henne. Ella drog dock iväg nästan på en gång för att sitta barnvakt hos hennes faster, så nu ikväll blir det Eddie, jag och Per som myser. Vi har hyrt ytterligare en del av Arne Dahl-filmerna. Längtar till vi ska se den!

Zippy har intagit sin vanliga kvällsposition

Minus 600 gram

Det är resultatet av en veckas diet. Eller egentligen sedan i måndags till i morse för jag vägde mig i lördags och söndagen var inte fördelaktig för fettförbränningen kan jag säga.
Midja -2 cm
Stuss -0,5 cm
Lår -0,5 cm

Nöjd med resultatet och nu blir det gymmet för ett axel- och magpass!

Varit frisör idag

Mamma ville vara lite fin i håret inför helgen då de får gäster, så jag gick upp och klippte henne på eftermiddagen. Vem vet, kanske mitt nästa yrke, haha.

För en stund sen åkte lilla Meija hem. Hon har nu blivit riktigt godkänd av Zippy, hon får nämligen dela hans fåtölj med honom. Så gulligt! Blir lite tomt nu...

Så här låg skruttan i morse när jag var på gymmet. Daniella som fotat:


Mina stackars ben...

...fick kämpa på gymmet i morse. Jesus vad stum man blir när man riktigt suger ur musklerna med högrepsträning. Var knappt så att jag klarade av att dammsuga upp all sand i hallen när jag kom hem. Dock lite nice att kunna skylla på nåt så slipper man dammsuga hela huset, just nu iaf, hehe.
Nu ska benen få kämpa lite till, powerwalk ner till Fibi står på agendan :)

Daniella har fått uppleva sjukvården av idag :|

Full fart idag också. I morse när jag hade skickat iväg Daniella med mormor & morfar ner till Sundsvalls sjukhus åkte jag på ett möte, gick med Fibi och sen var jag hos frissan. Måste ju putsa till barret innan den stora jobbmässan i Sundsvall nästa vecka!
Daniella kom inte hem förrän vid 17 trots att hon hade fått tid kl 11 och ingreppet skulle ta typ 5 min! Jag ringde mamma och kollade vid 14 och då hade hon fortfarande inte fått komma in. Stackaren hade ju inte fått äta sedan igår kväll heller eftersom hon skulle sövas. Sjukhuset hade tydligen samlat ihop en hel hög människor som skulle göra samma ingrepp och gett alla samma tid. Hur f-n tänkte de där?! Arg!!! En annan lite irriterande sak som gör att man funderar på vad man betalar skatt för var att vi fick själva köpa bedövningsplåster till hennes händer. Inte nog med det förresten, innan hon fick åka hem var hon tvungen att äta nåt så mamma var tvungen att gå och handla där nere. Det hade de åtminstone kunnat informera om i informationen som vi fick hem innan. Då hade hon ju för enkelhetens skull bara kunnat ta med nåt litet att äta. Ja ja, tur att vi sällan behöver använda oss av sjukvården, annars hade jag lätt fått ett j-vla bryt!
För att älskade dottern varit så duktig och fått utstå denna dag så fick hon beställa pizza när hon kom hem.

Men nog med klagande nu, här kommer en liten bildserie som gör en på bra humör igen. Det är vår inneboende lilla papegoja Meija som älskar att sitta på Pers axel:

Puss på näsan

Fullbokad förmiddag

Från 8 till 10.45 hjälpte jag kära maken uppe på hans jobb. Hjälpte till att iordningställa inför ett studiebesök.
När jag var klar med det gick jag in till gymmet och körde ett svidande bra rygg- och bicepspass. Kan inte nog säga det, helt underbart att vara igång igen!
På hemvägen tog jag ut Fibi på promenad och när jag kom hem var det dags för lunch. Vips så var klockan 13.30.
Sedan har jag fakturerat, fyllt i ett tråkigt papper plus gjort lite andra småsysslor och nu är det dags för Zippy och Meija att få komma ut en stund.

See ya!


Denna favvoövning kördes idag - svider dödsskönt i biceps fäste (ner mot armbågen)!

Startskottet har gått

Japp, då var det äntligen tränings- och dietstart. Hur konstigt det än låter för somliga så mår jag bäst på diet och när jag får träna. Blir lätt deprimerad annars.
Kör lite lugnt den här veckan då jag inte är riktigt tiptop efter förkylningen, men bara att ha fått vara på gymmet och köra ett pass gör att jag svävar på små moln! Idag väckte jag upp bröst och triceps och blev glatt överraskad att musklerna inte helt förtvinat (vilket mitt psyke har sagt i fyra veckors tid).
Snart blir det powerwalk till och från daghunden Fibi + prommis med henne (prommisen ger dock inget i förbränningsväg eftersom det bara är rastning).

Gotta go!


Idag

Duktiga jag ;)

Är riktigt nöjd med mig själv nu faktiskt. Var uppe ganska tidigt i morse eftersom Meija skulle komma. Medan jag väntade på henne började jag plocka lite i köket och sen när jag ändå hade farten uppe blev det riktigt mycket gjort. Jag t o m slängde ner hundfiltar i tvättmaskinen och rengjorde ugnen! Fatta vad skönt när det är gjort.
Dammsög och skurade inte igår som jag hade planerat och jag får se om jag hinner idag, tänkte nästan göra nästa grej som man inte gör alltför ofta, nämligen plantera om några blommor!

Men först coffee!


Dissade mello

Tidigare ikväll var jag och Per och hyrde några filmer, så här blev tre timmar Arne Dahl - Upp till toppen av berget i stället. Det är ju bara för coolt att Magnus Samuelsson är med, han är ju bara så stoooor!



