Morgonpass på gymmet

Uppe med tuppen och åt frukost för att kunna köra ett träningspass på gymmet direkt när jag skjutsade Per till jobbet. Idag blev det 10 min kondition, 3 axelövningar, 3 benövningar, sit-ups och ryggresningar. Hade en vision om att avsluta med ytterligare 10 min kondition, men den visionen höll inte riktigt idag:blush:
Så nu sitter jag här efter en hemmamixad proteindrink och en dusch med en kaffekopp i handen. Livet kan inte bli så mycket bättre:P

Nu ska mamma följa med när jag och dogsen går med Fibi. Kanonväder idag, soligt och en plusgrad:thumbup:

Puh!

Med en halv minut tillgodo har jag nu lämnat in uppgiften om Eva Bodfäldts Kontaktkontraktet!:bigeyes: Skönt att ha ännu en uppgift klar. Ni kommer som vanligt att få tillgång till den när jag har fått den rättad av min lärare :)

Nu är jag aningen trött och måste slänga mig på kudden omgående, träningspass väntar direkt i morgon bitti. Godnatt :tired:

Förtjänt av sin prinsesskudde

Efter att ha läst lite mer ur Kontaktkontraktet och svarat på ytterligare några frågor (deadline ikväll 24.00) tog Zippy, Joetta och jag en promenad bort till Nettan. Kloklippning var inbokad. Till att börja med protesterade prinsessan hejvilt, trots att hon fick ligga på sin prinsesskudde:thumbdown: Tänkte för en stund; hur ska vi lyckas med det här idag:question: Men helt plötsligt efter några klor slappnar hon bara av och jag behöver bara hålla henne lite i halsbandet med typ ett finger, jämfört med hur jag hittills har varit tvungen att hålla henne med alla fingrar, händer och armar:O
Så resterande klor gick ju som en dans! Idag gjorde hon sig alltså verkligen förtjänt av sin kudde, min lilla prinsessa!:thumbup:

Nu har jag en fråga kvar innan deadline och så måste jag ju hinna se Solsidan förstås!

Tack snälla...

...för era uppmuntrande kommentarer till mitt förra inlägg! Tänk va bra det kan kännas med lite medhåll :)
Hela morgonen mådde jag riktigt dåligt, men framåt dagen började det kännas bättre. Delvis p g a att jag fick veta att det finns andra människor som är smarta nog att uppskatta kompetens, så jag är redan erbjuden samma position på ett annat ställe! Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra, men få se nu - stanna kvar där min kompetens inte uppskattas eller byta till stället där jag är så välkommen eftersom min kompetens där efterfrågas? Hm, gissa vad det lutar mot :rolleyes: Tur att det inte bara finns korkade människor på vår jord!

Tyvärr missade jag det inplanerade träningspasset i förmiddags p g a att jag var helt tömd på energi. Dessutom har vi suttit nu på eftermiddagen och svullat i oss smörgåsar med massa olika pålägg, bl a tonfiskröra, skinka och olika färskostar. Efter det supersmaskig marängtårta med jordgubbar och grädde. Det var Pers mamma som bjöd på dessa godsaker eftersom hon fyllde år igår. Detta innebär alltså ett extrahårt pass på gymmet imorgon. Ska bli skönt att få ut lite aggressioner också. Tur eller inte att boxarsäcken redan är trasig, annars hade jag nog lätt kunnat fixa det! ;)

Fy f-n säger jag bara!

