Drygt

Idag har jag mått piss. Huvudvärk och illamående. Hann bara cykla mina 50 minuter och hjälpa Per med gipsning av tak och slits i lilla hallen innan jag parkerade i soffan och blev liggande. Känner mig lite piggare nu så jag hoppade upp på cykeln och körde 30 minuter till. Får sån ångest när jag inte pallar med att träna :(
 
fotolog de ositos_nia

Så kan det gå...

Blev inte riktigt som det var tänkt idag. Meningen var att jag efter långpromenad med mor, far & Zippy skulle äta och sen dra till gymmet. Men då kom Per på att vi skulle möblera om i vårt sovrum så han satte igång med det. Naturligtvis ville jag hjälpa till så jag beslöt mig för att ta vila från gymmet. Blir nog ganska bra ändå för det ramlade nämligen in ett nytt träningsupplägg på mailen idag också. En "volymchock" som coach David kallade det. Med andra ord tung träning väntar! Därför blir det bra med lite vila och uppladdning idag för att imorgon köra efter nya upplägget.
Vi blev nöjda med sovrummet. Jag måste bara fixa ett annat skrivbord eftersom det nu inte står gömt i ett hörn utan framför ett av fönstren. Det jag har nu är så ruskigt fult.
 
Nu blir det filmtajm!
 

Börjar bli bortskämd!

Har helt fantastiska coacher. Mailade veckouppdateringen 21.50 igår kväll och 22.35 hade jag svaret i inkorgen, trots fredag kväll och dessutom långfredag. Det kallar jag engagemang!
Sedan blev de ju ännu mer fantastiska när jag läste svaret att jag får äta en valfri måltid ikväll ;) Börjar bli riktigt bortskämd nu, förra helgen fick jag ju också ett ätarmål! Nu kommer jag bara till det svåra: vad ska jag välja?! Som vanligt har jag funderat sedan jag läste coachernas mail.
 
Btw, drömde en mardröm häromnatten. Jag drömde att Tammerpokalen blev tidigarelagd, vilket innebar att jag klev upp på scenen i dagens form! Min bikini hann inte heller bli klar så jag hade typ en H&M-bikini på mig. Gissa om jag blev glad när jag vaknade och insåg att det bara var en dröm! Iofs skulle detta aldrig kunna inträffa i verkligheten heller för jag ställer mig aldrig på scenen om jag inte är nöjd med formen. Så är det bara! Men konstigt kan man drömma iaf...
  
Pizza-oven
En smarrig pizza kanske???

Wow vilken dag!

Full fart sen jag klev upp imorse. Ut på morgonrastning av Zippy, intervaller på cykeln, frulle och sen upp till gymmet. Blev ett lite avhugget pass då vi var bortbjudna till vår älskade lilla extrahund Meija med familj redan kl 12. Men jag hann med ett intensivt pass för axlar och bröst. Triceps får jag köra på morgondagens pass. Inte det ultimata att träna med bara frukost i magen kände jag, men ibland måste det bli så helt enkelt. Bara att gilla läget.
Mitt vanliga gym var stängt idag. Som tur är har jag ju jobbets gym och då får jag ju med mig delar av familjen också :)
 
 
Hos Meija blev vi sedan kvar ända till strax före 19. Hade supertrevligt! Vi fikade och surrade och åt och surrade lite mer. Blev bjuden på sånt där finfolkskaffe gjort i kaffemaskin :P
 
 
När vi kom hem var det bara att vända i dörren och knalla en trappa upp för att gratta min far på födelsedagen. När vi kom ner fick jag äntligen premiärköra nya diskmaskinen. Verkar fungera finfint!
Efter denna fartfyllda och trevliga dag blir det nu skönt att bara softa till en film :)

Det blev en glad påsk!

Hädanefter blir det färre svordomar i det Brodénska hushållet, jag har fått en ny diskmaskin! 
Efter att ha j-vlats med den gamla i flera år och dessutom överj-vlats den senaste tiden, så var det verkligen på tiden. Nu är jag så nöjd och glad! :)
 

Till alla vänner & läsare!


She got legs

she knows how to use them. Ja jävlar, jag ökade i både benböjen och utfallen idag och detta trots en påsmygande huvudvärk!!! Helt ruskigt underbart, ett hallelujamoment skulle man kanske kunna säga. Måste ha varit mina klasskamrater Sara och Annes pepp imorse + en hel hög vilja från min sida ;)
Nästa gång blir det banne mig ökning i vadpressen också!
 
