Jobbat

Så, nu har man varit och jobbat lite. Jag stod och representerade Hemvärnet på stan. Det var Hemsö fästning som hade bjudit in Försvaret att medverka på deras utställning mitt i stan nu fredag och lördag.
Sara & Eddie var så snälla och tog med dogsen när de hälsade på deras farmor & farfar, så när jag kom hem kunde jag bara byta om och sätta mig i TV-soffan. So nice!

Nu är Per, Sara och Eddie hyr film och handlar mat. Blir myyyyys här ikväll!

Den här utrustningen åkte på idag igen, men Atlas var tyvärr inte med

Största lövet...

...jag någonsin har sett låg på vår promenadväg idag!



Började regna här vid 12-tiden och regnar än:( Men snart kommer Sara så då blir det lite roligare här. Lyckas jag få hit Crille också så blir vi HELA familjen till tacofredagen:D

Fy f-n va jag har fyndat idag!

Min bloggfrånvaro beror på att det har varit full fart här den senaste tiden. Lite för mycket fart t o m, så idag gjorde jag revolt, hehe, struntade i plugg och diverse och tog med mamma ut till den nyöppnade butiken Sportboa där de hade en galen rea på märkeskläder! Jag handlade för 616 kr, men egentligen skulle det ha gått på 2900 kr!!!:O
Blev bl a en Nike-skjorta och ett par Columbia-byxor till Per och två Casall-linnen till mig:P

Nu ska jag och Daniella se Sol, fest och oroliga föräldrar.

Igår målade jag & "min lärling" Ella klart hallen

Målerifirma Ida & Petra...

...till er tjänst, haha.

Igår eftermiddag, efter ett möte med min alltid lika trevliga jobbcoach, hämtade jag upp Ida. Vi åkte hem till mig och satte igång med lite måleriarbete i hallen. Så himla mycket roligare att slita när man har sällskap av en vän:D

Tack snälla Ida för hjälpen!!! Du är guld värd!!!

Nu är det dags för daghundarna igen...


Meija är en som ska med ut på promenad idag

Chockad!

Snacka om att jag blev chockad imorse. Jag sov ända till väckaren ringde 06.45! Då flög jag upp för jag antog att Crille hade försovit sig eftersom jag inte hade vaknat när han klev upp och gjorde sig i ordning. Men han hade dragit till jobbet precis som han skulle. Jag måste ha varit riktigt trött alltså!

Nu blir det lite plugg och sen ska jag passa på att ta en halvlång prommis med dogsen eftersom det är ganska lugnt på daghundsfronten idag.


Så här gott sov jag uppenbarligen...

Måleriarbete & gofika

Efter frukost var det bara att hoppa i arbetskläderna och fortsätta spackla. När det var klart åkte jag, Per och Eddie ut till Peter & Ida. De har också fixat lite i huset som vi var nyfikna på att se. Bl a har de snart byggt klart ett skafferi i deras blivande kök.



Sedan bjöds det på gofika med kanelbullar, Digestivekex m ost och dessa smarriga bakverk:




Kaffet serverades i dessa gulliga Mumin-muggar

Nu sitter vi och ser Filip & Fredrik och sen är det läggdags. Crille sover här i natt och ska upp typ 05.00 och jag brukar vakna när han kliver upp:|

Målare idag

I förmiddags var jag och Per och fixade lite grejer till renoveringen av hallen. Sedan kom Peter & Ida och fikade. Så himla kul att träffas, var riktigt längesen nu. De hade dessutom med sig den absolut godaste bullkrans jag någonsin har ätit! :P
Efter det var det bara att sätta igång att spackla klart hallen. Jag hade eminent och rolig hjälp/sällskap av käraste Daniella, så det var inte så tråkigt som det egentligen är att spackla. Var klar typ 20.30. Då blev det en dusch och nu har vi dukat upp lite godis och ska snart se film.


