Njutit av livets goda

Har precis suttit ute i solen och värmen och läst senaste numret av ToppHälsa. Ibland är livet bara för underbart!



Om en stund väntar middag. Idag blir det kotletter gjorda i ugnen med grillkrydda och ost och smaskig smet av creme fraiche och soya. Mumselimums!

Hälsning från kaptenen

Äntligen har jag fått de av mig efterfrågade bladen med de nya BRAK-övningarna/programmen!
På luntan satt även en hälsning från kaptenen:



Haha, det kommer jag kanske att göra, men inte idag för idag blir det ingen BRAK överhuvudtaget. Jag har nämligen världens ruskigaste träningsvärk i baksida lår! Det är bra om jag ens lyckas ta mig runt en långis med hundarna:S Fast jag måste erkänna att det är en rätt skön känsla att träna bort träningsvärk, dessutom försvinner den fortare då också!

Vilodag från gymmet idag. I stället har jag tränat hjärnan genom att redigera en rapport åt maken.

Nu ska jag och hundarna ut och njuta av solen och värmen:D

Steven Seagal

Sitter just nu och ser på Steven Seagal - lagens man.

Han är en av mina största idoler faktiskt, så respektingivande, så cool och ruskig j-vla pondus den mannen har!

Just love him!!!



Sammanfattning hittills idag...

  • Snorbra axelpass på gymmet + att jag körde lite mage, eller ja, till min mage sved och inte orkade mer!
    Känns lite tjatigt att skriva att träningen går så bra hela tiden, men den gör verkligen det, trots att motivationen kan svika ibland (åtminstone tills jag kliver över tröskeln till gymmet;))
  • När vi kom hem från gymmet hade tydligen diskmaskinen hoppat igång av sig själv och diskat! Puh, en stordisk mindre att diska för hand iaf!
  • Svullardag, så jag har hunnit äta lite smaskigt och mer blir det ikväll!
  • Kanonväder, så det blev en kortare hundpromenad och sen låg jag och dogsen ute och myste på baksidan. Jag läsandes tidningar; Chihuahuabladet, Apportören och Härliga HUND. När Joetta valde att inte lägga sig på tidningarna vill säga. Hon tycker uppenbarligen att det är bra mycket väsentligare för mig att klia henne på magen än att läsa massa tidningar, dessutom om andra hundar än henne (DIVA!).
  • Dagens bästa; när jag kom ut ur duschen hade älskade maken gjort middag! 


Detta + LambWeston Supreme Crisscuts blev det till middag - mums!


Skit, skit, skit!

Man skulle ju kunna spendera en lördag på roligare sätt än att diska! Men nu är det så att vår diskmaskin har bestämt sig för att strejka:mad:
Den har j-vlats ett tag, programmet har inte gått riktigt, men disken har blivit ren iaf. Men nu har vi sedan igår försökt att få igång den utan resultat. Den har helt enkelt bestämt sig för att ge f-n i att gå igång överhuvudtaget.
Så det blir till att stå och handdiska en stund idag, BORING!!!!

Men först ska vi naturligtvis upp till gymmet en sväng:D


Skratt i tvättstugan

Ja, det är nog första gången jag har brustit ut i skratt i tvättstugan iaf. Men när jag skulle köra igång den nya tvättmaskinen som mor & far har köpt kunde jag inte låta bli. För det första lyste lampor överallt som på värsta UFOt. När jag sen skulle ställa in program, temperatur, varvantal osv lät den som värsta barnleksaken. Typ en sån där låtsasmobiltelefon för 0-3 åringar som piper och spelar en trudilutt varje gång man trycker på en knapp!
Det är inte sant med alla flashiga grejer på moderna vitvaror och sånt. Jag menar, de lär ju inte vara bättre för det precis:bigeyes:



Hur som helst så har vi ganska precis mumsat i oss tacos, det är ju fredag:)

Innan det fick vi oväntat besök av vår vän Mitz (egentligen Mattias) från Västerås. Han dyker alltid upp så där utan förvarning och det är ju lika trevligt varje gång med en sån överraskning!