Mina armar har tvärtom fått total vila idag. Min daghund (40 kg dragande dalmatiner) är ledig över påsken och min egna lilla Zippy trippar bara bredvid eller bakom mig med slakt koppel. Hoppas nu att detta ska göra armarna gott! :D
 
Är lite nöjd också för att jag stod emot frestelsen att äta en pannkaka när jag stekte dem till Per och Eddie till middagen. Pannkakor är bland det godaste jag vet men jag lät bli. Klapp på axeln till mig!
 
Se och njut!:
 

Barndomsminne!

Solen värmer så underbart nu och asfalten börjar titta fram på en del ställen. Hade jag varit liten nu hade tjatet på mor & far börjat om att få ta ut cykeln. Nu när jag är vuxen och får göra precis som jag vill förtas känslan och spänningen över våren lite. But hey, jag njuter fortfarande till fullo!!!
 
Eddie förra våren

Motivation!

Många undrar var jag finner motivationen att kämpa mot målet som jag gör med träning och kost. Det ska jag berätta. Här är en väldigt stark motivation:
 
 
Jag blev så otroligt glad när jag läste detta på Saras blogg imorse, så nu kommer jag om möjligt köra ännu hårdare vid dagens benpass!
Sara med familj kommer också ner på min tävling. Det är nästa stora motivation. Fler än jag någonsin hade trott har sagt att de kommer och tittar! Vilket känns otroligt peppande!
 
För övrigt är jag just nu väldigt nöjd över ett test jag gjorde till frukost. Jag blandade för första gången hälften vaniljprotein och hälften chokladprotein i gröten. Om vi säger så här: jag längtar redan till imorgon bitti!

Känner verkligen inte för att

masa mig upp ur soffan och åka på styrelsemöte. Totalt slutkörd efter rygg-, biceps- och magträning och sen träningmat på det. Skulle bara vilja ligga kvar här och njuta av mina ömmande muskler, men men, bara att ta tjuren vid hornen :|
 
old pic

Intervall-tisdag

Dagens intervaller avklarades imorse innan frukost. Så jobbigt att ta ut sig...och alldeles, alldeles underbart! 
De är dessutom registrerade på tappa.se för klassens stegtävling. Känns lite som fusk för min del när man får räkna om både cykling och styrketräning till steg. Ligger bra till med andra ord, hehe.
 

Jag älskar verkligen det här!

Har precis suttit och skrivit klart ett förslag på förändring till en av mina hälsocoachklienter. Jag tycker att det är så ruskigt roligt. Jag älskar helt enkelt att hjälpa människor att må bättre! Hur jag kan veta att de kommer att må bättre är för att jag själv har provat många av förändringarna. Ett särskilt slag vill jag slå för den mentala träningen som i dagens västerländska samhälle är så underskattad. Jag har utvecklats enormt med hjälp av den!
 
Vill ni ha hjälp med en livsstilsförändring, hör av er! Kommentera här i bloggen eller maila: [email protected] 
 

Piskade fram en ökning

Kalla mig konstig eller vad ni vill, men jag längtar verkligen varje morgon efter att få kliva upp och hoppa på cykeln. Även på helgerna när jag skulle kunna ligga och dra mig en stund spritter det i kroppen och jag har oftast hunnit cykla mina 50 minuter innan resten av familjen ens har vaknat. Den efterföljande frukosten är nästa höjdpunkt och imorse fick jag ju en mega-grötskål igen, mmmmm.
 
Med magen mätt och belåten åkte jag och Per ner till Birsta för att få tag i några delar till bilen. Kom även hem med några kilo proteinpulver, ooops! Sen var det dags för gymmet. Favvomuskelgruppen idag; axlar! Plus lite bröst och triceps. Fick till en ökning i sneda bänkpressen = nöjd! Sen om det berodde på gårdagens pizza eller inte återstår ju att se :P
 

Ben på g!

Var faktiskt lite taggad att köra ben idag. Vilket jag sällan brukar vara eftersom jag har en hatkärlek till benpassen. Men det är ju så att när resultaten börjar visa sig blir det också roligare! En vacker dag ska jag banne mig älska benpassen ;)
Kände mig riktigt stark, kanske var det mega-grötskålen imorse, hehe. Det enda som grusade min tillvaro var att jag möttes av ett rörigt gym. Ni måste hjälpa mig att förstå vilken jävla del av detta kan missförstås?!:
 
 
Som tur är lindras min irritation snart av en PIZZA som är på väg. Den ska dessutom avnjutas tillsammans med Per & Eddie och några filmer :D

FEST i helgen!

