Tuff dag...

Att köra sammanlagt 20 mil och stå och rekrytera i 6 timmar var inte det min förkylning behövde kan jag nu konstatera. Jag är helt j-vla slut och näsan kan jag inte längre andas genom. Fy f-n säger jag bara, har varken tid eller ork med den här skiten!
I morgon är det Sollefteå som gäller, så nu ska jag slänga omkull mig i soffan och hoppas på bättring:tired:


Sjuk och bilbesiktning :(

Inte så mycket att säga om dagen. Har legat förkyld och nerbäddad typ hela dagen. Som tur var tog mor & far med sig Zippy på en långrunda i den underbara vårvädret, så att åtminstone han fick uppleva det.
Som för att förvärra dagen ytterligare var jag och besiktade bilen och tror ni att det gick bra då? Nää! Iofs bara två grejer men ändå...

Nu ska jag proppa i mig lite mer C-vitamin, hostmedicin, Echinacea, honung och Ipren. Jobb imorgon i Ö-vik så det skulle ju vara nice om jag kunde vara åtminstone lite piggare!

CH Echinacea purpurea

Från svt:s direktsändning i fredags

Kommendörkaptenen intervjuas (och Per får beröm;)) 4.20 min in i inslaget:


Om saluten 7.32 min in i inslaget:




SÖF och salut för sessan avklarad

Stress + ingen riktig träning på två veckor = sjukdom. Igår på väg hem från SÖFen kom förkylningen som ett brev på Posten. Inget kul alls när jag hade planerat att äntligen komma igång med träningen efter två veckors bortprioriterande. Men nu när jag sitter nerbäddad i soffan hinner jag iaf skriva om de senaste fyra dagarna.

I torsdags var det inryckning för årets SÖF (särskild övning förband). Kl 07.00 när Per skjutsade upp mig till området fick han ett sms från självaste slottet, en prinsessa var född och order om salutskjutning på fredagen gavs. Blev aningen roddigt både för honom och mig. Han var tvungen att hitta en ny styrka till saluten eftersom större delen av ordinarie styrkan skulle vara ute på övningen. För min del fick jag anhålla om sex timmars permission och rodda ihop skjuts ner till Härnösand och sen tillbaka igen. Vi låg alltså ute i Graningeskogarna, typ 9 mil från Härnösand.
SÖFen bjöd på mindre action än vad jag är van, men ist fick jag många nya erfarenheter. Atlas var inte med, bl a för att han fortfarande måste ta det lugnt efter magomvridningen, stor saknad säger jag bara. Många av soldaterna frågade efter honom också, så det kändes kul. Är han pigg till nästa övning kommer han att få följa med!

Sen var det ju saluten. Otroligt roligt att få vara med och hylla H.K.H Prinsessan Estelle. Lite extra roligt blev det ju också med den stora uppmärksamheten i media. Vi har varit med i flera radiokanaler och tidningar, Rapport, Mittnytt och TV4 Nyheterna!

Kolla in Rapport, det är vi som står i snön:
http://svtplay.se/v/2721239/rapport/24_2_22_25

Mittnytt, 4.54 min in i inslaget:
http://svtplay.se/v/2721228/mittnytt/24_2_22_15

Finally Nyheterna Sundsvall:


Tillbaka i civilisationen

Hemma igen efter mitt fyradagars äventyr. Berättar mer imorgon för nu blir det till att softa till Wallander.

Redo

Nu är det färdigpackat och jag ska sova några timmar innan det är dags att dra iväg på äventyret.
see ya sunday!

Borde verkligen...

...sätta fart och börja packa och fixa lite annat innan imorgon då jag flyr civilisationen i fyra dagar. Bara det att jag är så ruskigt trött! Skulle mycket hellre följa Zippys och Meijas exempel och somna sött i soffan. Lite kaffe kanske gör susen. Det är iaf värt ett försök.


Jobb och Ellas semlor

Uppe före tuppen i morse. Väckaren ringde 05.30, drygt! Jobb som yrkesinformatör på Nolias jobbmässa i Sundsvall väntade. Riktigt bra drag, pratade mig nästan hes vilket även resulterade i många ansökningar, skitkul!

Medan jag gjorde middag sen när vi kom hem gjorde Ella custom made semlor till oss alla. Min var den absolut godaste semla jag någonsin har ätit. Hon blandade mandelmassa med det urgröpta brödet och grädde och fyllde med och sen mer grädde förstås. Mums!


Nu blir det Mot alla odds på TV...