Just nu är jag så j-vla arg och besviken och ledsen och jag vet inte vad. Måste bara skriva av mig! Vet ni hur det känns när man har lagt ner många, många timmar på en grej, t o m försummat familjelivet ibland, för att sedan få benen undansvepta av någon som man trodde var en vän. Har ikväll suttit på ett möte och blivit totalt bortröstad trots allt man har gjort för dem och var beredd att göra för dem. Den fd vännen kommer in och bara tar över och ser till att man inte är värd ett ruttet lingon. Dessa människor är beredda att välja bort den kompetens jag och Per har att erbjuda mot en mes som inte ens är kapabel till att be sin personal att sluta snacka skit! Det känns ju j-vla bra, särskilt på en fredag kväll, NOT! Life sucks my friends!
Hoppas ni andra har en kul fredag kväll i alla fall :)


Utlovade bilder

Har ju lovat bilder på trollet Leo, så här kommer några:



Det är ju inte helt lätt att fotografera en svart hund, som dessutom har ögonen gömda under lugg :P


En såå söt pudelpojke...

...kommer till mig redan i morgon! Leo heter han och han är en helt underbar, ullig, krullig och supercool kille! Väldigt lugn för att vara fem månader. Ska försöka få till en liten fotosession i morgon så att ni får se bilder på trollet ;)
Även hans matte var supertrevlig. Blev mycket prat även om annat än Leo. Vi kom bl a fram till att vi båda är riktiga kaffedrickare som både kan värma på kaffet i koppen genom att spilla på varmare kaffe och micra kallt kaffe :P
Nu ska jag se Sveriges mästerkock och sen blir det nog Firestorm...

Både roligt och ledsamt

Det roliga är att jag har fått en ny hundkund, en lapsk vallhund och en kelpie :D De börjar inte förrän i juni, men matte och husse ville väl vara ute i god tid helt enkelt.

Nåt som inte var fullt lika roligt idag var att Selma slutade hos mig. När jag skulle lämna henne efter promenaden tänkte jag att jag, för både hennes och min skull, skulle bete mig som jag brukar. Men se det gick åt pipsvängen, när jag tittade in i hennes alltid så snälla ögon kom tårarna ;(

Både upp och ner idag alltså...

Back in the gym again!

Äntligen! Underbart! Fantastiskt! Så himla skönt att kliva över den metershöga tröskeln som på nåt konstigt sätt har bildats in till gymmet när man inte tränat på ett tag. Men idag fick jag lite draghjälp dit av en löjtnant och en kapten, det ni ;) Skämt åsido, löjtnanten är min man och det blev ett kortpass eftersom jag direkt efter hade en tid att passa med daghundarna. Lyckades i alla fall hinna med 10 min konditionsträning (fy, vad grymt dålig kondis jag har nu), två axelövningar, två bröstövningar och så sit-ups och ryggresningar.
Sedan var det bara hem och gå en snabbsväng med mina skruttar innan jag gick 3 x 30 min med daghundarna. När jag kom hem vid 13.30 åt jag lite lunch, för ovanlighetens skull blev det blodpudding idag. Efter allt detta känner jag att jag har gjort mig förtjänt av en stund med kaffe framför datorn. Tyvärr var kaffet slut här hemma så jag fick plundra stridspackningen på snabbkaffe - smakar apa, men va f-n, det är ju koffeinet man vill åt :P
Visst ja, det ringde en potentiell hundkund imorse också, så nu har jag bokat in ett kundbesök även imorgon. De har en 5-månaders storpudel :)
Dessutom ringde nu på eftermiddagen en annan potentiell hundkund. Gav henne min hemsideadress(www.petrashundcenter.se), så hon skulle kolla lite priser och så och återkomma om det fortfarande var intressant.
Nu blir det en dusch innan jag ska plugga, hämta Per och sedan åka på kundbesök...

Duktig på datan!