Jublade igår när jag fick respons på veckouppdateringen. Extra havregryn (1½ dl ist för ½) till frukost både idag och imorgon och ätarmål ikväll!!! Halleluja! Detta för att jag ska bibehålla muskelmassa då jag ligger lite före tidsschemat...och inte mig emot ;)
Ska också försöka få in träningspass dessa dagar så om en stund väntar ett stenhårt benpass. Vilket innebär en massa fina grimaser Sara! Hård träning är sällan vacker, så varför försöka lura någon? :P
 
Oj, har ju glömt en annan rolig sak. Datum för en ny teamträff är satt! Blir den 8 juni i närheten av Gävle, så det blir närmare för mig den här gången. Längtar, längtar, längtar!
 
Åsså kom ju älsklingen hem igår kväll <3
 
Morgonens mega-grötskål!

Underbart trött i musklerna

Åkte direkt från skolan, som bara bestod av en föreläsning om ergonomi, till gymmet. Rygg-, biceps- och magdag idag. Gick lite tungt, men det är kanske inte så konstigt då jag alltid blir trött efter skolträffarna och dessutom hann jag bara äta frukost och 11-målet innan träning. Brukar normalt hinna med 14-målet också. Nu sitter jag iaf här, med underbart slutkörda muskler och mätt i magen efter mumsig mat. Ska örfila mig själv upp ur soffan innan jag somnar och fixa lite tacos till sonen som är den enda som ska äta middag här idag. Senare kommer Per hem från Stockholm :D
 

Skola i dagarna tre

Nu har vi träff på skolan igen onsdag-fredag.
Igår blev en lång dag. Väckaren ringde redan 05.20 för att jag skulle hinna med min 50 minuters cardio innan jag åkte till skolan 07.45. Kom sen hem strax efter 21. Miljöns påverkan på hälsan och mental träning stod på schemat och så hade jag min styrketräningslektion innan vi avslutade dagen med att jobba med hälsodagen som vi ska genomföra i maj. Trött var bara förnamnet på vad jag var när jag kom hem. Mådde dessutom illa av någon anledning. Ändå var det bara att ställa sig och göra matlådor till idag. Such is life...
 
Idag blev det 07.15 till strax före 20. Tog sovmorgon till 06.00 då jag litade på att min klasskompis Lotta fixade min cardio under dagen med sitt Bodyattack-pass. Vilket hon också gjorde då vi fick kämpa stenhårt i nästan en timme. Kul att prova på men jag har än en gång fått bekräftat att jag inte är någon passmänniska. Vill jag träna kondition sticker jag hellre ut och springer och styrka kör jag på gymmet. Det är min grej det. Pysslade också med hälsoekonomi, coaching och hälsodagen.
 
Nu är det definitivt dags för min skönhetssömn!
 

Rör inte min stång!

Fick till ett grymt axel-, bröst-, och tricepspass idag...trots några störningsmoment. Båda under sneda bänkpressen. Först var det nåt som skulle åtgärdas på gymmet så en hantverkare stod och borrade i betongväggen typ 3 m ifrån mig. Störande! Som tur var blev han snabbt klar men då kommer en tränande man och börjar diskutera min stång med hantverkaren. Sen kommer de över till mig och pratar och börjar peta på MIN stång! Visserligen, och tur för dem kanske med tanke på min irritation, så satt jag under vila mellan seten men hallå liksom! I min värld så är det så att den som kör vid en maskin eller ett redskap äger den eller det för stunden. Runt maskinen eller redskapet är det dessutom ett private space och man inkräktar inte! 
Lite stingslig känner jag mig och funderar lite smått på hur jag ska bli längre in i deffen. Kanske måste trycka upp en varningströja att träna i: -dietbitch, håll avstånd- haha.
 
Nu måste jag fixa klart matlådor till imorgon och sen gå och lägga mig. Supertidig morgon blir det eftersom jag måste hinna med 50 minuter på cykeln också innan jag drar till skolan. Ska hålla min styrketräningslektion. Blir kul och jag längtar så efter mina klasskamrater!
 
 
 

Jag är vaken!!!

Det kan jag definitivt garantera efter morgonens intervaller. Det var längesen jag körde intervallträning och det var precis så jobbigt som jag minns det...och exakt lika skönt. Vi blir ju alla hög av olika saker ;)
 
Faktum är att jag inte är så konstig ändå för när vi tränar frigörs kroppens eget narkotikum, endorfin. Glädje/må bra-hormoner med andra ord! Ett väldigt hälsosamt sätt att bli hög på, prova!!!
 
Träning ute i naturen bjuder på ytterligare må bra-hormoner!