På TV

Kolla in den snygga yrkesinformatören 3.23 min in i inslaget ;)



Detta var alltså från onsdagens gig på Jobbmässan i Sundsvall. I lördags var vi ju uppe i Kramfors på Vinterfesten (som jag lovade att skriva mer om igår men jag låg helt avslagen hela dan igår). Har varit riktigt hektiska dagar för mig den sista tiden. De tre uppvisningarna Hemvärnet hade på Vinterfesten hade jag skrivit ihop och det var även jag som övade upp killarna och såg till att de kom i position (bl a placerade jag ut skarpskytten på ett tak). I den första uppvisningen eskorterade vi med full styrka invigningstalaren genom hela stan upp till scenen och de två andra uppvisningarna omfattade MCP (Mobile Check Point) med genomsök av bil med fynd av vapen som resultat och sen stoppande av forcerande fordon. Dessutom hade jag fått speakerrollen, så jag var upp på scenen och representerade Försvarsmakten två gånger. En dag med sjutton bollar i luften alltså!

Yrkesinformatörerna i full snöstorm

Vilken dag...

Hemma och dyngtrött efter en dag med att ha styrt ihop tre uppvisningar och två rundor på scen för min egen del. Lägg till en smärre snöstorm på det också...
Berättar mer i morgon för nu är det film, godis och mys med familjen som gäller!


Hårddiskkrasch snart?

Ja, min hjärna går på högvarv just nu. Många bollar i luften! Igår t ex pressade jag in en fyra dagars utbildning på 30 min! Hann också följa med på ett möte med Arbetsförmedlingen inför en kommande mässa. Hela dagen idag fram till nu har gått åt till förberedelser inför ett gig som jag berättar mer om senare för nu ska jag bara softa (läs somna) framför TVn.

Goodnight and don't let the bed bugs bite!

Mycket nu...

Här haglar inte uppdateringarna precis :|
Har varit med Per på jobbet både måndag och tisdag och då passat på att uppdatera mig inför jobbet som yrkesinformatör på en jobbmässa i Sundsvall idag. Sedan håller jag på med lite andra förberedelser inför helgen. Tur att jag har en snäll mamma och snälla barn som hjälper till med hundar och annat!
Kommer inte ens ha tid att köra alla mina träningspass denna vecka, blir bara två. Därför körde jag igenom hela kroppen när jag var på gymmet igår morse. Nu blir det ingen träning förrän på söndag :(

Sundsvall idag: bra drag, många ansökningar och intresserade!

Nu avslutas dagen med Den hemlige miljonären för sen kommer jag att stupa i säng.

Godkänd

Sitter och pustar ut lite efter helgen innan det är dags att förbereda för nästa gig, jobb på onsdag.
Nu är alltså den andra delen av utbildningen jag började för två helger sedan klar och jag blev GODKÄND, nice! Återstår iofs 40 timmars praktik och det kastas jag antagligen direkt in i redan denna vecka...
Även denna utb.helg blev det många timmar i skolbänken och i fredags körde jag det absolut senaste träningspasset ever, 22.30 äntrade jag gymmet! Tack vare mina klasskamrater har helgen dock gått fort och vi har haft så kul. Har fått kämpa lite med träningsvärken jag i torsdags misstänkte skulle komma. Baksida lår och rygg kändes av vill jag lova, särskilt när flera av mina klasskamrater tyckte att det var superkul att klämma till mig där, haha.

Nu är det nog färdigpustat, måste fixa lite i köket innan jag ska hänga med Per på jobbet en sväng...

Känns redan nu...

...att jag kommer att få en ruskig träningsvärk i baksida lår efter morgonens stenhårda benpass. Både fasar och älskar!

Godnatt!

Joetta har kommit hem

Igår, precis nio veckor sedan Joetta lämnade oss, kom Per hem med hennes aska. Kändes så tungt och overkligt att läsa hennes namn på kartongen. Saknar henne så!

Älskar dig för evigt skruttan!

Maken med på lokalnyheterna

Kolla 3 minuter in i inslaget :)


Mina nya BB-byxor!

Better Bodies-byxor alltså, vad trodde ni, haha. Det är alltid lite extra roligt att sticka till gymmet och träna i nya träningskläder. Idag åkte de nya Better Bodies Cherry Hill Jazzpantsen på och jag kan varmt rekommendera dessa! Hur sköna som helst och sitter som de ska hela tiden så att man slipper gå och dra i dem om ni förstår vad jag menar. Sedan tycker jag att de är supersnygga också!
Men jag gick inte bara och beundrade mina nya byxor på gymmet, blev tung rygg- och bicepsträning också faktiskt. Gick lika bra som igår, hoppas att jag har kommit in i nåt flow nu!

Annars har jag bara njutit av att känna att solen äntligen börjar värma. Helt underbart! Ska snart ta en till promenad med Zippy och Meija.


Älskar min piska ;)

Hade verkligen ingen träningsmotivation varken igår kväll eller i morse och tänkte faktiskt hoppa över dagens pass! Men så här efteråt inser jag hur mycket jag älskar min osynliga piska som gjorde att jag klev upp, gjorde mig i ordning och drog iväg till gymmet. Vilket helt otroligt underbart bröst- och tricepspass jag fick till!!! Lyfte tungt och det kändes skitbra, svävar fortfarande på små moln...