A-brunnar

Haha, så här kan jag känna mig ibland:



När jag hittade denna underbara illustration av tillståndet bitter började jag att skratta för mig själv. Att begreppet A-brunn är så stort ändå! Det måste betyda att jag inte är helt knasig när jag under alla år, även i vuxen ålder, har undvikit att kliva på just A-brunnar. Jag har t o m kommit på mig ibland att jag har tagit ett förlängt steg när jag har varit på väg att kliva på en. Lustigt hur vissa vidskepelsesaker kan bli så inpräntat i hjärnan!
För ett tag sedan beslöt jag mig dock för att hänga på lite av tillståndet ovan eller åtminstone resonerade jag att det som händer händer, oavsett om jag har klivit på en A-brunn eller inte. Men jag måste säga att första gången tog det rejält emot att sätta foten på brunnen. Nu går jag dagligen på A-brunnar och jag har inte märkt att jag drabbats av mer otur än vanligt faktiskt, peppar peppar!:S

Have a nice day!

Blir inget spännande möte i morgon :(

I morse fick jag veta att morgondagens möte gällande min framtid är uppskjutet pga att tjejen jag skulle träffa naturligtvis har gått och blivit sjuk. Jag som hade längtat så, skit, skit, skit!

Nu sitter jag här med min besvikelse och väntar på att Per ska ringa så att jag kan åka och hämta honom på jobbet. Typiskt, nu regnar det också:(

Äsch, skriver mer när jag har nåt positivt att komma med!


Detta bl a ska bankas in i min skalle denna vecka

Jippie, toppresultat på tentan!

Nu ikväll fick jag tillbaka tentan i träningslära. Kan inte vara annat än nöjd med resultatet 83/84 poäng och denna kommentar från läraren:

Hej Petra!
Jag är imponerad av din första tenta, kursens toppresultat! Jag har dragit nåt enstaka poäng, men också lagt till extra vid fina svar.
Grattis!
Bengt Nordström

Känns skitkul!!!:D


Per = morfar :O

Egentligen skulle jag skriva om den roliga nyheten igår kväll efter dagens jobb & plugg, men när jag satte mig vid datorn blev jag så trött att jag inte fick ner ett enda ord. En stund senare började jag dessutom att må illa och i stället för en mysig CSI-kväll (ett gammalt avsnitt kl 20 + ett nytt kl 21) med Ella så fick jag titta ner i hinken i stället där middagen hamnade:|
Idag var det upp kl. 06.00 och sen har det varit full fart med daghundspromenader fram till för en stund sedan. Men nu till den roliga och kanske lite skumma nyheten! Sara och hennes Daniel ska bli föräldrar! Det innebär ju att Per ska bli MORFAR och Eddie blir MORBROR!!! Jag klarar mig ju undan en titel, eller blir jag plastmormor, nää!
Hur som helst, GRATTIS SARA & DANIEL!

 
Jag, Daniel & Sara mumsar kladdkaka när vi hälsade på dem i somras


Hushållerska önskas!

Det är dagar som dessa man funderar på varför man inte är rik och har råd att anställa en hushållerska. Vi har nämligen haft kalas för Per här idag. Efter en sväng upp till gymmet så klart! Först var hans mor & far här och sedan efter middagen kom min mor & far och bror med familj. Med två sittningar blir det en hel del att plocka med. Har ganska precis satt mig ner i soffan, puh! 

På gymmet var det rygg och biceps som mosades. Fortsatte att kämpa på med mina chins med "hemmagjord assistans". Skam den som ger sig, ska f-n gå till slut! Testade också en ny övning, pullover, men den kändes sådär. Får se om jag testar den igen. Körde också två gamla beprövade övningar som gick bra iaf. Sedan fick jag till fyra bicepsövningar trots att jag kände mig lite trött och omotiverad redan på första. Andra och tredje körde jag på ren disciplin. Tänkte egentligen nöja mig där men så på tredje kom plötsligt en energikick från ingenstans så då blev det en fjärde övning. Nice! 

Nu ska jag hoppa in i duschen och så skulle jag behöva plugga lite...


Pics från dagen!

Det har varit en härlig dag och den är inte slut än:D

Det var superkul att Daniella följde med upp till gymmet. Hon cyklade lite och så fick jag visa henne några övningar som hon sedan gjorde på egen hand, så hon satt inte bara och trampade lite lätt och kollade när mamma kämpade som hon skrev i sin blogg i morse, hm.
Själv körde jag bröst och triceps. Bänkpressen gick lite sämre än vanligt men de andra övningarna + triceps gick bra. Så hela passet får klart godkänt!