<3 orkidéer

Igår när vi var och handlade till tacofredagen fick även en orkidé följa med hem. Älskar orkidéer, de är så enkla men ändå så fräscha och framför allt är de ju så lättskötta. Dessutom är det ju så spännande med väntan på att en ny stängel ska visa sig!


Nu får nog pausen vara slut här. Innan jag satte mig här vid datorn fick min helt överlägsna strutsdammvippa visa vad den (och jag då) gick för, men nu återstår fortfarande att dammsuga och skura...

Sälkroppen

Efter sedvanliga tacos sitter jag nu och njuter av ett, eller två hehe, glas rött. Bäst att passa på nu för jag börjar känna mig bättre i förkylningen så till veckan blir det förhoppningsvis tränings- och dietstart. Nu ska sälkroppen bort!

Målet till sommaren, fast med mer muskelmassa!

Mamma hemma igen

Igår kom mamma hem från sjukhuset. Det var inget av det hon och läkaren befarade, skönt! Kan vara nån inflammation i musklerna runt hjärtat typ. Blir lite vidare utredning hos husläkaren.
Kan bli en liten lugn prommis med mor, Zippy och Meija idag. Ska snart släppa upp godismonstren för att fråga. Zippy (och Joetta på sin tid) springer alltid upp och ska ha godis, vet precis var det finns. När godiset är inmundigat går han ner. Nu har Meija snappat upp hur det ligger till (tog inte lång tid kan jag säga) och har tagit Joettas roll som den på två ben, framför godislådan, dansande lilla råttan!

Mor

Mamma blev idag skickad vidare från vårdcentralen till Sundsvalls sjukhus där hon nu ligger kvar för provtagning. På det hon berättade för läkaren kunde det eventuellt vara kärlkramp, liten hjärtinfarkt eller nåt shit på lungorna, kommer inte ihåg vad hon sa att det hette.
Verkar dock inte vara nåt superallvarligt, men det är ju inte utan att man är lite orolig :(

Mor på Halloween

Bakluckan fixad!

Igår kom älsklingen hem med nya gasdämpare till bakluckan på bilen och han monterade dem dessutom. Underbart, efter drygt två år slipper jag nu hålla upp luckan med huvudet (många bulor började det bli, hehe)!
Pinsamt bara hur man kan vara så lat och i över två år skjuta upp en grej som tar några minuter att fixa. För till detta är vi lika skyldigt båda två :blush:
Nu måste jag nog åka med lite skräp till insamlingen så att jag får använda bakluckan, haha.

Btw, lilla Meija är här igen

Roligare än väntat...

...blev kvällen igår. Jag fick nämligen permission beviljad från rekryteringsmötet så att jag i stället kunde åka ut till bästaste Ida. Löjtnanten är bra snäll ibland ;)
När jag kom ut till Ida stod hon mitt i ett semmelbak, så vi fikade nybakade semlor till kaffet. Hon hade t o m gjort egen mandelmassa så de var sååååå goda!!! Nu kommer man ju aldrig nöja sig med köpesemlor längre!
Som vanligt blev det mycket snack om allt och ingenting. Alltid lika kul och trevligt!

Ser ni lilla Zippy-mannen på muggen? :P

Händer idag då?

Inte mycket. Ska renskriva protokollet från gårdagens rekryteringsmöte och så ska jag åka upp till Per och korrekturläsa en order. Spännande va?! :|
En prommis med daghunden Fibi blir det också och så med Zippy förstås. Sedan ska jag se om jag är pigg nog att bära ner utrustningen som har stått här uppe i hallen sedan övningen och kanske dra runt med dammsugaren lite. Det sistnämnda skulle verkligen behövas, börjar dras in sand nu, hm.
Ikväll blir det eventuellt att åka på ett rekryteringsmöte igen...

Så här ska hallen se ut när jag städat färdigt är det tänkt...


Vila tills...

...man är frisk är bara att glömma här. Idag fick jag hoppa i grönkläderna och sitta i ett rekryteringsmöte i typ 6 timmar. Drygt när man inte är pigg :(

Resten av kvällen tänkte jag få vila iaf. Vill bli pigg nu, mår så ruskigt dåligt över att inte kunna träna! Längtar så efter gymmet!!!


Presenten

Igår kom min älskade man hem med en krya på dig-present!


Jag bara älskar bubblor och dessa gamla VW-bussar, så jag blev superglad :D

Familjeföretag igen?

När Per och jag är ute och jobbar tillsammans brukar han skämta och säga att Försvarsmakten är ett familjeföretag. Igår kändes det dessutom så, sjuk eller inte så var det bara att släpa sig upp ur sängen och pallra sig iväg till jobbet. Inte bara att ringa och säga att man är sjuk precis, exakt som när Per och jag hade företag ihop. 20 mils bilkörning + 6 timmars rekrytering blev summan för dagen, så jag stupade i soffan när jag kom hem kan jag säga.
Idag får jag äntligen försöka vila bort förkylningen; inget jobb, inga daghundar, inte ens Zippy har jag behövt gå ut med eftersom mamma har varit så snäll och tagit ut honom nu på dagen. Har legat i soffan exakt hela dagen, har inte blivit ett dugg piggare. Hoppas att helgen blir lite bättre iaf.
Nu måste jag snart försöka gå och handla och sno ihop tacos åt minstingen och mig. Per jobbar sent.

Framtids och utbildningsmässan i Sollefteå igår

RSS 2.0