I kväll blir det långfilm här och då menar jag verkligen LÅNGfilm! Vi ska se Patrioten med Mel Gibson, typ 3 tim och 20 min lång! Den är riktigt bra faktiskt, men nu var det ett tag sedan vi såg den:)

Transformer-ben

Efter dagens benpass gick jag banne mig som värsta Transformern! Vilket ju måste innebära att passet var bra!
I morgon kan dock stumheten ha förvandlats till ren och skär smärta, då jag ökade på en baksida lår-övning och dessutom körde en helt ny övning för baksida lår:P

Btw, utflykten igår gick till Storsjön där bror med familj + min mor & far står med husvagnarna. Först blev det bad för Eddie, hans kusin Simon och min bror Stefan. Eller ja, dogsen fick ett litet ofrivilligt avsvalkande bad av Stefan också, men de flög upp ur vattnet fortare än de kom dit, haha.
Sedan blev det fika och mys, faktiskt i skuggan för så varmt var det! Inte förrän vid middagstid flyttade vi ut i solen. Innan vi åkte hem klippte jag Simon också. Det är nog första gången jag står ute i det fria och klipper, men det gick ju lika bra:)


De små frusna råttorna värmde sig i solen efter det avsvalkande badet


Present

I morse stod en present från mamma ute i farstun:D



Ser nu att den dessutom är tappad på vår bröllopsdag!

Jag, Eddie och dogsen har varit på en liten utflykt idag. Berättar mer senare ikväll eller i morgon:)

Dagens äventyr i bilder

Hämtade upp Micke och Tilde strax efter 11 och var inte hemma förrän 18 igen.


Framme på Strutsfarmen i Gerdal, Örnsköldsvik


Snacka om frukostägg!

På menyn fanns bara strutskött i olika varianter och det föll inte alla i vårt sällskap i smaken, så det blev glass i stället.


Star Wars-glass till Star Wars-nördarna!


Där fanns också en damm med regnbåge (fiskar) i


Posering vid utgången

Lunchen intogs i stället på



Sedan gick vi över till OK/Q8 för detta


De var inte snåla med mjukglassen precis!



På vägen hem stannade vi till på



En kille som håller på att bygga upp en westernby. Kolla in hemsidan här.


Självklart fanns det en saloon!


Välkomna in!


Bäst att hålla sig i skinnet då både galge och kista bara stod och väntade!


Så här vackert är det i Höga Kusten!


Vi vill tacka er, Micke och Tilde, för en supernice utflyktsdag!

I morgon blir det äventyr

Jippie, första gången jag lyckats trycka i mig en hel portion caseinprotein! Tänk vad underliga saker som kan göra en glad ibland:P

Nu ska jag gå och slänga huvudet på kudden. Ska upp tidigt då vi ska ut på äventyr...;)


Skördat

Idag till middagen fick jag äta mina alldeles egna nyskördade körsbärstomater! De var supergoda, mycket mer smak än köpta.


Morgnarna börjar arta sig

Äntligen börjar jag komma upp i hyfsad tid på morgonen, såååå skönt! Därför hann jag med en 47 minuters prommis med hundarna innan gymmet också. Vi gick i elljusspåret så Joetta sprang lös. Hon sprang ju några fler meter än oss + att hon jagade skator i flygande fläng, så hon var rejält trött när vi kom hem. Lill-skruttan:)

Träningen på gymmet gick väldigt bra måste jag säga. Körde fem ryggövningar och hade riktigt bra kontakt i fyra av dem. Det är latsdragen som spökar på fortfarande och kontakten vill inte riktigt infinna sig som jag vill. Men det är bara att köra på så kommer det!
Mina biceps fick bara genomlida tre övningar och då menar jag genomlida! J-vlar vad det sved!!! Supernice!:D
Varför jag nöjde mig med tre övningar är för att biceps är mina bästa muskler så jag behöver inte lägga tokfokus på dem.

Sedan var det lunchdags; tonfisk, ägg och blandad sallad. Proppmätt blev jag!

Nu ska jag koka på lite kaffe och gå ut och sätta mig på baksidan. Solen har tittat fram!:thumbup:


Caseindags

Nu ska jag bara trycka i mig lite caseinprotein, sedan är det sängen som gäller.
Har inte ätit casein på ett tag nu, så det ska bli intressant att se om jag måste lära om mig att få ner det eller om det går lika smärtfritt som jag hade uppnått sist jag åt:S

Mummel, svammel...godnatt!