Just här levde hon faktiskt upp till det hon skrev i sin blogg

Sedan var det bara hem, duscha och fixa i ordning sig för att åka ner till Birsta. Ella köpte en ny mobil och Eddie fick ett spel till sitt Xbox 360. Sedan fick jag två presenter av Per; nya Gore Tex-kängor och en bling bling-mus och penna! Tack älskling <3<3<3
Det tråkiga var bara att vi släppte av Ella hos hennes pappa på hemvägen:(



Rosa bling bling - kan inte bli bättre!


Den lyser i mörkret också, i blått och sedan i blått & rosa när man rör på den!

Nu är det mys med kvarvarande familjen resten av kvällen!

Gofrukosten nere i magen

Har för en stund sedan ätit gofrukost. Kunde inte vara utan min älskade proteingröt, så det blev den + lite lyx med mommas fillimpa med ost. Mums!

Nu ska vi snart upp till gymmet. Idag får jag sällskap av Per och Daniella. Sååå kul!!!
Efter gymmet ska vi åka till handelsplatsen Birsta. Jobbigt, jobbigt, men har man lovat barnen så har man:bigeyes:


Vissa saker lär man sig aldrig!

Vissa misstag gör man ständigt om och om igen, fattar inte varför det är så:question:
Som t ex att bädda sängen direkt efter ett benpass - aningen kämpigt att sträcka sig in mot mitten av sängen. Men, men, bara att bita ihop som vanligt. Är huvudet dumt så får kroppen lida, hehe.
Benpasset gick sådär. Började ju inte så bra överhuvudtaget när jag kom till ett ostädat gym. Jag verkligen hatar när vikterna ligger huller om buller och stänger och handtag dräller överallt där de inte ska vara. Det här är inte ett nytt problem på mitt gym och jag blir bara mer jävla arg för varje gång. Ska det vara så förbannat svårt att återställa sakerna efter sig?! Det klarar ju t o m dagisbarn!!!:mad:
Dessutom var jag svagare i benen än innan uppehållet men konstigt nog var det inte så när det gällde axlar och mage i onsdags. Ja, ja, på't igen bara!
Hur som helst, det är alltid underbart att vara på gymmet, men efter ett litet uppehåll så blir det f-n i mig ett riktigt halleluja-moment!!! Så j-vla nice!!!:D

Btw, på torsdag i nästa vecka blir äntligen mötet om min framtid av. Hoppas, hoppas, hoppas innerligt att det här går i lås nu för annars börjar jag allvarligt fundera på om Gud är ute efter att jävlas med mig HELA mitt liv:|

Nu ska jag ner och handla till tacosmiddagen. På beställning blir det både kycklingtacogratäng och vanliga tacos och det bästa av allt; Per har kommit hem och Ella och Crille är här och äter med oss!


Mys & längtan

Sitter här i soffan och myser med chi-tjejerna och Zippy efter en dag med daghundar och anatomi-plugg. Blir CSI-kväll här nu. Först kl 20 går det ett gammalt avsnitt av original-CSI, sedan kl 21 är det ett nytt avsnitt av CSI Miami. Kan inte bli bättre!:D

Annars längtar jag mest till i morgon:
- det är ju FREDAG och jag ska äntligen få ha helg
- gymmet på morgonen och innan det min älskade proteingröt
- älsklingen kommer hem efter att ha varit borta sen i måndags
- TACO-fredag


Chi-tjejerna och Eddie

Fantastisk morgon!

Tänk vad lite som behövs för att man ska bli som en solstråle och tycka att livet är underbart. Det lilla som behövdes för mig var att äntligen få åka till gymmet igen och tortera axlar och mage lite. Jag har pga jobb, studier och SÖF inte hunnit med att träna sedan innan den sistnämnda och det har inte känts bra kan jag lova. Man blir rakt deprimerad faktiskt. Men i morse fick jag alltså känna den underbara känslan man får efter ett träningspass igen. Passet gick dessutom riktigt bra. Tänkte att jag skulle börja lite lugnt så här efter uppehållet, men som vanligt går ju inte det, utan man kör på tungt iaf. Blev rejält slut i musklerna, precis som det ska va!:D


Hade tyvärr inte denna eminenta hjälp idag så det blev andra magövningar

Done nr 2!