Recept på mina grillspett

Jag rörde ihop en marinad av 3/4 dl olja, 3/4 dl soya och 3/4 dl chilisås (hot). Putsade och skar grillspettsbitar av ca 750 g fläskytterfilé. Köttet fick sedan stå och dra i marinaden medan jag åkte och tränade (blev väl en två timmar ungefär). 
Trädde sedan köttet på grillspett och lagade i ugn, 225 grader i ca 20 minuter.
Daniella gjorde såsen av ca 2 dl lätt grekisk yoghurt, ungefär 2 msk chilisås, 1 tsk honung och en pressad vitlöksklyfta.
Till detta åt vi kidneybönor och couscous som jag kokade i buljong för lite mer smak + en grönsallad.
 
 
Smaklig måltid!

Leg day!

Nästan så att jag numera kan skriva lovely leg day, för jag gillar benpassen mer och mer! Det var definitivt en ny dag också, så jag var återigen taggad att åka till gymmet (till skillnad från igår). 
Kan nog öka i utfall och vadpress nästa pass men i knäböj och liggande lårcurl blir det tyvärr ingen ökning...än ;)
 
När jag kom hem fixade jag i ordning världens godaste efter träning-mat! Det absolut bästa var att barnen åt samma mat för en gångs skull! Även om Daniellas rätt serverades med en smarrig sås till. Blir helt klart repris på denna!
 
Min tallrik
 
Ellas tallrik
 
Recept kommer enligt begäran :)

Petras må tiptop-meny

Klar och inskickad till skolan :)
 
Frukost
Äggröra med örter på fullkornsbröd

Mellanmål 1
Lättyoghurt med hallon och jordgubbar

 

Lunch
Kyckling- och avokadosallad med solrosfrön

 

Mellanmål 2
Flatbröd med cottage cheese och gurka

 

Middag
Köttbullar med fetaost, timjan och hemmagjord tomatsås

 

Äggröra med örter på fullkornsbröd
 
Naturell lättyoghurt med hallon och jordgubbar
 
Kyckling och avokadosallad med solrosfrön
 
Flatbröd med cottage cheese och gurka
 
Köttbullar med fetaost, timjan och hemmagjord tomatsås
 
Bon appétit!

 
 

 

 

 


Dålig dag

Alla kan vi ju ha dåliga dagar och idag var det min tur. Det började bra med 50 minuter på cykeln innan frukost och lite läsning i nya numret av BODY sen vet jag inte riktigt vad som hände. Kändes bara inte bra och det blev ju inte bättre av att det blev jordens översvämning i badrummet och att Per åkte ner till Stockholm igen. Så efter cardio, en timmes promenad upp till jobbet för att hämta bilen och sedan torrläggning av badrummet på denna dåliga dag var jag inte det minsta upplagd för ett stenhårt benpass. Var inte upplagt för gymmet överhuvudtaget faktiskt. Bara att acceptera men imorgon är en ny dag!
 
Nu känns det lite bättre då jag och Daniella tittade på en eftermiddagsfilm tillsammans innan jag fixade tacos till henne och Eddie. Sen blev jag så glad när Daniella ville se reprisen på Food Hospital på TLC med mig. Hör och häpna, hon tyckte också att det var intressant! Hittade också deras engelska hemsida: http://foodhospital.channel4.com/ Helt klart spännade hur mat kan användas som medicin!
  
Berries (USDA ARS)

Bite me!

Vad energilös jag var på rygg- och bicepspasset idag. På ren vilja lyfte jag ändå tyngre i marklyftet. Jag lade på samma vikter som jag brukar men stången på jobbet väger lite mer än den på Spegeln, så det blev ju automatiskt en liten ökning. Skulle ha kört mage som avslutning men jag var totalt slut så jag får köra det imorgon i stället.Felet låg nog i att jag tränade tidigare än jag brukar och stoppade därför bara i mig mellanmålet med proteindrink, nötter och vatten innan. Imorgon blir det också tidig träning eftersom Per ville hinna följa med innan han drar ner till Stockholm igen på eftermiddagen. Men då kommer jag att äta ett riktigt mål innan!
 
När jag hade slukat mitt efter träning-mål, åkte jag och Per till Micke, Jessica och Tilde. Fick en trevlig pratstund, en kopp kaffe och dessutom lite motivation på köpet då Micke visade några YouTube-klipp på Sarah Bäckman (gladiatorn Spirit)! Synd att man träffas så sällan bara :(
 

Nöjd med livet!