Imorse skrev jag på msn till min "alldeles egna" PC-ingenjör Micke om pulsklockan. Fick ytterligare några tips på vad jag kunde testa för att få klockan att ansluta, men det ville sig inte i alla fall. Däremot fick jag beröm av Micke när han hörde vad jag hade provat själv för att få det att fungera; du har ju gjort allt som en normal människa (inte en PC-ingenjör alltså) kan göra, du har ju blivit riktigt duktig på datan nu! Det kändes ju finfint :D
Hur som helst ringde jag sedan till leverantören och döm om min förvåning när killen säger att de skickar en ny klocka, bara sådär liksom! Jag behövde bara tala om att jag hade försökt och att jag hade haft kontakt med en PC-ingenjör :O Ibland blir man förvånad över hur lätt saker går, man är ju inte direkt van det när det gäller reklamationer och klockan kostade ändå runt 600 kr!

Resten av dagen har jag pluggat för hundskötarkursen. Jag har bl a gjort en beskrivning av fördjupningsuppgiften som vi ska göra nu under våren. Jag ska jobba ihop med en annan tjej och vårt ämne är huskurer för hund. Ska bli kul, ämnet är superintressant tycker jag :thumbup:

Sara & Hille tittade förbi

Idag tittade Sara och hennes mamma Hille förbi på en fika innan de skulle åka vidare hem till Uppsala. De har varit här i Härnösand lördag-söndag för att gratta Saras farmor som fyller år på fredag. Per och Eddie var och träffade dem även igår hos farmor Irene, men då hade jag precis tagit en powerwalk med hundarna och var lagom svettig. Dessutom testade jag naturligtvis pulsklockan på rundan och skulle lägga in datan i datorn, men det visade sig att klockan inte ville ansluta med datorn. Hur mycket jag än försökte fick jag det inte att funka :mad:
Grymt besviken blev man ju! Ska ringa till de som har levererat klockan imorgon och se vad de säger...

Här kommer också en bild på Sara som jag gillar skarpt:


Sara när hon var modell för en dag


Pulsträning

Igår kom pulsklockan jag hade beställt. Jisses vilka hjälpmedel det finns för träning nu! Förutom vanlig klocka har den funktioner som t ex stoppur, pulsmätning genom sladdlöst pulsbälte, uträkning av kaloriförbrukning och fettförbränning, minne för träningsdata och PC-link för överföring av sparade data till datorn. Den är dessutom vattentät ner till 10 m :O Nu gäller det bara att lära sig att använda de olika funktionerna!

Blir nog powerwalk med Daniella lite senare för att testa :D

 


Fredagsläsning ;)

Nu har jag fått några fler uppgifter från hundskötarkursen rättade av min lärare. Det är två uppgifter om näringslära och hundmat.

Till Uppgift 10 fick jag kommentaren:
Du har svarat jättebra på frågorna. Det är ett bra svar som du hittat på fråga 4. Du har också gett mycket bra svar på frågorna 3, 29 och 33.

Till Uppgift 11 blev kommentaren:
Du har klarat uppgift 11 mycket bra. Det är tydligt uppställt och lätt att förstå.
Du har gjort en bra slutsats.
Bra jobbat!
:D

Uppgifterna hittar ni om ni klickar på Mina skolarbeten under Länkar. Trevlig läsning för den som vill!

Nygammalt i garderoben

Det är så trevligt när barnen är så stora att man har samma storlek eller åtminstone nästan. Jag har tidigare lånat några fina cardigans av Crille, perfekt liksom! Och nu har jag fått tre munkjackor av Daniella som hon inte ville ha längre. Så nu kommer de till användning hos mig i stället. Finurligt va?!
Det måste också betyda att jag är lika smal och smärt som en femtonåring, eller hur?! :P

Annars blir det en ovanligt lugn dag idag. Daghundarna är lediga förutom Selma som är här, så det blir mycket läsning idag. Ska också förbereda lite inför ett möte på tisdag med en potentiell kund. Hon har en lapsk vallhund och snart en liten kelpievalp. Så himla kul att få uppleva så många olika raser :D
Sen ikväll blir det fredagsmys som vanligt, med kanelbullar som min mamma bakade i veckan och var snäll och ställde en påse utanför min dörr :thumbup:

Dogsen med på jobbet

Idag var det bara några minusgrader, så Joetta och Zippy kunde följa med mig på jobbet. Först gick vi med Fibi och jag måste bara ge henne beröm. Hon var lika duktig idag fast mina skruttar var med, annars går hon lätt upp i varv då. Hade en liten tanke innan om att vår koppelträning kanske skulle skita sig nu när mina var med, men se där fick jag så jag teg. Hon gick jättefint, med Fibi-mått mätt. Med andra ord har vi en bit kvar, men det är mest finslipning faktiskt. Det är så himla roligt med detta framsteg :thumbup:
Sedan var det dags för Selma att få komma ut på prommis. Solen hade kommit fram och det var helt underbart väder!
Nu ska jag läsa vidare i Kontaktkontraktet en stund innan jag ska hämta Per och Eddie och sedan är det konferens 16.45 - 19.15 med Hundskötarutbildningen. Idag ska vi gå igenom vår uppgift om löss och uppgiften om hundmat.
Ska fixa en webbdisk på nätet så att jag kan lägga ut alla mina uppgifter där för den som vill titta :)

Powerwalkat...

...med min kära dotter! Skitkul att hon hängde på, blir ju annars mycket sittande framför datorn för dagens ungdomar. Men nu vill hon börja träna, så det blir powerwalking och sen när vi kommer in på gymmet (nåt tjall på låset) blir det styrka också :D
Blev en liten runda på 25 minuter ikväll i alla fall :thumbup:
Nu ska jag, Daniella och Christoffer bänka oss framför TVn och se Kommissarie Anna Travis. See ya!

Wow!

Måste väl erkänna att jag har hört mycket till "den gamla skolan" när det gäller hundträning. Men nu läser jag ju Eva Bodfäldts Kontaktkontraktet och det hon skriver verkar väldigt logiskt. Så logiskt att jag beslöt mig för att prova hennes metoder. Min dagvovve Fibi fick bli försökskanin ;) Hon drar väldigt i kopplet och det första jag provade var naturligtvis att med ett stryphalsband på korrigera - ingen jätterespons precis. Sedan fick Fibi en förändring i en disk i halsen och blev dömd till ett liv i sele. Jo, tjena! Testa att korrigera med en sele på. Det är ju som att be henne dra ännu mer :| Då kom idén att belöna med godis när hon gick lugnt bredvid mig - visst, det fungerade ju oftast så länge jag hade godis i handen. Men så fort jag inte hade godis var vi direkt tillbaka på ruta ett. Inte tillstymmelse till förväntan på godis. Med andra ord hade hon inte fattat varför hon fick godisen, hon hade bara fokuserat på själva godbiten :bigeyes: Så nu provar jag Eva Bodfäldts metod; Fibi är fanatiskt intresserad av alla härliga doftfläckar ute, så jag gjorde dem till belöning. Hon får absolut inte dra mot en doftfläck, då håller jag henne bara intill mig. När hon däremot går lugnt bredvid mig belönar jag genom att säga "varsågod" och så får hon gå och sniffa på de underbara dofterna. Helt otroligt vilken respons och snabbt gick det! Vi har bara börjat med denna träning men redan känns det som att hon förstår grejen och vår kontakt har blivit bättre! Det är som att gå ut med en helt annan hund :O Wow säger jag bara, vilken aha-upplevelse!