Agerat frisör idag

Inte förrän nu har jag kunnat få lite datatid. Har haft fullt upp helt enkelt:

Först åkte jag och min älskade make till gymmet och jag rev av ett grymt axel- och magpass. Jag körde egentligen mage igår, men nu blev det mage igen. Stämde bäst in med resten av veckans planerade träning, så så fick det bli. Kändes skitbra, brände rejält i musklerna, men jag funderar fortfarande på hur f-n jag ska få den ena axeln lika stor som den andra. Extra hemmaträning bara för den axeln några dagar i veckan? Förslag nån?

När jag kom hem slängde jag i mig lunch bestående av renskav och wokgrönsaker, mumma! Samtidigt stekte jag två omgångar pannkakor till barnen. Glutenfria till Ella och vanliga till Eddie.

När jag hade stekt klart insåg jag att Ella kunde göra en inbakad fläta på Eddie, så då åkte saxen fram!




...och så här blev det färdiga resultatet

En kopp java på det här och sen handla och göra middag. Blev inga tacos i fredags då vi hade bröllopsdag, så det blir idag i stället:)

Pissväder

Nu har det börjat regna här. So boring!:(
Gör iofs inte så mycket nu en stund eftersom det blir gymmet, men sen vill man ju gärna ha lite nice väder. Åtminstone inte regn iaf!


Så här ska det ju se ut på en semesterdag!

Träningspass x 2 igen

Eftersom det inte blev nån träning igår, var det lika bra att köra hårt idag, haha.
Jag och maken började med en sväng till gymmet. Efter att ha varit lite si och så med träningen de senaste veckorna var det så j-vla skönt att köra skiten ur ben och mage. Benen vek sig nästan och magen sved rejält:thumbup:


Bevis på att jag inte lökar på gymmet syns på min mage, hehe

Hem och drog i mig lite lunch, tonfisk och wokgrönsaker. Yummie! Sedan gick jag ut på baksidan och körde träningspass nr 2; gräsklippning i närmare två timmar.

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska blanda ihop till middag. Ja, jag vet att klockan är 19.15, men vi har uppenbarligen kommit in i nån typ av semester-mode här, så tiderna är aningen rubbade:S

Tjing så länge!

Betygsättningen klar

Nu står det klart, bara en av de amerikanska varorna får mitt godkännande som godsak, nämligen Brownie Cookies. De skulle jag kunna köpa igen faktiskt.

Brownies var, precis som bagels och jordnötssmöret, inte heller mycket att hänga i julgranen. Jag hade väntat mig nåt mycket saftigare, men det var typ en torr chokladkaka.


:thumbup:                                          :thumbdown:


Yack, how disgusting

Hittade alla fyra amerikanska varorna på Lidl, men jag kan inte längre benämna två av dem som godsaker.

Bagels - helt ok, iaf nu när jag skulle kunna gå över lik för en brödbit. Men godsak är att överdriva!

Jordnötssmör - fy f-n va disgusting! Fick slänga sista biten och mådde f-n illa! Har nu kollat in några recept och ska se om man kan baka med geggan i stället:|


:thumbdown:                                           :thumbdown::thumbdown:

Amerikanskt tema på svullardagen

Idag ska jag ner till Lidl och se om det finns kvar av de amerikanska godsakerna som är i deras reklamblad för denna vecka.

Vad sägs om dessa smarriga saker?


Bagels                                         Jordnötssmör


Brownies                                     Brownie cookies

För att balansera det hela lite passar jag också på att fylla på med lite nyttigt; deras kvarg;P

Hur firar vi...

...bröllopsdagen då?

Med lite uppackning och städning på förmiddagen. Sedan kom en blivande hundkund med sin bedårande chihuahuablandning på besök. Gissa om Joetta blev förstummad av förvåning när en hund som var mindre än hon klev över tröskeln, haha. Den lilla sötnosen heter Meya och är 15 veckor. Superglad och framåt! Helt enkelt underbar!


Meya & Joetta


Zippy blev lite förtjust i lill-tjejen

Efter det åkte vi och köpte lite god mat och hyrde film. Till filmen ska vi njuta lite mörk choklad. 


Läs gärna här om filmens samarbete med Nationella Skyddsstyrkorna>>

Det här är alltså ett perfekt firande av bröllopsdagen för oss - smaskens mat och krigsfilm:thumbup:
Jag vet, men vi har aldrig sagt att vi är normala heller, hehe.

GRATTIS ÄLSKLING!