Idag kommer att bli ännu en underbar dag fylld med det jag tycker om (med andra ord dissar jag städning idag igen, hehe). 50 min på cykeln är avklarade och frullen ligger som bomull i magen. Nu ska jag nog göra klar endagsmenyn till skolan innan det är dags för mer mat och sen träning.
Senare ville våra vänner Micke och Jessica att vi skulle träffas, så vi bjöd in oss till dem (den dissade städningen här hemma you know ;)). Har inte träffat dem på jättelänge så det ska bli såååå kul!
 
Kan bara säga: LOVE LIFE! eller som jag läste på min klasskamrat Saras bloggLIVE, LOVE, LIFT!
 

Ändrad cardio

blev resultatet av veckans uppdatering till coacherna. Har kört 45 min varje dag. Nu ökas cardion till 50 min fem dagar i veckan och intervaller de återstående två dagarna. Blir spännande det här!
Kör vidare med kost och träning som jag gjort.
 
Nu är denna man snart på väg hit...
 

Älsklingen har kommit hem!

Idag har det varit plugg hela dagen här. Först coaching och sen fixade jag mellanmål till endagsmenyn. Daniella är helnöjd över att bli serverad olika läckerheter kan jag säga. I morse fick hon ju förresten frukost serverad också: äggröra med örter på fullkornsbröd. Smakade smörgåstårta sa hon, så det måste väl klassas som lyxfrulle då ;)
 
Vid middagstid kom Per hem från Stockholm, så nu blir det mys i TV-soffan resten av kvällen. Gladiatorerna till att börja med :D
 
Mellanmålet

Nu är det gjort!

Anmälan till Tammerpokalen 2013 är inskickad.
 

Min lilla försökskanin

Efter vilodagen igår var jag så klart extra taggad inför passet idag! Mitt favvopass dessutom; axlar, bröst och triceps. Styrkan var det inget fel på idag, så nice! Det kanske bara var en liten formsvacka när jag har känt mig lite svagare några pass. Däremot har jag lite problem med en handled. Den smärtar i vissa lägen och när jag körde sned bänk var det inte skönt om jag säger så. Lite skit, för jag hade tänkt öka men vågade inte för handleden :(
Men nästa pass, då j-vlar ska den vara ok och då blir det ökning!
 
När jag kom hem och hade ätit min efter träning-mat fixade jag i ordning en sallad åt försökskaninen Daniella. Vi ska nämligen som skolarbete skriva ihop en endagsmeny med frukost, lunch, middag och två mellanmål. Vi måste också laga och smaka och eftersom jag inte kan äta en hel rätt utan bara smaka en tugga så har Daniella gått med på att vara försökskanin. Idag gjorde jag en kyckling och avokadosallad med solrosfrön. Igår fick hon äta köttbullar med fetaost, tomater, timjan och hemmagjord tomatsås. Kommer att lägga ut hela menyn här på bloggen när den är klar :)
 

Kryper upp i soffan

och pluggar lite. Snart träff på skolan igen. Längtar sååååå efter att få träffa mina härliga klasskamrater!!!...och lära mig nåt också förstås ;)
 

Nästan rörd till tårar!

Jag skrev ju ihop ett kärleksbrev till mig själv som skoluppgift för några dagar sedan. Skickade in det idag och fick denna respons från en underbar klasskamrat:

Du är bara såååå bra tjejen, du kommer att fixa ditt drömmål du kommer att stå där överst på pallen för att du helt enkelt är bäst!! Jag har ätit din kost i en månad och det är banne mej inte lätt att stå emot alla frestelser, jag beundrar dej enormt ska du veta. När det är tungt så kan jag skänka dej en tanke att du fixar ju kosten varje dag varför klara jag inte det. Kanske för att jag inte har satt upp ett mål, det är nog dags att börja fundera på. För se på dej du är ju fokuserad till max. Men en sak du aldrig glömmer det är vänskap och empati, din och min tripp utför berget kommer jag aldrig att glömma och jag är tacksam att jag fick chansen att lära känna dej på det sättet. Bra skrivet fortsätt på din väg.... många kramar

Xxxxxx

Jag blev så glad och rörd att tårarna nästan trängde fram! 


Vitkålswok

När man bara har ett fåtal råvaror att använda till maten dag ut och dag in gäller det att laborera lite. På teamträffen fick jag tips av Pernilla om stekt vitkål så nu till 14-målet stekte jag kyckling tillsammans med vitkål och en gnutta soya och toppade sedan woken med paprika. Blev suuuuupergott!!! Blir samma till middag kan jag säga :)
 

Invigde presenten

Gårdagens ätarmål gjorde nog susen för dagens benpass gick bra och jag kände mig lika stark som jag brukar. Nice! 
Börjar faktiskt gilla benpassen mer och mer. Så skönt när jag blir så där slut som jag bara blir efter ett benpass och fortfarande kör jag bara fyra övningar: liggande lårcurl, knäböj, utfall och stående vader. Coacherna vet f-n vad de pysslar med! 
 