Solsidan

Såg Solsidan på TV4 igår. Har aldrig sett det förut. Det var ju riktigt roligt med många igenkännande skratt! Det är lustigt hur nåt som anses som ett problem i en relation helt plötsligt blir roligt när man ser det på TV. Blir helt klart till att bänka sig framför detta program även nästa söndag. Den enda nackdelen är att jag inte kan se Bones, tur man kan spela in :P
Nu ikväll sitter jag, Per, Crille, Ella och Eddie och ser på Svenska Idrottsgalan 2011. Kul när nästan alla är samlade för en gångs skull! :thumbup:


En smärre överdrift

Visst är det bra med snö, så inte hundarna drar in så mycket skit, men man behöver ju inte överdriva för det!
Blev en morgonrunda i bilspåren eftersom det hade kommit drygt en decimeter under natten. Helt otroligt, igår kunde lill-skruttan inte gå ut p g a kylan (-20) och idag när det äntligen och helt plötsligt var 0-gradigt begravdes hon av snön i stället :thumbdown: Är så less på snön nu och mindre less blir man ju inte av att veta att Härnösand har det högsta snödjupet i hela Sverige. Innan de två sista snöfallen hade vi ett snödjup på 119 cm och nu har det kommit minst två decimeter till! :bigeyes:
Det snöade och blåste hela förmiddagen och naturligtvis hade jag både Hobbe och Selma idag. De hade inte hunnit ploga överallt heller, så jag höll på att köra fast borta vid Hobbe. Lyckades dock backa och ta sats så jag kom fram. Blev alltså en hel del djupsnöträning på promenaderna. Man måste ju se det lilla positiva ;)
Som tur var hade det slutat snöa och vägen var plogad vid 14-tiden så att Zippy och Joetta kunde få en hyfsad prommis i alla fall.
Nu är det dags för en kvällsprommis och sedan ska jag nog för säkerhets skull be en bön till vädergudarna!

Äntligen igång där jag ska vara!

Äntligen har jag hittat en blogg/hemsida som jag trivs med, så här kommer jag att stanna nu! Min älskade dotter hjälpte mig dessutom med designen igår kväll, så det känns extra roligt!

En liten uppdatering sedan i tisdags kanske kan vara på sin plats ;)

Jag fortsätter att läsa Eva Bodfäldts Kontaktkontraktet och tycker att den är väldigt intressant och tankeställande.

I onsdags kväll var jag och Per inbjudna till en vän för att informera henne och en vän till henne om Försvarsmaktshundar och soldater med hund. Vi gjorde tydligen så bra ifrån oss att min vän nu vill att vi ska komma ner igen och hålla en halvdags förevisning/information för ytterligare några personer. Känns onekligen roligt med ett sådant bra betyg eftersom vi inte ens var speciellt förberedda. Så nu blir det till att planera lite mer!

Torsdag kväll var det styrelsemöte för Försvarsutbildarna inför det stundande årsmötet. Med andra ord så har jag även lite bokföringsarbete framför mig. Rapporter ska sammanställas och lämnas till revisorerna för revision.

Nu ska jag, Daniella och Eddie snart hänga upp nya gardiner i deras rum. Jag och Daniella var på en liten shoppingrunda igår eftermiddag. Blev gardinerna på Jysk och sedan schampo, balsam, hårinpackning och lite annat på Dollar Store.




Överflyttade inlägg

Kontaktkontraktet

Posted by Petra on January 11, 2011 at 1:18 PM

Här fortsätter förvirringen och funderingarna över ny hemsida & blogg. Var inte riktigt nöjd med bloggen här, så jag har kollat en annan möjlighet (läs hemsida). Men jag blir nog kvar här trots allt...roll

Hur som helst så har jag idag börjat läsa Eva Bodfäldts Kontaktkontraktet och börjat svara på frågorna i Uppgift 12 i Hundskötarutbildningen. Så här långt måste jag säga att boken är väldigt intressant och den har verkligen fått mig att fundera över några saker när det gäller samspelet mellan människa och hund. Som t ex hur man kan träna följsamheten och göra sig intressant för hunden genom att låtsas hitta något på marken. Om man tittar på flera hundar som är tillsammans så är det ju precis det de gör. Är det någon som hittar något intressant på marken kan man ju ge sig sjutton på att resten står där och trängs inom några sekunder. Är det inte så, så säg?

Jag kan knappt vänta på att läsa vidare nu...


Igång igen...