...eller jag kanske ska säga grattis till mig själv för att du stått ut med mig som fru i 11 år!!!;)

Vi har haft både med- och motgångar, men det är som jag sagt förut; there's a curse between us och jag älskar dig lika mycket nu som när vi sa ja till varandra!:love:


Härnösands Marina Garnison 22 juli 2000

Bakat så här på kvällskvisten

Kände för att vara lite duktig ikväll så jag snodde ihop några glutenfria baguetter åt Daniella. Hoppas att hon blir glad när hon kommer hem från stadsfesten om en stund:)


Bild från www.semper.se Klicka på bilden för recept

Träningspass x 2

Träningspasset gick riktigt bra. Körde bröst och triceps och jag fick grym kontakt! Så nice att vara tillbaka på banan igen:D
Lite senare fick jag ytterligare ett träningspass. Jag drog nämligen Daniellas moppe bort till verkstaden. De är bra tunga de små rackarna, särskilt i uppförbackarna!

Nu ska vi snart gå ner och handla lite och sen göra middag, blir kyckling idag:)


Körde bl a denna övning på gymmet idag

Vad hände egentligen?

Till lunch i måndags måste nån typ av förbannelse ha lagt sig över mig och allt spårade ur. Jag hade planerat att äta lunch på Donken där de har Ceasar-sallad. Men vad händer? Jo, när vi kommer dit är det toklång kö både inne och i driven. Det var bara att fortsätta och då hamnade vi på Frasses. Där finns ju inte tillstymmelse till nyttigt, så det fick bli en hamburgare.
Till middagen hos Sara sen gjorde jag ett försök att komma tillbaka till min diet och det funkade faktiskt (för stunden). Vi åt lax och i stället för potatis och Hollandaisesås, som de andra åt till, åt jag wokgrönsaker och kesella.
Kvällen vet ni ju hur den slutade; jajamän...med kladdkaka:|
Dagen efter rasade det bara vidare och jag måste ha kommit in i nåt läskigt tänk om att några dagars fusk inte spelar nån roll. För där satt jag på förmiddagens utflykt och tryckte i mig både en kycklingbaguette och en Daimstrut! På eftermiddagen/kvällen Ballerinakex och en BigMac-meny! *panik*
Till detta kan jag ju även lägga att jag inte har tränat på riktigt på 2½ vecka och inte heller igår lyckades vi ta oss upp till gymmet som jag egentligen hade längtat till. Nu mår jag självklart piss över allting.
But hey, det är bara att rycka upp sig och komma igen! Ingen idé att slösa energi på att fundera varför jag tillät denna må dåligt-behandling av min kropp under dessa dagar, när jag t o m under de två veckorna på Marma höll så gott det gick på min diet. I stället för skorpa/kaka till fika tog jag en proteindrink och till kvällsfika blev det Kesella i stället för smaskiga smörgåsar. Till på köpet var det många som käkade och försökte bjuda godis typ varje dag!
Men som sagt, ingen idé att fundera. Nu är det äntligen off to the gym!!!


Känner inte för några formbilder nu, så det får bli en gammal

Fatima och vavvorna

Dagen fortsatte i samma supertrevliga tecken. Vi hälsade nämligen på hos Fatima och hennes fem vavvor!!! Har lärt känna henne genom bloggen, så självklart var det såå kul att träffas in real life! Hon bjöd på kaffe och mina favvokakor Ballerina, yummie! Naturligtvis blev det också mycket gosande med alla hennes toksöta hundar, kanske särskilt med lille oemotståndlige Damien, 7 veckor:love: Gissa om det var svårt att låta bli att ta med honom hem;)


Damien & jag


Fanns fler som blev förtjusta i den lilla killen!


Machokillen har visst smält en aning, hihi

Tack så himla mycket Fatima för att vi fick komma och ha en underbart trevlig eftermiddag/kväll! Det gör vi gärna om!

Björnön

Sara körde oss ut till Björnö naturreservat. Superfint ställe! Vi passade på att käka lunch och jag och Sara klämde ner efterrätt också:P




Min baguette med kyckling och curry, sååå mumsig!


Far & dotter redo att hugga in!

Väldigt trevlig utflykt! Tack Sara!!!

Fortsättning på dagen följer...