På teamträffen fick vi några presenter av Proteinbutiken och coacherna. Idag invigde jag en av dem, en vattenflaska :)
 
proteinbutiken.se

Spricker av glädje!

Händer så mycket roligt just nu så att jag inte hinner med att skriva om allt! För att nämna några:
 
Jag har blivit tillfrågad av min lärare på hälsocoachutbildningen om jag skulle vilja hålla i en styrketräningslektion vid nästa träff på skolan. Om jag vill! Kommer att bli superskoj! Jag älskar ju att dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter!
 
Nu har vi kommit igång ordentligt, jag och min ena hälsocoachingklient, med mailväxling och så. Hon följer mina råd så gott hon kan och jobbar på att följa dem ännu mer. Underbart! Har dessutom fått hälsoanalysen från hennes sambo och i slutet av veckan kommer hans kostdagbok. Då får jag ju sätta igång och jobba med honom också! Så kul!
 
Hade ett coachingsamtal med min underbara klasskamrat Sara. Idag coachade hon mig och hon var så duktig att hon t o m lyckades få min förvirrade hjärna att bryta gamla mönster och tänka i nya banor! Väldigt intressant att se utvecklingen av det. Dessutom blir jag glad av att bara prata med henne!
 
Till sist en kanske udda sak men den innebar lycka för mig iaf: fick med mig 4 kg proteinpulver från dottern och svärsonen! Tack Sara & Daniel! Helt klart best gift ever!

Tungt...

Blir nog nåt slags dagsrekord på inlägg nu, fyra på en och samma dag! 
Hur som helst så var jag , inte helt otippat, och tränade i eftermiddags. Körde rygg, biceps och mage. Fortsätter även denna vecka att kännas lite tyngre än vanligt, så antagligen är det indragningen av kolhydrater som ger sig till känna. Funderar på hur det kommer att kännas ännu lite längre in i deffen. Drygt att bli svagare även om jag vet vad det beror på. Här kommer den mentala träningen att vara viktigare än viktigast!
 

Fredagsmys på en måndag!

Måndag eller inte, nu är det fest! Skulle ha fått äta ett ätarmål i lördags, men jag frågade coacherna om jag kunde ta det idag i stället då jag var hemma hos familjen (iaf en del av den). Jag tar hellre ett ätarmål och myser tillsammans med familjen framför TVn än någonstans borta. Det är ju dessutom lite nice att för en gångs skull få äta samma mat. Så nu har jag, Daniella och Eddie ätit köttfärstacogratäng. Såååååå gott!!! Sen blir det lite kladdkaka till efterrätt, mums! Tänk vad man lär sig att uppskatta lite enkel mat ;)

 

Poseringsträningen med teamet!

Har lovligt snott några bilder från poseringsträningen av teammedlemmen Frida, så jag slänger upp dem här lite snabbt för nu är det dags att dra till gymmet!
 

Min underbara dotter!!!

Kom tillbaka till Härnösand 22.15 igår kväll. När jag kom hem hade min helt underbara dotter fixat ett soprent kök (vilket det inte var när vi åkte kan jag säga) och vikt tvätthögen som legat i vårt sovrum och lagt in den i garderoberna! Zippy har dessutom fått vara ute på många långa promenader! Då är det ju extra roligt att komma hem!!! 
Måste nog åka bort oftare ;)
 

Best day ever!

Startade strax efter 9 från Knutby igår morse. Landade hos bästa Nettan och fina tjejerna Klura & Nella i Djursholm en timme senare. Vi hade en mysig testund innan det var dags för mig att bege mig in till stan för att möta upp teamet 12.30. Vi började på Balance gym där vi gjorde fettmätning och poseringstränade. Ruskigt kul och att dessutom få träffa likasinnade var ju ett stort plus i kanten! Ett underbart gäng helt enkelt!
Jag hamnade på 14,83% fett, så det var faktiskt över förväntan. Helnöjd med andra ord! Coacherna tyckte också att jag var i bra form, så det känns betryggande :)
Det jag tar med mig från poseringsträningen är att jag måste SVANKA och sen bara öva, öva och öva för att orka stå i position under lite längre tid. Det var JOBBIGT de få minuter som vi stod nu! 
 