Posted by Petra on January 10, 2011 at 1:05 PM

...efter några dagars frånvaro. Vad har då hänt sedan sista riktiga inlägget på zoomin?

Jo, i fredags kom min gamla daghund Livor med matte och hälsade på. Jisses vad han hade pälsat på sig och då menar jag inte att han hade tagit på sig mycket kläder:P Hans matte och han går på hundsportsgymnasium i södra Sverige, så jag har inte sett honom sedan i somras och då hade han fortfarande unghundspälsen. Nu var han en riktigt vuxen terv! Roligt också att träffa matte och höra hennes hundplaner och lite annatsmile

I lördags gick jag för första gången en promenad med min nya daghund Hobbe. Fick sällskap av min vän Maria också. Hobbe är verkligen en glad prick som det är svårt att inte gilla. Han följde glatt med och verkade allmänt tillfreds med livet. Han ställde t o m upp på en liten fotosession under prommisen, supertrevlig hund helt enkelt!


Busig blev man efter en stund fotosession ;)

Efter promenaden följde Maria med mig hem. Vi fikade och pratade en massabig grin När hon skulle gå hem följde jag, Zippy och Selma med henne en bit. Joetta låg hemma och gömde sig i sängen. Det var för kallt för en lite längre promenad för henne. Resten av kvällen blev det mys med familjen.

Söndag hände inget speciellt, passade på att gå långisar med hundarna när det var nollgradigt. Idag måndag är allt äntligen återställt till det normala eftersom barna har börjat skolan igen. Nu ska jag ut med Max & Gibbs innan deras matte kommer och hämtar dem...

 

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2259161/petras-liv-amp-leverne?claim=kpq7wysztrx">Följ min blogg med bloglovin</a>


Vem är då lilla jag...


...för liten är jag, en tvärhand hög, säger folk.

 

 

 

 

Jag...

...har fått namnet Petra, till mitt stora förtret, av mina föräldrar, är 38 år och bor i Härnösand med min lite tokiga familj. I familjen ingår min man Per som jag fått namnet Brodén av, barnen Eddie, Daniella och Christoffer samt hunden Zippy. Per har också en utflugen dotter, Sara som själv snart ska bli mamma.

...har alltid gillat hundar, så det är väl mitt stora intresse, som nu när barnen är så pass stora, dessutom kan få ta lite mer plats i mitt liv. Förutom mina egen hund träffar jag också en hel del andra hundar på dagarna eftersom jag arbetar som dog walker/hundrastare.  

...har ett till stort intresse, som jag praktiskt nog delar med min man, nämligen Försvaret. Mitt engagemang inom Försvaret började för 13 år sedan då jag lurade till mig en hund av Per. Han lovade nämligen att jag skulle få en vovve om jag utbildade den till bevakningshund och själv blev hundförare i Hemvärnet, han var redan med själv. Han trodde ju aldrig att jag skulle vilja gå med, men ack vad han bedrog sig. Vad han inte riktigt visste var att jag är uppvuxen med att leka krig med grabbarna (mamma köpte faktiskt några dockor åt mig och försökte få mig att leka åtminstone lite med dem, men de förblev orörda). Men lovat är lovat, så i november 1998 hämtade jag min första egna hund, vi hade två shelties hemma hos mor och far när jag växte upp. Nu blev det en svart labrador vid namn Rex. Jag höll också mitt löfte, utbildade Rex och i oktober 2000 godkändes vi som tjänstehundsekipage. Tyvärr fick jag den 4 februari 2009 låta honom somna in efter att hans höft pajade. Efter det lånade jag in schäfern Atlas som tjänstehund under två år och nu har jag klivit upp ett steg och blivit hundtjänstbefäl/kompani.