Hos Sara & Daniel

Igår hade Per ett ärende till Enköping och i stället för att övernatta på ett regemente fann vi det mycket trevligare att övernatta hos Sara & Daniel! Så kul att träffa dem, blir ju inte så ofta tyvärr:(
Sara bakade kladdkaka på kvällen så jag fick ju lov att offra mig på en bit...eller två;)





Åstödagen

Vad väljer familjen Brodén att göra på den första lediga dagen tillsammans på länge? Jo, åka på stridsuppvisning naturligtvis:P
Uppvisningen ägde rum på Åstödagen, en trevlig familjetillställning ute i skärgården några mil söder om oss. Där fanns några marknadsstånd och så hästskokastning, bollkastning m.m. På en helt underbart vacker plats dessutom! Vi käkade hamburgare och glass, mums.


Är inte så bekymrad som jag ser ut, jag har solen rakt i ögonen 


Eddie och jag njuter våra favoriter; GB Sandwich och Daimstrut


Medelpads Hv-bataljon gjorde en massiv landstigning

Nu ikväll kom svägerskan Nettan hit och hjälpte mig med Joettas klor. Hon är en riktig puckohund; när Nettan klipper med klotången skriker och protesterar hon, men när jag sedan filar hennes klor så somnar hon på bordet!
Vad vore livet utan dessa lustiga djur?!

Nu ska jag bara softa och mysa med Eddie och hundarna för i morgon drar jag och Per på äventyr... 

Bilder från Marma

Nu är jag hemma hos mina kära igen. Gissa om dogsen blev glada och höll på att hoppa ur skinnet:P

Inläggen från Marma är nu uppdaterade med bilder. Inte så många bilder, men några blev det iaf.

Nu ska jag bara mysa resten av kvällen. Skriver mer i morgon:)

Hundtjänstinstruktör...

...Brodén anmäler sig! Nu är man hundtjänstinstruktör också. Vi fick diplomen idag:D

Men just nu kan jag inte tänka på så mycket annat än att jag åker HEM i morgon!!! Har packat och gjort klart så att det bara är att slänga in grejerna i bilen efter uppställningen och dra härifrån!!! Och nu ska jag snart sova så att morgondagen kommer fort, fort:)

Längtar sååå efter familjen!<3<3<3

Närmar sig utryckning nu

och det märks också på lektionerna vi har, lite softa så där. Efter morgonuppställning och BRAK som vanligt hade vi en lektion om info/rekrytering. Kändes inte direkt som något nytt med tanke på att gubben är rekryterare och att jag ofta följer med honom ut på rekryteringsuppdrag:P
Efter lunch hade vi hundsjukvård. Både teoretiskt och praktiskt. Vi fick bl a lägga tassbandage, testa att lägga omkull hundarna och hålla fast dem när de ligger ner.
När den lektionen var slut hade vi lite tid över, men jag var så trött att jag gick och lade mig och sov en stund.
Kl 18.30 var det dags för Utryckare (avslutningsmiddag). Hyfsat god grillbuffé, blev mätt iaf.

Nu ramlar ögonlocken tunga ner över ögonen, så jag säger godnatt!


Kvällsvy över Marma läger sedd från mitt & Carolins rum

Uppdatering från Marma

Nu har tiden och orken varit borta ett tag igen + att min älskade make har varit på besök en omgång till.
Hela måndag och halva tisdag hade vi vår tillämpningsövning med HTU-eleverna. Mycket att tänka på och få att klaffa som övningsledning, men vi lyckades. Gick super även ute på våra stationer med instruktörslagen. Vi fick mycket beröm av både skolchefen, kurschefen och HTU:arna:D

Efter en så där två timmars ledighet efter övningen på tisdagen var det så dags för fystest. 3 km löpning och kravet är 18 min. Gick över förväntan, trots att jag bara hade ätit två knäckemackor till lunch (det var bruna bönor och fläsk:S). När jag hade börjat springa kändes det riktigt bra så mitt mål blev att springa hela rundan utan att gå. Det klarade jag och dessutom sprang jag på 17.08!!! Yes!!! Kändes så j-vla nice!!!

Efter middagen cyklade hela klassen ner till Marma och spelade en variant av brännboll, skitkul var det och så blev vi bjudna på glass. Jag hade dock slarvat med dieten under hela måndagen och tisdagen så jag skippade min glass. Efter det var det hopp och lek (ledigt), så då åkte jag och Per (som kom tisdag förmiddag) och handlade Kesella till mig. Jag och en kurskamrat skrev ihop ett BRAK-program lite snabbt och sedan satt jag och Per och myste i dagrummet tills det var läggdags.