Nu var också tentan i träningslära klar och inskickad. Underbart!



Nu går mina ögon i kors och så längtar jag så fruktansvärt till min proteingröt imorgon bitti. Har varit utan fiberhavregryn några dagar nu, så ikväll gjorde jag en akututryckning till affären. Nu står de älskade grynen på köksbänken och bara väntar. Därför säger jag godnatt nu!:tired:

Godmorgon!

och den känns ganska god faktiskt när jag sitter här med en kaffe och morgonsolen i ansiktet.
Satt hela eftermiddagen och kvällen igår med tentan i träningslära, eller ja, fram till kl 21 då det var CSI New York då förstås:P Blev inte riktigt klar så det är bara att fortsätta nu...

Visst ja! Fick tillbaka tentan i anatomi igår. Klart över godkänd. Mycket bra jobbat!:thumbup:


Done!

Tentan i anatomi är nu klar och inskickad. Sååå nice!

Nu har jag lite på tentan i träningslära kvar. Som tur är fick vi lite extra tidsfrist av vår lärare så jag siktar på att få den klar imorgon, för just nu är jag riktigt seg och dessutom håller en äcklig huvudvärk på att smyga sig på känner jag. Jag vill också passa på att mysa lite med min käre make eftersom han drar iväg några dagar igen imorgon:(

Have a nice night!


<3<3<3

Jobbet slutfört

Eller rättare sagt jobben. Har nämligen jobbat både som skyddsvaktsfigurant och fanvakt i helgen.
Igår var jag först figurant fram till kl 16. Sedan var det träning inför fanvakten, så jag var nog inte hemma förrän runt 18. Då käkade jag, Per och barnen (iaf två av dem) och såg på film. Resten av kvällen halvsov till sov jag framför TVn. Var så ruskigt trött!
Idag jobbade jag som figurant bara fram till 11.30 för då var det dags att byta om till snygguniformen med vitutrustning och allt. Slängde i oss lite lunch på stående fot innan vi körde ett litet genrep på ceremonin.
Kl 13 var det så dags för ceremonin som alltså var soldaterinran för GMU-rekryterna. Det gick hyfsat bra, inte det bästa genomförandet vi har gjort, men majoren skällde inte på oss så då måste det väl ha varit helt ok.

Kom hem för ungefär en timme sedan och nu måste jag sätta mig och göra klar tentan i anatomi, puh!


Överlevnadsdryck just nu

Nu ger jag upp...

...med tentaskrivningen för ikväll. Ska se film tillsammans med min älskling.


Lurade mig själv för en stund

Så här efter sista daghundsrundan tänkte jag som vanligt på fredagar att nu är det helg. Men nä, så var det ju inte direkt denna fredag. Tentorna är fortfarande inte klara och så jobbar jag både lördag och söndag. Med vad får ni veta sen;)
Så nån helg är det alltså inte frågan om, men fredag är det iaf och självklart TACOfredag:D


Drygt...

Sitter just nu och kämpar med tentan i träningslära. Skitkul ämne egentligen men när tiden inte riktigt räcker till och man dessutom är astrött, så känns det drygt:(
Ja ja, kämpar på till kl 21 då det är CSI Miami. Det kan man ju bara inte missa!

Idag har jag promenerat med 11 olika hundar:P


bl a lilla Kelly 

Normal födelsedag?

Nja, för att vara Brodéns kanske. Som vanligt går livet i sjuhundra knyck hos oss, så nåt storkalas för 40-åringen har inte hunnits med. Jag vet faktiskt inte när vi ska hinna med det heller. Den här veckan har vi båda häcken full och nästa vecka är Per borta:S
Men jag hade iaf fixat en kladdkaka till idag, så tanken var att vi i familjen skulle fika lite tillsammans. Daniella kom hit sen började det att spåra ur. Crille kom hit men kom på att han måste fixa med bilen och så var han borta. Sen ringer Per och säger att han måste jobba över och blir sen till sitt eget kalas liksom, vilket innebar att Daniella inte skulle hinna med att fika för att hinna med sista bussen ut till sin pappa. Det skulle dock lösa sig genom att hon skulle få åka ut med Crille. Blev alltså fika för Per, mig, Daniella och Eddie till slut. När vi hade fikat klart ringde jag Crille för att kolla så att han inte hade glömt bort sig älskade syster, men det var ju precis vad han hade gjort. Blev alltså en nätt liten biltur på 5,5 mil för mig så där på kvällskvisten:|
Efter det var det bara att ta fram skolböckerna en stund.
Ja, nu vet ni hur en helt normal födelsedag kan se ut hos Brodéns:P