...har ett tredje stort intresse och det är styrketräning, lyfta skrot är så upplyftande...:P


Min underbara familj

Per - Förutom mina hundar består alltså familjen även av min man Per som är 40 år. Han är väl ännu mer fanatiskt intresserad av Försvaret än jag. Det lustiga är väl att vi delar även intresset för styrketräning, även om jag för tillfället ligger steget före honom när det gäller vältränad kropp. Men som han säger: 'Under den runda magen finns magrutorna'
Annars gillar han allt vad kampsport heter och har tränat de flesta stilar. Engagemanget för vovvarna delar vi så långt som till kärleken och omsorgen om dem, träningen överlåter han till mig.

Eddie - Tillsammans med Per har jag en vilding till son vid namn Eddie, döpt efter Iron Maidens monster. Han är 10 år och är väl den i familjen som mest har ärvt mitt hundintresse. Han brukar faktiskt träna lite ibland med vovvarna och med lysande resultat dessutom. Vem vet, han kanske är nästa Cesar Millan? Merparten av hans fritid går dock åt till att vara med kompisar, kolla på YouTube och spela på datorn.

Daniella - Sen har vi då min dotter Daniella. Hon är en underbar tonåring (16), men alla tonåringar är väl underbara...eller? Hur som helst så brukar hon väl pyssla med det som de flesta tjejer i den åldern pysslar med; blogga, chatta på MSN, sms:a, surfa på nätet och hänga med kompisar.

Christoffer -  Det är min förstfödde son, 18 år. Han gillar allt motordrivet typ. Fick sin första cross när han var 3 år och inte ens hade lärt sig cykla utan stödhjul. När ultimatumet att han måste kunna cykla utan stödhjulen ställdes, lärde han sig det på 3 minuter. Sedan dess har han kört cross. På vägarna däremot har han kört moped och efter det att han tagit A-traktorkortet körde han runt i en EPA ett tag. Nu har han dessutom tagit bilkörkortet. Ute på landet hos sin pappa blir det även skoterkörning på vintern. När han en gång är hemma sitter han vid datorn och knappar och lyssnar på (hög) musik eller retas med sina syskon.

Sara - Är Pers dotter som nu är 21 år! Det måste betyda att inte vi är 20 år längre. Hon bor i Västerås med sin sambo Daniel, men kommer till oss så ofta hon kan. Hon har också fattat det här med att det är bra att röra på sig och följer gärna med på mina hundpromenader när hon är här. Hon tog studenten den 5 juni 2009 och jobbar nu inom äldreomsorgen. Hon är också lite sugen på att skaffa en egen hund faktiskt, en labrador ska det vara säger hon, men vi får se...alla olika planer kan ju ändras på vägen.

Bilder kommer...

TJH Rosebird Florex Rose


ImageChef.com

TJH Rosebird Florex Rose, eller Rex som vi kallade honom, var min gamla trotjänare som blev drygt 10 år. Han hade varit hos mig sedan han var valp. Som alla labbar åt han allt och lite till, bananskal, kola med papper på inklusive påse, kaviartuber och sopor var inte ovanligt att han stoppade i sig. Oftast hann man inte se vad han hade ätit förrän det kom ut bakvägen, för den vägen kom det oftast ut med tanke på att en kaviartub är ganska hårdsmält.

I oktober 2000 blev Rex och jag godkända som tjänstehundsekipage inom Hemvärnet. Sedan dess har vi varit ute på övningar med Hemvärnet i både Härnösand och vid Amf1 Södertörnsgruppen i Stockholm. I Stockholm blev han känd bland soldaterna som 'den äppelätande och kaffedrickande hunden'. Rex gillade verkligen att jobba och det bästa som fanns var när matte tog på sig 'grönkläderna'. Trots att han på slutet var pensionerad, fick han följa med ut och träna lite ibland (annars skulle han ha varit alldeles olycklig). Så sent som dagen innan han somnade in var vi ute och körde en patrullering. Måste berömma Rex för att han alltid gjorde så väldigt bra ifrån sig och det är dessutom alla som har jobbat tillsammans med honom överens med mig om.