Nu ska jag öppna paket. Mina nya träningsbyxor + Omega 3 har kommit från MM Sports!

Gråa håren borta

Hela förmiddagen gick Per och tjatade på att vi skulle åka till handelsplatsen Birsta. Där ser man ju vem som är (shopping)kvinnan i vår familj, haha. När han efter ett tag fick med sig Eddie och Ella på sin sida var det bara att kapitulera och följa med.
Nu lyckades jag ju komma hem med några saker iaf. Fick en tröja och ett par vantar av Per och själv köpte jag hårfärg, mascara och ögonskugga.


När vi kom hem färgade Daniella håret på mig, så nu är alla gråa hår borta! Nu har vi bänkat oss framför TVn för att se Bones...

Våra cupcakes!

Ellas och mina cupcakes klara! Längtar till efter middagen när vi ska smaka!


Nu ska vi svulla pizza...

Grattis Daniella!

Har ganska precis kommit hem efter att ha hämtat Daniella en bit utanför stan. Hon gjorde sista delen i skoterutbildningen, två timmars körning och så fick hon göra provet efteråt så nu har hon skoterkörkort!!! Duktig du är gumman!!!
Idag är det kallt och snorhalt (särskilt med en bakhjulsdriven bil), men friskt, myggfritt och så vackert!


Snart cupcakesbakning!

Home alone...

...nästan.

Åkte upp för ett eftermiddagspass på gymmet när Eddie slutade. Körde ett kort och intensivt högreps benpass. Fick räcka så kände jag.
På hemvägen stannade jag till på Dollar Store för lite shopping, bl a inför cupcakesbakningen med älskade dottern i morgon. Eddie stannade med Per på jobbet, Daniella är hos sin pappa då hon ska köra upp för skoterbeviset där i morgon och Crille är på fest också i Gussjö, så på tacofredagen blev det bara jag och Zippy-mannen. Men vi mumsade tacos och sen myste vi framför TVn och kaminen, skönt i denna äckliga kyla!


Gah, hatar kyla!!!

Gjorde mig i ordning för ett pass på gymmet i morse, men den stackars lilla bilen (måste skriva så för den har alltid varit snäll och startat i ur & skur) ville inte starta, så när jag hade skjutsat Per och Eddie var det bara att åka hem och ställa bilen i garaget med batteriladdare.
Tänkte att nu när jag fick lite tid över skulle jag passa på att dammsuga och skura golven och det ska jag väl ta och göra också. Ska bara sitta och gruva mig en stund till, hehe.

Högrepspasset igår gjorde susen förresten för idag har jag träningsvärk i biceps och det hör inte till vanligheterna, yeaah!

Denna övning gav mig mest träningsvärk

Egobilder

Fick upp rutan på bilen iaf, nice!

Körde rygg och biceps i morse. Ett härligt högrepspass som fick musklerna att svida ordentligt! Ibland blir det ju några egobilder, hehe, så nu i kväll har jag suttit och lekt lite med en bild, tycker det är lite kul.

Jag blev en seriefigur

Tog en pissig bild på ryggen också, men jag ska se om jag kan fixa en bättre i helgen då Per är med.


CSI Miami nu...

Norrlänning

Här i norrland tycker vi att det är så varmt när det är -13 grader att vi kör med nedvevade rutor på bilen...eller inte :|
När jag ska åka från gymmet måste jag trycka på en knapp till en grind för att komma ut. Men i morse när rutan var nere, jag hade tryckt på knappen och jag skulle hissa upp rutan igen stannade den på lite mindre än halva vägen! Halv snöstorm och -13 grader ute, underbart! Så det där med att man inte ska bli kall när man är svettig sket sig rejält kan jag säga. Tur att det inte är så långt hem och att jag har skitbra stolsvärme, tack Opel för den!
Nu står bilen på upptining i garaget och jag ska slänga i mig lunch innan jag går ner och kollar om den bestämt sig för att vara snäll och hissa upp rutan.

Internet lade av här igår, så jag kunde inte uppdatera er i hur det är med Atlas. Fick veta av matte Stina att han igår var trött men på benen och att han t o m hade ätit lite. Så skönt!

Attemannen då!

INTE KUL! Min stridskamrat sedan två år, Atlas, fick åka in till Östersunds Djursjukhus i natt med akut magomvridning = inte att leka med!
Efter en timmes telefonuppdatering med matte Stina fick jag veta att han klarat op och att ingen vävnad verkar ha hunnit att dö. Han blir kvar för observation till imorgon kväll, så nu håller jag tummarna för att inget tillstöter!
F-n Atlas, vi har ju mycket roligt kvar att genomföra, så nu får du fixa det här!




RSS 2.0