I morse hade jag och Simon vårt BRAK-pass. För er som inte vet, står BRAK för Bål Rygg Armar Knän. Det är alltså lite gympa:) Fick bra kritik; pratade och visade tydligt + roligt med de för klassen nya övningarna jag körde.
Resten av dagen stod stridsteknik hund på schemat. Vi körde tagande av objekt och genomsök av byggnad med hund. Jag fick vara gruppchef stor del av tiden. Det är superbra att få öva på! 
Avslutade dagen med en timmes egenledd (utan instruktörer) hunddressyr efter middagen. Vi tränade en hund på genomsök i byggnad och en tränade vi i stort sett figurantintresse på.

Per åkte förresten hem idag:(
Men tiden går så fort här så snart är det lördag och jag får träffa alla där hemma igen:D


Min älskling på besök <3

Idag kom min älskling på besök! Han bistod först lite i övningsledningsjobbet jag är inblandad i nu. Sedan åkte vi till Dragon Gate och käkade Kina-buffé. Så himla mumsigt! ...och mysigt förstås:love:
Han fortsatte sedan vidare dit han skulle, men kommer tillbaka igen på tisdag för att titta mer på verksamheten här på skolan:)



Nu ingår jag i övningsledningen för övningen vi ska ha med HTU:n här på skolan måndag och tisdag. Mycket jobb, men väldigt intressant och verkligen en kanonmöjlighet att få testa på ett sådant uppdrag.
Lördagen arbetade vi med detta fram till middagen. Sedan var det elevafton.
Arbetet fortsatte under hela dagen idag söndag. Framåt kvällen kom dock kurschefen och beordrade oss att gå ut och bomma igen dörren till ledningsrummet kl 2030. 

Nu ska jag försöka att läsa ikapp några bloggar... 

Kanonlön för mödan

Tanken var att försöka skriva här varje dag lite om vad vi har pysslat med, men tiden och orken har tyvärr inte funnits. De två senaste kvällarna har jag suttit uppe och jobbat till 2300 och eftersom vi har uppställning 0730 varje morgon (och därmed börjar våra lektioner), så har jag varit aningen trött när arbetet för dagen har varit klart.

Under dessa dagar har vi alltså till att börja med skrivit ihop en övning för en Hv-grupp (övning i Plan/PM-skrivning) och redovisat. Dagen efter (igår) fick vi anpassa PM:et och förbereda oss för att genomföra vår övning med en annan grupp ur vår klass, med allt vad det innebär: materielbeställning, rek av område etc. 
I morse var jag uppe före tuppen för att köra ut materiel. Sedan körde vi igång övningen 0800. Gick skitbra faktiskt, så nice! Fick dessutom skitbra beröm för både övning och PM. En i den övade gruppen sa att det var precis som en övning i hemmaförbandet, det märktes ingen skillnad och majoren sa t o m att vår övning var bättre än utbildningarna på typ 90 % av alla Hv-förband! Så j-vla kul att få sån lön för mödan:D

För övrigt fick vi idag en regnskur som hette duga över oss och jag blev använd som jordfräs av Croy. Kan berätta mer om det sen. Nu ska vi snart ha lektion igen...

Mobilt gym ;)

Efter att vi alla hade hållit våra lektioner idag så hade vi lektion i våra olika roller som hundbefäl/kompani och instruktör FM-hund + administration kring allt från kurs till cert.prov och funktionskontroll. Sedan var det dags för middag och nu kommer det bästa...mellan middagen och kvällens inryckare hade jag tid att gå upp till bilen och träna:D Gick alldeles utmärkt både att stå bakom bilen och lyfta och att göra dips mot bilen:)
Körde två övningar av varje muskelgrupp: axlar, biceps och triceps. Så himla nice att ha lyftat lite skrot igen!



Nu ska jag snart sova efter att ha varit på inryckaren på mässen.

Saknar dig älskling! <3

Beröm :D

Nu har jag haft min lektion. Fick bara bra kritik faktiskt: säker och trygg i din roll, kunnig. Fick dessutom jättemycket beröm för mitt Plan/PM: det här skulle vi trycka ut till hela klassen som "role model", sa majoren. Skitkul!:thumbup:

1310 börjar vår nästa lektion som är om de olika rollerna som hundbefäl/kompani och instruktör FM-hund.