Civilt var Rex också en underbar hund. Snäll med allt och alla. Jag minns bara hur snällt han lade sig på golvet när brorsans sheltie Molle (många storlekar mindre än Rex) ville leka med honom. Bara för att de skulle hamna på samma nivå! Molle hade också en tendens att försöka bita sig fast i Rex's bakben när de sprang ikapp och det lät snälla Rex honom alltid att göra! Rex var också en mycket klok hund, han förstod alltid vad man sa. Vi lärde aldrig in några kommandon i vardagen, ändå förstod han precis vad man ville att han skulle göra. Han lydde snällt alla och många var de gånger som man stod och log när lilla Eddie kommenderade Rex fot, ligg, sitt etc. och han lydde blint :)
 
Det kommer aldrig att finnas någon som du och du kommer alltid att finnas med oss i våra hjärtan, Rex.


Zippy


Zippy har inget flashigt stamtavlenamn men är fin ändå! Han är en 10-årig podenco, en hittehund från SOS Animals i Spanien. Han hittades övergiven ute på landet där och sedan han hade genomgått veterinärbesiktning och alla möjliga provtagningar, flögs han till Stockholm där han fick komma till sitt fosterhem hos Nettan. Det var alltså hos henne jag hämtade honom i maj 2003. Jag bodde i Stockholm på den tiden, så det var ju nära och bra.

När Zippy kom till oss var han rädd för nästan allt; främmande människor (våra vänner kunde inte ens muta med korv), smällar och skott, åka bil...det är lättare att säga vad han INTE var rädd för. Det har krävts mycket träning och tålamod för att få honom som han är idag - en glad vovve som viftar på svansen när nån kommer, främmande som kända ansikten. Dessvärre har jag inte lyckats få bort skotträdslan som ligger på graden - panik.

Annars är Zippy en hund som lever för att jaga allt och då menar jag ALLT. En fluga är inte för liten och en älg är inte för stor, så länge de har päls och/eller rör sig så är det ett byte!

Inne däremot är han världens soffpotatis, lugn som en filbunke. Han älskar att ligga hopkurad i sin säng eller på sin fårskinnsfäll (det är ju för hårt direkt på golvet tycker han). Där kan han ligga och mysa hur länge som helst.

Ja, man kan bara säga att Zippy är verkligen en lustig liten vovve som man bara måste uppleva ;)

 


Kullhagas Joetta from Alice



Ja, vad ska man säga om denna pyttelilla varelse, förutom att hon var en underbar chihuahua? Det första jag tänker på är STOR hund i en LITEN förpackning. Hon fick både en boxer och en rottweiler att backa. Det är inte ens alla stora hundar som lyckas med det ;)

Och hur hon hängde med på promenaderna sen då! Två timmars promenad var inga problem, vare sig det var i skogen, över rötter och stenar, eller efter vägen. Benen gick som trumpinnar och tro det eller ej, men det var oftast hon som sprang först.

Hennes smeknamn var bl a Glugg-Fia, Snorkfröken och Cloetta. Ibland kom t o m en hel ramsa, Joetta Cloetta Kusin Vitamin. Det är väl som man säger...kärt barn har många namn <3

Hon charmade husse totalt. Han har alltid sagt 'inga hundar i soffan och sängen', men gissa vem som låg i soffan!  

För övrigt var Joetta omplacerad från ett hem där det fanns en till chihuahuatik. Hon fick dock inte den plats hon behövde där.

Hon fick dessutom två valpkullar.

Vår älskade lilla skrutta fick tyvärr somna in den 7 december 2011 efter att ha blivit biten så illa av en annan hund.

Vi kommer att sakna dig för evigt Etta-bus <3

Andra hundar

Uppdateras inom kort...

Styrketräning hemma

Sidan ska uppdateras när tid finnes...


RSS 2.0