Innan middagen kl 17 hade vi lite ledig tid. Nettan kom och mötte upp mig. Vi gick en sväng på stan och avslutade med en fika på Kulturhuset. Middagen käkade teamet på Texas Longhorn. Blev dietvänlig ryggbiff för min del och till den det sedvanliga vattnet. Supergott! Lätt att jag ska dit igen och käka när jag inte går på diet!
Kvällen avslutades hemma hos Nettan och tjejerna med ytterligare lite temys. Vid 22.30 åkte jag hem till Knutby igen. Fick köra genom värsta snöyran ungefär halva vägen, drygt!
 
En lång men helt otroligt rolig dag!
 
Stureplan innan middagen
 
 
 
 

I Knutby!

I morse möttes jag av den här lilla mannen när jag kom ner till köket hos Sara & Daniel:
 
Goa lilla barnbarnet Alvin <3
 
Sedan bjöd dagen på en förmiddagspromenad till affären (vitkål och ägg stod på min inköpslista), lite mys framför TVn och en liten shoppingresa till Thuns varuhus i Faringe. Nu vankas det snart middag för resten av gänget och Gladiatorerna så klart! Jag och Alvin äter på samma tider så vi har redan ätit vår middag. Vi kallas numera Skalman 1 och Skalman 2, haha.
 

Highs...and a low

Panik utbröt när jag vaknade i morse och trodde att klockan var en timme mer än vad den var. Låg där och försökte planera om hela dagen så att jag skulle hinna få in både cardio och träning innan vi drar söderut. Gissa om jag blev helt hög av lycka när jag insåg att klockan var en timme mindre! Helt underbart!
Klev upp, rastade hunden, körde cardion 45 min, i med frukost och så till gymmet för ett hårt benpass. Här kom nästa lyckorus. Börjar passet med liggande lårcurl och på sista setet kör jag så många hela reps jag orkar följt av 30 reps halvvägs upp. Har tidigare fått vila en microstund efter 15 reps men idag körde jag alla 30 i en följd! Skakade som ett asplöv på de sista men f-n vad skönt! Ett riktigt rus infann sig vill jag lova!
Sen blev jag lite låg när knäböjen gick lite tungt. Trodde under ett svagt ögonblick att jag skulle få lasta av vikt, men sen vann envisheten och jag körde på. Jag försöker att förtränga bort en förkylning som verkar vilja slå rot hos mig så det kan ju bero på den att det gick så tungt. Eller att jag har dragit ner på kolisarna. 
Nu ska min kropp få iaf två dagars välförtjänt vila :)
 
En slut kärring (tjej kändes nästan som att överdriva efter passet, haha)

Kastade om lite

Var inte i toptrim idag. I morse flimrade det för ögonen och sen kom en liten tryckande huvudvärk som jag visserligen botade med en Ipren, men det kändes ändå inte aktuellt med ett tungt benpass. Därför blev det ett axel-, bröst- och tricepspass i stället. Det gick däremot lysande. Ökade i sittande sidolyften, so nice! 
Ser så fram emot teamträffen nu! Kommer att bli så kul!
Nu finns fler teammedlemmar presenterade på Proteinbutikens hemsida:
 
 
Nu har jag precis käkat mitt kvällsmål bestående av proteindrink, nötter, jordgubbe och vatten, så nu ska jag snart kasta omkull mig på kudden :)
 
 

<3 presenter!

Jag fick två presenter av min underbara man igår!
 
Love you darling! <3
 

Sensation!!!

Eddie ville ner till Birsta och se Yohio som uppträdde där idag. Orkade inte fixa i ordning matlåda så jag åt på McDonalds tillsammans med Per och Eddie. Kändes som världens sensation! Nu var det ju så att måltiden krävde lite uträkningar innan och det var ju självklart inte tal om någon smarrig hamburgare. Nä, det blev Ceasarsallad och den med ett halvt salladsbröd, utan dressing och krutonger och med ett ägg när jag kom hem blev en helt ok måltid ;)

Jag blir så glad!

Vi har i skolan fått till uppgift att coacha en klasskompis, så i förmiddags coachade jag min underbara klasskamrat Sara. Blev så glad när hon sa att hon hade gjort uppgiften jag gav till henne vid vårt förra samtal och att den hade varit väldigt bra och meningsfull! Så kul att höra! När hon sedan summerade dagens coachingsamtal som mycket givande och bra och dessutom under samtalet gav mig massa beröm för mitt arbete som hälsocoach, ja då visste glädjen inga gränser. Det gjorde min dag!
Jag gav henne också en ny uppgift som hon såg fram emot att ta tag i. Väntar med spänning på nästa uppdatering från bästa Sara kan jag säga!!!
Jag älskar att hjälpa människor att hitta rätt väg och stötta dem under resan. Vill då också klargöra att med rätt väg menar jag inte vägen som jag tycker att de ska gå utan den väg som är rätt för dem!
 