Present ja? Han fick fyra Pingvinstänger. Per och jag är inte så mycket för födelsedagspresenter oss emellan. Han har beställt kläder, naturligtvis med Försvarsmaktslogga på haha, till oss båda så det får bli våra födelsedagspresenter.
På tal om presenter; jag fick faktiskt flera av honom under övningen. På torsdagen hade han skickat en ficklampa med en av instruktörerna och på lördagen hälsade han på i egen hög person och gav mig myggspray och en chokladkaka. Är han inte för gullig?!

Tentaskrivning imorgon så nu är det hopp i säng...


GRATTIS PER!

 GRATTIS
ÄLSKLING!
:love: :love:

Idag fyller min älskade man Per 40 år!

När vi träffades var han 25, vart sjutton har åren tagit vägen?!:O




Kass...

...på att uppdatera bloggen just nu. Skulle behöva minst tio timmar till på dygnet! Tenta i både träningslära och anatomi ska vara inne på söndag, ett annat jobb nu på lördag och söndag, massor av daghundar och helst ska man ju ha lite tid för familjen och hemmet också:bigeyes:
Ja, så nu vet ni typ vad jag pysslar med på dagarna och nu måste jag gå och krascha i sängen:tired:


Lite av höstens skörd

Atlas gör verkligen skäl för sitt namn!

Måste bara berätta en rolig grej från övningen. Jag hade bett om en hundbur till bandvagnen när vi nu skulle åka så långt med plutonens två hundar. En dubbelbur (normalstor) var fixad, men direkt när jag såg den förstod jag ju att Atlas inte skulle få plats på ena sidan. Mycket riktigt, när han hade knökat in sig visade det sig att han bara kunde sitta och hur han satt sen då - ihoptryckt och med öronen ut ur gallertaket. Fick helt enkelt åka med burdörren öppen så att stackaren skulle ha en chans att lägga sig ner, haha!

På hemvägen hade vi tagit bort mellanväggen så att han fick hela buren för sig själv och då blev den lagom för honom.


Det här fina hundsläpet fick han inte åka denna gång 

SÖFen avklarad

Ögonen går i kors just nu, så jag tar en paus i läsandet om musklernas syrgasutnyttjande och skriver lite här i stället:)

Så var då SÖFen (SÖF = särskild övning förband) och även avtalstiden för i år avklarad. Pissdålig övning men som tur var hade jag ju min underbara stridskamrat Atlas med som alltid gör en på bra humör och så de övriga soldaterna i plutonen förstås. Vi har verkligen skitkul när vi är ute!
Den här gången var vi i Graningeskogarna, så dit blev det en nätt liten bandvagnstur på dryga två timmar. Hem hade vi lite otur med en av vagnarna så vi fick ta den på släp, vilket resulterade i dryga tre timmar sittandes på träbänken i bandvagnen. Atlas hade det bra däremot, han fick sitta i en bur med liggunderlag och sin fäll på botten, den lyckosten.
Atlas fick göra allt jobb eftersom den andra hunden i plutonen fick problem med en tass och inte kunde användas. Som vanligt var han supertaggad och skötte sig utmärkt. På fjärde dagen var han lika taggad som på dag ett, visade inte tillstymmelse till trötthet och det är precis så en Försvarsmaktshund ska vara! Sagt det förut och säger det igen; duktig kille!
För min del blev jag dessutom lite introducerad till min blivande befattning som hundbefäl/kompani. Så, nu var det avslöjat! Det här var alltså min sista övning som soldat med hund. Nu kliver jag upp till kompanistaben:) 



Tack till Stina för att jag får låna din underbara hund!

Nu måste jag åka och hämta älsklingen på jobbet...

RSS 2.0