Efter middagen väntar inryckare = fest:P Blir dock Cola Light för mig ikväll och förhoppningsvis lite träning senare. Har fått höra att det finns ett gym på området, så det måste jag naturligtvis kolla in. Blev så sent igår då vi var ute på marsch mellan 1800 och 2100 och sen satt jag och jobbade med lektionen till 2300, så det blev tyvärr ingen träning (har självklart vikter med i bilen, hehe).

Måste dra vidare...

Skriver ihop lektion

Sitter just nu och skriver ihop min första lektion som jag ska hålla i morgon. Eller lektion och lektion, jag valde ämnet rekrytering (får jag plus i kanten nu älskling?;)) så jag ska informera om Försvarsmaktshunden i rekryterande syfte.
 
Nästa tid är 1500 - genomgång av sjuksyster.

Btw, min mage mår sådär efter att jag var tvungen att äta lite potatis till lunch. Jobbig avvägning - vill slippa käka kolhydrater men samtidigt måste jag få i mig tillräckligt med näring och här kan jag inte direkt bestämma hur mycket kött och grönsaker jag kan ta.

Går fortfarande inte att ladda upp nya bilder...:(

Landat på Marma

Nu är första dagen på Marma och Hundtjänstskolan avklarad. Som alltid första dagen på en kurs händer inte så mycket. Skolchefens genomgång för hela skolan och sedan fortsatte vår kurs i egen lektionssal med presentationer av instruktörer och elever. Än så länge har jag lyckats hålla dieten, så det känns bra. Delar rum med en jättebra tjej, också kul. Blev bara lite full i skratt när jag såg våra hyllor:

På hennes hylla låg det en hel hög med godispåsar medan det på min fanns protein, aminosyror och Fun Light, hehe. Hon bjuder på den sa hon:P



Svullardag! :D

Nu har jag precis svullat i mig dessa två läckerheter:


Tekakor med sallad, räkor, gurka, tomat, rödlök, ägg och citron

När jag åt räkor häromdagen till Avokado- och gurksoppan kom jag ihåg de supergoda räkmackorna som mamma gjorde när hon var och hälsade på oss när vi bodde i Stockholm. Då blev det ofta en räkmacka och ett glas rött, men nu tror jag banne mig inte att jag har ätit nån sedan dess, så gissa om jag var sugen nu!

Sista passet på gymmet innan Marma och Hundtjänstskolan är också avklarat. Bonuspass för ben och axlar blev det. Kände mig lite svag i benen, men lyckades ändå öka i marklyft! Gick på ren vilja antagligen:P
Axlarna kändes bra. Jag har nog blivit starkare i min klena axel för jag känner att jag kompenserar mindre med trapezius nu:D

Nu måste jag börja packa tror jag:S

Tre paket på samma dag!

Tidigare i veckan fick jag en avi om att jag hade ett brev att hämta och i morse kom ett sms om paketet från Gymgrossisten. Sedan när jag kom hem från gymmet idag låg ett litet paket från H&M i postlådan!
Paketet från H&M innehöll ett par träningsbyxor, ett linne och en sporttopp till mig och en munkjacka åt Eddie. Typ halva priset på allt!


Älskar boxarrygg, både snyggt och skönt!

Brevet innehöll gåstavar. En gratisgåva för att jag köpte tre nummer av tidningen ToppHälsa. Har aldrig gått med stavar förut, men när saker och ting är gratis kan man ju alltid testa;)

Från Gymgrossisten ska jag prova nytt protein. Köpte jordgubb och choklad och så fick jag med ett smakprov på hallon också. Lite annat blev det också:)



Nu ska jag snart göra i ordning en god kopp te och kvarg med Fun Light. Det ska jag njuta till Kommissarie Morse. 


Piskat rygg och biceps

Äntligen ett morgonpass på gymmet. Igår kväll var det så nära att jag hoppade passet bara för att jag blir lite seg på em/kvällarna och särskilt i värmen som har varit här nu några dagar. Men disciplinen segrade och jag lyckades komma iväg och köra ett litet benpass. Bättre än inget pass alls iaf!
Som sagt, idag var det skönt att komma iväg efter frukost. Verkligen piskade rygg och biceps. Höjde på rygg och det kändes bra, behöll kontakten. Biceps svider än, 1½ timme efter passet...need I say more?!:D


Crappy bildkvalitet jag vet, hade bara mobilen med

Äckligt varmt var det på gymmet. Tur att man alltid är ensam där, för då kan man träna i bara shorts och top:P


RSS 2.0