Hade jag kunnat så hade jag gett dig denna smaskiga smoothie som belöning för ditt arbete och engagemang med uppgifterna Sara! :)
 

Kärleksbrev

I skolan har vi som uppgift att skriva ett kärleksbrev till oss själva, så i eftermiddags bestämde jag mig för att börja med det. Men det var inte så lätt ska ni veta! Fick en början, men sen blev jag less och drog till gymmet i stället. Där är det bra mycket lättare att tycka om sig själv ;)
Rygg, biceps och mage stod på programmet. Gick lite tyngre än vanligt. Vet inte om det beror på att jag har minskat kolhydraterna eller om det kan vara för att jag har haft känningar av att en förkylning kan vara på g. Det är egentligen skit samma också för jag fixade passet med samma vikter, yeah!
 
Nu är det dags att åka och tona fläsket lite. See ya!
 
Magen fick svida idag :)

Valet och kvalet

Ännu ett pass på gymmet avklarat. Var lite i valet och kvalet i morse om jag skulle våga träna eller inte. Kände en knepig smärta i ena axeln och ben var inte heller aktuellt att köra. Vill inte riskera något nu men mot eftermiddagen kändes det bättre så jag åkte upp och körde t o m axel-, bröst- och tricepspasset. Gött!
Eddie var med och tränade också och efter en stund slöt även Per upp även om han inte tränade. Han kom hem från Stockholm i förmiddags <3
 

Kärleksduell <3

Eftersom McDonalds har brunnit upp i vår lilla stad passade ju så klart Daniella på att äta Donken igår i Birsta. Förevigade stunden då även jag lyxade till det...med kaffe ;)  
Bilden drog igång en underbar kärleksduell mellan mina älskade barn, Crille & Ella. Älskar er! <3
 

Outfit vald och inhandlad

Vilken härlig dag jag har haft! Softade lite under morgonen/förmiddagen med 45 min cardio, en stund vid datorn och sen solning. Förövrigt fick jag än en gång bekräftat att storken måste ha navigerat helt fel den där dagen i november 1973. Sol & värme, det är ju min melodi, inte kallt nordiskt klimat!
Eftersom det var full snöstorm i morse ställde vi först in den planerade Birstaresan, men vädret lättade innan solningen så när jag var klar där åkte jag och Daniella ner för lite shopping ändå. Hade verkligen en rolig mor & dotterstund! Vi kom båda hem med lite kläder. Outfiten jag köpte ska jag ha på teamträffen. Har ju typ inga normala kläder som Daniella valde att uttrycka det. Man ser ju bara dig i träningskläder och uniform, sa hon.
Men nu har jag en snygg och normal outfit och jag är riktigt nöjd med den!
 
Vad tycks?
 
Älsklingen blir borta till i morgon så nu passar jag på att mysa till Morden i Midsomer. 

Så har det då börjat!

Resultatet av veckans uppdatering till coacherna; vi stryper lite kolhydrater för att få lite mer fett att släppa från lårens framsida. 
Nu till frukost blev det alltså bara ½ dl havregryn i stället för 1 dl. Lite mindre mätt efter frukosten men det är ju så spännande att se om en vecka vilket resultat detta ger!
 

Benfredag

blev det idag. Efter att hjärnan hade fått arbeta med pluggande av mental träning så var det ju dags för kroppen att få sitt. Börjar mer och mer gilla att köra ben faktiskt. Det känns ju riktigt bra! Som vanligt kör jag bara fyra övningar men ack så j-vla bra de tar!!! 
 
Nu blir det snart Gladiatorerna här!
 
Saknar min älskling också, men har jag tur så kommer han hem imorgon <3

Vaken och medveten igen!

Haha, såg att inlägget igår blev aningen avhugget. Jag var så trött att ögonen gick i kors och jag fattade typ inte vad jag skrev. Jag hade visionen om att se en film med min ungdomshjälte Chuck Norris också men som ni förstår blev utfallet detsamma med den. Det pinsamma var att den började 21. Ja ja, så kan det gå. 
Nu har jag iaf sovit en god natts sömn och är piggelin och medveten igen, så nu blir det plugg för hela slanten!
 

RSS 2.0